Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 1,75

desk-cup-holder-new-arrival-desk-cup-holder-clip-creative-home-kitchen-table-coffee-mug-clamp-drink-water-cup-holder-clip-rack-under-desk-cpu-holder-australia Scherven hebben bij mij nooit geluk gebracht. Wel frustratie en soms emotionele pijn. Bij gastvrijheid hoort ook dat je de gasten voorziet van een natje en een droogje. In de achterliggende weken is mijn servies aardig uitgedunt. Het is mooi geweest en het is tijd voor een oplossing. Voor dit probleem zijn diverse dure oplossingen bedacht. Er is echter een betaalbare optie.

Aanleiding

Tot een jaar terug gebruikte ik een dienblad om mijn gasten van koffie en thee te voorzien. Nu trillen mijn handen al van jongs af aan. Desondanks slaagde ik meestal er in om zonder voetenbad mijn gasten te bedienen. Dit deel van gastvrijheid is voor mijn heilig. Vaak bieden mensen aan dat ze zichzelf wel kunnen voorzien. Ik kan dat niet accepteren. Om dit toch veilig te kunnen doen ging ik gebruik maken van mijn rollator. Het lijkt erg handig een dienblad op je karretje, maar als je jezelf stoterig voortbeweeg, vallen de kopjes alsnog op de grond. Dit voelt gênant, ook al weet ik dat de meeste mensen zich er niet aan storen. Nadat ik nieuw glasservies had besteld, ging ik op zoek naar een oplossing, voor een probleem dat vele met mij hebben. Het laten vallen van koffie en thee is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Dat servies kapot gaat en de vloer beschadigd is balen, maar brandwonden oplopen is een ander verhaal. Daarom ging ik opzoek naar een oplossing voor mijzelf, maar zeker ook voor mijn medemens.

De koffiebekerklem is niet alleen de oplossing voor een bureau

Koffiebekerklem van kantoor naar bed

Na enige zoekwerk stuitte ik op een shopping cart Clip-on-Cup. Het idee ontstond bij de ontwerper door het wel bekende ongeluk: Je zit aan je bureau te werken en over je bureau liggen tekeningen en aantekeningen netjes gesorteerd verspreid. Als opeens de telefoon gaat, grijp je naar hoorn en, ja hoor, daar gaat je beker koffie leeg over je werk van enkele weken. De bedenker liet zich inspireren door de papierklem en maakte een grote versie hiervan. Het ontwerp was functioneel en stevig, maar zag er uiterst onaantrekkelijk uit.Hieruit ontstond het idee een nieuw idee om een soort grote wasknijper te maken met een gat in het handvat. Daarmee was de shopping cart Clip-on-Cup geboren. Zoals je misschien ondertussen uit mijn artikelen weet, laat ik mij graag inspireren om tot nieuwe functies te komen. In dit geval zal ik het het de koffiebekerklem noemen. 

koffiebekerhouder kleuren

Kleurrijke variaties in koffiebekerklemmen

Zoals gezegd lijkt shopping cart de koffiebekerklem op een grote kleurrijke wasknijper. De koffiebekerklem is verkrijgbaar in mijn favoriete groene kleur, maar ook in het donker- en licht blauw, oranje, rose, geel en paars. In deze kleurige variaties zit vast wel een kleur die bij jouw past. shopping cart De koffiebekerklem is gemaakt van ABS-plastic. Voluit wordt dit acrylonitril-butadieen-styreen genoemd. Dit soort plastic is vooral bekend van de Lego-steentjes. Het voelt ook hetzelfde aan als Lego. Het is hard soort plastic dat grote temperaturen aankan. Hij is bestand van -35°C tot 100°C. Hoewel diverse verkopers dit product aanbevelen als eco-vriendelijk, moet ik dit ontkrachten. Dat is het absoluut niet. Het is echter wel heel duurzaam, waardoor dit product niet snel in de kringloop zal belanden en milieuschade veroorzaken. 

Compleet ontwerp van de koffiebekerklem

De koffiebekerklem vormt dus een soort wasknijper met in het handvat een gat er in met een diameter van 6,5 centimeter. In het onderliggende deel van de klem is ook een ondiepe uitsparing van dezelfde doorsnede aangebracht, waardoor de beker ook niet losjes kan glijden op de bodem. Op shopping cart de koffiebekerklem zijn ter decoratie een verzonken stippel patroon aangebracht. De twee delen worden stevig bijeen gehouden door roestvaststalen veer. Deze is sterk en stug. Dit zorgt er voor dat de klem niet snel losschiet. Het brengt wel het nadeel met zich mee dat het voor sommige lezers te zwaar zal zijn om deze te bevestigen. Zoals je op de foto´s ziet heb ik de klem op een rolstoel IMG_7386, een rollatorIMG_7389 IMG_7391 en een opvouwbedIMG_7393 De koffiebekerklem kan je zonder problemen bevestigen aan iedere harde ondergrond van enkele milimeters tot ongeveer 5 centimeter dik. Je kan shopping cart de koffiebekerklem in allerlei situaties toepassen. Je kunt ook denken aan een bed, nachtkastje, bureau, armleuning, bijzettafeltje of legplank.Bij mij wilde de wijkverpleging ook direct, de eerste dag dat ik hem in huis had, weten waar ze die konden bestellen. 

Clip-on-Cup is een veelzijdig product

De shopping cart Clip-on-Cup of koffiebekerklem is een veelzijdig product, want niet alleen een beker kan je er veilig in zetten, ik gebruik hem ook om mijn telefoon en andere spullen, die binnen handbereik moeten zijn, in op te hangen. Zeker als ik buiten op mijn opklapbed lig, is het wel net zo prettig als ik niet steeds weer omhoog moet komen en naar binnen moet lopen. Dat er in de shopping cart koffiebekerklem ook thee, frisdrank of een biertje kan staan, wijst neem ik aan voor zich. Veelzijdige producten zijn creatief te gebruiken en zo ook deze. In de zomer wil je tafelkleed buiten nogal eens opwaaien. Dat is uitermate irritant, maar op te lossen door de koffiebekerklem te gebruiken. Zoals ik reeds in het begin zei, is het product gestoelt op de wasknijper. Heb je grote voorwerpen die aan de waslijn moeten hangen, gebruik hem gerust als reuze wasknijper. Is het product niet aan jouw besteed? Gooi het dan niet weg en gebruik het als vershoudclip om zakken dicht te maken. 

koffiebekerklem met schaaltjes clip of cup de luxeLuxe variant van de Clip-on-Cup

De shopping cart koffiebekerklem veroverde snel de markt en zoals bij populaire producten niet ongebruikelijk is, ging Ishow-Tienda de Clip-on-Cup doorontwikkelen. Zo ontstond er een koffiebekerklem met een schaaltje er aan, die in twee helften is verdeeld. Zo kan je een koekje, snoepje of snack naast je drinken aan je stoel of tafel hangen. Ook de standaard waar je glas of beker in gaat is aangepast. Je kunt namelijk in de shopping cart koffiebekerklem geen kopje met oor in zetten. Daarom heeft deze variant een verhoogde bodem, met een uitsparing in het midden, zodat het oor van je kopje of mok er ook in kan. Deze verhoogde bodem heeft als bijkomend voordeel, dat je drinken net iets rechter staat en je dus een voller glas of kopje kunt gebruiken. De pijs is nog steeds netjes, maar in verhouding wel duurder, daar deze is verviervoudigd met de prijs van € 7,49. 

Alternatieven

Hoewel het materiaal niet zo eco-vriendelijk is als beweerd is het wel stevig en kan het goedkoop worden geproduceerd op bestelling, daar dit materiaal zich prima leent voor bedrijven die 3D-printers gebruiken.  Hierdoor kan een zeer hoogwaardig product tegen de lage prijs van € 1,75 worden geproduceerd en verzonden. In de shopping cartthuiszorgwinkels zijn vergelijkbare producten vanaf € 10,00Screenshot 2019-04-16 at 17.41.38 verkrijgbaar exclusief verzendkosten. De variant die je in de thuiszorgwinkels aantref hebben een steviger montagesysteem. Daar is zeker iets voor te zeggen, want een klem kan altijd losschieten als er te veel druk op komt te staan. De keerzijde is dat deze klem mobiel toepasbaar is en de koffiebekerhouder uit de zorgwinkel een permanente montage heeft. Indien je toch voorshopping cart  een permanente montage gaat zijn er ook vanaf € 2,20, inclusief verzenden, oplossingen beschikbaar voor zowel te monteren aan een vlakke zijde koffiebekerhoud luxe als ook op een ronde pijpkoffiebekerhouder pijp, shopping cart zoals een rolator.

Beoordeling

De bedenker van shopping cart de koffiebekerklem heeft een solide, stijlvolle en praktische tool ontwikkeld voor veiligheid op kantoor. Het is echter ook een fantastisch middel om te gebruiken bij mobiliteits- en coordinatieproblemen.  Op deze punten dus geen kritiek. Persoonlijk vind ik het jammer dat de koffiebekerklem niet milieuvriendelijk is geproduceerd. Daarbij vind ik dat er een gebrek zit in het ontwerp. De binnenzijde de klem heeft geen verdikte rand, waardoor hij niet zou kunnen schuiven. Dit is makkelijk zelf aan te brengen als extra veiligheid. Hopelijk zien we dat terug in een versie 2.0. Voor de geringe prijs, vind ik dat ik niet de streng moet zijn in mijn oordeel. Indien je met de koffiebekerklem flexibel wilt zijn in waar je deze toepas, beveel ik deze klem van harte aan. Wil je echter een permanente koffiebekerhouder op je (rol)stoel of rolator hebben, dan raad ik deze versie af en zou ik gaan voor de iets duurdere varianten. In het geheel alles bij elkaar opgeteld kom ik tot de volgende beoordeling:   Click to listen highlighted text! Scherven hebben bij mij nooit geluk gebracht. Wel frustratie en soms emotionele pijn. Bij gastvrijheid hoort ook dat je de gasten voorziet van een natje en een droogje. In de achterliggende weken is mijn servies aardig uitgedunt. Het is mooi geweest en het is tijd voor een oplossing. Voor dit probleem zijn diverse dure oplossingen bedacht. Er is echter een betaalbare optie. Aanleiding Tot een jaar terug gebruikte ik een dienblad om mijn gasten van koffie en thee te voorzien. Nu trillen mijn handen al van jongs af aan. Desondanks slaagde ik meestal er in om zonder voetenbad mijn gasten te bedienen. Dit deel van gastvrijheid is voor mijn heilig. Vaak bieden mensen aan dat ze zichzelf wel kunnen voorzien. Ik kan dat niet accepteren. Om dit toch veilig te kunnen doen ging ik gebruik maken van mijn rollator. Het lijkt erg handig een dienblad op je karretje, maar als je jezelf stoterig voortbeweeg, vallen de kopjes alsnog op de grond. Dit voelt gênant, ook al weet ik dat de meeste mensen zich er niet aan storen. Nadat ik nieuw glasservies had besteld, ging ik op zoek naar een oplossing, voor een probleem dat vele met mij hebben. Het laten vallen van koffie en thee is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Dat servies kapot gaat en de vloer beschadigd is balen, maar brandwonden oplopen is een ander verhaal. Daarom ging ik opzoek naar een oplossing voor mijzelf, maar zeker ook voor mijn medemens. De koffiebekerklem is niet alleen de oplossing voor een bureau Koffiebekerklem van kantoor naar bed Na enige zoekwerk stuitte ik op een  Clip-on-Cup. Het idee ontstond bij de ontwerper door het wel bekende ongeluk: Je zit aan je bureau te werken en over je bureau liggen tekeningen en aantekeningen netjes gesorteerd verspreid. Als opeens de telefoon gaat, grijp je naar hoorn en, ja hoor, daar gaat je beker koffie leeg over je werk van enkele weken. De bedenker liet zich inspireren door de papierklem en maakte een grote versie hiervan. Het ontwerp was functioneel en stevig, maar zag er uiterst onaantrekkelijk uit.Hieruit ontstond het idee een nieuw idee om een soort grote wasknijper te maken met een gat in het handvat. Daarmee was de  Clip-on-Cup geboren. Zoals je misschien ondertussen uit mijn artikelen weet, laat ik mij graag inspireren om tot nieuwe functies te komen. In dit geval zal ik het het de koffiebekerklem noemen.  Kleurrijke variaties in koffiebekerklemmen Zoals gezegd lijkt  de koffiebekerklem op een grote kleurrijke wasknijper. De koffiebekerklem is verkrijgbaar in mijn favoriete groene kleur, maar ook in het donker- en licht blauw, oranje, rose, geel en paars. In deze kleurige variaties zit vast wel een kleur die bij jouw past.  De koffiebekerklem is gemaakt van ABS-plastic. Voluit wordt dit acrylonitril-butadieen-styreen genoemd. Dit soort plastic is vooral bekend van de Lego-steentjes. Het voelt ook hetzelfde aan als Lego. Het is hard soort plastic dat grote temperaturen aankan. Hij is bestand van -35°C tot 100°C. Hoewel diverse verkopers dit product aanbevelen als eco-vriendelijk, moet ik dit ontkrachten. Dat is het absoluut niet. Het is echter wel heel duurzaam, waardoor dit product niet snel in de kringloop zal belanden en milieuschade veroorzaken.  Compleet ontwerp van de koffiebekerklem De koffiebekerklem vormt dus een soort wasknijper met in het handvat een gat er in met een diameter van 6,5 centimeter. In het onderliggende deel van de klem is ook een ondiepe uitsparing van dezelfde doorsnede aangebracht, waardoor de beker ook niet losjes kan glijden op de bodem. Op  de koffiebekerklem zijn ter decoratie een verzonken stippel patroon aangebracht. De twee delen worden stevig bijeen gehouden door roestvaststalen veer. Deze is sterk en stug. Dit zorgt er voor dat de klem niet snel losschiet. Het brengt wel het nadeel met zich mee dat het voor sommige lezers te zwaar zal zijn om deze te bevestigen. Zoals je op de foto´s ziet heb ik de klem op een rolstoel , een rollator en een opvouwbed De koffiebekerklem kan je zonder problemen bevestigen aan iedere harde ondergrond van enkele milimeters tot ongeveer 5 centimeter dik. Je kan  de koffiebekerklem in allerlei situaties toepassen. Je kunt ook denken aan een bed, nachtkastje, bureau, armleuning, bijzettafeltje of legplank.Bij mij wilde de wijkverpleging ook direct, de eerste dag dat ik hem in huis had, weten waar ze die konden bestellen.  Clip-on-Cup is een veelzijdig product De  Clip-on-Cup of koffiebekerklem is een veelzijdig product, want niet alleen een beker kan je er veilig in zetten, ik gebruik hem ook om mijn telefoon en andere spullen, die binnen handbereik moeten zijn, in op te hangen. Zeker als ik buiten op mijn opklapbed lig, is het wel net zo prettig als ik niet steeds weer omhoog moet komen en naar binnen moet lopen. Dat er in de  koffiebekerklem ook thee, frisdrank of een biertje kan staan, wijst neem ik aan voor zich. Veelzijdige producten zijn creatief te gebruiken en zo ook deze. In de zomer wil je tafelkleed buiten nogal eens opwaaien. Dat is uitermate irritant, maar op te lossen door de koffiebekerklem te gebruiken. Zoals ik reeds in het begin zei, is het product gestoelt op de wasknijper. Heb je grote voorwerpen die aan de waslijn moeten hangen, gebruik hem gerust als reuze wasknijper. Is het product niet aan jouw besteed? Gooi het dan niet weg en gebruik het als vershoudclip om zakken dicht te maken.  Luxe variant van de Clip-on-Cup De  koffiebekerklem veroverde snel de markt en zoals bij populaire producten niet ongebruikelijk is, ging Ishow-Tienda de Clip-on-Cup doorontwikkelen. Zo ontstond er een koffiebekerklem met een schaaltje er aan, die in twee helften is verdeeld. Zo kan je een koekje, snoepje of snack naast je drinken aan je stoel of tafel hangen. Ook de standaard waar je glas of beker in gaat is aangepast. Je kunt namelijk in de  koffiebekerklem geen kopje met oor in zetten. Daarom heeft deze variant een verhoogde bodem, met een uitsparing in het midden, zodat het oor van je kopje of mok er ook in kan. Deze verhoogde bodem heeft als bijkomend voordeel, dat je drinken net iets rechter staat en je dus een voller glas of kopje kunt gebruiken. De pijs is nog steeds netjes, maar in verhouding wel duurder, daar deze is verviervoudigd met de prijs van € 7,49.  Alternatieven Hoewel het materiaal niet zo eco-vriendelijk is als beweerd is het wel stevig en kan het goedkoop worden geproduceerd op bestelling, daar dit materiaal zich prima leent voor bedrijven die 3D-printers gebruiken.  Hierdoor kan een zeer hoogwaardig product tegen de lage prijs van € 1,75 worden geproduceerd en verzonden. In de thuiszorgwinkels zijn vergelijkbare producten vanaf € 10,00 verkrijgbaar exclusief verzendkosten. De variant die je in de thuiszorgwinkels aantref hebben een steviger montagesysteem. Daar is zeker iets voor te zeggen, want een klem kan altijd losschieten als er te veel druk op komt te staan. De keerzijde is dat deze klem mobiel toepasbaar is en de koffiebekerhouder uit de zorgwinkel een permanente montage heeft. Indien je toch voor  een permanente montage gaat zijn er ook vanaf € 2,20, inclusief verzenden, oplossingen beschikbaar voor zowel te monteren aan een vlakke zijde als ook op een ronde pijp,  zoals een rolator. Beoordeling De bedenker van  de koffiebekerklem heeft een solide, stijlvolle en praktische tool ontwikkeld voor veiligheid op kantoor. Het is echter ook een fantastisch middel om te gebruiken bij mobiliteits- en coordinatieproblemen.  Op deze punten dus geen kritiek. Persoonlijk vind ik het jammer dat de koffiebekerklem niet milieuvriendelijk is geproduceerd. Daarbij vind ik dat er een gebrek zit in het ontwerp. De binnenzijde de klem heeft geen verdikte rand, waardoor hij niet zou kunnen schuiven. Dit is makkelijk zelf aan te brengen als extra veiligheid. Hopelijk zien we dat terug in een versie 2.0. Voor de geringe prijs, vind ik dat ik niet de streng moet zijn in mijn oordeel. Indien je met de koffiebekerklem flexibel wilt zijn in waar je deze toepas, beveel ik deze klem van harte aan. Wil je echter een permanente koffiebekerhouder op je (rol)stoel of rolator hebben, dan raad ik deze versie af en zou ik gaan voor de iets duurdere varianten. In het geheel alles bij elkaar opgeteld kom ik tot de volgende beoordeling:

eeneeneeneengeen

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?