Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 3,00 p/st

flexibele telefoonhouder in bedEen video kijken op je telefoon of tablet en beeldbellen via Skype, Whatsapp of FaceTime werkt niet vanaf je bed. Ook als je moeite hebt met een telefoon vasthouden is het vaak niet prettig om noodgedwongen het toch te doen. Niet iedereen kan ook even prettig een telefoon vasthouden. Hiervoor is een hele goedkope en efficiënte oplossing, die voor vele andere doeleinde zich leent.

 

 

Aanleiding

flexibele telefoonhouderHet irriteerde mij mateloos, dat liggend op mijn bed je een telefoon nooit prettig kan vasthouden. Je handen worden snel koud, je polsen gaan pijn doen en je beeld zit bijna altijd precies verkeerd. Dit was niet gelijk een probleem waar ik een oplossing voor zag. Hoewel je bij de Action met altijd te veel spullen de deur uit loopt, vind ik het toch altijd een leuke winkel om inspiratie op te doen. Vandaag trof ik de shopping cartFlexible mobile phone holder aan voor slecht €2,99. Hoewel het een gemaksproduct is, en ook onder de veelzeggende naam Lazy phone stick of Lazy neck holder draagt, zag ik er een legio aan praktische toepassingen in. Eenmaal uit de doos, bleek hij nog comfortabeler en bruikbaarder te zijn dan verwacht.

Wat is het?

flexibele telefoonhouder liggenEigenlijk is het niet meer dan een stug, maar makkelijk te buigen aluminium veer die is afgewerkt met een zwarte kunststof laag. Hij loopt rond. In het midden zit er een schuimrubberen band er omheen. Hierdoor kun je hem comfortabel in je nek dragen. Je kunt hem ook om je middel doen en er bovenop liggen, zonder dat het gelijk onprettig is. Bij een kwetsbare huid of overgevoeligheid, kan dit uiteraard anders worden ervaren. De andere uiteinde bestaat uit zwart kunststof telefoonhouder op een draaikogel. Door deze draaikogel kun je hem in elke gewenste stand draaien, zonder dat de beugel van vorm hoeft te verbuigen. Zeker omdat je meestal niet stil ligt of zit, is dit erg prettig. Tegelijkertijd is dit wel weer zo stug, dat het niet gelijk lamdraait en de telefoon in een ongevraagde houding komt. Ik heb zelf een extra grote telefoon met een lompe metalen en rubberen ombouw, omdat hij vaak uit mijn handen valt. Het nadeel is dat mijn telefoon in de meeste standaarden niet past. Dit is in deze houder geen enkel probleem. flexibele telefoonhouder mondOok zijn hoge gewicht, maakt geen verschil. Je kunt met gemak ook een tablet er in plaatsen. Over de vormgeving is goed nagedacht. Veel telefoons hebben hun oplaadpunt aan de onderkant van de telefoon zitten. Daar je beeld meestal horizontaal (of ook wel landscape genoemd) bekijkt, betekent dit bijna altijd dat je niet je oplader in een dergelijke houder kan gebruiken. Deze houder heeft echter een uitsparing waar doorheen een Apple-plug en C-USB past. Men heeft zowaar ook aandacht besteed aan een fraaie ronde en gladde afwerking.

Toepassingen

flexibele telefoonarm autoHet product is voor allerlei doeleinden in te zetten. Ik heb reeds de mogelijkheid genoemd om hem om je nek of middel te dragen als je in bed ligt of op de bank. Ook voor wie in een rolstoel zit, is deze makkelijk om je nek te dragen. Je kunt hem ook makkelijk bevestigen aan de hoofdsteun, armsteun of aan het blad. Er zijn ook allerlei alledaagse toepassingen, zoals het gebruiken als navigatie- of telefoonhouder op je fiets, als hoofdsteunhouder op de achterbank in de auto. Oorspronkelijk was dit product bedoeld als selfie-stick. Nu ben ik er niet zo gek op om naar mijn eigen hoofd te kijken, maar voor wie dat fijn vindt, is hij daar ook prima voor te gebruiken. Ik heb zelf moeite ermee om achter iets te kijken. Hiervoor moet je vaak in een onhandige houding. Door de camera van je telefoon om te draaien naar de selfie-stand, kun je hem in de houder onder de bank steken of achter je tv, terwijl je zonder problemen kan zien wat er ligt en waar welke stekker in moet. Via deze blog weet u vast dat ik graag gebruik maak van Google Home. Toch vind ik het prettiger een recept te lezen, dan te horen. Receptenboeken staan er al lang niet meer in mijn huis, daar de schatkamer van internet vele malen groter is. Nu zet ik met één beweging mijn telefoon op een zeer stabiele standaard op mijn aanrecht neer. Je kunt hem ook als telefoon- of tablethouder naast je bed of stoel neerzetten, zonder dat hij in contact met je lichaam komt. 

Aanschafflexibele telefoonhouder standaard

In bijna alle gevallen geldt dat je teveel betaalt als je het hier in de winkel koopt. Veelal is het via Aziatische verkoopplatforms, zoals Aliexpress, Wish en Geek, een stuk goedkoper. Doe voor dit product niet de moeite, want je betaalt tussen de €4,50-€15,00 online, terwijl het bij de Action voor €3,00 in de schappen ligt en je er gelijk over kunt beschikken.

Alternatief

Nog een paar laatste tips. Hetzelfde systeem is ook verkrijgbaar met een shopping cart (tafel)klem voor dezelfde prijs. Deze is daarmee makkelijker te bevestigen aan een rolstoel of een tafelrand. In sommige gevallen dus een betere optie, maar de variant waar dit artikel over gaat, is voor meer doeleinden geschikt. Het kan in jouw situatie wenselijk zijn dat de shopping cart arm extra lang is, dan is deze ook met extra lange arm verkrijgbaar. Deze is enkele euro's duurder, maar alsnog een relatief klein bedrag.

Beoordeling

eeneeneeneeneen

flexibele telefoonarm met tafelklem

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?