Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 0,65 - €2,50

snijhulp tomaatNee, dit is geen slacouvert! Je herkent het probleem wel: Je wast een tomaat glanzend schoon. Pakt een mes en zet die er in...dat was de bedoeling in ieder geval en de tomaat ligt aan de andere kant van de keuken. Dat overkomt iedereen, maar hoeveel mensen durven niet meer te snijden? Hoeveel hebben krampende handen?

Aanleidng

 

De belangrijkste aanleiding voor mij is dat als ik een aardappel, tomaat, appel of kipfilet in mijn linkerhand houd, dan kan ik met rechts snijden. Echter de spieren in mijn linkerhand verkrampen en verzwakken steeds meer. Het gevolg is dat ik als ik een voorwerp moet vastklemmen in mijn linkerhand, dat de spieren tussen mijn duim en wijsvinger en in de muis van mijn hand verkrampen. Een tweede reden is dat ik met mijn handen nogal eens een schokkende beweging maakt. Het is vervelend als een tomaat tegen het raam vliegt, maar dan denken mijn buren uiterst dat ik op de SP stem. Ik vind het vervelenderr als het mes in mijn hand beland of dat ik zorgvuldig nette plakjes aan het snijden ben en er driehoeken op mijn snijplank belanden.

Snijhulp in de keuken

snijhulp matenEr bestaan allerlei handmatige en elekrische snijhulpen. De meest bekende is oma's frietmes. Het valt mij echter op dat ze of duur zijn, of te beperkt of overdreven geavanceerd. Onder tal van namen is er een handige shopping cart snijhulp in de keuken beschikbaar. Zoals jullie ondertussen weten ga ik geen producten aanbevelen die niet verantwoord of ondeugdelijk zijn. Dan zou ik mijn missie voorbij gaan. Deze shopping cart snijhulp deed mij in eerste instantie denken aan een slacouvert, maar als je hem beter bekijk zie je dat het systeem net anders in elkaar zit. Even als vele andere keukenhulpmiddelen op deze blog is hij gemaakt van een natuurlijke kunsstof (ABS). De shopping cart snijhulp is verkrijgbaar in natuurlijk mijn favoriete kleur groen, maar ook in het wit en zwart. Het heeft een schaniermechanisme van een tang. De linkerzijde van de kopsekant is vlak met twee vleugeltjes. Dit lijkt een rare afwijking in het model te zijn, maar is een uiterst slim bedacht trucje. Je kunt de keukenhulp in je hand dichtgeklemd houden en op het aanrecht neerzetten, zonder dat hij gaat schuiven of dat je in je aanrechtblad kunt snijden. JJe hebt dus geen snijplank hierbij nodig. Elk mes kan soepel tussen de tanden doorsnijden, daar deze royaal genoeg van elkaar zijn verwijderd (1 cm). Deze royale ruimte geeft je ook wat vrijheid in je keuze hoe dik je wilt snijden. Doordat de uitsparing schuin afgewerkt, hoef je niet bang te zijn dat je bij vruchten met een taaiere schil en sappig vruchtvlees (zoals bepaalde tomaten) niet bang te zijn dat je, als je eenmaal de groente hebt gesneden, Eén lang vel overhoud met daaraan een tros plakjes. Het is een simpele innovatie die bij veel snijhulpen ontbreekt, maar niks kost om er aan toe te voegen. Het schanier van deze handige shopping cart snijhulp in de keuken is voorzien van een licht gespannen veer. Hierdoor springt hij soepel open. Het materiaal is dermate licht, dat er maar een geringe veerkracht nodig is. Hierdoor kan je, ook in de meeste gevallen als je beperkte spierkracht hebt, deze tool zonder problemen in jouw keuken gebruiken.De  Snijhulp is 18 cm lang en de lepel is 8 bij 8 centimeter groot. Door zijn formaat past hij in de standaardvakken van een besteklade. Uieraard staat hij ook vrolijk en fris aan je keukenmuur. 

Extra toepassingen voor de snijhulp in de keuken

snijhulp broodjes

Deze vrolijke en milieubewuste shopping cart snijhulp in de keuken is niet alleen voor het snijden een aanwinst. Hij leent zich ook prima als pastatang. Dit is niet verwonderlijk daar dit product ooit begonnen is als noedeltang. Ik hoef niet heel veel fantasie te gebruiken om te bedenken dat iemand hem een keer langdurig dicht op het vuur liet ligen en er een afgevlakte zijde ontstond :-). Hoewel ik in de aanhef aangaf dat het geen slacouvert is, is hij prima te gebruiken als zodanig te gebruiken of als saladetang. Het blijkt ook een ideaal hulpmiddel te zijn om cupcakes uit hun bakvorm te halen. Het snijden van een mozzarella wil nog wel eens een vervelend klusje zijn als deze goedkoop is. Goedekope mozzerella's voelen vaak rubberachtig aan, waardoor ze slecht te snijden zijn. Dit is een teken van immitatie, maar het mag nu eenmaal ook dan mozzerella worden genoemd en is nog steeds lekker als een smeltkaas of in een zomerse salade. Hoewel het altijd geldt, zeg ik het ook bij deze handige shopping cart snijhulp in de keuken: Gebruik je fantasie en maak werken in de keuken leuk!

Oordeel

Zoals voor eigenlijk alle producten geldt is er ook aan deze shopping cart Snijhulp in de keuken een verbeterpuntje te noemen: Je kunt de tang niet ingeklapt wegleggen in je lade. Ik heb daarom een elastiekje om het handvat zitten. Het is een simpele oplossing, maar had met een even simpel klipje aan het uiteinde opgelost kunnen worden. Heb je er niets omheen zitten, dan loop je het risico dat je keukenlade de volgende dag niet meer open wil en uiteindelijk je trotse nieuwe aanwinst uiteindelijk gebroken in er uit komt. Verder kan ik geen commentaar er op geven. De prijs is zeker niet te hoog, mogelijk eerder aan de te lage kant, maar uiteraard gun ik jou ook je koopje, dus zal ik mijn mond nu verder houden.

(Sorry, ik moet nog één ding benoemen: Via de link naar dit product toe kom je uit bij één mogelijke zoekterm, maar dit product wordt onder een legio aan namen verkocht. Dus shop rustig door voor een scherpere prijs indien mogelijk. Nu houd ik echt mijn mond dicht) 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?