Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 0,019 p/stuk

nano-spons-magic-eraser-for-removing-rust-cleaning-cotton-emery-sponge-melamine-sponge-kitchen-supplies-descaling-clean-rub-pot Pannen schuren is zwaar werk. Als je pijn in je handen hebt, zwakke spieren of snel vermoeid, is dit te zwaar. Op TV beloofd men niet bestaande wonderen.Om te bewijzen dat deze foto onzin is, kocht ik een sponsje. Het tegendeel bleek echter de waarheid te zijn. Zonder veel inspanning veeg je het hardnekkiste vuil in een handomdraai weg.

 Aanleiding

Zoals je ondertussen weet, sta ik graag achter de pannen. Dit brengt echter een vreselijk nadeel met zich mee: iedere keer weer je pannen moeten schuren. Ik heb het uithoudingsvermogen niet meer om pannen goed schoon te schuren. Daarnaast doen mijn handen vaak te veel pijn. Dat betekend half schone pannen of wachten tot er iemand in huis is die dit rotklusje voor je wilt doen. Dat laatste werkt voor mij niet, want iedereen lijkt een verschillende definitie te hebben van schoon. Maar halfschone pannen zinnen mij net zo min. Als een pan aan de binnenkant schoon is en de buitenkant niet, wil ik de pijn eigenlijk niet meer gebruiken. Misschien wat overdreven van mij, maar zo zit ik eenmaal in elkaar. Nu kwam ik al diverse keren, als ik kookgerij bestelde, advertenties tegen van een wit of zwart toversponsje. Nadat ik dit tig keer had gezien, klikte ik na een gefrustreerd keuken moment toch maar eens op de advertentie. In de titel stond dat het een shopping cart melamine wonderponsje was. Bij melamine denk ik aan hard kunststof wat we in de keuken gebruiken voor lepels, bekers en schalen. Dat zijn voor mij geen erg soepele producten. De sponsjes koste geen geen klap, dus bestelde ik bij de eerste beste verkoper voor € 0,29 twee sponsjes, die vrij snel al in mijn brievenbus lagen.

Melamine sponsjes

Eerste indruk van de melamine wondersponsjes

Uit de envelop rolde twee melamine schuursponsjes te grootte van de traditionele bonte schuursponsjes, die in elke supermarkt in de schappen liggen. De sponsjes waren zorgvuldig per stuk verpakt, voorzien van rode en blauwe chinese karakters. Door het plastic heen voelde het vreemd stug aan. Eenmaal uit het plastic voelde het helemaal vreemd aan. Eerlijk gezegd voelde het gewoon onaangenaam aan. Veel mensen krijgen kippevel als er met een krijtje over een bord wordt gekrast of als men met een whiteboard-stift piepent over het oppervlak gaat. Zo'n vergelijkbaar gevoel geeft dit shopping cart melamine wondersponsje ook als deze vers uit de verpakking komt. De sponsjes lijken gemaakt te zijn van een soort traagschuim (NASA matrassen), wat makkelijk meevormt en langzaam zich om een drukpunt heen vormt.

Hardnekkig vetaanslag

Sinds 31 december staat mijn 12 liter-pan al apart, omdat na het oliebollen bakken, de bodem nooit goed schoon is gemaakt. Uiteraard had ik hem gelijk zo ver als mogelijk reeds schoongemaakt na het gebruik en ook later hadden andere ook een schoonmaakpoging gedaan, maar niet tot mijn tevredenheid. Dit was dan ook gelijk een leuke test. Ik deed het melamine wondersponsje onder de kraan en vrijwel direct ging het sponsje veel prettiger aanvoelen. Verbijsterd keek ik naar de bodem, toen na twee keer het melamine sponsje heen en weer bewegen de oorspronkelijke zwarte bodem zichbaar werd en de oranje-bruine aanslag van de verbrandde olie was verdwenen. Flabbergasted riep ik mijn dochter naar de keuken, om te laten zien dat het geen onzin was. Ik wilde daarom wel eens weten waar de grenzen lagen van deze shopping cart melamine wonderspons. Hoewel het sponsje een schurend effect heeft, kan je een anti-aanbakpan er ook mee schoonmaken, indien je wat extra water gebruikt. Hoe mooi een anti-aanbakpan ook lijkt, op een gegeven moment komt er wel degelijk aangekoekte resten in te zitten en bakt de pan niet langer zuiver.

Ingevrete vuil op glazuur

In mijn huis zit een relatief oude keuken, met van die standaard saai goedkope witte tegeltjes op de achterwand. Het huis was in een fors vervuilde staat toen ik deze betrok. Ook de achterwand in de keuken was smerig, maar naar talloze sopbeurten, bleven er gele puntjes achter in het glazuur van de tegels en in de voegen. Met slechts een klein beetje extra krachtinspanning kon ik het met het shopping cart melamine wondersponsje het er zo van af vegen.

Kalkaanslag verwijderen met een melamine wondersponsje

Een andere bron van ergenis in huis is voor mij kalkaanslag op het chroom van de de kranen. Uiteraard hebben we daarvoor Antical, maar dit moet ik wel speciaal er voor uit de kast halen. Hierdoor gebeurt het bijna alleen als ik bewust de keuken een grote beurt wil (laten) geven. Met een shopping cart melamine sponsje die voorzien is van heet water, maar zonder enig schoonmaakmiddel, poetste ik in een haal de kalkaanslag van de kraan af. Het mooie is dat er geen chemische middelen aan te pas waren gekomen en er geen zware inspanning was geleverd.

Overig gebruik

Niet alleen voor bovenstaande zaken is het een nuttig sponsje, maar ook om het formuis schoon te maken, het aanrechtblad weer te laten glanzen en blijkt ook nogeens een heel prettig sponsje te zijn om de afwas mee te doen. Het nadeel bij de afwas is wel dat er geen steel aan zit. Maar dat probleem daar gelaten: Het is echt ideaal hoe soepel het vuil van zowel metaal, glas en aardewerk verdwijnt. Ik heb een vuilnisbak met daarin 3 emmers. De hengsels van die emmers roesten, doordat er ook nat afval in gaat. Zonder probleem kon ik het roest van de hengsels af halen. Dit sponsje werd vooral een succes als de Mr. Clean Magic Eraser en later ook bekend als de shopping cart melamine wonderspons en ligt nu bij de Blokker en supermarkten in de winkel Mr. Proper Wondergum. Deze naam draagt het niet voor niets. Vele ouders werden blij van de boodschap dat er nu een spons was die als een gum viltstift, krijt en potlood van de muren en meubels verwijderd. Al snel kwam men er achter dat het ook een perfect hulpmiddel is om agressieve vlekken uit je kleding te krijgen. 

Hoe duurzaam is een melamine wondersponsje?

De verschillende aanbieders van deze melamine sponsjes geven aan dat herbruikbaar is en daarmee duurzame melamine sponsjes zijn. Ik heb de mijne enthousiast gebruikt voor allerlei doeleinde, maar na diverse huishoudelijke taken er mee te hebben vervuld, was het melamine sponsje vervormd en vertoonde duidelijk slijtage. Duurzamer dan een reguliere schuurspons leek hij niet te zijn. Dit probleem blijkt echter mijn fout te zijn. Als je dit sponsje gebruikt om de afwas te doen of de ramen schoon te maken is het prima dat je hem onderdompelt in het water. Wil je hem echter gebruiken om vlekken te verwijderen of oppervlaktes te reinigen, zorg er dan voor dat het melamine sponsje alleen vochtig wordt gemaakt. Dit kun je doen door hem alleen in het water te dippen. Heb je hem echter per ongelijk toch kletsnat gemaakt? Leg hem dan op een vlakke ondergrond druk het water uit de shopping cart melamine wonderspons. Ga hem niet uitwringen, want dan verknoei je hem in één keer. 

In 2007 werden er massaal kinderen ziek door inname van melamine en in 2008 werd de wereld opgeschrikt door diverse doden door inwendig gebruik van melamine. Hoewel melamine al 200 jaar wordt gebruikt, zorgde deze gebeurtenissen voor wantrouwen naar melamine. Deze sponsjes zijn echter niet gemaakt van het traditionele chemische product melamine, maar moet voluit formaldehyde-melamine-natriumbisulfiet-copolymeer heet. Dit vormt een natuurlijke hars die geen giftige stoffen afgeeft. Dit neemt niet weg dat het een menselijke creatie is die niet thuis hoort in de natuur. Het is heden onbekend wat de kleine bestandsdeeltjes doen die in het afvoerwater belanden. Het wordt verondersteld veilig te zijn. In Duitsland wordt het gecertificeerd als ecologisch. De tijd zal leren of dat waar is, maar vooralsnog wordt het een eco-vriendelijk product genoemd.

Het melamine wondersponsje wordt ook als duurzaam betiteld omdat het herbruikbaar is. Nu vind ik dit nogal vergezocht. Na verloop van tijd gaat het sponsje rafelen, verliest het zijn reinigingskracht en laat het onder het schoonmaken te veel vocht los. Mijn ervaring is dat het melamine wondersponsje ongeveer even lang meegaat als het allerdaagse bonte schuursponsje uit de supermarkt.

Hoe kan het dat melamine sponsjes zo'n magisch effect hebben?

Het is vreemd dat één zo'n simpel sponsje, zo'n fabelachtig effect heeft. Het sponsje voelt niet hard aan, maar desondanks kan het een schuursponsje overtreffen. Dit komt doordat de melamine wonder sponsjes zijn opgebouwd uit microscopische vezels. Hierin wordt gebruik gemaakt van zowel harde als zachte vezels die met elkaar vermengt zijn. De zachte vezels zorgen er voor dat de spons zacht aanvoeld, terwijl de hard vezels (we praten over kleiner dan zandkorrels) zorgen voor het schuureffect. Hoe harder je drukt, hoe sterker de spons een schuureffect zal hebben. Daar tegenover staat dat losjes ergens overheen bewegen polijstend effect heeft. Zelf vind ik beeldhouden een mooie hobby. Hierbij maak ik ook gebruik van verschillende soorten schuurpapier. Hoe gladder en stralende ik een beeld wil hebben hoe fijner schuurpapier ik gebruik in combinatie met water, totdat elk krasje uit het beeld is verdwenen. Hierbij verwijder ik dus krassen met schuurpapier, waarvan je zou verwachten dat het krassen geeft. In feite verwijder je de grovere krassen en vul je de resterende microscopische krasjes met het materiaals eigen stof.  

Wonderlijk laag geprijsd melamine sponsje

De prijzen voor het shopping cart melamine wondersponsje loopt in de winkels fors uit één. Als duurste zien we de Mr. Proper Wondergum voor de prijs van € 5,99. Hier duikt de Kruidvat flink onderdoor met de prijs van € 0,79 voor 2 stuks. In de webshops zijn ze bij grotere hoeveelheden verkrijgbaar € 0,37 per stuk exclusief verzendkosten. De bekende groothandels bieden het voor een vergelijkbare prijs aan exclusief BTW. Wat dat betreft kun je dus het beste ze halen bij de Kruidvat. Je kunt het echter ook bestellen via de links in dit artikel. Je betaald dan slecht minder dan 2 cent per stuk. Dit is exact hetzlefde product als die in bulk worden aangeboden in de webshops en groothandel. Aangezien ik het product van Mr. Proper en de Kruidvat nooit getest hebt, kan ik niet zeggen of deze slechter, gelijk of beter zijn. 

Beoordeling

Zoals je begrijpt kan ik nu het shopping cart melamine wondersponsje niet meer gaan afkraken, want het heeft te veel goede eigenschappen. Ik heb mijn kritische kanttekening geplaatst bij het duurzaam karakter van de wonderspons. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want 1 sponsje is net zo duur als 1 velletje keukenpapier. Ten opzichte daarvan is het dus wel duurzaam en vele malen effectiever. er zitten ook nog nadelen aan. In de eerste plaats zijn ze vrijwel altijd wit. Dit is voor een herbruikbaar product niet zo handig. Natuurlijk zie je hierdoor goed of hij vuil is, maar de pech is wel dat er veel kleurstoffen zijn die in het sponsje worden opgenomen en al snel een onaangenaam uiterlijk geeft aan de melamine spons. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook zwarte wondersponsjes verkrijgbaar. Een tweede nadeel is de kwetsbaarheid van het materiaal indien het in contact komt met scherpe voorwerpen of als je er randen mee schoonmaakt. Hier is het niet tegen bestand. Maar afgezien daarvan ben ik uitermate goed gestemd over dit product en hoop van harte dat he tanderen aanmoedigd om de stap te wagen om zelf een stukje van de regie weer in handen te krijgen en minder afhankelijk te hoeven te zijn. Ik hoop nog meer dat het je pijn en kramp bespaard. Door het te bestellen kan je ook royaal zijn en uitdelen aan vrienden, familie, vrienden en aan elke onbekende op straat. 

eeneeneeneenhalf

PS. Mocht je eens afvragen waarom de de meeste producten een hoge beoordeling hebben, dan is dat omdat ik niet al te vaak mijn energie wil stoppen in producten die ik liever niet heb dat je die gaat kopen. Ik doe het het dus alleen indien ik denk dat het een mogelijk risico is dat je iets gaat kopen met de verkeerde verwachtingen bij de juiste kenmerken.   Click to listen highlighted text! Pannen schuren is zwaar werk. Als je pijn in je handen hebt, zwakke spieren of snel vermoeid, is dit te zwaar. Op TV beloofd men niet bestaande wonderen.Om te bewijzen dat deze foto onzin is, kocht ik een sponsje. Het tegendeel bleek echter de waarheid te zijn. Zonder veel inspanning veeg je het hardnekkiste vuil in een handomdraai weg.  Aanleiding Zoals je ondertussen weet, sta ik graag achter de pannen. Dit brengt echter een vreselijk nadeel met zich mee: iedere keer weer je pannen moeten schuren. Ik heb het uithoudingsvermogen niet meer om pannen goed schoon te schuren. Daarnaast doen mijn handen vaak te veel pijn. Dat betekend half schone pannen of wachten tot er iemand in huis is die dit rotklusje voor je wilt doen. Dat laatste werkt voor mij niet, want iedereen lijkt een verschillende definitie te hebben van schoon. Maar halfschone pannen zinnen mij net zo min. Als een pan aan de binnenkant schoon is en de buitenkant niet, wil ik de pijn eigenlijk niet meer gebruiken. Misschien wat overdreven van mij, maar zo zit ik eenmaal in elkaar. Nu kwam ik al diverse keren, als ik kookgerij bestelde, advertenties tegen van een wit of zwart toversponsje. Nadat ik dit tig keer had gezien, klikte ik na een gefrustreerd keuken moment toch maar eens op de advertentie. In de titel stond dat het een  melamine wonderponsje was. Bij melamine denk ik aan hard kunststof wat we in de keuken gebruiken voor lepels, bekers en schalen. Dat zijn voor mij geen erg soepele producten. De sponsjes koste geen geen klap, dus bestelde ik bij de eerste beste verkoper voor € 0,29 twee sponsjes, die vrij snel al in mijn brievenbus lagen. Melamine sponsjes Eerste indruk van de melamine wondersponsjes Uit de envelop rolde twee melamine schuursponsjes te grootte van de traditionele bonte schuursponsjes, die in elke supermarkt in de schappen liggen. De sponsjes waren zorgvuldig per stuk verpakt, voorzien van rode en blauwe chinese karakters. Door het plastic heen voelde het vreemd stug aan. Eenmaal uit het plastic voelde het helemaal vreemd aan. Eerlijk gezegd voelde het gewoon onaangenaam aan. Veel mensen krijgen kippevel als er met een krijtje over een bord wordt gekrast of als men met een whiteboard-stift piepent over het oppervlak gaat. Zon vergelijkbaar gevoel geeft dit  melamine wondersponsje ook als deze vers uit de verpakking komt. De sponsjes lijken gemaakt te zijn van een soort traagschuim (NASA matrassen), wat makkelijk meevormt en langzaam zich om een drukpunt heen vormt. Hardnekkig vetaanslag Sinds 31 december staat mijn 12 liter-pan al apart, omdat na het oliebollen bakken, de bodem nooit goed schoon is gemaakt. Uiteraard had ik hem gelijk zo ver als mogelijk reeds schoongemaakt na het gebruik en ook later hadden andere ook een schoonmaakpoging gedaan, maar niet tot mijn tevredenheid. Dit was dan ook gelijk een leuke test. Ik deed het melamine wondersponsje onder de kraan en vrijwel direct ging het sponsje veel prettiger aanvoelen. Verbijsterd keek ik naar de bodem, toen na twee keer het melamine sponsje heen en weer bewegen de oorspronkelijke zwarte bodem zichbaar werd en de oranje-bruine aanslag van de verbrandde olie was verdwenen. Flabbergasted riep ik mijn dochter naar de keuken, om te laten zien dat het geen onzin was. Ik wilde daarom wel eens weten waar de grenzen lagen van deze  melamine wonderspons. Hoewel het sponsje een schurend effect heeft, kan je een anti-aanbakpan er ook mee schoonmaken, indien je wat extra water gebruikt. Hoe mooi een anti-aanbakpan ook lijkt, op een gegeven moment komt er wel degelijk aangekoekte resten in te zitten en bakt de pan niet langer zuiver. Ingevrete vuil op glazuur In mijn huis zit een relatief oude keuken, met van die standaard saai goedkope witte tegeltjes op de achterwand. Het huis was in een fors vervuilde staat toen ik deze betrok. Ook de achterwand in de keuken was smerig, maar naar talloze sopbeurten, bleven er gele puntjes achter in het glazuur van de tegels en in de voegen. Met slechts een klein beetje extra krachtinspanning kon ik het met het  melamine wondersponsje het er zo van af vegen. Kalkaanslag verwijderen met een melamine wondersponsje Een andere bron van ergenis in huis is voor mij kalkaanslag op het chroom van de de kranen. Uiteraard hebben we daarvoor Antical, maar dit moet ik wel speciaal er voor uit de kast halen. Hierdoor gebeurt het bijna alleen als ik bewust de keuken een grote beurt wil (laten) geven. Met een  melamine sponsje die voorzien is van heet water, maar zonder enig schoonmaakmiddel, poetste ik in een haal de kalkaanslag van de kraan af. Het mooie is dat er geen chemische middelen aan te pas waren gekomen en er geen zware inspanning was geleverd. Overig gebruik Niet alleen voor bovenstaande zaken is het een nuttig sponsje, maar ook om het formuis schoon te maken, het aanrechtblad weer te laten glanzen en blijkt ook nogeens een heel prettig sponsje te zijn om de afwas mee te doen. Het nadeel bij de afwas is wel dat er geen steel aan zit. Maar dat probleem daar gelaten: Het is echt ideaal hoe soepel het vuil van zowel metaal, glas en aardewerk verdwijnt. Ik heb een vuilnisbak met daarin 3 emmers. De hengsels van die emmers roesten, doordat er ook nat afval in gaat. Zonder probleem kon ik het roest van de hengsels af halen. Dit sponsje werd vooral een succes als de Mr. Clean Magic Eraser en later ook bekend als de  melamine wonderspons en ligt nu bij de Blokker en supermarkten in de winkel Mr. Proper Wondergum. Deze naam draagt het niet voor niets. Vele ouders werden blij van de boodschap dat er nu een spons was die als een gum viltstift, krijt en potlood van de muren en meubels verwijderd. Al snel kwam men er achter dat het ook een perfect hulpmiddel is om agressieve vlekken uit je kleding te krijgen.  Hoe duurzaam is een melamine wondersponsje? De verschillende aanbieders van deze melamine sponsjes geven aan dat herbruikbaar is en daarmee duurzame melamine sponsjes zijn. Ik heb de mijne enthousiast gebruikt voor allerlei doeleinde, maar na diverse huishoudelijke taken er mee te hebben vervuld, was het melamine sponsje vervormd en vertoonde duidelijk slijtage. Duurzamer dan een reguliere schuurspons leek hij niet te zijn. Dit probleem blijkt echter mijn fout te zijn. Als je dit sponsje gebruikt om de afwas te doen of de ramen schoon te maken is het prima dat je hem onderdompelt in het water. Wil je hem echter gebruiken om vlekken te verwijderen of oppervlaktes te reinigen, zorg er dan voor dat het melamine sponsje alleen vochtig wordt gemaakt. Dit kun je doen door hem alleen in het water te dippen. Heb je hem echter per ongelijk toch kletsnat gemaakt? Leg hem dan op een vlakke ondergrond druk het water uit de  melamine wonderspons. Ga hem niet uitwringen, want dan verknoei je hem in één keer.  In 2007 werden er massaal kinderen ziek door inname van melamine en in 2008 werd de wereld opgeschrikt door diverse doden door inwendig gebruik van melamine. Hoewel melamine al 200 jaar wordt gebruikt, zorgde deze gebeurtenissen voor wantrouwen naar melamine. Deze sponsjes zijn echter niet gemaakt van het traditionele chemische product melamine, maar moet voluit formaldehyde-melamine-natriumbisulfiet-copolymeer heet. Dit vormt een natuurlijke hars die geen giftige stoffen afgeeft. Dit neemt niet weg dat het een menselijke creatie is die niet thuis hoort in de natuur. Het is heden onbekend wat de kleine bestandsdeeltjes doen die in het afvoerwater belanden. Het wordt verondersteld veilig te zijn. In Duitsland wordt het gecertificeerd als ecologisch. De tijd zal leren of dat waar is, maar vooralsnog wordt het een eco-vriendelijk product genoemd. Het melamine wondersponsje wordt ook als duurzaam betiteld omdat het herbruikbaar is. Nu vind ik dit nogal vergezocht. Na verloop van tijd gaat het sponsje rafelen, verliest het zijn reinigingskracht en laat het onder het schoonmaken te veel vocht los. Mijn ervaring is dat het melamine wondersponsje ongeveer even lang meegaat als het allerdaagse bonte schuursponsje uit de supermarkt. Hoe kan het dat melamine sponsjes zon magisch effect hebben? Het is vreemd dat één zon simpel sponsje, zon fabelachtig effect heeft. Het sponsje voelt niet hard aan, maar desondanks kan het een schuursponsje overtreffen. Dit komt doordat de melamine wonder sponsjes zijn opgebouwd uit microscopische vezels. Hierin wordt gebruik gemaakt van zowel harde als zachte vezels die met elkaar vermengt zijn. De zachte vezels zorgen er voor dat de spons zacht aanvoeld, terwijl de hard vezels (we praten over kleiner dan zandkorrels) zorgen voor het schuureffect. Hoe harder je drukt, hoe sterker de spons een schuureffect zal hebben. Daar tegenover staat dat losjes ergens overheen bewegen polijstend effect heeft. Zelf vind ik beeldhouden een mooie hobby. Hierbij maak ik ook gebruik van verschillende soorten schuurpapier. Hoe gladder en stralende ik een beeld wil hebben hoe fijner schuurpapier ik gebruik in combinatie met water, totdat elk krasje uit het beeld is verdwenen. Hierbij verwijder ik dus krassen met schuurpapier, waarvan je zou verwachten dat het krassen geeft. In feite verwijder je de grovere krassen en vul je de resterende microscopische krasjes met het materiaals eigen stof.   Wonderlijk laag geprijsd melamine sponsje De prijzen voor het  melamine wondersponsje loopt in de winkels fors uit één. Als duurste zien we de Mr. Proper Wondergum voor de prijs van € 5,99. Hier duikt de Kruidvat flink onderdoor met de prijs van € 0,79 voor 2 stuks. In de webshops zijn ze bij grotere hoeveelheden verkrijgbaar € 0,37 per stuk exclusief verzendkosten. De bekende groothandels bieden het voor een vergelijkbare prijs aan exclusief BTW. Wat dat betreft kun je dus het beste ze halen bij de Kruidvat. Je kunt het echter ook bestellen via de links in dit artikel. Je betaald dan slecht minder dan 2 cent per stuk. Dit is exact hetzlefde product als die in bulk worden aangeboden in de webshops en groothandel. Aangezien ik het product van Mr. Proper en de Kruidvat nooit getest hebt, kan ik niet zeggen of deze slechter, gelijk of beter zijn.  Beoordeling Zoals je begrijpt kan ik nu het  melamine wondersponsje niet meer gaan afkraken, want het heeft te veel goede eigenschappen. Ik heb mijn kritische kanttekening geplaatst bij het duurzaam karakter van de wonderspons. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want 1 sponsje is net zo duur als 1 velletje keukenpapier. Ten opzichte daarvan is het dus wel duurzaam en vele malen effectiever. er zitten ook nog nadelen aan. In de eerste plaats zijn ze vrijwel altijd wit. Dit is voor een herbruikbaar product niet zo handig. Natuurlijk zie je hierdoor goed of hij vuil is, maar de pech is wel dat er veel kleurstoffen zijn die in het sponsje worden opgenomen en al snel een onaangenaam uiterlijk geeft aan de melamine spons. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook zwarte wondersponsjes verkrijgbaar. Een tweede nadeel is de kwetsbaarheid van het materiaal indien het in contact komt met scherpe voorwerpen of als je er randen mee schoonmaakt. Hier is het niet tegen bestand. Maar afgezien daarvan ben ik uitermate goed gestemd over dit product en hoop van harte dat he tanderen aanmoedigd om de stap te wagen om zelf een stukje van de regie weer in handen te krijgen en minder afhankelijk te hoeven te zijn. Ik hoop nog meer dat het je pijn en kramp bespaard. Door het te bestellen kan je ook royaal zijn en uitdelen aan vrienden, familie, vrienden en aan elke onbekende op straat.  PS. Mocht je eens afvragen waarom de de meeste producten een hoge beoordeling hebben, dan is dat omdat ik niet al te vaak mijn energie wil stoppen in producten die ik liever niet heb dat je die gaat kopen. Ik doe het het dus alleen indien ik denk dat het een mogelijk risico is dat je iets gaat kopen met de verkeerde verwachtingen bij de juiste kenmerken.

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?