Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 5,00 - € 20,00 p/st

vacuvin cutting board tray Als aan het aanrecht staan niet meer lukt en je voorbereidindingen voor het koken op bed, in je stoel, rolstoel of trippelstoel moet doen, wordt het snel een rommel. Je wilt geen onhygienische situaties, maar nog minder onveilige situaties. Een snijplank in je stoel, op je schootbord of op je knieën is vaak instabiel, waardoor niet alleen het voedsel snel valt, maar jezelf kunt verwonden.

Aanleiding

Het hoofdingredienten van gezond en lekker eten zijn: verse producten en met aandacht bereid. Deze kernwaarde dreigde ik te verliezen toen het staan aan het aanrecht te veel werd. De oplossing wordt dan 'gezonde' kant-en-klaar maaltijden, fastfood of voorgesneden of geconcerveerde producten. Na een tijdje merkte ik dat dit geen alternatief voor mij was. Daarbij ik verloor daarmee ook het plezier van koken, de mediterende ontspanning vanrepeterende handelingen. Daarom begon ik, in mijn trippelstoel met een schootkussen en daarop een snijplank, mijn groenten, vis en vlees te snijden. Helaas liggen je armen dan te hoog. Volgende optie was met een barkruk aan het aanrecht werken. Ook dat was geen werkbare optie, want je kan je benen niet kwijt en snijden in een zijwaardse houding gaat het hem niet worden. Het meest werkbare was zittend op liggend op de bank. Maar ik ben soms wel een uur bezig en je houdt je benen niet een uur lang exact in een 90 graden hoek. Hierdoor gaat je groente glijden en komt in het beste geval op de grond (ik heb gelukkig laminaat) en in het slechtste geval op de bank. Hoe netjes ik ook werk, altijd valt er wel wat van je snijplank af. De pech is dat verse groenten de meeste natuurlijke kleurstoffen afgeven en daarmee hardnekkig vlekken. Een tweede probleem vind ik dat het onveilig is om een snijplank te hebben liggen op een kunststof werkblad (van mijn schootkussen). Hierdoor kan de snijplank gaan glijden inclusief de messen en producten. Dit maakt het onveilig, onhygienisch en onprettig werken. Vandaag was het rommelmarkt en ik zag op een kraam met nieuwe (voornamelijk BK) producten de shopping cartVacuVin Cutting Board & Tray, of wel snijplank met opvangbak.

Eigenschappen van VacuVin Cutting Board & Tray

Onderstel van VacuVin Cutting Board & Tray

Afmetingen VacuVin Cuttingboard & TrayBij het bereiden van groenten werk je van onder naar boven, dus laat ik dat met dit product ook doen. Het onderstel is gemaakt van zeer robuust wit ABS (in eerdere reviews uitgelegd wat dit (ecologische) kunststof inhoud).Het onderstel rust op 4 pootjes die voorzien zijn van rubbere voetjes met een vacuümzuigende werking. Hierdoor is hij ideaal om hem op een schootkussen, rolstoelblad of overzettafeltje te zetten, zonder dat je bang hoeff te zijn dat het gaat glijden. In het onderstel zit een transparante ABS schaal. Afgezien dat er natuurlijke producten kunnen worden gebruikt in het productieproces van ABS en er geen chemische en schadelijke dampen vrijkomen, heeft het ook veel voordelen in de keuken. Het is namelijk bestand tegen temperaturen tussen -20 en 80 graden Celsius. Het is slagvast materiaal, waardoor het veel kan hebben. Bijna alle kunststoffen hebben als eigenschap dat ze bij warmte zacht worden en kou breekbaar. Dat is bij ABS beide niet het geval. Het is echter wel brandbaar indien het langere tijd wordt blootgesteld aan houtvuur of ander vuur wat een hoge temperatuur kan bereiken. Eigenlijk heeft het maar één natuurlijke vijand: zonlicht. Hang hem dus niet op in direct zonlicht. Indirect licht kan geen kwaad. 

Snijplank van VacuVin Cutting Board & Tray

In de bovenzijde van het onderstel zit uitsparing zodat de snijplank tot de helft van zijn dikte verzinkt. Hierdoor is het onmogelijk dat de snijplank kan gaan schuiven. Hier is goed over nagedacht, want het houd niet alleen de plank op zijn plek, het voorkomt ook nog eens dat je niet in het onderstel kan snijden. De snijplank is gemaakt van 3-5 jaar oude (volwassen) bamboe. De snijplank is onder hoge druk samengeperst en onder verhitting verkoold. Hierdoor zal de snijplank geen vocht opnemen en is het vrijwel onmogelijk dat het materiaal gaat vervormen. Dit zijn precies de eigenschappen die in houten producten in de keuken vaak ontbreken. Persoonlijk vind ik houten lepels, snijplanken en schalen onhygienisch. Het geeft een nare bijsmaak aan het eten. Doordat hout een zacht product is, komt er in je snijplank al snel honderden sneedjes. In deze sneedjes ontstaan schimmels, zeker als je ze in de afwasmachine doet. Het gebruik van goede bamboe is dan ook hartelijk welkom in de keuken. 

Verzorging

Ondanks de deugdelijke kwaliteit mag dit product niet in de vriezer, magnetron of afwasmachine worden geplaatst. Het is voor de handliggend dat je hem zou willen afwassen met water. Doe dit echter niet. Op een gegeven moment tast je de werking van het product hier mee aan. Afnemen met een schone vochtige doek is voldoende om het hygienisch te verzorgen. Zorg dat je hem minstens 4 keer per jaar insmeerd met plantaardige olie. Dit kan kan gewoon sla- of olijfolie zijn. In mijn geval zal het bijna zelfverzorgend zijn, daar ik bij voorkeur werk met plantaardige olieën.

Herkomst

AiHome EA06023 Cutting Board & Tray

Een leuk feitje bij dit product is dat het van eigen bodem is. VacuVin is gevestigd in onze technologiestad Delft en is een internationale distributeur van innovatieve wijn-, bier- en cocktailgerelateerde producten voor profesioneel gebruik. Het bedrijf ontstond met een creatief idee van Bernd Schneider in 1983 voor de Vine Safer. Samen met zijn broer John richte hij dit Nederlandse bedrijf op. Dit feitje is voor mij een leuke verrassing, daar ik bijzonder veel bewondering heb voor het inzicht van deze uitvinder. De meeste Nederlands zullen hem kennen uit de succesvolle reality-TV programma Het beste idee van Nederland. Samen met het Liliana Fonds zette hij de MVO stichting Sharing Success op om met bedrijfssuccessen (tot nu toe 50.000) gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden kansen te geven. Ook binnen het bedrijf is een sociale werkplaats ingericht. Daarnaast zijn hun producten ecologisch verantwoord. Nu zou je verwachten dat zoveel investeren in goed ondernemerschap de prijzen zouden opdrijven, maar desondanks willen zij zich juist onderscheiden in scherpe concurrerende prijzen met hoogwaardige en verantwoorde producten.

Prijs

De gangbare prijzen schommelen ergens tussen de shopping cart € 20,00 en € 30,00. Met regelmatige aanbiedingen is deze ideale snijplank ook voor minder geld te koop. Ik kocht het in mijn geval voor € 5,00. Deze mooie bamboe snijplank met opvangschaal is in de buitenlandse webshops soms ook verkrijgbaar onder de naam shopping cart Aihome EA06023 voor €18,50 (zoals weergegeven op de foto hiernaast). Hierin zijn twee kleine wijzigingen aangebracht: De schaal is niet transparant en er is een ophangoogje gemaakt in het onderstel zodat je hem aan de muur kan hangen.

Oordeel

Helemaal perfect kan ik deze snijplank niet noemen. Er zijn namelijk wel verbeteringen mogelijk. Zo zou het prettig zijn als er een schotje in de schaal zou zitten, zodat ik aan de ene kant de gesneden ingredienten kan opvangen en aan de andere kant het afval kwijt kan. Nu moet ik een keus maken welke van de twee beneden komt te liggen. Het zou helemaal ideaal zijn als dit schotje variabel van positie zou zijn. Daarbij zou ik het een verbetering vinden als er vooraan de plank een ingevreesde gleuf zou zitten, zodat het vocht er eventueel niet overheen kan lopen je kleding op. De toevoeging van zijn Chinese broertje om een ophangpunt er in te maken, vind ik geen verkeerde keus. Overigens kan je dat zelf ook doen met een boormachine op niet al te hoge toeren. Verder is het een pracht product. Het is functioneel, hoogwaardige kwaliteit, verantwoord en door zijn eenvoudige, doch smaakvolle design, past hij qua stijl in iedere keuken. Als de kleur bamboe niet past bij je keuken, kun je hier gelukkig zelf wat aan doen.    Click to listen highlighted text! Als aan het aanrecht staan niet meer lukt en je voorbereidindingen voor het koken op bed, in je stoel, rolstoel of trippelstoel moet doen, wordt het snel een rommel. Je wilt geen onhygienische situaties, maar nog minder onveilige situaties. Een snijplank in je stoel, op je schootbord of op je knieën is vaak instabiel, waardoor niet alleen het voedsel snel valt, maar jezelf kunt verwonden. Aanleiding Het hoofdingredienten van gezond en lekker eten zijn: verse producten en met aandacht bereid. Deze kernwaarde dreigde ik te verliezen toen het staan aan het aanrecht te veel werd. De oplossing wordt dan gezonde kant-en-klaar maaltijden, fastfood of voorgesneden of geconcerveerde producten. Na een tijdje merkte ik dat dit geen alternatief voor mij was. Daarbij ik verloor daarmee ook het plezier van koken, de mediterende ontspanning vanrepeterende handelingen. Daarom begon ik, in mijn trippelstoel met een schootkussen en daarop een snijplank, mijn groenten, vis en vlees te snijden. Helaas liggen je armen dan te hoog. Volgende optie was met een barkruk aan het aanrecht werken. Ook dat was geen werkbare optie, want je kan je benen niet kwijt en snijden in een zijwaardse houding gaat het hem niet worden. Het meest werkbare was zittend op liggend op de bank. Maar ik ben soms wel een uur bezig en je houdt je benen niet een uur lang exact in een 90 graden hoek. Hierdoor gaat je groente glijden en komt in het beste geval op de grond (ik heb gelukkig laminaat) en in het slechtste geval op de bank. Hoe netjes ik ook werk, altijd valt er wel wat van je snijplank af. De pech is dat verse groenten de meeste natuurlijke kleurstoffen afgeven en daarmee hardnekkig vlekken. Een tweede probleem vind ik dat het onveilig is om een snijplank te hebben liggen op een kunststof werkblad (van mijn schootkussen). Hierdoor kan de snijplank gaan glijden inclusief de messen en producten. Dit maakt het onveilig, onhygienisch en onprettig werken. Vandaag was het rommelmarkt en ik zag op een kraam met nieuwe (voornamelijk BK) producten de VacuVin Cutting Board & Tray, of wel snijplank met opvangbak. Eigenschappen van VacuVin Cutting Board & Tray Onderstel van VacuVin Cutting Board & Tray Bij het bereiden van groenten werk je van onder naar boven, dus laat ik dat met dit product ook doen. Het onderstel is gemaakt van zeer robuust wit ABS (in eerdere reviews uitgelegd wat dit (ecologische) kunststof inhoud).Het onderstel rust op 4 pootjes die voorzien zijn van rubbere voetjes met een vacuümzuigende werking. Hierdoor is hij ideaal om hem op een schootkussen, rolstoelblad of overzettafeltje te zetten, zonder dat je bang hoeff te zijn dat het gaat glijden. In het onderstel zit een transparante ABS schaal. Afgezien dat er natuurlijke producten kunnen worden gebruikt in het productieproces van ABS en er geen chemische en schadelijke dampen vrijkomen, heeft het ook veel voordelen in de keuken. Het is namelijk bestand tegen temperaturen tussen -20 en 80 graden Celsius. Het is slagvast materiaal, waardoor het veel kan hebben. Bijna alle kunststoffen hebben als eigenschap dat ze bij warmte zacht worden en kou breekbaar. Dat is bij ABS beide niet het geval. Het is echter wel brandbaar indien het langere tijd wordt blootgesteld aan houtvuur of ander vuur wat een hoge temperatuur kan bereiken. Eigenlijk heeft het maar één natuurlijke vijand: zonlicht. Hang hem dus niet op in direct zonlicht. Indirect licht kan geen kwaad.  Snijplank van VacuVin Cutting Board & Tray In de bovenzijde van het onderstel zit uitsparing zodat de snijplank tot de helft van zijn dikte verzinkt. Hierdoor is het onmogelijk dat de snijplank kan gaan schuiven. Hier is goed over nagedacht, want het houd niet alleen de plank op zijn plek, het voorkomt ook nog eens dat je niet in het onderstel kan snijden. De snijplank is gemaakt van 3-5 jaar oude (volwassen) bamboe. De snijplank is onder hoge druk samengeperst en onder verhitting verkoold. Hierdoor zal de snijplank geen vocht opnemen en is het vrijwel onmogelijk dat het materiaal gaat vervormen. Dit zijn precies de eigenschappen die in houten producten in de keuken vaak ontbreken. Persoonlijk vind ik houten lepels, snijplanken en schalen onhygienisch. Het geeft een nare bijsmaak aan het eten. Doordat hout een zacht product is, komt er in je snijplank al snel honderden sneedjes. In deze sneedjes ontstaan schimmels, zeker als je ze in de afwasmachine doet. Het gebruik van goede bamboe is dan ook hartelijk welkom in de keuken.  Verzorging Ondanks de deugdelijke kwaliteit mag dit product niet in de vriezer, magnetron of afwasmachine worden geplaatst. Het is voor de handliggend dat je hem zou willen afwassen met water. Doe dit echter niet. Op een gegeven moment tast je de werking van het product hier mee aan. Afnemen met een schone vochtige doek is voldoende om het hygienisch te verzorgen. Zorg dat je hem minstens 4 keer per jaar insmeerd met plantaardige olie. Dit kan kan gewoon sla- of olijfolie zijn. In mijn geval zal het bijna zelfverzorgend zijn, daar ik bij voorkeur werk met plantaardige olieën. Herkomst Een leuk feitje bij dit product is dat het van eigen bodem is. VacuVin is gevestigd in onze technologiestad Delft en is een internationale distributeur van innovatieve wijn-, bier- en cocktailgerelateerde producten voor profesioneel gebruik. Het bedrijf ontstond met een creatief idee van Bernd Schneider in 1983 voor de Vine Safer. Samen met zijn broer John richte hij dit Nederlandse bedrijf op. Dit feitje is voor mij een leuke verrassing, daar ik bijzonder veel bewondering heb voor het inzicht van deze uitvinder. De meeste Nederlands zullen hem kennen uit de succesvolle reality-TV programma Het beste idee van Nederland. Samen met het Liliana Fonds zette hij de MVO stichting Sharing Success op om met bedrijfssuccessen (tot nu toe 50.000) gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden kansen te geven. Ook binnen het bedrijf is een sociale werkplaats ingericht. Daarnaast zijn hun producten ecologisch verantwoord. Nu zou je verwachten dat zoveel investeren in goed ondernemerschap de prijzen zouden opdrijven, maar desondanks willen zij zich juist onderscheiden in scherpe concurrerende prijzen met hoogwaardige en verantwoorde producten. Prijs De gangbare prijzen schommelen ergens tussen de  € 20,00 en € 30,00. Met regelmatige aanbiedingen is deze ideale snijplank ook voor minder geld te koop. Ik kocht het in mijn geval voor € 5,00. Deze mooie bamboe snijplank met opvangschaal is in de buitenlandse webshops soms ook verkrijgbaar onder de naam  Aihome EA06023 voor €18,50 (zoals weergegeven op de foto hiernaast). Hierin zijn twee kleine wijzigingen aangebracht: De schaal is niet transparant en er is een ophangoogje gemaakt in het onderstel zodat je hem aan de muur kan hangen. Oordeel Helemaal perfect kan ik deze snijplank niet noemen. Er zijn namelijk wel verbeteringen mogelijk. Zo zou het prettig zijn als er een schotje in de schaal zou zitten, zodat ik aan de ene kant de gesneden ingredienten kan opvangen en aan de andere kant het afval kwijt kan. Nu moet ik een keus maken welke van de twee beneden komt te liggen. Het zou helemaal ideaal zijn als dit schotje variabel van positie zou zijn. Daarbij zou ik het een verbetering vinden als er vooraan de plank een ingevreesde gleuf zou zitten, zodat het vocht er eventueel niet overheen kan lopen je kleding op. De toevoeging van zijn Chinese broertje om een ophangpunt er in te maken, vind ik geen verkeerde keus. Overigens kan je dat zelf ook doen met een boormachine op niet al te hoge toeren. Verder is het een pracht product. Het is functioneel, hoogwaardige kwaliteit, verantwoord en door zijn eenvoudige, doch smaakvolle design, past hij qua stijl in iedere keuken. Als de kleur bamboe niet past bij je keuken, kun je hier gelukkig zelf wat aan doen. 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?