Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 22,00 - € 57,00 | Score: 9,2 | App: VeSync

etekcity nutrition voedingswaarde weegschaal Misschien moet je een strikt dieet volgen of wil je bewust leven en eten. Aan een voedingswaarde tabel heb je meestal niet voldoende. Dan moet je nog zelf alles uitrekenen. Als je meerdere ingredienten samenvoeg ben je de draad al helemaal kwijt. Hier is een weegschaal die verder gaat dan alleen wegen.   Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisterenDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Bij dit product is een video van de fabrikant aanwezig

 

 

good reviewDit artikel bevat een uitgebreide review        video ...bevat een video van de fabrikant  speaker 1 ...is te beluisteren

Aanleiding voor de voedingswaardeweegschaal Etekcity ESN00

Soms is een aanleiding niet gezondheidgerelateerd, maar is het product dit wel. In dit geval is mijn dochter morgen jarig. Zij doet op dit moment een opleiding bij SVO Food, omdat ze haar carriere in de voedingsindustrie wil zoeken. Als ik haar iets geven wil, wil ik haar ook een nuttig en duurzaam cadeau geven, dat bij voorkeur wetenschap, natuur en techniek samenbrengt. Daarom ging ik op zoek naar een goede keukenweegschaal die deze meerwaarde kon bieden. Zodoende kwam ik uit bij een nutritionschaal of voedingswaardenweegschaal. Daar bestaan er vele van, maar naast dat deze onbekend zijn, bestaan er ook zeer weinige die gebruik maken van smart-technologie. Zo eindigde mijn zoektocht bij de de voedingswaardenweegschaal van Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00

Wat is een voedingswaardeweegschaal?

Eigenlijk is het niet meer dan een normale keukenweegschaal met een een uitgebreide rekenfunctie. Een voedingswaardeweegschaal of een nutritionschaal berekend niet alleen het gewicht van een product, maar ook de calorieën, calorieën aan vetten, verzadigende en niet-verzadigende vetten, chlorestator-, ijzer-, natium- en kaliumgehalte, koolhydraten, suikers, vezels en eiwitten. In afslankindustrie begint men terug te komen van het blindstaren op het calaroriegehalte van de voeding. Koolhydraten blijken een grotere bijdrage te leveren aan ons gewicht.

Medische dieeten

Het gaat echter niet alleen om afvallen, maar ook als het gaat om lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Zo hebben we tegenwoording dieeten als: acne-, ADHD-, alkalisch- (PH-waarde), anti-oestrogeen-, artritis-, borstkanker-, candida- (anti-gist), chlorestarol verlagend-, darm- (vetarm, vezelrijk), DASH- (bloeddruk), diverticulose-, Fijngold- (anti-kunstmatige voedingsmiddelen bij hyperactiviteit), Evers- (rauw eten MS/zenuwen), glutenvrij-, hypoglycemie- (suikerziekte), IBS- (veel vezels, weinig zetmeel - darmklachten), jicht- of purine-, ketogeen- (vetrijk, koolhydraatarm - epilepsie), MDS (fijne vezels, veel zetmeel, weinig eten bij maag of darmklachten),  Makers- (chronische zieken) en zoutarm- dieet..

Welke reden er ook voor jou is, de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00 weegschaal bied je een veel verdergaand inzicht in wat er in je voedsel zit. Voor sommige zal de kleinste afwijking de grootste gevolgen kunnen hebben, terwijl een ander het alleen als een zeer praktische keukenweegschaal kan zien. 

Voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 uitpakken

De Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity weegschaal wordt geleverd in een basic kartonnen (ik vermoed gerecyceld) met een eenvoudige zwarte opdruk van de weegschaal en de naam. In de doos zitten 2 GP oplaadbare baterijen (die reeds zijn opgeladen), een sumiere handleiding en de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00. De nutritionschaal is gemaakt van geborsteld metaal met daarin verwerkt een zeer uitgebreid glazenscherm. De Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00 is verpakt in een bio-plasticzakje. Dat is alles.

Design van de Etekcity ESN00

Zo minimalistisch de inhoud ook is, zo degelijk, hygienisch en luxe oogt de voedingswaardenweegschaal. Eerlijk gezegd ben ik best verbluft over het design. De randen zijn fraai gebogen afgerond en het royale display ligt op gelijk niveau verzonken en voorzien van afgeronden randen, die het ijzer zo nauw raakt, dat vuil zich niet kan ophopen in de rand van het glas. Met recht heeft deze zeer fraaie Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00 de prestieuse iF Design Award in 2018 gewonnen uit de 5500 inzendingen uit 59 landen. Het zou bijna een belediging zijn om deze voedingswaardenweegschaal in de kast op te bergen. Het is een waar sieraad in de keuken thuis, zorg of bedrijf. 

Etekcity voedingsanalyseschaal in combinatie met VeSync

BIj de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 zit een verwijzing geleverd naar de app download VeSync. VeSync is een app die is ontwikkeld als platform voor design smartproducten van de merken Etekcity, Levolt en Cosori. Tenzij je meer producten van deze merken hebt, zul je niet echt merken dat er meer functies aan deze app zijn verbonden. Via een tabblad kan je andere producten vinden die samenwerken met deze app. Uiteraard kun je dit ook nakijken op de website van download VeSync. Van uitgaande dat dit het enige product is wat je gebruikt, zal de app direct openen in een scherm waar je je eigen weegschaal ziet staan.

Installatie van Etekcity ESN00 in VeSync

Als je de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 voor het eerst wilt gebruiken, moeten de batterijen geplaatst zijn en volg je onderstaande stappen:

1 Download download VeSync voor iOS (Apple iPad en iPhone) of voor Google Android telefoons, tablets, minilaptops en Chromebooks.

2 De app download VeSync zal zich automatisch installeren en kan je deze openen van uit de Play Store of App Store of door te tikken op het icoontje op je toestel. Zorg ondertussen dat de bluetooth aanstaat op je iOS of Android toestel.

3 Klik op het plusje (+) en ga naar de categorie Scales en niet naar Kitchen, hoewel dat logisch lijkt. De weegschaal zal gelijk in je beeld verschijnen. Tik de foto hiervan aan en hij is klaar voor gebruik.

Gebruik van VeSync samen met weegschaal Etekcity ESN00 

display nutrition scale elekcityBIj het openen van download VeSync zie een foto van de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Elekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal staan op het midden van de foto zie je het gewicht van wat er op de nutritionschaal ligt. Onderaan staan een groene knop met de engelse vraag: What is on the scale? Als je hier op tik zie je boven in je scherm vaag een zoekvenster met een loepje er in. Onderaan staat een groene knop met de engelse tekst: Add New Food er op. In de eerste plaats kan je producten opzoeken in de database van VeSync door het gebruik van product- en merknamen. Het is uiteraard onmogelijk om alle voedingsmiddelen ter wereld in één database te stoppen. De app is engelstalig en dat geldt dus ook voor je zoekterm die je gebruikt. Als je een product vind, tik je op de naam en verschijnt er een cirkeldiagram die is verdeeld in 3 vlakken: Vetten, Eiwitten en Vezels. In het midden van de cirkeldiagram laat  download VeSync de calorieën zien die worden gemeten van het product dat ligt op de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00. Boven het diagram staan algemene gegevens over het product en er onder staat een zeer uitgebreide tabel die de exacte voedingwaarden weergeeft in gedeelt in categorieën van voedingswaarden. Waar je normaal alles moet omrekenen, laat deze tabel je zien hoeweel voedingswaarden er zitten in het specifieke product en hoeveelheid die jij wilt gebruiken. Deze waarden zijn tot de microgram nauwkeurig, mits je uiteraard je keukenweegschaal schoon gebruikt. Wil je doorgaan met nieuwe ingredienten of hoeveelheden toe te voegen, zonder het voorgaande te moeten gebruiken, kan je nogmaals op de aan-/uitknop drukken en zal de teller weer op 0 springen (zogenaamde tare-functie, zoals op een digitale keukenweegschaal ook het geval is). 

Staat het door jouw gebruikte product niet in de database of komen deze niet overeen met de versie die jij in handen hebt, dan kun je onderaan in de groene balk tikken op de knop Add New Food. In basis kun je aangeven in welke eenheden je wilt rekenen en in welke standaard hoeveelheden. Bijvoorbeeld per kilo en uitgesplitst per  100 gram,  wat redelijk standaard is bij verpakte voedingsmiddelen. Hoe meer waarden jij invult, hoe gedetaileerder de waarden zijn die hij uitrekend. Als je weet welk product er op de weegschaal ligt, hoef je niet noodzakelijk gebruik te maken van je beeldscherm. Het glazen venster van de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00 keukenweegschaal is voorzien van een voorgedrukt display waarop de meest gebruikte waarden in witte ledverlichting de cijfers weergeven in standaardeenheden. Het gebruik van andere eenheden is mogelijk in de app, mocht je willen afwijken van de gekozen eenheden door de Duitse fabrikant. Als je hem geheel zonder de app van  download VeSync gebruikt zal err alleen het gewicht verschijnen in de display op de schaal.

Dagboek bijhouden met VeSync en de Etekcity ESN00

Het is mogelijk in de app  download VeSync een voedingsdagboek bij te houden als je gebruik maakt van de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal. Als je alles aan de grote klok wilt hangen, dan kan je het handmatig of automatisch delen via social media, als Facebook, Instagram en Twitter. Ik kan ook de waarden naar een ander programma naar keuze zenden zoals mijn gezondheidsdagboek die ik via DayOne bijhou.  Echter  download VeSync werkt ook als zelfstandig dagboek, zonder dat je dus een externe app móet gebruiken. In je dagboek zie je in één opslag hoeveel caloriën, vetten en koolhydraten je binnen heb gekregen en hoeveel procent van de ingestelde doelen is behaald. Tijdens het wegen kun je aangeven of het voedsel behoort tot het ontbijt, de lunch of dinner. Daarnaast kan je afzonderlijk bijhouden wat je aan tussendoortjes of snacks op heb. Het grote voordeel van dit dagboek is dat je niets meer hoeft na te rekenen als je een dagboek bijhoud. Je doelen kan je aanpassen op de vier hoofdcategorieën: Caloriën, eiwitten, vet en koolhydraten. Ik moet absoluut zeggen dat ik zelden een gezondheidsapp tegenkom die zo goed is vorm gegeven en daarbij ook zeer goed technisch functioneerd. De praktijk leert dat in het algemeen apps er mooi uit zien of technisch goed functioneerd of beide niet het geval is. 

screenshot VeSync bij Etekcity ESN00 Nutrition voedingswaarden weegschaalscreenshot VeSync bij Etekcity ESN00 Nutrition voedingswaarden weegschaalscreenshot VeSync bij Etekcity ESN00 Nutrition voedingswaarden weegschaalscreenshot VeSync bij Etekcity ESN00 Nutrition voedingswaarden weegschaal dagboek

Koppeling tussen Etekcity ESN00 en Apple Health

De meeste gezondheidsapps en smart technologie slaan de stap van integratie over. Dit is echter van steeds groter belang. In een zeer hoog tempo neemt het aantal apps en smart gezondheidsproducten toe. Dit zorgt voor een enorme versnippering van informatie en gelijkertijd wordt ook veel informatie gelekt. Ik ben daarom een groot voorstander van veilige integratie met kernapps als Apple Health (Gezondheid) en Google Fit. Gelijktijdig moet de gebruiker de mogelijkheid hebben om data binnen zijn eigen smartphone of tablet te houden, zonder dat deze informatie beland bij fabrikanten, marketingbedrijven of dermate slecht beveiligd is dat het bij kwaadwillende beland. Onder de instellingen in  download VeSync staat de mogelijkheid om de voedingswaardenweegschaal te koppelen aan Apple Health en Fitbit. Deze laatste kan ik niet niet voor je testen, daar ik geen Fitbit smartwatch bezit. Volgens de fabrikant kan je ook de data koppelen aan Google Fit. Ik ben echter een Apple gebruiker en gebruik wel Google Fit op mijn iPhone, maar dat wil niet zeggen dat fabrikanten er ook voor kiezen om in zowel de Android als Apple versie de mogelijkheid te bieden om de data aan beide te koppelen. In dit geval zit in de Apple versie alleen de optie voor Apple Health en Fitbit en in de Android versie alleen Google Fit en Fitbit

De volgende data kan vanuit VeSync worden opgenomen in Apple Health: Calcium, Cholesterol, Eiwitten, Energie (caloriën), enkelvoudige onverzadigde vetten, ijzer, kalium, koolhydraten, meervoudige onverzadigde vetten, natrium, suiker, totale vetgehalte, verzadigde vetten, verzels en vitamines A, C en D. Je kunt zelf bepalen welke van deze je wel of niet wilt opnemen in Apple Health (dit geldt waarschijnlijk dan ook voor Android). Hoewel in de instellingen het als een menu-optie wordt aangeboden, is dit eigenlijk niet het geval. Als je wilt dat  download VeSync de gemeten voedingswaarden, met de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 Etekcity ESN00, opneemt in Apple Health, dien je de volgende stappen eenmalig uit te voeren. Vermoedelijk gelden dezelffde stappen voor Android:
1 Open Apple Health

2 Tik boven in je scherm op je profiel pictogram (blauw rondje met een poppetje er in)

3 Ga onder Privacy naar Apps

4 Ongeveer onderaan in je lijst zal VeSync staan. Tik deze aan.

5 Via de schuifjes kan je zelf bepalen welke categorieën je aan en uit wilt zetten

Je kunt ten alle tijden bovenaan in ditzelfde scherm tikken op Schakel alle categoriën uit, als je deze functie tijdelijk wilt pauzeren of permanent wilt uitsluiten. Onderaan in dit scherm staat de knop Gegevens. Hier kan je altijd alle data inzien en indien gewenst vernietigen.

Beoordeling van de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00

In mijn oordeel zijn weinig details en nuances nodig. Alles functioneerd optimaal, is goed vormgegeven, praktisch in gebruik en absoluut zijn geld waard. Enerzijds is het een zeer veelzijdig en geavanceerd product, maar aan de andere kant is het toegankelijk en eenvoudig in gebruik. De samenwerking tussen de Bestel voor jezelf de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 nutritionschaal Etekcity ESN00 en  download VeSync is niet anders dan perfect te noemen. Ook de samenwerking met Apple Health (Gezondheid) is meer dan excellent. Veel inovaties slaan tegenwoordig de stap van integratie over in tegenstelling tot dit product. Kijk rond waar je het bestel. Ik bleek 'te veel' te hebben uitgegeven, wat ik geen probleem vind, omdat het zijn geld in drievoud waard is. Maak dus gebruik van de zoekmachine.   Click to listen highlighted text! Misschien moet je een strikt dieet volgen of wil je bewust leven en eten. Aan een voedingswaarde tabel heb je meestal niet voldoende. Dan moet je nog zelf alles uitrekenen. Als je meerdere ingredienten samenvoeg ben je de draad al helemaal kwijt. Hier is een weegschaal die verder gaat dan alleen wegen.        Dit artikel bevat een uitgebreide review         ...bevat een video van de fabrikant   ...is te beluisteren Aanleiding voor de voedingswaardeweegschaal Etekcity ESN00 Soms is een aanleiding niet gezondheidgerelateerd, maar is het product dit wel. In dit geval is mijn dochter morgen jarig. Zij doet op dit moment een opleiding bij SVO Food, omdat ze haar carriere in de voedingsindustrie wil zoeken. Als ik haar iets geven wil, wil ik haar ook een nuttig en duurzaam cadeau geven, dat bij voorkeur wetenschap, natuur en techniek samenbrengt. Daarom ging ik op zoek naar een goede keukenweegschaal die deze meerwaarde kon bieden. Zodoende kwam ik uit bij een nutritionschaal of voedingswaardenweegschaal. Daar bestaan er vele van, maar naast dat deze onbekend zijn, bestaan er ook zeer weinige die gebruik maken van smart-technologie. Zo eindigde mijn zoektocht bij de de voedingswaardenweegschaal van  Etekcity ESN00.  Wat is een voedingswaardeweegschaal? Eigenlijk is het niet meer dan een normale keukenweegschaal met een een uitgebreide rekenfunctie. Een voedingswaardeweegschaal of een nutritionschaal berekend niet alleen het gewicht van een product, maar ook de calorieën, calorieën aan vetten, verzadigende en niet-verzadigende vetten, chlorestator-, ijzer-, natium- en kaliumgehalte, koolhydraten, suikers, vezels en eiwitten. In afslankindustrie begint men terug te komen van het blindstaren op het calaroriegehalte van de voeding. Koolhydraten blijken een grotere bijdrage te leveren aan ons gewicht. Medische dieeten Het gaat echter niet alleen om afvallen, maar ook als het gaat om lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Zo hebben we tegenwoording dieeten als: acne-, ADHD-, alkalisch- (PH-waarde), anti-oestrogeen-, artritis-, borstkanker-, candida- (anti-gist), chlorestarol verlagend-, darm- (vetarm, vezelrijk), DASH- (bloeddruk), diverticulose-, Fijngold- (anti-kunstmatige voedingsmiddelen bij hyperactiviteit), Evers- (rauw eten MS/zenuwen), glutenvrij-, hypoglycemie- (suikerziekte), IBS- (veel vezels, weinig zetmeel - darmklachten), jicht- of purine-, ketogeen- (vetrijk, koolhydraatarm - epilepsie), MDS (fijne vezels, veel zetmeel, weinig eten bij maag of darmklachten),  Makers- (chronische zieken) en zoutarm- dieet.. Welke reden er ook voor jou is, de  Etekcity ESN00 weegschaal bied je een veel verdergaand inzicht in wat er in je voedsel zit. Voor sommige zal de kleinste afwijking de grootste gevolgen kunnen hebben, terwijl een ander het alleen als een zeer praktische keukenweegschaal kan zien.  Voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 uitpakken De  Etekcity weegschaal wordt geleverd in een basic kartonnen (ik vermoed gerecyceld) met een eenvoudige zwarte opdruk van de weegschaal en de naam. In de doos zitten 2 GP oplaadbare baterijen (die reeds zijn opgeladen), een sumiere handleiding en de  voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00. De nutritionschaal is gemaakt van geborsteld metaal met daarin verwerkt een zeer uitgebreid glazenscherm. De  Etekcity ESN00 is verpakt in een bio-plasticzakje. Dat is alles. Design van de Etekcity ESN00 Zo minimalistisch de inhoud ook is, zo degelijk, hygienisch en luxe oogt de voedingswaardenweegschaal. Eerlijk gezegd ben ik best verbluft over het design. De randen zijn fraai gebogen afgerond en het royale display ligt op gelijk niveau verzonken en voorzien van afgeronden randen, die het ijzer zo nauw raakt, dat vuil zich niet kan ophopen in de rand van het glas. Met recht heeft deze zeer fraaie  Etekcity ESN00 de prestieuse iF Design Award in 2018 gewonnen uit de 5500 inzendingen uit 59 landen. Het zou bijna een belediging zijn om deze voedingswaardenweegschaal in de kast op te bergen. Het is een waar sieraad in de keuken thuis, zorg of bedrijf.  Etekcity voedingsanalyseschaal in combinatie met VeSync BIj de  voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 zit een verwijzing geleverd naar de app  VeSync. VeSync is een app die is ontwikkeld als platform voor design smartproducten van de merken Etekcity, Levolt en Cosori. Tenzij je meer producten van deze merken hebt, zul je niet echt merken dat er meer functies aan deze app zijn verbonden. Via een tabblad kan je andere producten vinden die samenwerken met deze app. Uiteraard kun je dit ook nakijken op de website van  VeSync. Van uitgaande dat dit het enige product is wat je gebruikt, zal de app direct openen in een scherm waar je je eigen weegschaal ziet staan. Installatie van Etekcity ESN00 in VeSync Als je de  voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 voor het eerst wilt gebruiken, moeten de batterijen geplaatst zijn en volg je onderstaande stappen:  Download  VeSync voor iOS (Apple iPad en iPhone) of voor Google Android telefoons, tablets, minilaptops en Chromebooks.  De app  VeSync zal zich automatisch installeren en kan je deze openen van uit de Play Store of App Store of door te tikken op het icoontje op je toestel. Zorg ondertussen dat de bluetooth aanstaat op je iOS of Android toestel.  Klik op het plusje (+) en ga naar de categorie Scales en niet naar Kitchen, hoewel dat logisch lijkt. De weegschaal zal gelijk in je beeld verschijnen. Tik de foto hiervan aan en hij is klaar voor gebruik. Gebruik van VeSync samen met weegschaal Etekcity ESN00  BIj het openen van  VeSync zie een foto van de  Elekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal staan op het midden van de foto zie je het gewicht van wat er op de nutritionschaal ligt. Onderaan staan een groene knop met de engelse vraag: What is on the scale? Als je hier op tik zie je boven in je scherm vaag een zoekvenster met een loepje er in. Onderaan staat een groene knop met de engelse tekst: Add New Food er op. In de eerste plaats kan je producten opzoeken in de database van VeSync door het gebruik van product- en merknamen. Het is uiteraard onmogelijk om alle voedingsmiddelen ter wereld in één database te stoppen. De app is engelstalig en dat geldt dus ook voor je zoekterm die je gebruikt. Als je een product vind, tik je op de naam en verschijnt er een cirkeldiagram die is verdeeld in 3 vlakken: Vetten, Eiwitten en Vezels. In het midden van de cirkeldiagram laat   VeSync de calorieën zien die worden gemeten van het product dat ligt op de  Etekcity ESN00. Boven het diagram staan algemene gegevens over het product en er onder staat een zeer uitgebreide tabel die de exacte voedingwaarden weergeeft in gedeelt in categorieën van voedingswaarden. Waar je normaal alles moet omrekenen, laat deze tabel je zien hoeweel voedingswaarden er zitten in het specifieke product en hoeveelheid die jij wilt gebruiken. Deze waarden zijn tot de microgram nauwkeurig, mits je uiteraard je keukenweegschaal schoon gebruikt. Wil je doorgaan met nieuwe ingredienten of hoeveelheden toe te voegen, zonder het voorgaande te moeten gebruiken, kan je nogmaals op de aan-/uitknop drukken en zal de teller weer op 0 springen (zogenaamde tare-functie, zoals op een digitale keukenweegschaal ook het geval is).  Staat het door jouw gebruikte product niet in de database of komen deze niet overeen met de versie die jij in handen hebt, dan kun je onderaan in de groene balk tikken op de knop Add New Food. In basis kun je aangeven in welke eenheden je wilt rekenen en in welke standaard hoeveelheden. Bijvoorbeeld per kilo en uitgesplitst per  100 gram,  wat redelijk standaard is bij verpakte voedingsmiddelen. Hoe meer waarden jij invult, hoe gedetaileerder de waarden zijn die hij uitrekend. Als je weet welk product er op de weegschaal ligt, hoef je niet noodzakelijk gebruik te maken van je beeldscherm. Het glazen venster van de  Etekcity ESN00 keukenweegschaal is voorzien van een voorgedrukt display waarop de meest gebruikte waarden in witte ledverlichting de cijfers weergeven in standaardeenheden. Het gebruik van andere eenheden is mogelijk in de app, mocht je willen afwijken van de gekozen eenheden door de Duitse fabrikant. Als je hem geheel zonder de app van   VeSync gebruikt zal err alleen het gewicht verschijnen in de display op de schaal. Dagboek bijhouden met VeSync en de Etekcity ESN00 Het is mogelijk in de app   VeSync een voedingsdagboek bij te houden als je gebruik maakt van de  Etekcity ESN00 voedingswaardenweegschaal. Als je alles aan de grote klok wilt hangen, dan kan je het handmatig of automatisch delen via social media, als Facebook, Instagram en Twitter. Ik kan ook de waarden naar een ander programma naar keuze zenden zoals mijn gezondheidsdagboek die ik via DayOne bijhou.  Echter   VeSync werkt ook als zelfstandig dagboek, zonder dat je dus een externe app móet gebruiken. In je dagboek zie je in één opslag hoeveel caloriën, vetten en koolhydraten je binnen heb gekregen en hoeveel procent van de ingestelde doelen is behaald. Tijdens het wegen kun je aangeven of het voedsel behoort tot het ontbijt, de lunch of dinner. Daarnaast kan je afzonderlijk bijhouden wat je aan tussendoortjes of snacks op heb. Het grote voordeel van dit dagboek is dat je niets meer hoeft na te rekenen als je een dagboek bijhoud. Je doelen kan je aanpassen op de vier hoofdcategorieën: Caloriën, eiwitten, vet en koolhydraten. Ik moet absoluut zeggen dat ik zelden een gezondheidsapp tegenkom die zo goed is vorm gegeven en daarbij ook zeer goed technisch functioneerd. De praktijk leert dat in het algemeen apps er mooi uit zien of technisch goed functioneerd of beide niet het geval is.  Koppeling tussen Etekcity ESN00 en Apple Health De meeste gezondheidsapps en smart technologie slaan de stap van integratie over. Dit is echter van steeds groter belang. In een zeer hoog tempo neemt het aantal apps en smart gezondheidsproducten toe. Dit zorgt voor een enorme versnippering van informatie en gelijkertijd wordt ook veel informatie gelekt. Ik ben daarom een groot voorstander van veilige integratie met kernapps als Apple Health (Gezondheid) en Google Fit. Gelijktijdig moet de gebruiker de mogelijkheid hebben om data binnen zijn eigen smartphone of tablet te houden, zonder dat deze informatie beland bij fabrikanten, marketingbedrijven of dermate slecht beveiligd is dat het bij kwaadwillende beland. Onder de instellingen in   VeSync staat de mogelijkheid om de voedingswaardenweegschaal te koppelen aan Apple Health en Fitbit. Deze laatste kan ik niet niet voor je testen, daar ik geen Fitbit smartwatch bezit. Volgens de fabrikant kan je ook de data koppelen aan Google Fit. Ik ben echter een Apple gebruiker en gebruik wel Google Fit op mijn iPhone, maar dat wil niet zeggen dat fabrikanten er ook voor kiezen om in zowel de Android als Apple versie de mogelijkheid te bieden om de data aan beide te koppelen. In dit geval zit in de Apple versie alleen de optie voor Apple Health en Fitbit en in de Android versie alleen Google Fit en Fitbit.  De volgende data kan vanuit VeSync worden opgenomen in Apple Health: Calcium, Cholesterol, Eiwitten, Energie (caloriën), enkelvoudige onverzadigde vetten, ijzer, kalium, koolhydraten, meervoudige onverzadigde vetten, natrium, suiker, totale vetgehalte, verzadigde vetten, verzels en vitamines A, C en D. Je kunt zelf bepalen welke van deze je wel of niet wilt opnemen in Apple Health (dit geldt waarschijnlijk dan ook voor Android). Hoewel in de instellingen het als een menu-optie wordt aangeboden, is dit eigenlijk niet het geval. Als je wilt dat   VeSync de gemeten voedingswaarden, met de  Etekcity ESN00, opneemt in Apple Health, dien je de volgende stappen eenmalig uit te voeren. Vermoedelijk gelden dezelffde stappen voor Android: Open Apple Health  Tik boven in je scherm op je profiel pictogram (blauw rondje met een poppetje er in)  Ga onder Privacy naar Apps  Ongeveer onderaan in je lijst zal VeSync staan. Tik deze aan.  Via de schuifjes kan je zelf bepalen welke categorieën je aan en uit wilt zetten Je kunt ten alle tijden bovenaan in ditzelfde scherm tikken op Schakel alle categoriën uit, als je deze functie tijdelijk wilt pauzeren of permanent wilt uitsluiten. Onderaan in dit scherm staat de knop Gegevens. Hier kan je altijd alle data inzien en indien gewenst vernietigen. Beoordeling van de voedingswaardenweegschaal Etekcity ESN00 In mijn oordeel zijn weinig details en nuances nodig. Alles functioneerd optimaal, is goed vormgegeven, praktisch in gebruik en absoluut zijn geld waard. Enerzijds is het een zeer veelzijdig en geavanceerd product, maar aan de andere kant is het toegankelijk en eenvoudig in gebruik. De samenwerking tussen de  nutritionschaal Etekcity ESN00 en   VeSync is niet anders dan perfect te noemen. Ook de samenwerking met Apple Health (Gezondheid) is meer dan excellent. Veel inovaties slaan tegenwoordig de stap van integratie over in tegenstelling tot dit product. Kijk rond waar je het bestel. Ik bleek te veel te hebben uitgegeven, wat ik geen probleem vind, omdat het zijn geld in drievoud waard is. Maak dus gebruik van de zoekmachine.

Totaal score
Design
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Software
Instructies
Samenwerking
Snelheid levering
Milieu
Eenvoud Gebruik

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?