Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 12,00 | Score: 7,2 | App: OxyCare

saturatiemeter bluetooth BM1000 Wie hartklachten heeft, weet dat dit psychisch een veel grotere impact heeft dan welke niet-dodelijke aandoeningen dan ook. Pijn op de borst kan je voor de buitenwereld verbergen, maar hoe grote optimist je ook bent: Je blijf onrustig. Daarom zijn er ook saturatiemeters voor jou in huis.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisterenDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Bij dit product is een video van de fabrikant aanwezig

good reviewDit artikel bevat een uitgebreide review        video ...bevat een video van de fabrikant  speaker 1 ...is te beluisteren

Aanleiding voor de pulsoximeter Berry BM1000

werking saturatiemeterIk heb als mijn gezondheid in een dip is regelmatig last van hartklachten. Helaas weet ik wat het gevolg is als je dit gaat negeren. Je kunt zuurstof meten met een smartwatch zoals de Centechia A6 of de TeamYo V6 en uiteraard ook op andere smartwatches van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Hoewel het een prettig hulpmiddel is en redelijk goed lijkt te kloppen, heb ik er ook twijfels bij. Ten eerste mag je smartwatch niet strak om je arm zitten. Als je geen vinger tussen het klokje en je arm kan doen, werkt de metingen van hartslag, zuurstof en bloeddruk niet goed. Daarbij durf ik bij de 2 eerder genoemde smartwatches er niet blind op te varen. Bij regelmatige steekproeven lijkt het meestal wel te klppen. Ik wil echter 100% zekerheid hebben. Een stappenteller die een trap negeert of een slaapregistratie die niet aangeeft dat ik wakker heb gelegen, is vervelend en frustrerend. Als het goed met me gaat kan ik ook nog genoegen nemen met 'meestal goed'. Echter als ik echt last van mijn hart heb wil ik 100% kunnen vertrouwen op de meting. Het is vast ook niet voor niks dat geen enkel ziekenhuis zuurstof meet via de pols, maar altijd via de vinger. Op een horloge zit namelijk wel een infrarood zender, maar geen infrarood ontvanger. Het infraroodlicht schijnt namelijk dwars door je vinger heen en onder je vinger worden de waarden uitgelezen. Zie de afbeelding hiernaast. Daarom ging ik op zoek naar een meetinstrument wat: saturatiemeter, zuurstofmeter, pulsoximeter of gewoon oximeter genoemd. Deze is gewoon bij de Kruidvat te krijgen. Ik wilde echter één hebben die communiceerd met mijn telefoon, zodat al mijn medische informatie gekoppeld. Zodoende kwam ik uit bij de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 Bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000.

De pulsoximeter Berry BM1000 uitpakken

berry bm1000 in doos oximeterIk vond de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 Bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 bij AliExpress. De verkooppagina zag er zeer rooskleurig uit. Ik had hem met drie weken in huis, dus dat is voor AliExpress snel. Als eerste zat er natuurlijk de saturatiemeter Berry BM1000 in de doos. De verkooppagina vermeld specifiek dat op het glas folie zit, die eerst moet worden verwijderd. Op deze zat er echter geen één. Dat is al een slecht teken. Ernaast zit een een nekkoord. Niet voor iedereen misschien een nuttige toevoeging, maar persoonlijk vind ik het wel prettig. Vandaag val ik steeds accuut in slaap en voorkomt dat hij op de grond terecht komt. Ook als je bijvoorbeeld snel iets uit je handen laat vallen is het wel prettig om zo'n relatief klein object aan een nekkoord te kunnen dragen. Stel dat je hem als monitor (continue meting) gebruikt, is het wel handig als hij niet van je bed kan vallen. Verder zit er een handleiding bi voor de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000j, waar bijna geen toegevoegde informatie in staat, behalve vele voorwaarden en claims. Op een A5'tje geprint zit een stappenplan om hem digitaal te gebruiken.

Wie is Shanghai Berry Electronic Technology Co., Ltd

Shanghai Berry Electronic Technology Co., Ltd is hoogst waarschijnlijk voor jou een onbekend bedrijf. Het is een bedrijf wat in China bekend staat vanwege het ontwikkelen van medische monitors, waar zij met voortdurend wetenschappelijk onderzoek proberen verbetering aan te brengen in bestaande medische technologie. Het bedrijf is zoals je waarschijnlijk al gokte gevestigd in Shanghai op een CO2-neutraal bedrijfscampus. 40% van het personeel is universitair opgeleid. Het bedrijf is, naast dat het door de chinese overheidsdienst voor medische ontwikkelingen is goedgekeurd, is het internationaal goedgekeurd op het ontwikkelen van medische technologie volgens de  EN ISO 13485 en CE0123 standaard. Wat dat betref mogen we van de makers van de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000j dus veel verwachten.

Installatie OxyCare in combinatie met de saturatiemeter Berry BM1000

Het installeren van download oxycare voor Android of iOS OxyCare is geen voorwaarde om de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 te kunnen gebruiken. Er zit ook gewoon een display op die afleesbaar is.Dat je niet veel aan de handleiding heb, had ik al verklapt. Op de verpakking of in de handleiding zit helaas geen QR-code om een app te downloaden. Gelukkig is het A5'je in het engels. Het eerste wat opvalt is dat aan de ene zijde is bedoeld voor Apple iOS AppStore en aan de andere kant de informatie zich richt op de Android Google Play. Dat is opzich niet verrassend, maar wel dat je 2 totaal verschillende apps te zien krijg, hoewel de naam hetzelfde is. De app die gedownload moet worden heet download oxycare voor Android of iOS OxyCare. Desondanks kan je zowel Android als Apple gebruikers de onderstaande stapjes volgen. Voor de Apple-gebruikers (iPad en iPhone) geldt dat de app-pagina in AppStore in het chinees is. Desondanks zal je wel herkennen wat de download-knop is. Ook straks zal je in download oxycare voor Android of iOS OxyCare zien dat sommige woorden onvertaald in het chinees zijn, maar dat maakt voor de begrijpbaarheid gelukkig niks uit. Laat je alleen dus niet van slag brengen.

1Zoek in de AppStore of in Google Play naar de appdownload oxycare voor Android of iOS OxyCare of download hem vanaf hier.download oxycare voor Android of iOS OxyCare zal zichzelf installeren en tik daarna op openen of tik op het pictogram op je telefoon of tablet. Voor de Apple-gebruikers geldt datdownload oxycare voor Android of iOS OxyCare op je iPhone of iPad opeens SpO2 heet. Je kunt eventueel ook gebruik maken van de app Spo2 Heart. Spo2 Heart is ook van Berry en werkt hetzelfde. 

2Open download oxycare voor Android of iOS OxyCare en direct zal de app beginnen met zoeken. Zorg wel dat je bluetooth aan staat en de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 eveneens is ingeschakeld,. In het zoekresultaat zie je enige tijd het woordje 'unknown' staan en wacht tot deze veranderd in Berry. Tik hier met je vinger op en de app zal verder opstarten. 

3Alleen voor de Apple gebruikers geldt deze stap: Type je naam in en tik op OK

De werking van de bluetooth zuurstofmeter Berry BM1000

berry bm1000 vinger saturatiemeterDe Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 is zoals eerder gezegd standalone te gebruiken. Op de bovenzijde zit een tiptoets (een knop die je niet kan indrukken, alleen aanraken) om de saturatiemeter aan te zetten. Let op dat hij pas bij 2 seconden aanraken aangaat.  In het blauw verschijnt je hartslag en in het rood het zuurstofgehalte in je bloed. De hartslag wordt op de saturatiemeter en in download oxycare voor Android of iOS OxyCare PR en de zuurstofwaarde SpOgenoemd. Daarnaast tref je een zogenaamde PI-waarde aan, wat staat voor perfusie index of ook wel de doorbloedingswaarde. De doorbloedingswaarde moet normaal tussen de 0.3%  en 0,5% liggen. Echter heeft ieder mens zijn eigen baseline, die je kunt vaststellen door gedurende de dag meerdere keren een meting uit te voeren, zodat je kunt ontdekken wat deze bij jou is. Op de display van Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 zie je het percentage niet, maar kun je deze aflezen door een staafdiagram in het midden van de display. De zuurstofwaarde of SpOmoet tussen 96% en de 99% liggen. De meter geeft aan dat 94% de ondergrens is. Ik ga van de landelijke richtlijn uit die 95% zegt. Bij 90% of lager dien je 112 te bellen. De hartslag verschilt, maar ga van een gemiddelde van 80 slagen per minuut (BPM of PR) moet liggen.  

Zodra je deKoop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 aanzet start direct de meting. Je hartslag zal direct verschijnen en je zuurstofgehalte na 7 seconden. Als je de zuurstofmeter hebt gekoppeld aan de telefoon of tablet zal je de gemeten waarden realtime op je scherm zien verschijnen. De Apple gebruikers zien in download oxycare voor Android of iOS OxyCare alleen 1 grafiek die de zuurstofwaarden realtime laat zien. De zuurstofwaarde wordt ook in grote cijfers weergegeven links in je scherm en rechts zie je hartslag en de doorbloedingswaarden in een kleiner lettertype. De Android gebruikers zien 3 cirkeldiagrammen waarvan de grootste het zuurstofgehalte aangeeft en twee kleinere je hartslag en doorbloedingswaarden. Onderaan zie je een realtime grafiek die eveneens het zuurstofgehalte weergeeft. 

Voorwaarde voor een zuivere zuurstofmeting met de Berry BM1000

Zorg er in de eerste plaats voor dat je geen koude handen hebt. Dit zorgt er anders voor dat de sensoren geen stabiele waarden kan meten. Je PI-waarde komt waarschijnlijk dan niet boven de 0,2%. Een tweede voorwaarde is dat je hem aan je rechter wijsvinger doet. Tenzij je situs inversus hebt, zit je hart ook aan de linkerzijde van je borstkast. Doe je hem rechts, dan zit de display op zijn kop. Het advies is om alleen links te gebruiken als je twijfeld aan de betrouwbare waarde of dat de rechterhand te koud is. Daar ik hier niet van op de hoogte was (tot mijn schaamte) dacht ik in eerste instantie dat de meter niet goed was. De resultaten die er uit kwam waren dermate laag dat er orgaanfalen zou moeten optreden in mijn lichaam. Dit probleem stopte direct nadat ik hem aan de juiste hand had gedaan. Zet de de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 evenmin aan je duim. De vorm van de vingerklem is hier niet op gemaakt, waardoor de sensoren op de verkeerde plek uitkomen. Bij het gebruik bij kleine kinderen of vrouwen met zeer slanke vingers zou ik voorzichtig zijn met het trekken van conclussies op basis van de metingen. Waar de duim te vlak is, zijn dunne vingers te spitsig, waardoor de sensoren eveneens niet op de juiste plek uitkomen. Probeer als vuistregel aan te houden: 10 seconden stabiele waarde is in het algemeen ook de meest betrouwbare waarde. 

De werking van OxyCare bij de Berry BM1000

berry bm1000 oxicareTot mijn grote spijt moet ik zeggen dat de bluetooth-verbinding met download oxycare voor Android of iOS OxyCare geen onverdeeld succesnummer is. De app heeft met regelmaat moeite om de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 te vinden. In de eerste plaats verbind hij niet automatisch als je de app open hebt staan en moet je op het loepje tikken en wachten tot Berry Med in je scherm verschijnt, waar je weer op tikken, om pas daarna de app te kunnen gebruiken. Hier is gewoon niet goed over nagedacht. Daarbij kan hij hem vaak onvoldoende vinden en blijft hij op Unknow staan. Soms helpt het om op de knop Restart te tikken, maar ook niet altijd. Als dit niet lukt, druk je op Cancel en daarna opnieuw op het loepje. Via het hamburgermenu hamburgermenu krijg je 2 opties te zien: SpO2 Measure, Graph en Settings. SpO2 Measure is gewoon je standaardscherm  wat je monitor is. Onder Settings zou je verwachten instellingen te vinden, om bijvoorbeeld het irritantie piepje van je hartslag uit te zetten. Je kunt echter helemaal niets instellen. Dit betekend dat allen Graph een functie zou moeten hebben. Je ziet hier een lijndiagram die je een overzicht geeft van de laatste metingen. Volgens de fabrikant blijven hier de waarden voor 12 uur bewaard. De praktijk leert echter dan binnen de 6 uur je metingen al zijn verdwenen. Het diagram geeft de SpO2- en de PR-waarde  weer. De PI-waarde ontbreekt in het diagram. Boven in dit scherm zit een knop Exporting. Als je hier op tik opent hij een emailbericht met daarin een csv-bestand (tekstbestand in een spreadsheet/Excel) wat makkelijk in te lezen is in allerlei software. Het onderwerp in het emailbericht bevat een een chinese tekst, die ik niet kan lezen. Ik raad aan deze te vervangen door een eigen tekst, om te voorkomen dat je mailprogramma het aanziet voor spam. Eigenlijk is dit de enige meerwaarde aan het gebruik van de app. Verder blijkt download oxycare voor Android of iOS OxyCare geen uitwisseling te hebben met Apple Health of Google Fit. Ik vind dit een grote teleurstelling, want dat mag ik op zijn minst verwachten. Ten slotte wil je je medische gegevens toch graag op één centrale en veilige plek bewaren? Nu moet je de resultaten als nog met de hand invoeren. Daarbij is je zuurstofmeting een lopend proces en kan je eigenlijk alleen conclussies verbinden aan de data als er achter elkaar diverse metingen zijn gedaan. Ik ga echter niet 50 keer een 2-cijferig getal in Apple Health zitten in te voeren. Misschien ben ik iets te negatief, want je kan uiteraard ook de app op je tablet of telefoon open laten staan, zodat je deze als monitor naast iemand neer kan zetten en niet steeds op het schermpje van de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000  hoeft te kijken. 

Alternatief van Berry

Berry saturatiemeter ring aan vingerHet nadeel van een huismeter is dat deze op je vinger geklemt zit en niet er omheen gezogen. Als je dit wel wilt is er ook de Berry BM1000 USB beschikbaar. Deze heeft net als in het ziekenhuis een rubberkapje die om je vinger heen gaat. Hieraan is een kabel verbonden die via USB te verbinden is met je telefoon, tablet of PC. Hierbij is het wel van belang dat je de juiste kabel neemt die past bij jouw medium. De BM2000 heeft ook deze functionaliteit en heeft als extra een soort horloge waar je de waarden op kunt volgen. Verder is ook de Berry BM1000A beschikbaar. Deze heeft als extra's een grotere display en een kabel voor kinderen en baby's, omdat de kleintjes ook met kleinere vingers door het leven gaan. Een ander goedkope versie is makkelijker als je hem langdurig wilt dragen. Dit is de Berry BM2000G, de saturatiemeter die als een ring om je vinger past. Deze bevind zich in dezelfde prijsklasse. Deze beschikt ook over bluetooth, zodat je hem kunt verbinden met je telefoon, maar heeft ook een USB-poort waarmee je hem aan hartbewakingsmonitor of pc kunt koppelen. Maak je je nu vooral zorgen om de bloeddruk van je kat, dan is er ook de Berry AM6100. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want deze is € 250,00 plus als je pech heb met extra douaneheffing. Toch neem ik aan dat de lezers vooral in menselijke gezondheid geintresseerd zijn. In een prijsklasse hoger (rond de €60) is ook de Berry BM2000A beschikbaar. Deze kan je om je pols dragen terwijl de draad bevestigd blijft aan je vinger. Deze is met name ontwikkeld voor langdurig monitoren of in het geval dat je slaapapneu heb. Deze heeft dus vooral een bewaakfunctie. 

Beoordeling van de Berry BM1000

De Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 is een instrument dat prettig in gebruik is. De samenwerking met download oxycare voor Android of iOS OxyCare is matig. Verder is download oxycare voor Android of iOS OxyCare onvoldoende ontwikkeld voor deze tijd. Dit neemt niet weg dat het wel een betrouwbaar instrument is. Ik zal proberen te geloven dat de fabrikant de waarheid spreekt als zij zeggen dat er geen fatsoenlijke exportfunctie is en de resultaten maar zeer kort worden opgeslagen in verband met de privacy van de gebruiker. Ik hou persoonlijk graag zelf de regie en bepaal zelf wel waar mijn privacy-grens is. Ik ben zeer op mijn privacy gesteld, maar hoef deze niet te verliezen door het gebruik van veilige software. Toch kan ik de Koop zelf voor € 12 de saturatiemeter Berry BM1000 bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 wel aanbevelen. Voor ongeveer € 12,00 heb je wel een betrouwbaar instrument. Een analoge versie kost ook minimaal hetzelfde bedrag en is meestal voor die prijs niet zo betrouwbaar als deze. Ik zal ondertussen voor jullie de zoektocht voortzetten voor een betrouwbare saturatiemeter die verder is doorontwikkeld.   Click to listen highlighted text! Wie hartklachten heeft, weet dat dit psychisch een veel grotere impact heeft dan welke niet-dodelijke aandoeningen dan ook. Pijn op de borst kan je voor de buitenwereld verbergen, maar hoe grote optimist je ook bent: Je blijf onrustig. Daarom zijn er ook saturatiemeters voor jou in huis. Dit artikel bevat een uitgebreide review         ...bevat een video van de fabrikant   ...is te beluisteren Aanleiding voor de pulsoximeter Berry BM1000 Ik heb als mijn gezondheid in een dip is regelmatig last van hartklachten. Helaas weet ik wat het gevolg is als je dit gaat negeren. Je kunt zuurstof meten met een smartwatch zoals de Centechia A6 of de TeamYo V6 en uiteraard ook op andere smartwatches van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Hoewel het een prettig hulpmiddel is en redelijk goed lijkt te kloppen, heb ik er ook twijfels bij. Ten eerste mag je smartwatch niet strak om je arm zitten. Als je geen vinger tussen het klokje en je arm kan doen, werkt de metingen van hartslag, zuurstof en bloeddruk niet goed. Daarbij durf ik bij de 2 eerder genoemde smartwatches er niet blind op te varen. Bij regelmatige steekproeven lijkt het meestal wel te klppen. Ik wil echter 100% zekerheid hebben. Een stappenteller die een trap negeert of een slaapregistratie die niet aangeeft dat ik wakker heb gelegen, is vervelend en frustrerend. Als het goed met me gaat kan ik ook nog genoegen nemen met meestal goed. Echter als ik echt last van mijn hart heb wil ik 100% kunnen vertrouwen op de meting. Het is vast ook niet voor niks dat geen enkel ziekenhuis zuurstof meet via de pols, maar altijd via de vinger. Op een horloge zit namelijk wel een infrarood zender, maar geen infrarood ontvanger. Het infraroodlicht schijnt namelijk dwars door je vinger heen en onder je vinger worden de waarden uitgelezen. Zie de afbeelding hiernaast. Daarom ging ik op zoek naar een meetinstrument wat: saturatiemeter, zuurstofmeter, pulsoximeter of gewoon oximeter genoemd. Deze is gewoon bij de Kruidvat te krijgen. Ik wilde echter één hebben die communiceerd met mijn telefoon, zodat al mijn medische informatie gekoppeld. Zodoende kwam ik uit bij de  Bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000. De pulsoximeter Berry BM1000 uitpakken Ik vond de  Bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 bij AliExpress. De verkooppagina zag er zeer rooskleurig uit. Ik had hem met drie weken in huis, dus dat is voor AliExpress snel. Als eerste zat er natuurlijk de saturatiemeter Berry BM1000 in de doos. De verkooppagina vermeld specifiek dat op het glas folie zit, die eerst moet worden verwijderd. Op deze zat er echter geen één. Dat is al een slecht teken. Ernaast zit een een nekkoord. Niet voor iedereen misschien een nuttige toevoeging, maar persoonlijk vind ik het wel prettig. Vandaag val ik steeds accuut in slaap en voorkomt dat hij op de grond terecht komt. Ook als je bijvoorbeeld snel iets uit je handen laat vallen is het wel prettig om zon relatief klein object aan een nekkoord te kunnen dragen. Stel dat je hem als monitor (continue meting) gebruikt, is het wel handig als hij niet van je bed kan vallen. Verder zit er een handleiding bi voor de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000j, waar bijna geen toegevoegde informatie in staat, behalve vele voorwaarden en claims. Op een A5tje geprint zit een stappenplan om hem digitaal te gebruiken. Wie is Shanghai Berry Electronic Technology Co., Ltd Shanghai Berry Electronic Technology Co., Ltd is hoogst waarschijnlijk voor jou een onbekend bedrijf. Het is een bedrijf wat in China bekend staat vanwege het ontwikkelen van medische monitors, waar zij met voortdurend wetenschappelijk onderzoek proberen verbetering aan te brengen in bestaande medische technologie. Het bedrijf is zoals je waarschijnlijk al gokte gevestigd in Shanghai op een CO2-neutraal bedrijfscampus. 40% van het personeel is universitair opgeleid. Het bedrijf is, naast dat het door de chinese overheidsdienst voor medische ontwikkelingen is goedgekeurd, is het internationaal goedgekeurd op het ontwikkelen van medische technologie volgens de  EN ISO 13485 en CE0123 standaard. Wat dat betref mogen we van de makers van de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000j dus veel verwachten. Installatie OxyCare in combinatie met de saturatiemeter Berry BM1000 Het installeren van  OxyCare is geen voorwaarde om de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 te kunnen gebruiken. Er zit ook gewoon een display op die afleesbaar is.Dat je niet veel aan de handleiding heb, had ik al verklapt. Op de verpakking of in de handleiding zit helaas geen QR-code om een app te downloaden. Gelukkig is het A5je in het engels. Het eerste wat opvalt is dat aan de ene zijde is bedoeld voor Apple iOS AppStore en aan de andere kant de informatie zich richt op de Android Google Play. Dat is opzich niet verrassend, maar wel dat je 2 totaal verschillende apps te zien krijg, hoewel de naam hetzelfde is. De app die gedownload moet worden heet  OxyCare. Desondanks kan je zowel Android als Apple gebruikers de onderstaande stapjes volgen. Voor de Apple-gebruikers (iPad en iPhone) geldt dat de app-pagina in AppStore in het chinees is. Desondanks zal je wel herkennen wat de download-knop is. Ook straks zal je in  OxyCare zien dat sommige woorden onvertaald in het chinees zijn, maar dat maakt voor de begrijpbaarheid gelukkig niks uit. Laat je alleen dus niet van slag brengen. Zoek in de AppStore of in Google Play naar de app OxyCare of download hem vanaf hier. OxyCare zal zichzelf installeren en tik daarna op openen of tik op het pictogram op je telefoon of tablet. Voor de Apple-gebruikers geldt dat OxyCare op je iPhone of iPad opeens SpO2 heet. Je kunt eventueel ook gebruik maken van de app Spo2 Heart. Spo2 Heart is ook van Berry en werkt hetzelfde.  Open  OxyCare en direct zal de app beginnen met zoeken. Zorg wel dat je bluetooth aan staat en de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 eveneens is ingeschakeld,. In het zoekresultaat zie je enige tijd het woordje unknown staan en wacht tot deze veranderd in Berry. Tik hier met je vinger op en de app zal verder opstarten.  Alleen voor de Apple gebruikers geldt deze stap: Type je naam in en tik op OK De werking van de bluetooth zuurstofmeter Berry BM1000 De  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 is zoals eerder gezegd standalone te gebruiken. Op de bovenzijde zit een tiptoets (een knop die je niet kan indrukken, alleen aanraken) om de saturatiemeter aan te zetten. Let op dat hij pas bij 2 seconden aanraken aangaat.  In het blauw verschijnt je hartslag en in het rood het zuurstofgehalte in je bloed. De hartslag wordt op de saturatiemeter en in  OxyCare PR en de zuurstofwaarde SpO2 genoemd. Daarnaast tref je een zogenaamde PI-waarde aan, wat staat voor perfusie index of ook wel de doorbloedingswaarde. De doorbloedingswaarde moet normaal tussen de 0.3%  en 0,5% liggen. Echter heeft ieder mens zijn eigen baseline, die je kunt vaststellen door gedurende de dag meerdere keren een meting uit te voeren, zodat je kunt ontdekken wat deze bij jou is. Op de display van  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 zie je het percentage niet, maar kun je deze aflezen door een staafdiagram in het midden van de display. De zuurstofwaarde of SpO2 moet tussen 96% en de 99% liggen. De meter geeft aan dat 94% de ondergrens is. Ik ga van de landelijke richtlijn uit die 95% zegt. Bij 90% of lager dien je 112 te bellen. De hartslag verschilt, maar ga van een gemiddelde van 80 slagen per minuut (BPM of PR) moet liggen.   Zodra je de bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 aanzet start direct de meting. Je hartslag zal direct verschijnen en je zuurstofgehalte na 7 seconden. Als je de zuurstofmeter hebt gekoppeld aan de telefoon of tablet zal je de gemeten waarden realtime op je scherm zien verschijnen. De Apple gebruikers zien in  OxyCare alleen 1 grafiek die de zuurstofwaarden realtime laat zien. De zuurstofwaarde wordt ook in grote cijfers weergegeven links in je scherm en rechts zie je hartslag en de doorbloedingswaarden in een kleiner lettertype. De Android gebruikers zien 3 cirkeldiagrammen waarvan de grootste het zuurstofgehalte aangeeft en twee kleinere je hartslag en doorbloedingswaarden. Onderaan zie je een realtime grafiek die eveneens het zuurstofgehalte weergeeft.  Voorwaarde voor een zuivere zuurstofmeting met de Berry BM1000 Zorg er in de eerste plaats voor dat je geen koude handen hebt. Dit zorgt er anders voor dat de sensoren geen stabiele waarden kan meten. Je PI-waarde komt waarschijnlijk dan niet boven de 0,2%. Een tweede voorwaarde is dat je hem aan je rechter wijsvinger doet. Tenzij je situs inversus hebt, zit je hart ook aan de linkerzijde van je borstkast. Doe je hem rechts, dan zit de display op zijn kop. Het advies is om alleen links te gebruiken als je twijfeld aan de betrouwbare waarde of dat de rechterhand te koud is. Daar ik hier niet van op de hoogte was (tot mijn schaamte) dacht ik in eerste instantie dat de meter niet goed was. De resultaten die er uit kwam waren dermate laag dat er orgaanfalen zou moeten optreden in mijn lichaam. Dit probleem stopte direct nadat ik hem aan de juiste hand had gedaan. Zet de de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 evenmin aan je duim. De vorm van de vingerklem is hier niet op gemaakt, waardoor de sensoren op de verkeerde plek uitkomen. Bij het gebruik bij kleine kinderen of vrouwen met zeer slanke vingers zou ik voorzichtig zijn met het trekken van conclussies op basis van de metingen. Waar de duim te vlak is, zijn dunne vingers te spitsig, waardoor de sensoren eveneens niet op de juiste plek uitkomen. Probeer als vuistregel aan te houden: 10 seconden stabiele waarde is in het algemeen ook de meest betrouwbare waarde.  De werking van OxyCare bij de Berry BM1000 Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat de bluetooth-verbinding met  OxyCare geen onverdeeld succesnummer is. De app heeft met regelmaat moeite om de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 te vinden. In de eerste plaats verbind hij niet automatisch als je de app open hebt staan en moet je op het loepje tikken en wachten tot Berry Med in je scherm verschijnt, waar je weer op tikken, om pas daarna de app te kunnen gebruiken. Hier is gewoon niet goed over nagedacht. Daarbij kan hij hem vaak onvoldoende vinden en blijft hij op Unknow staan. Soms helpt het om op de knop Restart te tikken, maar ook niet altijd. Als dit niet lukt, druk je op Cancel en daarna opnieuw op het loepje. Via het hamburgermenu  krijg je 2 opties te zien: SpO2 Measure, Graph en Settings. SpO2 Measure is gewoon je standaardscherm  wat je monitor is. Onder Settings zou je verwachten instellingen te vinden, om bijvoorbeeld het irritantie piepje van je hartslag uit te zetten. Je kunt echter helemaal niets instellen. Dit betekend dat allen Graph een functie zou moeten hebben. Je ziet hier een lijndiagram die je een overzicht geeft van de laatste metingen. Volgens de fabrikant blijven hier de waarden voor 12 uur bewaard. De praktijk leert echter dan binnen de 6 uur je metingen al zijn verdwenen. Het diagram geeft de SpO2- en de PR-waarde  weer. De PI-waarde ontbreekt in het diagram. Boven in dit scherm zit een knop Exporting. Als je hier op tik opent hij een emailbericht met daarin een csv-bestand (tekstbestand in een spreadsheet/Excel) wat makkelijk in te lezen is in allerlei software. Het onderwerp in het emailbericht bevat een een chinese tekst, die ik niet kan lezen. Ik raad aan deze te vervangen door een eigen tekst, om te voorkomen dat je mailprogramma het aanziet voor spam. Eigenlijk is dit de enige meerwaarde aan het gebruik van de app. Verder blijkt  OxyCare geen uitwisseling te hebben met Apple Health of Google Fit. Ik vind dit een grote teleurstelling, want dat mag ik op zijn minst verwachten. Ten slotte wil je je medische gegevens toch graag op één centrale en veilige plek bewaren? Nu moet je de resultaten als nog met de hand invoeren. Daarbij is je zuurstofmeting een lopend proces en kan je eigenlijk alleen conclussies verbinden aan de data als er achter elkaar diverse metingen zijn gedaan. Ik ga echter niet 50 keer een 2-cijferig getal in Apple Health zitten in te voeren. Misschien ben ik iets te negatief, want je kan uiteraard ook de app op je tablet of telefoon open laten staan, zodat je deze als monitor naast iemand neer kan zetten en niet steeds op het schermpje van de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000  hoeft te kijken.  Alternatief van Berry Het nadeel van een huismeter is dat deze op je vinger geklemt zit en niet er omheen gezogen. Als je dit wel wilt is er ook de Berry BM1000 USB beschikbaar. Deze heeft net als in het ziekenhuis een rubberkapje die om je vinger heen gaat. Hieraan is een kabel verbonden die via USB te verbinden is met je telefoon, tablet of PC. Hierbij is het wel van belang dat je de juiste kabel neemt die past bij jouw medium. De BM2000 heeft ook deze functionaliteit en heeft als extra een soort horloge waar je de waarden op kunt volgen. Verder is ook de Berry BM1000A beschikbaar. Deze heeft als extras een grotere display en een kabel voor kinderen en babys, omdat de kleintjes ook met kleinere vingers door het leven gaan. Een ander goedkope versie is makkelijker als je hem langdurig wilt dragen. Dit is de Berry BM2000G, de saturatiemeter die als een ring om je vinger past. Deze bevind zich in dezelfde prijsklasse. Deze beschikt ook over bluetooth, zodat je hem kunt verbinden met je telefoon, maar heeft ook een USB-poort waarmee je hem aan hartbewakingsmonitor of pc kunt koppelen. Maak je je nu vooral zorgen om de bloeddruk van je kat, dan is er ook de Berry AM6100. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want deze is € 250,00 plus als je pech heb met extra douaneheffing. Toch neem ik aan dat de lezers vooral in menselijke gezondheid geintresseerd zijn. In een prijsklasse hoger (rond de €60) is ook de Berry BM2000A beschikbaar. Deze kan je om je pols dragen terwijl de draad bevestigd blijft aan je vinger. Deze is met name ontwikkeld voor langdurig monitoren of in het geval dat je slaapapneu heb. Deze heeft dus vooral een bewaakfunctie.  Beoordeling van de Berry BM1000 De  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 is een instrument dat prettig in gebruik is. De samenwerking met  OxyCare is matig. Verder is  OxyCare onvoldoende ontwikkeld voor deze tijd. Dit neemt niet weg dat het wel een betrouwbaar instrument is. Ik zal proberen te geloven dat de fabrikant de waarheid spreekt als zij zeggen dat er geen fatsoenlijke exportfunctie is en de resultaten maar zeer kort worden opgeslagen in verband met de privacy van de gebruiker. Ik hou persoonlijk graag zelf de regie en bepaal zelf wel waar mijn privacy-grens is. Ik ben zeer op mijn privacy gesteld, maar hoef deze niet te verliezen door het gebruik van veilige software. Toch kan ik de  bluetooth Fingertip Pulse Oximeter Berry BM1000 wel aanbevelen. Voor ongeveer € 12,00 heb je wel een betrouwbaar instrument. Een analoge versie kost ook minimaal hetzelfde bedrag en is meestal voor die prijs niet zo betrouwbaar als deze. Ik zal ondertussen voor jullie de zoektocht voortzetten voor een betrouwbare saturatiemeter die verder is doorontwikkeld.

Totaal score
Design
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Software
Instructies
Samenwerking
Snelheid levering
Eenvoud Gebruik
Betrouwbaar

Onderstaande video is een ander merk en type, maar komt uit dezelfde fabriek en gebruikt de zelfde software. Technisch gezien zijn ze hetzelfde. Alleen het jasje verschilt.

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?