Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 0,89 - € 6,39

vrouwmetbril Ongetwijfeld is je al vaker verteld dat het slecht voor je is om 's avonds achter een scherm te zitten. Toch wordt het steeds moeilijker om dit te vermijden.  Hiervoor is een simpele oplossing, die ook helpend is bij migraine, lichtgevoeligheid en overprikkeling. Het is echter niet zo charmant om met van die gele glazen over straat te gaan of met een zonnebril op je werk te verschijnen. 

antiblauwlichtbrilAanleiding

Ik heb geen enkele moeite om 's avonds naar een scherm te kijken. Laat ik eerlijk zijn: Ik kan geen eens in slaap komen zonder TV te kijken en mijn iPhone te gebruiken. Mijn brein maakt op een totaal verkeerde tijd melatonine aan, rond 16:00 ligt mijn piek, met als gevolg dat ik rond bedtijd klaar wakker ben. Gelukkig is er melatonine te koop, zij het niet in de dosis die ik slik. Voor mij lost dit probleem dus vanzelf op. Toen ik bij de Action liep, zag ik bij de gezondheidsproducten een  anti-blauwlichtbril liggen voor een fabelachtig bedrag van € 1,75.

Stelt het wat voor zo'n anti-blauwlichtbril?

Eenmaal thuis heb ik hem gelijk uit het doosje gehaald. Het blijkt een onmodieus montuur te zijn wat mijn opa ook droeg. Over smaken valt niet te twisten en per slot van rekening liggen op dit moment de monturen in de winkel die eind jaren '80 tot begin jaren '90 droegen. Het montuur voelt stevig aan en zit zeker niet oncomfortabel. Het woord glazen is misplaatst, want er zitten geen glazen in maar plastic 'glazen' zoals vaak in goedkope zonnebrillen wordt gebruikt.  Maar eerlijk is eerlijk van buitenaf is het niet zichtbaar en eenmaal op je neus merk je niet dat het geen echte glazen zijn. Voor dit bedrag zit er ook nog een leren etui bij, waarin je de  anti-blauwlichtbril kunt opbergen.

Lichtovergevoeligheid en overprikkeling vs. anti-blauwlichtbril

Nu moet je weten dat mijn dochter van 15 autistisch is vrij snel overprikkeld raakt door aanrakingen, beeld, geur en geluid. Daardoor zijn zeker deze eerste zonovergoten dagen best belastend, zeker na een dag in de schoolbankjes. Alle producten testen we samen en zo mogelijk met zoveel als mogelijk andere personen. Ze vroeg daarom ook gelijk of zij hem mocht uittesten. Mijn reactie was gelijk: "Dat heeft geen zin, dat kun je vanavond pas gaan testen". Ze wilde het echter gelijk en waarom ook niet. Ik had het ook gelijk even uitgeprobeerd en merkte dat er een licht blauwe gloed zichtbaar was. Mijn dochter reageerde echter gelijk enthousiast, omdat het de lichtprikkel behoorlijk voor haar werd onderdrukt. Ook na een test van enkele dagen aanééngesloten gebruik, zorgde voor een veel lagere prikkelbeleving. De laatste tijd heeft ze ook steeds vaker last van migraine en zo ook die dag en ook die nam vrij snel in kracht af. Misschien niet helemaal vreemd, omdat licht je grootste vijand is bij migraine (helaas mijn ervaring). Maar het verschil in bed te liggen, met de gordijnen dicht of met je  anti-blauwlichtbril op in huis zijn is wel een groot verschil.

Wat is er mis met blauw licht?

Licht van digitale bronnen (LCD) geven veel blauw licht af. Daarnaast gebruiken we steeds meer LED verlichting die ook juist veel blauw licht afgeven. Op zich is er niets mis met blauw licht. Blauw licht bootst echter het zonlicht na. Hierdoor raakt je biologische klok verstoord. Je hersenen menen het signaal te krijgen dat het nog dag is. Nu je pijnappelklier niet het juiste signaal krijgt, gaat hij minder of geen melatonine aanmaken. Hierdoor raakt niet alleen je slaapritme verstoord, ook hartslag, hormoonafscheiding, lichaamstemperatuur en slaapritme raakt verstoord. Dat recht in de zon kijken schade aan je ogen kan aanrichten is bekend. Wat minder bekend is dat met name het blauwe licht in het zonlicht dit veroorzaakt. Het gebruik van blauw licht tast op langer termijn ook dus je gezichtsvermogen aan. Het deel van je ogen waar met name blauw licht passeert gebruiken we juist om beeld scherp te stellen. Een verstoord dag en nachtritme is af en toe geen probleem. Denk aan een jetlag, dat overleef je wel en haal je wel weer in. Als echter je dag- en nachtritme langdurig verstoord raakt, kan dit leiden tot hart- en vaatproblemen, overgewicht en zelfs borstkanker.  Schade wat is aangericht door blauw licht kan helaas niet worden hersteld. Het is daarom niet verkeerd hier iets bewuster mee om te gaan. Daar kan een anti-blauwlichtbril een goed hulpmiddel zijn. 

In onderstaand schema zie per lichtbron hoeveel blauw licht het bevat

Blauw licht in verschillende lichtbronnen

Blauw licht in LED versus daglichtNuanceren van het het blauwlichtprobleem

Het bovenstaand schema geeft helaas het daglicht niet weer. Daarom heb ik ter vergelijk hiernaast een vergelijking met LED-licht toegevoegd. Het is echter ook goed om te relativeren. Ook onze zon geeft veel blauw licht af. Er is nog nooit iemand doodgegaan aan zonlicht (behalve zombies en vampiers). Er zijn wel mensen die overgevoelig zijn voor zonlicht. Maar dit probleem moet wel worden genuanceerd. In de eerste plaats bevat LED-licht steeds minder blauw licht. Hierdoor ervaren we modern LED licht ook prettiger als 10 jaar geleden, toen het nog de naam had als onaangenaam, ongezellig en hel licht. Toch blijkt een  anti-blauwlichtbril Oplossingen tegen blauw licht waar je mogelijk reeds over beschik

Er zijn ook steeds meer oplossingen. Zo zijn steeds meer apparaten (telefoons, tablets, tv's en laptops) die automatisch overschakelen in de avonturen over naar aangepast licht. Zowel mijn Chromebooks, als mijn iPhone schakelen automatisch hier op over. Mocht jouw telefoon of apparaat dit niet ondersteunen, dan zijn er diverse apps beschikbaar. Als beste getest voor Android is de gratis app Blauwlichtfilter van Leap Fittness Group. Voor Apple geldt dat dit al standaard in je systeem zit. Je kunt dit vinden onder  Instellingen -> Beeldscherm en helderheid -> Night Shift. We moeten dit onderwerp dus niet gaan dramatiseren, maar ook niet negeren. In een heel snel tempo, hebben we steeds meer te maken met blauw licht. Het is daarom goed om wel maatregelen te nemen tegen blauw licht. Ook zie je in de vergelijking tussen daglicht en LED-licht dat we met onze digitale middelen met name een deel van het blauwe lichtspectrum ons brein binnen laten. Daarom is deze  anti-blauwlichtbril een gewenste aanvulling in je digitale gedrag. 

antiblauwlichtbril2Wat doet een anti-blauwlichtbril en werkt het echt?

Eigenlijk is het principe heel simpel. Licht is opgebouwd uit rood, blauw en geel. Wil je de intensiteit van licht verminderen, kan je dit doen door één van de kleuren te dempen. Ik ben nachtblind en gebruik in dat geval een nachtbril met gele glazen. Hierdoor neemt de intensiteit af van de autolampen en heb je minder last van de schitteringen. Op de foto hiernaast kan je zien dat er in een anti-blauwlichtbril een lichte blauwe gloed in de glazen zit. In tegenstelling tot een nachtbril, heb je geen intens gekleurde glazen nodig om goed te kunnen filteren. De  anti-blauwlichtbril filtert 40-98% van het blauwe licht uit, afhankelijk van het gebruikte filter. Of eigenlijk moet ik zeggen: het ketst blauw licht af. Zodra je met veel blauw licht in aanraking komt, zal de blauwe gloed iets meer zichtbaar worden. Mijn dochter ervaart dus een groot verschil in het opnemen van lichtprikkels en wil deze bril dan ook graag dragen, aangezien dit voor een ander minder opvallend en 'asociaal' is als een zonnebril in huis en openbare ruimte. Daarnaast ik het bijdragend product bij migraine. Met tv kijken merk ik gedurende avond geen enkel verschil. Het verschil blijkt bij herhaling te zitten in een gezonder slaappatroon. Het verbeterd mijn slaapritme in een gezonder patroon en levert mij daarmee tussen de 20 en 25% meer slaaprendement op, zoals je in onderstaande grafieken kunt zien. Voor mij is hiermee bewezen dat het echt werkt. 

 IMG_7416   IMG_7417

Veel keuze in uitvoeringen van anti-blauwlichtbrillen

Zoals ik reeds aangaf vind ik het montuur van de  anti-blauwlichtbril bij de Action niet lovenswaardig. Voordat ik de mogelijke variatie bespreek, wil ik je meegeven dat je als brildragende, dit filter in je glazen kunt laten opnemen bij de opticien. Voor wie geen bril draagt of geen nieuwe of duurdere glazen wenst wil ik je meenemen in de mogelijkheden. In de eerste plaats zijn er ook anti-blauwlichtbril met gele glazen. Zo ver ik kan nagaan zijn dit exact dezelfde brillen, als die worden gebruikt als nachtbril. In overzicht onderaan deze pagina zal ik deze dan even negeren, daar ik onvoldoende achtergrond heb hoe effectief deze zijn. Dat wil niet zeggen dat ze daarom slechter zijn. De volgende 40 brillen zijn ter inspiratie. Uiteraard zijn er nog honderden varianten, maar ik hoop je zo het idee krijgt dat er voor iedereen een passend alternatief is tussen € 0,89 tot € 6,39!

Anti-Blauwlichtbril op sterkte

Je kunt je de anti-blauwlichtbril ook op sterkte bestellen bij je opticien. Mocht je hier niet zo veel geld aan willen uitgeven, dan zijn er voor dezelfde lage prijzen brillen verkrijgbaar via het internet. Daar men de prijs laag wil houden is echter wel begrenst in sterktes. Je kunt ze alleen voor een sterkte kiezen indien deze gelijk wordt gehouden bij beide glazen. 

Anti-blauwlichtbrillen met futuristische mogelijkheden

Het is al snel gedacht 'een bril is een bril', zeker voor deze prijzen. Toch is dat niet waar. Anders zou ik er natuurlijk ook geen aandacht aan besteden. Deze meerwaarden zijn voor iedereen grappig als gadget, maar kan ook in beperkingen een verbetering zijn. Sterker nog: dat kan het verschil maken tussen wel of niet een bril dragen. Ik beperk mij nu even tot twee merken, om te voorkomen dat ik 12-delig boek ga schrijven over anti-blauwlichtbrillen. Deze genoemde brillen zijn niet beter of slechter dan een willekeurige andere bril.

zilead360360 graden anti-blauwlichtbril

Voor mij is een 360 graden bril een totaal nieuw concept. Wat moet je daar bij voorstellen? De poten van je bril zijn niet voorzien van scharnieren, maar van kogels. Net als een gewricht valt ook hier de kogel in een kom. Puur praktisch gezien heeft dit als voordeel dat je de  anti-blauwlichtbril ingeklapt helemaal plat is. Hierdoor kun je hem makkelijker kwijt en in je kleding dragen zonder dat er een bobbel in je kleding komt. Het bied echter ook als voordeel dat als je valt je je voorzijde van je bril zal draaien, in plaats van breken of in je gezicht drukken. De Zilead 360 langwerpige glazen, waardoor deze zowel heel modieus aandoet bij het dragen als reguliere bril en gelijkertijd zich prima schikt als leesbril. De 360 gradenanti-blauwlichtbril is van Zilead in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

Zilead YJ0524Opvouwbare anti-blauwlichtbril

Voor de opvouwbare bril is denk ik persoonlijk geen noodzaak aan te voeren, maar wel de moeite waard om te vermelden. De Zilead YJ0524 heeft een scharnier in de neusbrug zitten en in de poten van de bril. Doordat er gebruik wordt van een metalen montuur, kan er ook metalen schaniertjes worden gebruikt. Hierdoor blijft het een stevige constructie. Vaak doet een kunststof bril moderner aan, dus noem ik ook nog de Zilead YJ0595. Opgevouwen zijn ze 6,5cm op zijn breedste punt. Dit formaat past in vrijwel iedere zak in je kleding en kan, zeker als ondersteunende bril, makkelijk bij je worden gestoken.

zilead YJ0955Flexibele anti-blauwlichtbril

Indien je motorisch wordt beperkt of verhoogd risico op vallen heb, dan is het prettig de poten van je bril flexibele poten heeft. De poten van de Zilead YJ0955 (en ook meerdere andere modellen) zijn zo flexibel, dat je deze tot aan de brug kunt doorbuigen. Ook al maak je een ongecontroleerde beweging of val je, dan zal er geen afdruk in je hoofd achterblijven of je anti-blauwlichtbril aan gruzelementen liggen. Een bril met flexibele poten is ook uitermate geschikt voor sporters. Je kunt deze veilig dragen zonder risico. Het rubberachtige materiaal heeft als bijkomend voordeel dat het niet gaat glijden als je begint te zweten. Dit maakt hem ook meer geschikt voor de zomer of als je fysiek zwaar werk doet. 

YJ7045JCPFOpklapbare anti-blauwlichtbril

Wil je de anti-blauwlichtbril alleen gebruiken achter je computerscherm op je werk, maar niet gedurende de dag, dan is er ook een opklapbare versie. Deze wordt vooral verkocht als gamersbril. Je aan je stekkers zijn scharnieren bevestigd, waardoor je de glazen omhoog kunt klappen en het frame op je hoofd blijft. Deze is niet verkrijgbaar van het merk Zilead, zoals bovenstaande versies, maar wel van het hieronder ook genoemde merken: iBoode YJ7045JCPF, Yooske 3803 en de MINCL Flip

Bij gebruik van een reeds bestaande bril

antiblauwlichtbrilclipHeb je reeds een bril en geen anti-blauwlichtglazen? Dan kan het zijn dat je niet van bril wil wisselen. Dan kun je gebruik maken van de, wat uit de mode geraakte, clipbrillen die je op je bril kunt schuiven en omhoog en naar beneden kan klappen. Deze verkrijgbaar van vele merken. Deze zijn zeker ook verkrijgbaar onder de € 10,00, maar zijn in meerdere gevallen boven de € 20,00. Wie liever gebruik maakt van een overzetbril zal heel hard zijn best  moeten doen, daar deze niet veel op de markt zijn. Je kunt een enkeling krijgen als nachtbril met blauwe glazen. Daarmee haal je, vind ik zelf persoonlijk, het voordeel weg wat de anti-blauwlichtglazen bieden, namelijk dat ze vrijwel transparant zijn.  Zo is deze verkrijgbaar van het merk WarBLade die graag plagiaat pleegt en de brillen van Polaroid kopieert. Er is ook een futuristisch versie van Micl HD met volledig gepolariseerde high-end glazen. Persoonlijk vind ik deze overzetbrillen te opzichtig. Zelf heb ik een nachtbril van Polaroid en dat is prima in het donker, maar zou er niet mee over straat willen gaan. 

Overzicht van Anti-Blauwlichtbrillen en hun monturen

Het onderstaande overzicht is een greep uit de mogelijkheden. Deze zijn ter inspiratie. De afbeeldingen zijn gelinkt aan de Flickr-pagina van Slim!Zelfstandig. Als je naar het zoekresultaat wilt gaan kun je op de naam van het product klikken.

{supertable} 

{bodywidth 200 200 200 200 200}   Click to listen highlighted text! Ongetwijfeld is je al vaker verteld dat het slecht voor je is om s avonds achter een scherm te zitten. Toch wordt het steeds moeilijker om dit te vermijden.  Hiervoor is een simpele oplossing, die ook helpend is bij migraine, lichtgevoeligheid en overprikkeling. Het is echter niet zo charmant om met van die gele glazen over straat te gaan of met een zonnebril op je werk te verschijnen.  Aanleiding Ik heb geen enkele moeite om s avonds naar een scherm te kijken. Laat ik eerlijk zijn: Ik kan geen eens in slaap komen zonder TV te kijken en mijn iPhone te gebruiken. Mijn brein maakt op een totaal verkeerde tijd melatonine aan, rond 16:00 ligt mijn piek, met als gevolg dat ik rond bedtijd klaar wakker ben. Gelukkig is er melatonine te koop, zij het niet in de dosis die ik slik. Voor mij lost dit probleem dus vanzelf op. Toen ik bij de Action liep, zag ik bij de gezondheidsproducten een  anti-blauwlichtbril liggen voor een fabelachtig bedrag van € 1,75. Stelt het wat voor zon anti-blauwlichtbril? Eenmaal thuis heb ik hem gelijk uit het doosje gehaald. Het blijkt een onmodieus montuur te zijn wat mijn opa ook droeg. Over smaken valt niet te twisten en per slot van rekening liggen op dit moment de monturen in de winkel die eind jaren 80 tot begin jaren 90 droegen. Het montuur voelt stevig aan en zit zeker niet oncomfortabel. Het woord glazen is misplaatst, want er zitten geen glazen in maar plastic glazen zoals vaak in goedkope zonnebrillen wordt gebruikt.  Maar eerlijk is eerlijk van buitenaf is het niet zichtbaar en eenmaal op je neus merk je niet dat het geen echte glazen zijn. Voor dit bedrag zit er ook nog een leren etui bij, waarin je de  anti-blauwlichtbril kunt opbergen. Lichtovergevoeligheid en overprikkeling vs. anti-blauwlichtbril Nu moet je weten dat mijn dochter van 15 autistisch is vrij snel overprikkeld raakt door aanrakingen, beeld, geur en geluid. Daardoor zijn zeker deze eerste zonovergoten dagen best belastend, zeker na een dag in de schoolbankjes. Alle producten testen we samen en zo mogelijk met zoveel als mogelijk andere personen. Ze vroeg daarom ook gelijk of zij hem mocht uittesten. Mijn reactie was gelijk: Dat heeft geen zin, dat kun je vanavond pas gaan testen. Ze wilde het echter gelijk en waarom ook niet. Ik had het ook gelijk even uitgeprobeerd en merkte dat er een licht blauwe gloed zichtbaar was. Mijn dochter reageerde echter gelijk enthousiast, omdat het de lichtprikkel behoorlijk voor haar werd onderdrukt. Ook na een test van enkele dagen aanééngesloten gebruik, zorgde voor een veel lagere prikkelbeleving. De laatste tijd heeft ze ook steeds vaker last van migraine en zo ook die dag en ook die nam vrij snel in kracht af. Misschien niet helemaal vreemd, omdat licht je grootste vijand is bij migraine (helaas mijn ervaring). Maar het verschil in bed te liggen, met de gordijnen dicht of met je  anti-blauwlichtbril op in huis zijn is wel een groot verschil. Wat is er mis met blauw licht? Licht van digitale bronnen (LCD) geven veel blauw licht af. Daarnaast gebruiken we steeds meer LED verlichting die ook juist veel blauw licht afgeven. Op zich is er niets mis met blauw licht. Blauw licht bootst echter het zonlicht na. Hierdoor raakt je biologische klok verstoord. Je hersenen menen het signaal te krijgen dat het nog dag is. Nu je pijnappelklier niet het juiste signaal krijgt, gaat hij minder of geen melatonine aanmaken. Hierdoor raakt niet alleen je slaapritme verstoord, ook hartslag, hormoonafscheiding, lichaamstemperatuur en slaapritme raakt verstoord. Dat recht in de zon kijken schade aan je ogen kan aanrichten is bekend. Wat minder bekend is dat met name het blauwe licht in het zonlicht dit veroorzaakt. Het gebruik van blauw licht tast op langer termijn ook dus je gezichtsvermogen aan. Het deel van je ogen waar met name blauw licht passeert gebruiken we juist om beeld scherp te stellen. Een verstoord dag en nachtritme is af en toe geen probleem. Denk aan een jetlag, dat overleef je wel en haal je wel weer in. Als echter je dag- en nachtritme langdurig verstoord raakt, kan dit leiden tot hart- en vaatproblemen, overgewicht en zelfs borstkanker.  Schade wat is aangericht door blauw licht kan helaas niet worden hersteld. Het is daarom niet verkeerd hier iets bewuster mee om te gaan. Daar kan een anti-blauwlichtbril een goed hulpmiddel zijn.  In onderstaand schema zie per lichtbron hoeveel blauw licht het bevat Nuanceren van het het blauwlichtprobleem Het bovenstaand schema geeft helaas het daglicht niet weer. Daarom heb ik ter vergelijk hiernaast een vergelijking met LED-licht toegevoegd. Het is echter ook goed om te relativeren. Ook onze zon geeft veel blauw licht af. Er is nog nooit iemand doodgegaan aan zonlicht (behalve zombies en vampiers). Er zijn wel mensen die overgevoelig zijn voor zonlicht. Maar dit probleem moet wel worden genuanceerd. In de eerste plaats bevat LED-licht steeds minder blauw licht. Hierdoor ervaren we modern LED licht ook prettiger als 10 jaar geleden, toen het nog de naam had als onaangenaam, ongezellig en hel licht. Toch blijkt een  anti-blauwlichtbril Oplossingen tegen blauw licht waar je mogelijk reeds over beschik Er zijn ook steeds meer oplossingen. Zo zijn steeds meer apparaten (telefoons, tablets, tvs en laptops) die automatisch overschakelen in de avonturen over naar aangepast licht. Zowel mijn Chromebooks, als mijn iPhone schakelen automatisch hier op over. Mocht jouw telefoon of apparaat dit niet ondersteunen, dan zijn er diverse apps beschikbaar. Als beste getest voor Android is de gratis app Blauwlichtfilter van Leap Fittness Group. Voor Apple geldt dat dit al standaard in je systeem zit. Je kunt dit vinden onder  Instellingen -> Beeldscherm en helderheid -> Night Shift. We moeten dit onderwerp dus niet gaan dramatiseren, maar ook niet negeren. In een heel snel tempo, hebben we steeds meer te maken met blauw licht. Het is daarom goed om wel maatregelen te nemen tegen blauw licht. Ook zie je in de vergelijking tussen daglicht en LED-licht dat we met onze digitale middelen met name een deel van het blauwe lichtspectrum ons brein binnen laten. Daarom is deze  anti-blauwlichtbril een gewenste aanvulling in je digitale gedrag.  Wat doet een anti-blauwlichtbril en werkt het echt? Eigenlijk is het principe heel simpel. Licht is opgebouwd uit rood, blauw en geel. Wil je de intensiteit van licht verminderen, kan je dit doen door één van de kleuren te dempen. Ik ben nachtblind en gebruik in dat geval een nachtbril met gele glazen. Hierdoor neemt de intensiteit af van de autolampen en heb je minder last van de schitteringen. Op de foto hiernaast kan je zien dat er in een anti-blauwlichtbril een lichte blauwe gloed in de glazen zit. In tegenstelling tot een nachtbril, heb je geen intens gekleurde glazen nodig om goed te kunnen filteren. De  anti-blauwlichtbril filtert 40-98% van het blauwe licht uit, afhankelijk van het gebruikte filter. Of eigenlijk moet ik zeggen: het ketst blauw licht af. Zodra je met veel blauw licht in aanraking komt, zal de blauwe gloed iets meer zichtbaar worden. Mijn dochter ervaart dus een groot verschil in het opnemen van lichtprikkels en wil deze bril dan ook graag dragen, aangezien dit voor een ander minder opvallend en asociaal is als een zonnebril in huis en openbare ruimte. Daarnaast ik het bijdragend product bij migraine. Met tv kijken merk ik gedurende avond geen enkel verschil. Het verschil blijkt bij herhaling te zitten in een gezonder slaappatroon. Het verbeterd mijn slaapritme in een gezonder patroon en levert mij daarmee tussen de 20 en 25% meer slaaprendement op, zoals je in onderstaande grafieken kunt zien. Voor mij is hiermee bewezen dat het echt werkt.       Veel keuze in uitvoeringen van anti-blauwlichtbrillen Zoals ik reeds aangaf vind ik het montuur van de  anti-blauwlichtbril bij de Action niet lovenswaardig. Voordat ik de mogelijke variatie bespreek, wil ik je meegeven dat je als brildragende, dit filter in je glazen kunt laten opnemen bij de opticien. Voor wie geen bril draagt of geen nieuwe of duurdere glazen wenst wil ik je meenemen in de mogelijkheden. In de eerste plaats zijn er ook anti-blauwlichtbril met gele glazen. Zo ver ik kan nagaan zijn dit exact dezelfde brillen, als die worden gebruikt als nachtbril. In overzicht onderaan deze pagina zal ik deze dan even negeren, daar ik onvoldoende achtergrond heb hoe effectief deze zijn. Dat wil niet zeggen dat ze daarom slechter zijn. De volgende 40 brillen zijn ter inspiratie. Uiteraard zijn er nog honderden varianten, maar ik hoop je zo het idee krijgt dat er voor iedereen een passend alternatief is tussen € 0,89 tot € 6,39! Anti-Blauwlichtbril op sterkte Je kunt je de anti-blauwlichtbril ook op sterkte bestellen bij je opticien. Mocht je hier niet zo veel geld aan willen uitgeven, dan zijn er voor dezelfde lage prijzen brillen verkrijgbaar via het internet. Daar men de prijs laag wil houden is echter wel begrenst in sterktes. Je kunt ze alleen voor een sterkte kiezen indien deze gelijk wordt gehouden bij beide glazen.  Anti-blauwlichtbrillen met futuristische mogelijkheden Het is al snel gedacht een bril is een bril, zeker voor deze prijzen. Toch is dat niet waar. Anders zou ik er natuurlijk ook geen aandacht aan besteden. Deze meerwaarden zijn voor iedereen grappig als gadget, maar kan ook in beperkingen een verbetering zijn. Sterker nog: dat kan het verschil maken tussen wel of niet een bril dragen. Ik beperk mij nu even tot twee merken, om te voorkomen dat ik 12-delig boek ga schrijven over anti-blauwlichtbrillen. Deze genoemde brillen zijn niet beter of slechter dan een willekeurige andere bril. 360 graden anti-blauwlichtbril Voor mij is een 360 graden bril een totaal nieuw concept. Wat moet je daar bij voorstellen? De poten van je bril zijn niet voorzien van scharnieren, maar van kogels. Net als een gewricht valt ook hier de kogel in een kom. Puur praktisch gezien heeft dit als voordeel dat je de  anti-blauwlichtbril ingeklapt helemaal plat is. Hierdoor kun je hem makkelijker kwijt en in je kleding dragen zonder dat er een bobbel in je kleding komt. Het bied echter ook als voordeel dat als je valt je je voorzijde van je bril zal draaien, in plaats van breken of in je gezicht drukken. De Zilead 360 langwerpige glazen, waardoor deze zowel heel modieus aandoet bij het dragen als reguliere bril en gelijkertijd zich prima schikt als leesbril. De 360 gradenanti-blauwlichtbril is van Zilead in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Opvouwbare anti-blauwlichtbril Voor de opvouwbare bril is denk ik persoonlijk geen noodzaak aan te voeren, maar wel de moeite waard om te vermelden. De Zilead YJ0524 heeft een scharnier in de neusbrug zitten en in de poten van de bril. Doordat er gebruik wordt van een metalen montuur, kan er ook metalen schaniertjes worden gebruikt. Hierdoor blijft het een stevige constructie. Vaak doet een kunststof bril moderner aan, dus noem ik ook nog de Zilead YJ0595. Opgevouwen zijn ze 6,5cm op zijn breedste punt. Dit formaat past in vrijwel iedere zak in je kleding en kan, zeker als ondersteunende bril, makkelijk bij je worden gestoken. Flexibele anti-blauwlichtbril Indien je motorisch wordt beperkt of verhoogd risico op vallen heb, dan is het prettig de poten van je bril flexibele poten heeft. De poten van de Zilead YJ0955 (en ook meerdere andere modellen) zijn zo flexibel, dat je deze tot aan de brug kunt doorbuigen. Ook al maak je een ongecontroleerde beweging of val je, dan zal er geen afdruk in je hoofd achterblijven of je anti-blauwlichtbril aan gruzelementen liggen. Een bril met flexibele poten is ook uitermate geschikt voor sporters. Je kunt deze veilig dragen zonder risico. Het rubberachtige materiaal heeft als bijkomend voordeel dat het niet gaat glijden als je begint te zweten. Dit maakt hem ook meer geschikt voor de zomer of als je fysiek zwaar werk doet.  Opklapbare anti-blauwlichtbril Wil je de anti-blauwlichtbril alleen gebruiken achter je computerscherm op je werk, maar niet gedurende de dag, dan is er ook een opklapbare versie. Deze wordt vooral verkocht als gamersbril. Je aan je stekkers zijn scharnieren bevestigd, waardoor je de glazen omhoog kunt klappen en het frame op je hoofd blijft. Deze is niet verkrijgbaar van het merk Zilead, zoals bovenstaande versies, maar wel van het hieronder ook genoemde merken: iBoode YJ7045JCPF, Yooske 3803 en de MINCL Flip.  Bij gebruik van een reeds bestaande bril Heb je reeds een bril en geen anti-blauwlichtglazen? Dan kan het zijn dat je niet van bril wil wisselen. Dan kun je gebruik maken van de, wat uit de mode geraakte, clipbrillen die je op je bril kunt schuiven en omhoog en naar beneden kan klappen. Deze verkrijgbaar van vele merken. Deze zijn zeker ook verkrijgbaar onder de € 10,00, maar zijn in meerdere gevallen boven de € 20,00. Wie liever gebruik maakt van een overzetbril zal heel hard zijn best  moeten doen, daar deze niet veel op de markt zijn. Je kunt een enkeling krijgen als nachtbril met blauwe glazen. Daarmee haal je, vind ik zelf persoonlijk, het voordeel weg wat de anti-blauwlichtglazen bieden, namelijk dat ze vrijwel transparant zijn.  Zo is deze verkrijgbaar van het merk WarBLade die graag plagiaat pleegt en de brillen van Polaroid kopieert. Er is ook een futuristisch versie van Micl HD met volledig gepolariseerde high-end glazen. Persoonlijk vind ik deze overzetbrillen te opzichtig. Zelf heb ik een nachtbril van Polaroid en dat is prima in het donker, maar zou er niet mee over straat willen gaan.  Overzicht van Anti-Blauwlichtbrillen en hun monturen Het onderstaande overzicht is een greep uit de mogelijkheden. Deze zijn ter inspiratie. De afbeeldingen zijn gelinkt aan de Flickr-pagina van Slim!Zelfstandig. Als je naar het zoekresultaat wilt gaan kun je op de naam van het product klikken. {supertable}  {bodywidth 200 200 200 200 200}

VCKARoze VCKAZwartZilver VCKAGoud VCKAZwartGoud VCKAZwart
VCKA Roze - € 5,69 VCKA Zwart Zilver - € 5,69 VCKA Goud - € 5,69 VCKA Zwart Goud - € 5,69 VCKA Zwart - € 5,69
RayVanZwartMat RayVanBloemen RayVanBruin   RayVanLuipaard RayVanZwart 
Ray Van Mat Zwart - € 3,16  Ray Van Viooltjes - € 3,16  Ray Van Bruin - € 3,16  Ray Van Luipaard - € 3,16  Ray Van Zwart - € 3,16
YooskeNo1Zwart  YooskeNo2Zilver   YooskeNo3Goud  YooskeNo4Blauw  
 Yooske No 1 Zwart - € 2,61  Yooske No. 2 Zilver - € 2,61  Yooske No. 3 Goud - € 2,61  Yooske No. 4 Blauw - € 2,61  
 ZileadBloemenDonker  ZileadBloemen  ZileadZwart zileadtransparantGrijs   ZileadTransparantRoze
Zilead Dr Bloemen - € 1,35 Zilead Li Bloemen - € 1,35 Zilead Zwart - € 1,35 Zilead Transp Zilver - € 1,35 Zilead Transp Roze - € 1,35
FeishiniGrijs feishinibruin FeishiniGoud feishiniZilver  
Fecini Grijs - € 5,14 Fecini Bruin - € 5,14 Fecini Goud - € 5,14 Fecini Zilver - € 5,14  
UVLinkNo1Zwart UVLinkNo2MatZwart UVLinkNo3Paars UVLinkNo4Blauw UVLinkNo5Bruin
UV Link No. 1 Zwart - € 3,62 UV Link No. 2 Matt Zw- € 3,62 UV Link No. 3 - Paars - € 3,62 UV Link No. 4 Blauw - € 3,62 UV Link No. 5 Bruin - € 3,62
VanLookZwart VanLookGunMetal VanLookBlauw   AhMe
VanLook Zwart - € 6,39 VanLook Gun Metal - € 6,39 Van Look Blauw - € 6,39   AhMe Zwart - € 0,89
MeixiZwart MeixiGrijs MeixiBlauw    
Meixi Zwart - € 2,61 Meixi Grijs - € 2,61 Meixi Blauw - € 2,61    
iboode zwart iboodeOvervloeiendeKleuren iboodeBlauw IboodeGevlektWijnrood iboodePurper
iBoode Zwart - € 2,41 iBoode Overvl Kleur - € 2,41 iBoode Blauw - € 2,41 iBoode Wijnrood Gevlekt - € 2, iBoode Purper - € 2,41

 

{/supertable /bodywidth 75 500 200 80 32 32 37}

* Medische informatie is gebaseerd op informatie van RIVM en AMC 

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?