Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 1,75 tot € 9,90

boekHeb je last van te kleine letters in je boek? Of kan je partner niet slapen als jij met je lamp aan wilt lezen? Kijk dan uit voor echtelijk gevecht. Mogelijk heb jij al de oplossing gezocht, namelijk een e-reader. Maar ook de meeste e-readers zijn niet geschikt voor in het donker in bed te lezen. Heb je last van vermoeide ogen of je nu overdag of 's nachts lees? Kan je al langere tijd niet goed slapen, terwijl een boek lezen eerder juist goed werkte? Lees dan dit artikel en help jezelf voor een heel klein bedrag.

 

Aanleiding

Ieder artikel leidt ik in met een aanleiding. Deze was er niet direct voor mij, maar dat wil niet zeggen dat het niet mijn aandacht trekt en mij inspireert tot betere toepassing. In de koptekst noemde ik al een aantal belemmeringen. Ik lees al 7 jaar geen boeken meer. Het doet mijn ogen zeer en door mijn geheugenproblemen raak ik snel de draad kwijt. Het vreemde was dat ik wel research digitaal kan doen. Ik heb in die tijd 13 boeken van een filosoof vertaald en nog een toelichtend werk bijgeschreven. Dat dit wel kon, komt omdat ik gericht informatie zoek en niet hele boeken aan het lezen ben, waardoor ik gefragmenteerde informatie lees. Maar hier is geen hulpmiddel voor vermoedde ik. Totdat ik mij weer ging verdiepen in dyslectie en realiseerde dat er een ander probleem meespeelt, namelijk lettergrootte en belichting. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, waardoor ik makkelijker kan lezen. Ik zeg niet dat goed kan lezen, maar wel beter. Daar er diverse oplossingen zijn, zal ik in dit artikel ook meerdere producten behandelen.

LED Boekenlegger

ledboekenleggerOm in het donker een boek te lezen zonder iemand te storen is er de shopping cart LED Boekenlegger bedacht. Hoewel het product hier niet voor is gemaakt, heeft het een tweede oplossingsmogelijkheid. Als je ouder wordt (voel je daarmee niet oud, want dat ontwikkeld zich vanaf je tienertijd a l) krijgen je hersenen moeite met het opnemen van te veel licht. Ook dan kan je hiermee rustig de nacht inluiden. De shopping cart LED Boekenlegger is niks meer dan een transparant plaatje plexiglas. Aan de zijkant zit een zwarte cassette 2,5 cm, waarin de batterijen (3xAAA). In het doosje zit nog een zwarte strip, waarmee je de andere zijde kunt afdekken. Eenmaal er goed opgezet, komt deze er ook niet meer af. In de zwarte cassette 3 ledjes die gedempt licht geven.De sterkte van het licht kan je zelf bepalen met de dimmer die in de zwarte cassette van de shopping cart LED Boekenlegger is aangebracht. De grootte is gelijk aan een A5, wat overeenkomt met de meeste boeken. Een bijkomend voordeel is dat je met één hand kan lezen, zonder bang te zijn dat je bladzijdes omslaan. Voor slechts € 1,75 is deze verkrijgbaar bij de Action. Hoewel dit een standaard China-product lijkt te zijn, is het puur Hollands van Mascot Europe BV. Zover ik het kan nagaan, wordt dit product niet in China ook verkocht. Meer valt er niet over de shopping cart LED Boekenlegger te vertellen, maar dat geeft ook aan de eenvoud deze boekenlegger siert. 

In aansluiting op dit product zijn ook de artikelen over de shopping cart Handsfree LED Leestafel en het shopping cart Flexibele A4 Vergrootglas geschreven

Beoordeling

ledboekenleggerzwartHet is een eenvoudig simpel product, wat doet wat het beloofd. Ik vind echter dat er absoluut één minpunt is te noem, namelijk dat het plexiglas van de shopping cart LED Boekenlegger snel beschadigd. Dit kun je voorkomen door blanke nagellak er op aan te brengen. Test echter eerst op een hoekje, of het niet wit optrekt of een andere reactie geeft. Een innovatiepuntje zou kunnen zijn dat er een dun uitklaparmpje (zoals op een muziekstandaard) zou zijn die je over de andere bladzijde kan leggen, zodat beide bladzijden niet omslaan. De prijs is laag, ondanks dat het eenvoudig product is, zou je dit onmogelijk zelf kunnen maken voor dezelfde prijs. Bij Bol.com profiteren ze graag van de ontwetendheid, waardoor je ook bij dit product meer dan de vijfvoudige prijs rekenen.

eeneeneeneengeen

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?