Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 2,75 | Score: 7,8

 

ultra dunne leeslampOngeloofwaardig, maar waar. Een lees-lamp die zo dun als een blad-zijde. Iedereen heeft hier iets aan. Veel leesproblemen worden in eerste instantie veroorzaakt door een te kort aan licht. Te kort licht veroorzaakt verslechtering van je ogen, vermoeidheid, migraine,  en slapenloosheid.

videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding 

Tijdens mijn research voor een artikel over een LED boekenlegger, stuite ik op een andere boekenlegger. Ik werd zo entousiast over de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp, dat ik besloot dat deze niet op Slim!Zelfstandig mag missen. Hopelijk heb jij en anderen nog heel veel plezier van deze tip en review.

Uitvinding van de Ultra-Dunne Leeslamp

Technisch gezien is dit de meest geniale vinding van de diverse leeshulpmiddelen die ik tot nu toe heb gereviewd. Het betreft een leeslamp die zo dik is als 1 bladzijde. Minder dan een kwart millimeter! Hij is zo flinterdun dat het met recht een boekenlegger. Dat kan ik niet zeggen van over de eerder gereviewde LED Bladwijzer. Zonder problemen leg je de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp tussen je bladzijdes in als je klaar bent met lezen. Hij geeft een zeer prettig licht met 4000K lichtnuance. Het licht reflecteert niet, waardoor het de ogen rust geeft tijdens het lezen in het donker. Deze lamp kan een uitkomst zijn als je ogen snel vermoeid raken tijdens het lezen in de avond of nacht. Denk even buiten de box: Dit ultra dunne leeslamp bied veel meer mogelijkheden. Je steek de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp zonder enige moeite in je portemonnee, (hand)tas, in een zak of tussen je kleding. Er zijn genoeg mensen die zowel overdag als in de avond net wat extra licht nodig hebben om te kunnen lezen of om details te kunnen zien. Dan is dit een briljante uitkomst.

Ultra dunne leeslamp nano technologie minder dan 0,1 mmVerschillende toepassingen van de Ultra-Dunne Leeslamp

Hoewel het ultra dun plastic is, is het zeer stevig doordat er gebruik is gemaakt van het kunststof ABS. Ondanks de harde kunsstofvorm van de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp kan je je lamp soepel buigen in de houding die jij wilt. Je kunt hem tussen je bladzijdes zetten of in een z-vorm buigen zodat het als een bureaulamp op tafel kan staan. Via een simpel knoopsysteem zet je hem naast je boek op tafel, op je rolstoel of op bed neer. Ik vind dit een verbluffend stukje nanatechnologie, zonder afbreuk te doen aan een pratisch ontwerp. Ik heb tot heden nooit een bureaulamp gezien die in mijn portomonee past of tussen de bladzijden van mijn boek.

Duurzaamheid van de Ultra-Dunne Leeslamp

Als je het mij niet kwalijk neem, werd ik alleen wat sceptisch over de duurzaamheid van de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp. Hoe lang zal het duren voordat hij het niet meer doet en in de prullenbak beland? Is de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp verantwoord? Er wordt gebruik gemaakt van de kunststof ABS, wat een chemisch en schadelijk product is tijdens de productie. Onder andere wordt LEGO gemaakt van dit materiaal. Gelijkertijd begrijp ik de keuze wel omdat de meeste milieuvriendelijke varianten niet stevig genoeg zijn om de minimale dikte te geven bij nano-technologie. De Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp heeft een schaars verbruik van 0,1 watt. Met een dunne knoopcelbatterij (CR2032+) van 1mm hebben we ook een vervangbare batterij, met een lange levensduur. Dit geeft echter ook twee zwakke punten aan dit product. De batterij is namelijk dikker dan de lamp. Als bladwijzer geeft dat een oneffen dikte. Als je geen bobbel in je bladzijdes wil krijgen, leg hem zo in je boek dat de batterij boven de bladzijde uit komt. Je kunt de batterij ook in je portemonnee of op een vast plek bewaren.  Doordat Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp een zeer laag energieverbruik heeft, geeft hij ook geen fel licht. Hij is het meest effectief als je in het donker een boek zit/ligt te lezen. Hoe schadelijk de Chinese industrie voor ons milieu ook is, heb ik hoop dat ze binnenkort met een milieuvriendelijke variant komen. De trouwe lezers van deze blog, weten ondertussen dat heel veel producten wel van een verantwoord soort plastic is gemaakt. 

Alternatief voor de Ultra-Dunne Leeslamp

Wil je feller licht hebben, dan kom je bij een dikkere leeslamp uit. Deze Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp heeft namelijk een concurrent: De Kopen E-Book Contrast Leeslamp. Is de Ultra-Dunne Leeslamp slechts minder dan 0.25 mm dik, de Kindle-Leeslamp bied dezelfde voordelen maar is dan wel 5x zo dik: 1,2 mm.  Deze concurrent van de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp is iets goedkoper, met een prijs van € 2,30.

Beoordeling van Ultra-Dunne Leeslamp

De Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp een briljant stukje nano-technologie. Het voelt aan als een product uit de toekomst. Vanaf € 2,75 heb je de Bestellen Ultra-Dunne Leeslamp in je brievenbus liggen. De prijs is dus zeker geen minpunt. Milieutechnisch ben ik minder happy met deze lamp. 

Totaal score
Design
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Lichtopbrengst
Instructies
Snelheid levering
Milieu
Eenvoud Gebruik

NOOT: De waardering voor de levering is een gemiddelde. Vanuit China is het 30-90 dagen onderweg, wat een onvoldoende is, maar uit Duitsland slecht 1-2 dagen, wat perfect is

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?