Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 5,00 - € 13,00 per set

Je vloer glanzend schoon poetsen is (te) zwaar werk. Ook al gebruik je mop of vloerwisser, je moet keer op keer toch weer bukken. Zit er hardnekkige plek, dan moet je op je knieën om goed schoon te kunnen boenen. Dat is inderdaad, bukken, op je knieën, druk op je polsen zetten en eenmaal weg, opnieuw overeind komen. Vandaag zag ik een mogelijke oplossing voor € 5,00 bij de Kruidvat.

 Aanleiding voor de Spraymop met microvezel

Ik heb tegenwoordig een lieve hond genaamd Joe. Helaas is hij mishandeld en erg gevoelig voor stress. Hoewel hij echt zindelijk is, weet hij onder stress zijn ventiel niet helemaal goed dicht te draaien. Helaas was dat er de laatste weken veel: Verhuisstress. Daarom verschenen er even geen nieuwe artikelen op je favoriete blog. Urine stinkt. Gemorste dranken trekken vliegen aan, helemaal als met het warme weer een druppel bier op de grond valt. Haren blijven overal liggen en aan rommel en vlekken op de grond heb ik een hardgrondige hekel. Helaas heb ik door de fysieke en mentale stress en pijn behoorlijk last van mijn hart en bloeddruk. Bukken riskeert flauwvallen en helaas doet mijn lichaam daarbij ook te veel pijn. Alleen wachten tot twee keer in de week de huishoudelijke hulp komt is ook geen optie. 

Gebruikelijke oplossingen

Gelukkig hebben we ook een bezem - een stofzuiger is vaak te zwaar - en we hebben een dweilstok, mop of wisser en uiteraard de microvezeldoekjes. Daarbij maak ik veelvuldig in huis gebruik van glasreiniger (Glassex, Blue Wonder, Sorbo Spray of andere soortgelijke producten) veelvuldig. Vet en vuil wordt meestal hiermee steriel gereinigd, het heeft geen water en meerdere doeken nodig en ruikt altijd lekker fris, terwijl er een glanslaag achterblijft. Ik heb echter als nog diverse huishoudproducten nodig en verricht meerdere fysieke handelingen. Heb daarbij nog twee tieners over de vloer, dan is het dweilen met de kraan open. Opeens zag ik deze producten samengevoegd in één product.

Wat is de Spraymop met microvezel?

In de doos zit een driedelige steel, een fles, een bewegende voet en 2 microvezeldoeken. Een kind kan de was doen zeggen ze, maar een kind kan ook in 1 minuut deze Spraymop met microvezel in elkaar zetten, zonder handleiding. 

De voet van de Spraymop met microvezel

De voet heeft twee schuine zijdes. Dat is handig, want als je hem naar je toetrek veeg je automatisch het verliezende vuil mee, zonder een herhalende beweging te maken. Zoals de meeste mensen weten bespaard je dat vlekkerig opgedroogde vloeren. Op zich niks nieuws, maar door een schuiner vlak dan gebruikelijk is het wel net effectiever. Pas in mijn handen realiseerde ik dat dit een groot nadeel heeft, want dit formaat doek ga je in geen winkel vinden. Daarbij maakt het ook nog eens van een afwijkende techniek gebruik. Meestal bestaan de mogelijkheden uit één of meerdere van de volgende mogelijkheden: Er zitten drukgaten in de bovenzijde zodat je een grote doek er om heen kan doen en deze naar binnen vouwen. Een tweede optie is dat je een doek met elastiek er om heen kan trekken en de derde optie is: er zitten puntjes aan de onderzijde zodat je een dubbelzijdige microvezeldoek er aan blijft kleven als klitterband. Deze spraymop heeft echter geen van alle opties. Er wordt van een eenvoudige techniek gebruik gemaakt die ik niet eerder bij huishoudelijke producten heb aangetroffen. Aan de onderzijde zitten aan de hoeken en in het het midden een paar rijen met T-vormige weerhaakjes. De dweil of microvezeldoek bestaat aan de onderzijde uit een lang en grof harige microvezeldoek. Aan de bovenzijde zit juist heel fijn microvezel, wat zo fijn als vilt is. Hierdoor ontstaat een soort krachtige klitterband, wat onmogelijk kan  schuiven of kan losschieten. Beide positieve innovaties brengen als nadeel mee dat je nooit de juiste doek gaat vinden in de winkel. De gemiddelde microvezeldoek of traditionele echte dweil zal er wel stevig onder blijven zitten, maar zoals je eigen ervaring ook wel zal zijn met een doek van verkeerde formaat, gaat het opkrullen, stukjes overslaan of slaat je voet dubbel. Niet ideaal dus. Echter zodra ik het woord spraymop op AliExpress invoerde verscheen er een legio aan aanbieders van deze doeken van exact het juiste formaat en materiaal. Geen probleem dus. 

De steel van de Spraymop met microvezel

Aangezien ik 2 meter ben, zijn dergelijke producten voor mij eigenlijk altijd te kort. Er zit geen telescoopsteel aan, dus langer maken zit er niet in. Ik was dan ook wel sceptisch over de lengte. Maar of je nu lang of kort bent, hij is voor eigenlijk iedere lengte geschikt. Dit komt niet zo zeer door de lengte als wel doordat een een pistoolhandgreep heeft en door de schanierende voet kan hem door de kanteling van je arm altijd op de juiste hoogte houden, net zo als bij een stofzuiger. Pakweg 25 centimeter onder de handgreep zit een foam handvat zodat je bij een hardnekkige vlek extra kracht kan zetten, zonder dat je hand wegschiet van de steel. Ongeveer 15 centimeter boven de voet zit een spraykop en een flessenhouder waar een litersfles kan met (zeep-)water, laminaatreiniger of zoals in mijn geval met glasreiniger. Aan de voet zit een kantelmechanisme en dus geen draaimechanisme zoals gebruikelijk. Dit stemde mij kritisch, want de kracht van een mop is dat halvemaan-bewegingen maak, zodat je soepel al het vuil meeneem en de vloer gelijkmatig schoon maak. Een kantelmechanisme suggereert dat je het hem alleen vooruit en en achteruit kan bewegen. Maar in de praktijk blijkt hij even soepel deze halvemaan-bewegingen kan maken. Bovenaan de steel zit het genoemde pistoolvormige handgreep, die je kan inknijpen waarop de mop een nevel voor de voet van de mop spuit. Keurig exact ter breedte van de voet. Niet meer en niet minder. Eerlijk gezegd had ik voor dit geld verwacht dat hij maar voor een deel van de voet zou spuiten. Of je nu zoals mij lang bent en de stok dus rechterop houd of dat je klein van stuk ben en de stok veel schuiner houd, krijgt hetzelfde resultaat. Bij lange mensen spuit hij niet zijn eigen voet onder het schoonmaakmiddel en bij korte mensen beland het schoonmaakmiddel niet een halve meter verder op. Door een zorgvuldige schuine spraymond wordt dit probleem voorkomen. De pistoolgreep vraagt weinig krachtinspanning. In mijn grote handen houd het makkelijk vast. Dit geldt ook voor de gemiddelde vrouwenhand. Of hij helemaal lekker vasthoud om in te knijpen voor een kinderhand of een kleine had betwijfel ik echter. 

Resultaat van de Spraymop met microvezel

De spraymop beweegt soepel over de grond. Ongeacht of je het als wisser, bezem, dweil of vlekkenverwijderaar gebruikt. Door de goed uitgekiende vorm laat hij geen vuil achter. Door de extra handgreep kan je makkelijk kracht zetten om hardnekkige vlekken te verwijderen. Voor dit geld verwacht ik Brabantia-kwaliteit. Ondanks dat de steel van dun aluminium is gemaakt kan het veel druk hebben, zonder dat ik het gevoel krijg dat de steel kan breken. 

Variaties van de Spraymop met microvezel

Zoals de trouwe lezer reeds zal hebben gezien is deze spraymop gemaakt van mijn inmiddels geliefde milieuvriendelijke veelal groene kunststof. Helaas verkocht de Kruidvat hem alleen in het blauw. Voor € 1,60 zijn de doeken na te bestellen, zonder verzendkosten te betalen. Deze microvezeldoeken zijn leverbaar in blauw, groen, rood en lichtgrijs. Deze laatste kleur zou ik niet aanraden, daar deze er vermoedelijk snel niet schoon uit zal zien. Voor € 1,20, inclusief verzekendkosten, is de fles ook te bestellen. Exact hetzelfde product kunt u bij de Blokker en BOL.com bestellen als de Leifheit Easy Spray XL Comfort voor € 35,00, voor € 40,00 als de Quick Step Cleankit, voor € 50,00 in het zwart als de Bona Houtenvloer Spraymopset. DevoNatural doet er een schepje bovenop met € 60,00 voor Spray Mop Oil Floor. Wil je nog meer geld uitgeven dan kun je deze ook voor € 70,00 kopen onder de naam AquaSpray Vloerwisser. In alle gevallen is dit exact hetzelfde product. Wees dus wijs en betaal niet voor alleen een andere naam.

Noemenswaardig vind ik doorontwikkelde variant die te koop is onder de naam InnovaGoods Triple Dweil Spray. Dit is wederom exact hetzelfde product met alleen een andere voet. De voet bestaat uit drie schijven die in een driehoek boven elkaar zitten. Dit lijkt mij soepeler over de grond bewegen, maar heeft dan als nadeel dat je geen hoekjes kan dweilen. Deze is voor € 30,00 verkrijgbaar onder andere bij BOL.com

Eigenlijk kom ik maar slecht twee concurrerende producten tegen, namelijk Swiffer WetJet Vloerwisser (€ 35,00) en de Vileda Vloerwisser 1.2 (€ 30,00) waar ongeveer vingerhoedje schoonmaakmiddel in past.    Click to listen highlighted text! Je vloer glanzend schoon poetsen is (te) zwaar werk. Ook al gebruik je mop of vloerwisser, je moet keer op keer toch weer bukken. Zit er hardnekkige plek, dan moet je op je knieën om goed schoon te kunnen boenen. Dat is inderdaad, bukken, op je knieën, druk op je polsen zetten en eenmaal weg, opnieuw overeind komen. Vandaag zag ik een mogelijke oplossing voor € 5,00 bij de Kruidvat.  Aanleiding voor de Spraymop met microvezel Ik heb tegenwoordig een lieve hond genaamd Joe. Helaas is hij mishandeld en erg gevoelig voor stress. Hoewel hij echt zindelijk is, weet hij onder stress zijn ventiel niet helemaal goed dicht te draaien. Helaas was dat er de laatste weken veel: Verhuisstress. Daarom verschenen er even geen nieuwe artikelen op je favoriete blog. Urine stinkt. Gemorste dranken trekken vliegen aan, helemaal als met het warme weer een druppel bier op de grond valt. Haren blijven overal liggen en aan rommel en vlekken op de grond heb ik een hardgrondige hekel. Helaas heb ik door de fysieke en mentale stress en pijn behoorlijk last van mijn hart en bloeddruk. Bukken riskeert flauwvallen en helaas doet mijn lichaam daarbij ook te veel pijn. Alleen wachten tot twee keer in de week de huishoudelijke hulp komt is ook geen optie.  Gebruikelijke oplossingen Gelukkig hebben we ook een bezem - een stofzuiger is vaak te zwaar - en we hebben een dweilstok, mop of wisser en uiteraard de microvezeldoekjes. Daarbij maak ik veelvuldig in huis gebruik van glasreiniger (Glassex, Blue Wonder, Sorbo Spray of andere soortgelijke producten) veelvuldig. Vet en vuil wordt meestal hiermee steriel gereinigd, het heeft geen water en meerdere doeken nodig en ruikt altijd lekker fris, terwijl er een glanslaag achterblijft. Ik heb echter als nog diverse huishoudproducten nodig en verricht meerdere fysieke handelingen. Heb daarbij nog twee tieners over de vloer, dan is het dweilen met de kraan open. Opeens zag ik deze producten samengevoegd in één product. Wat is de Spraymop met microvezel? In de doos zit een driedelige steel, een fles, een bewegende voet en 2 microvezeldoeken. Een kind kan de was doen zeggen ze, maar een kind kan ook in 1 minuut deze Spraymop met microvezel in elkaar zetten, zonder handleiding.  De voet van de Spraymop met microvezel De voet heeft twee schuine zijdes. Dat is handig, want als je hem naar je toetrek veeg je automatisch het verliezende vuil mee, zonder een herhalende beweging te maken. Zoals de meeste mensen weten bespaard je dat vlekkerig opgedroogde vloeren. Op zich niks nieuws, maar door een schuiner vlak dan gebruikelijk is het wel net effectiever. Pas in mijn handen realiseerde ik dat dit een groot nadeel heeft, want dit formaat doek ga je in geen winkel vinden. Daarbij maakt het ook nog eens van een afwijkende techniek gebruik. Meestal bestaan de mogelijkheden uit één of meerdere van de volgende mogelijkheden: Er zitten drukgaten in de bovenzijde zodat je een grote doek er om heen kan doen en deze naar binnen vouwen. Een tweede optie is dat je een doek met elastiek er om heen kan trekken en de derde optie is: er zitten puntjes aan de onderzijde zodat je een dubbelzijdige microvezeldoek er aan blijft kleven als klitterband. Deze spraymop heeft echter geen van alle opties. Er wordt van een eenvoudige techniek gebruik gemaakt die ik niet eerder bij huishoudelijke producten heb aangetroffen. Aan de onderzijde zitten aan de hoeken en in het het midden een paar rijen met T-vormige weerhaakjes. De dweil of microvezeldoek bestaat aan de onderzijde uit een lang en grof harige microvezeldoek. Aan de bovenzijde zit juist heel fijn microvezel, wat zo fijn als vilt is. Hierdoor ontstaat een soort krachtige klitterband, wat onmogelijk kan  schuiven of kan losschieten. Beide positieve innovaties brengen als nadeel mee dat je nooit de juiste doek gaat vinden in de winkel. De gemiddelde microvezeldoek of traditionele echte dweil zal er wel stevig onder blijven zitten, maar zoals je eigen ervaring ook wel zal zijn met een doek van verkeerde formaat, gaat het opkrullen, stukjes overslaan of slaat je voet dubbel. Niet ideaal dus. Echter zodra ik het woord spraymop op AliExpress invoerde verscheen er een legio aan aanbieders van deze doeken van exact het juiste formaat en materiaal. Geen probleem dus.  De steel van de Spraymop met microvezel Aangezien ik 2 meter ben, zijn dergelijke producten voor mij eigenlijk altijd te kort. Er zit geen telescoopsteel aan, dus langer maken zit er niet in. Ik was dan ook wel sceptisch over de lengte. Maar of je nu lang of kort bent, hij is voor eigenlijk iedere lengte geschikt. Dit komt niet zo zeer door de lengte als wel doordat een een pistoolhandgreep heeft en door de schanierende voet kan hem door de kanteling van je arm altijd op de juiste hoogte houden, net zo als bij een stofzuiger. Pakweg 25 centimeter onder de handgreep zit een foam handvat zodat je bij een hardnekkige vlek extra kracht kan zetten, zonder dat je hand wegschiet van de steel. Ongeveer 15 centimeter boven de voet zit een spraykop en een flessenhouder waar een litersfles kan met (zeep-)water, laminaatreiniger of zoals in mijn geval met glasreiniger. Aan de voet zit een kantelmechanisme en dus geen draaimechanisme zoals gebruikelijk. Dit stemde mij kritisch, want de kracht van een mop is dat halvemaan-bewegingen maak, zodat je soepel al het vuil meeneem en de vloer gelijkmatig schoon maak. Een kantelmechanisme suggereert dat je het hem alleen vooruit en en achteruit kan bewegen. Maar in de praktijk blijkt hij even soepel deze halvemaan-bewegingen kan maken. Bovenaan de steel zit het genoemde pistoolvormige handgreep, die je kan inknijpen waarop de mop een nevel voor de voet van de mop spuit. Keurig exact ter breedte van de voet. Niet meer en niet minder. Eerlijk gezegd had ik voor dit geld verwacht dat hij maar voor een deel van de voet zou spuiten. Of je nu zoals mij lang bent en de stok dus rechterop houd of dat je klein van stuk ben en de stok veel schuiner houd, krijgt hetzelfde resultaat. Bij lange mensen spuit hij niet zijn eigen voet onder het schoonmaakmiddel en bij korte mensen beland het schoonmaakmiddel niet een halve meter verder op. Door een zorgvuldige schuine spraymond wordt dit probleem voorkomen. De pistoolgreep vraagt weinig krachtinspanning. In mijn grote handen houd het makkelijk vast. Dit geldt ook voor de gemiddelde vrouwenhand. Of hij helemaal lekker vasthoud om in te knijpen voor een kinderhand of een kleine had betwijfel ik echter.  Resultaat van de Spraymop met microvezel De spraymop beweegt soepel over de grond. Ongeacht of je het als wisser, bezem, dweil of vlekkenverwijderaar gebruikt. Door de goed uitgekiende vorm laat hij geen vuil achter. Door de extra handgreep kan je makkelijk kracht zetten om hardnekkige vlekken te verwijderen. Voor dit geld verwacht ik Brabantia-kwaliteit. Ondanks dat de steel van dun aluminium is gemaakt kan het veel druk hebben, zonder dat ik het gevoel krijg dat de steel kan breken.  Variaties van de Spraymop met microvezel Zoals de trouwe lezer reeds zal hebben gezien is deze spraymop gemaakt van mijn inmiddels geliefde milieuvriendelijke veelal groene kunststof. Helaas verkocht de Kruidvat hem alleen in het blauw. Voor € 1,60 zijn de doeken na te bestellen, zonder verzendkosten te betalen. Deze microvezeldoeken zijn leverbaar in blauw, groen, rood en lichtgrijs. Deze laatste kleur zou ik niet aanraden, daar deze er vermoedelijk snel niet schoon uit zal zien. Voor € 1,20, inclusief verzekendkosten, is de fles ook te bestellen. Exact hetzelfde product kunt u bij de Blokker en BOL.com bestellen als de Leifheit Easy Spray XL Comfort voor € 35,00, voor € 40,00 als de Quick Step Cleankit, voor € 50,00 in het zwart als de Bona Houtenvloer Spraymopset. DevoNatural doet er een schepje bovenop met € 60,00 voor Spray Mop Oil Floor. Wil je nog meer geld uitgeven dan kun je deze ook voor € 70,00 kopen onder de naam AquaSpray Vloerwisser. In alle gevallen is dit exact hetzelfde product. Wees dus wijs en betaal niet voor alleen een andere naam. Noemenswaardig vind ik doorontwikkelde variant die te koop is onder de naam InnovaGoods Triple Dweil Spray. Dit is wederom exact hetzelfde product met alleen een andere voet. De voet bestaat uit drie schijven die in een driehoek boven elkaar zitten. Dit lijkt mij soepeler over de grond bewegen, maar heeft dan als nadeel dat je geen hoekjes kan dweilen. Deze is voor € 30,00 verkrijgbaar onder andere bij BOL.com Eigenlijk kom ik maar slecht twee concurrerende producten tegen, namelijk Swiffer WetJet Vloerwisser (€ 35,00) en de Vileda Vloerwisser 1.2 (€ 30,00) waar ongeveer vingerhoedje schoonmaakmiddel in past. 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?