Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 149,00 - € 449,00 | Score: 8.0

LG Watch W7 hybride Een echt Zwitsers uurwerk waarmee je overal spraakgestuurd je kan bedienen en alle gemakken van een smartwatch heeft, behalve een hartslagmeter. Zoals profesionele reviewers zeggen: De beste smartwatch tot nu aan toe. Laten we kijken, wat deze smartwatch kan betekenen voor jouw gezondheid, zelfstandigheid en gemak.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisterenDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Bij dit product is een video van de fabrikant aanwezig

 

 

good reviewDit artikel bevat een uitgebreide review        video ...bevat een video van de fabrikant  speaker 1 ...is te beluisteren

De review van de LG Watch W7 is een uitgebreide review, sla gerust een stukje over als het thema voor jou niet relevant is.

Aanleiding voor de LG Watch W7

LG LM W315 smartwatchDe aanleiding ligt met name bij de teleurstelling van de aanschaf van de Fossil Q Explorist Gen 4. Ik had gehoopt dat ik met de veel belovende term 'vlaggenschip van Google' het beste in huis haalde, ook al vond ik het een fors bedrag. Gelukkig was het geen enkel probleem dat ik hem terugstuurde naar Amazon. Het enige probleem was dat de prijs fors omhoog was gegaan, daar ik hem in de aanbieding kocht. Daarom kreeg ik mijn aankoopbedrag terug en na telefonisch overleg werd mij toegezegd dat ik een cadeaubon zou krijgen, die het gat zou compenseren. Helaas melden Amazon er niet bij dat deze cadeaubon alleen kan worden gebruikt voor het aanschaffen van producten die niet door een derde partij werd aangeboden, nog verzonden. Het was alleen voor de zogenaamde Amazon-Amazon producten, waar ik dus niks aan had, daar ik daar geen smartwatches in deze categorie kan krijgen. Hopelijk komt het later van pas. Na de beste smartwatches aandachtig te hebben bestudeerd viel mijn oog op de shopping cart LG Watch W7.

Bij het bestuderen van de smartwatches in het hoger segment, bleef ik steeds op een groot minpunt uitkomen, de tijd dat een smartwatch zonder oplader kan. Welke je ook zoekt, zonder enige uitzondering zijn deze niet verkrijgbaar met een accu die het een dag volhouden. Okay, als ik de fabrikanten moet geloven gaan er verschillende 3 dagen mee. Wat men er niet bij verteld is dat je hem dan niet moet gebruiken en alle verbindingen moet uitschakelen. Dat is natuurlijk dwaasheid, want dan is het geen smartwatch meer. In de praktijk gaat dus eigen geen ene goede smartwatch een dag mee. Behalve de shopping cart LG Watch W7, die zou wel de hele dag meegaan, plus 100 dagen als horloge.

De shopping cart LG Watch W7 is op de markt gebracht voor $ 450 op de Amerikaanse markt waarvoor hij ook nog steeds te koop ligt bij Amazon en Walmart. Ik kocht deze bij Amazon Duitsland voor een flink gereduceerde prijs van € 149 plus € 5,50 verzendkosten, wat afwijkend is voor een Amazon Prime product daar deze normaal gratis worden verzonden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de aangetekende verzending. Maak dus nu vooral dankbaar gebruik van de prijs.

Verkrijgbaarheid van de LG Watch W7

In tegenstelling tot de meeste betere smartwatches is de shopping cart LG Watch W7 niet overal vrij verkrijgbaar. Hoewel LG een bekend Zuid-Koreaans kwaliteitsmerk is, hebben ze in Europa geen noemenswaardige plek op de markt van van smartwatches. Het gevolg is dat je deze smartwatch niet tegen kom in de toplijsten van bekende organisaties, zoals de Consumentenbond. Wie in Google zoekt naar de shopping cart LG Watch W7 zal geen nederlandstalige verkopers aantreffen in de eerste 20 resultaten. Wat niet betekend dat hij niet in Nederland of België verkrijgbaar is, want hij is wel verkrijgbaar bij de betere juweliers. In mijn geval heb ik hem gekocht bij Amazon Duitsland. Onbekend maakt onbemind, zegt het spreekwoord, maar voor mij heeft altijd gegolden onbekend maakt nieuwschierig naar het unieke.

Ontvangst van LG Watch W7

Hoewel ik het het als een Amazon Prime product kocht via een externe verkoper, kwam hij 'pas' 3 dagen later binnen. Hij was zorgvuldig verpakt (hoewel er een klein deukje in de hoek van de doos zit) en aangetekend verzonden, met de restrictie dat, indien ik niet thuis was, hij direct retour moest worden gestuurd. Ik had hier geen weet van en was gelukkig thuis. Als ik er niet was geweest had ik stevig gebaald, maar nu denk ik: Dit is een zeer zorgvuldige verkoper, die geen risico's neemt. En dat voelt eigenlijkifiwel erg goed bij een 'waardevol' product.

Uitpakken van de LG Watch W7

LG Watch W7 uitpakkenDe shopping cart LG Watch W7 is verpakt in een in Apple-style doos, maar dan in het zwart in plaats van wit. Op de kopzijde zit een wit etiket met de unieke gegevens van dit specifieke exemplaar. Het label verteld mij dat hij nog maar slechts 2 weken geleden van de band is gerold bij LG en dat het een diplomatiek bedrijf is wat erkend dat het land officieel nog altijd in burgeroorlog is door te melden dat het in Korea is gefabriceerd en niet specifiek Zuid-Korea vermeld. Op de onderzijde tref ik in antricietgrijze kleine letters (wat uiteraard nauwelijks leesbaar is op zwart) een claim van Google. Uiteraard wil ik hem zo snel mogelijk openen, wat dus niet gaat. Het doosje is zorgvuldig verzegeld. Het zegel kan niet snel met je nagel worden verbroken en moet een scherp mesje aan te pas komen. Op het zegel van de shopping cart LG Watch W7 staat: DO NOT ACCEPT IF SEAL IS BROKEN. Opnieuw dus erg zorgvuldig. 

In het 'black box' van de shopping cart LG Watch W7 ligt bovenop een zwart zijde poetsdoekje ter grootte van het doosje met subtiel er in verwerkt in zilvergrijs het logo van LG. Onder het zijde doekje ligt hetgeen waar het om draaid: de shopping cart LG Watch W7 gehuld in een zwart plastic tray. Zoals voor ieder ding in dit doosje zal gelden, ligt alles zeer stevig verpakt, maar kan je het de aangebrachte vingergrepen ieder onderdeel makkelijk uitnemen, zonder dat je het product kan beschadigen. Dit neemt niet weg dat het wel weer zo stevig is dat je het zonder problemen uit je handen kan laten vallen, zonder dat het zal beschadigen.

Onder de shopping cart LG Watch W7 liggen drie voorwerpen: Een witte USB-lader van LG, waarvan ik niet begrijp waarom deze wit is, terwijl alles verder zwart is. Daarnaast ligt een USB-C snoer naar de meest actuele internationale standaard. Het snoer en de USB-lader zijn strak verpakt in een zeer stevig transparant plastic seal, wat opnieuw niet anders dan met een scherp mesje kan worden verwijderd. Aan de kop ligt een zwarte ring met 5 roodkopere contactpuntjes en een USB-C-poort. 

Tot slot ligt, in nog een verdieping lager, 2 boekjes die opnieuw zorgvuldig zijn verzegeld in een seal. Het eerste antricietgrijze handleiding van 50 pagina's in het engels en duits. Daaronder ligt een wit boekje met de garantiebepalingen van LG Electronics Deutschland GmbH

Als laatste moet ik opmerken dat niet alles alleen zorgvuldig is verpakt, maar ieder onderdeel voorzien is van een afzonderlijke QR-code, die overigens niet voor ons te scannen is. Bij het schrijven van deze tekst, valt mij op dat niet de naam shopping cart LG Watch W7 het meest valt, maar het woord zorgvuldig. Maar dit geldt niet alleen voor de verpakking, maar zoals zal blijken voor het gehele product en passend is voor de koreaanse nauwkeurigheid.

Uiterlijke kenmerken van de LG Watch W7

Wat onmogelijk je aandacht kan ontgaan is dat er wijzers op de shopping cart LG Watch W7 zitten. Dit is ook wat deze smartwatch uniek maakt. Waarover later meer. Alle fabrikanten maken smartwatches met een digitale klok. Dit betekend dat je niet zoals andere smartwatches een horloge om je pols zie zitten met een pikzwart scherm. Zoals passend is bij een zwitsers uurwerk zitten er naaldwijzers in met schuin geslepen randen vanaf het midden van de wijzer tot de top. De andere kant op zijn in de wijzers tot aan het midden van de klok een oppervlakkige lijn ingeslepen. De klok is gemaakt van premium edelstaal met fraai geslepen randen. Met daar boven op een zwart metalen schijf met in het zilver de uren die in 'militaire' cijfers vermeld.Daarbinnen ligt naar binnen toe een 240 graden ring voor het gebruik van een kompas, waarover later meer. Aan de klok van de shopping cart LG Watch W7 is een rubbere band gemaakt met een fraai ruitpatroon en een gleuf door het midden van de band. Dit vind ik persoonlijk afbreuk doen aan dit herkenbaar klassieke zwitsers design. LG heeft geen moeite gedaan om, net als al zijn concurrenten, er een sporthorloge van te maken. Aan dit horloge hoort een mooie leren of metalen band te zitten. Gelukkig een misser die vervangbaar is. Er zijn voldoende 22 mm horlogebandjes te krijgen. De onderzijde is zoals je van een klassiek horloge gewend bent, voorzien van een metalen plaatje, met als enige afwijking 5 geelkopere contactpuntjes.Aan de zijkant van het horloge zitten drie knoppen. De middeldste is de traditionele draaiknop, waarmee je normaal de tijd goed kan zetten of opwinden. Opwinden is hier uiteraard niet nodig en in principe is de tijd goedzetten ook niet nodig daar hij automatisch tot de miliseconde gelijk zal lopen met de atoomklok afgestemd op de regio waar je op dat moment bevind, doordat hij verbonden is via je smartphone met het internet. Deze knop doet in dit geval dienst als de hoofd-knop van het toestel. Je kunt hiermee het menu oproepen, als OK-knop gebruiken of, net als een horloge opwinden, er mee door je menu of scherm te scrollen, mocht je niet het toutchscreen gebruiken. De bovenste knop kan je gebruiken om je scherm op te tillen en de wijzers tijdelijk te verplaatsen, in het geval de tekst van een bericht net achter de wijzers zou komen te staan. Dit komt uiteraard doordat dit zowel een traditioneel horloge is als ook een smartwatch. De onderste button doet dienst als snelknop om zogenaamde Master Tools op te roepen. Ook daar kom ik later op terug. Ook kan je met deze knoppen eventueel navigeren of gesprekken afhandelen.

Het scherm van de LG Watch W7

Het scherm van de shopping cart LG Watch W7 is 1,2" groot, wat vergelijkbaar is met de Fossil Q Explorist Gen 4 of andere hoger segment ronde smartwatches en gelijk is aan 44mm van onder andere de Apple iWatch 5. Het horloge heeft geen startlading in de accu zitten, dus eenmaal uit de doos moet hij gelijk aan de oplader. Direct springt het scherm aan. Op dat moment ben je verkocht. Het is het helderste scherm dat ik ooit heb gezien op een smartwatch. Het glazen Super AMOLED is scherp met 360x360 pixel tegen 300PPI, helder en snel. Mogelijk denk je hoe het snel kan zijn. Dan heb je een punt, want dat ligt aan de snelheid van de smartwatch. De shopping cart LG Watch W7 kenmerkt zich door dat alles tot in de detail strak is afgesteld. De animaties verlopen soepel, zonder enige happering. Het glas lijkt nauwelijks gevoelig voor temperatuur en laat geen vette vingers achter. Je kunt de helderheid van het scherm instellen, maar helaas zit er geen sensor die automatisch de juiste helderheid voor je selecteerd. Ik vind het geen ramp, maar sommige consumenten denken daar anders over.Je kunt met een gerust hart er mee onder de douche stappen en hem ondertussen blijven bedienen. Even als de eerder genoemde horloges kan je er mee zwemmen, maar let wel op dat er geen garantie wordt gegeven indien je er mee gaat zwemmen of duiken. Ook al zijn de apps hiervoor wel beschikbaar, geven de fabrikanten geen garantie, ook al ben je met IP68-standaard water en stof resistent. Je kan een kwartier tot een halfuur er mee onder water tot 1 meter diepte. Mijn ervaring was tot heden dat smartwatches dan wel een IP68-standaard hebben, maar onbruikbaar zijn zolang er vocht op komt, wat bij de shopping cart LG Watch W7 dus geen probleem geeft.Wat ik echt mis - en dat ligt niet zo zeer aan LG, als wel aan Wear OS, dat ik niet kan instellen hoe lang het scherm aan moet blijven, voordat hij standby gaat. Ik heb wat moeite met de snelheid.

Gezondheidsfuncties van de LG Watch W7

Ook de shopping cart LG Watch W7 draaid op Google Wear OS en is voorzien van Google Fit. Echter hier komt het minpunt van dit horloge: Hij heeft geen hartslagmeter. Dit zorgt er voor dat er geen hartslag, bloeddruk of zuurstof wordt gemeten. Dit in tegenstelling tot de andere Wear OS-concurrenten en de Apple WatchOS. Hiervoor had LG een zeer goed argument: Het is geen medisch instrument en wij kunnen niet garanderen dat de gemeten waardes ook altijd kloppend zijn. LG wil voor 100% achter zijn technologie staan. Dit vind ik zeer prijzenswaardig, maar gelijkertijd hebben ze zich hiermee in hun vingers gesneden. De kopers zagen in dat ze hierdoor minder waar voor hun geld krijgen, terwijl de normale prijs gelijk is aan die van de concurrenten. Ik heb eerlijk gezegd hierdoor echt getwijfeld. Toch gaf de hybride klok en de betrouwbaarheid de doorslag in combinatie met de actuele 'lage prijs'. Wat bied hij wel: In de eerste plaats geeft Google Fit je stappen en calorieën weer. De stappenteller is zeer accuraat. Daarnaast bied het je workout-programma's en coaching aan om jezelf in conditie te houden. Ook kan je de shopping cart LG Watch W7 gebruiken voor ademhalingsoefeningen, zodat je stresslevel natuurlijk laag blijft. Er valt ook een meerwaarde te melden boven zijn concurrenten die voor een deel van het lezerspubliek van Slim!Zelfstandig van belang is: Er zit meter op die de handmatige voortbeweging van je rolstoel meet. Dit is iets wat stelselmatig door de concurrentie wordt overgeslagen. De zogenaamde pushtracker telt het aantal halen dat je geeft aan je rolstoel, met daarbij de snelheden die je behaald. Daarbij bied het je de mogelijkheid ondertussen gesprekken te kunnen voeren en in geval van nood kan je onderweg hulp inschakelen. Ik wil er op wijzen dat een losse pushtracker, een smartband voor rolstoelgebruikers, al € 250 kost. Dat maakt dus de aanschaf van de shopping cart LG Watch W7 al zijn geld waard! Er zit geen slaapregistratie op, wat ik geen enkel probleem vind daar ik Sleep Cycle gebruik en dit dus overbodig is op mijn smartwatch. De slaapregistratie van  Sleep Cycle wordt automatisch overgenomen in Google Fit en bied mij meer informatie dan wat smartwatches met Google Fit kunnen leveren. Ook de overige ontbrekende functies, doordat er geen hartslagmeter is, zijn te ondervangen door alternatieve producten en apps.

Connectiviteit van de LG Watch W7

De shopping cart LG Watch W7 heeft zoals de meeste smartwatches geen optie om een standalone simkaart te plaatsen. Hij is voorzien van een GPS-chip waardoor je onder andere Google Maps kunt gebruiken als navigatiesysteem op je horloge. UIteraard ondersteund hij het hele spectrum aan WiFi verbindingen, waardoor je verzekerd bent van de optimale internetsnelheid. De shopping cart LG Watch W7 is tevens voorzien van bluetooth 4.2 wat voor een snel, stabiele en hoog beveiligde overdracht zorgt en in tegenstelling van de voorgaande versies geen WiFi nodig heeft om toch internetverbinding te leveren vanaf je smartphone. Er is geen NFC chip aanwezig, dus je kan niet contactloos betalen met je smartwatch, maar mogelijk wel met je smartphone of pinpas. Aangezien ik Apple Pay van ING heb, heb ik daar ook geen behoefte aan, daar ik betalen met een horloge onmogelijk vind werken, door de onnatuurlijke houding waar je pols in moet draaien om tegen het pinautomaat te houden. Daarbij ben ik met mijn iPhone niet gebonden aan een maximum bedrag van €25. In tegenstelling tot de Fossil, maar ook wat de klacht is over Fitbit en anderen, is de verbinding altijd stabiel. Hij verliest niet eerder verbinding dan dat de accu leeg is of je smartwatch buiten bereik is.

Werking van de LG Watch W7

Wat mij echt blij maakt bij de shopping cart LG Watch W7 is hoe soepel alles werkt. Geen enkele optie hapert. Iedere app werkt perfect hierop. UIteraard geldt ook hier net als bij andere smartwatches dat het aantal apps nog beperkt is ten opzichte van je smartphone. Een app die bij een minder goed afgestelde smartwatch zou crashen is BRING! de zwitserse boodschappen app, die onder andere aan Google Assistent is te koppelen. Afgezien van de Apple iWatch ken ik geen andere smartwatch die zo stabiel, soepel en snel functioneerd. De notificatiefunctie werkt prima, ongeacht om welke app het gaat. Je kunt echter geen berichten beantwoorden. Nu is mijn ervaring dat dit meestal ook voor geen meter werkt op een horlogescherm. De toetsenbordhorloges van de jaren 90 die in de financiele sector populair waren, zijn ook geheel van de markt verdwenen. Toch hoop ik dat WearOS een upgrade krijgt, maar ik kan ook spraakgestuurd typen op de shopping cart LG Watch W7 en dat werkt prima. Voor email en sms zijn losse apps te downloaden, zodat dit wel kan. Wie weet volgt Whatsapp ook, want de concurrent Telegram is al wel volledig operationeel.

Zwitsers analoog uurwerk op de LG Watch W7

Wat de shopping cart LG Watch W7 echt uniek maakt is dat het zowel een echt horloge is, als ook een smartwatch. Het uurwerk is gemaakt door het zwitserse bedrijf Soprod SA, de enige fabrikant en leverancier van Topkwarts uurwerken. Zij ontwikkelen tot heden als enige in Zwitserland technolgie die haute horlogerie integreerd met smart- en nanotechnologie. Dit levert niet alleen een zeer fraai degelijk en accuraat uurwerk op, maar de ultime samenwerking tussen de moderne en klassieke techniek door hun eigen technologisch labaratorium. 

Google Assistent in combinatie met LG Watch W7

Een punt waar ik eveneens erg over te spreken ben, bij de shopping cart LG Watch W7, is de verbinding met Google Assistent. Tot heden heb ik nog geen smartwatch in handen gehad die zo goed spraakgestuurde commando's verwerkt. Eerlijk gezegt beter dan Googles eigen Google Home en Google Nest.Ook op dit punt kan ik niet meer dan alle lof geven over hoe goed hardware en software zijn afgesteld. Dit vind ik zelf een belangrijk punt, daar zeer veel zaken in mijn huis gekoppeld zijn aan Google Home als het gaat om mijn gezondheid, veiligheid en comfort. Toch zit er een grote maar aan gekoppeld: De smart-assistentfunctie is erg goed, echter wordt deze goede technologie niet optimaal benut. Je kunt de spraakfunctie vrijwel nergens in gebruiken om tekst te schrijven. Het is eigenlijk alleen geschikt voor commando's.

Master Tools op de LG Watch W7

Iets wat uniek is aan deze smartwatch zijn de Master Tools. De Master Tools op de shopping cart LG Watch W7 is een verzameling van militaire of overlevingsinstrumenten. Dit zijn een hoogtemeter, barometer, kompas, stopwatch en timer. Zodra je het kompas activeerd, voegen de wijzers van het zwitserse uurwerk zich samen en worden de naald van je kompas. Dit verklaard ook de gradenboog die om het scherm heen zit. Ook bij de hoogtemeter en barometer veranderen de wijzers in een naald. Deze instumenten waren mijn jongensdroom. Helaas is het gebruik van het kompas en hoogtemeter al verledentijd geworden in mijn leven. Het zit er niet meer in dat ik ooit nog een trektocht zal gaan doen. :-(. De barometer is een ander verhaal, dit is en blijft een uiterst zorgvuldig instrument. Dit zijn toch wel onderdelen die de geweldige combinatie van oer degelijke zwitserse technologie verbind met de koreaanse technologische ontwikkeling. 

LG Watch W7 Timer Master ToolsLG Watch W7 Barometer master toolsLG Watch W7 Hoogtemeter Master ToolsLG Watch W7 kompas master tools

In volgorde de LG Master Tools: Timer, Barometer, Hoogtemeter, Kompas

Synchronisatie van de LG Watch W7 en beschikbare apps

Hoe je dit onderwerp beoordeeld is afhankelijk van je reverentiekader. Vergelijk ik het met Apple, dan zijn er even als bij Apple, maar een beperkt aantal apps beschikbaar. Bij Apple echter kunnen veel apps gedeeltelijk worden ondersteund. Dit is een slimme keuze van Apple, want hierdoor liggen telefoon en smartwatch heel dicht bij elkaar. Met Apple vergeleken is Google's WearOS behoorlijk beperkt, maar daar staat tegenover dat een gemiddeld WearOS smartwatch ook een stuk goedkoper is dan een Apple Watch. Vergelijk ik het andere smartwatches die ook een eigen systeem draaien, dan is dit een enorme grote stap vooruit. Als ik zou willen klagen over te kort apps beschikbaar, moet er meer worden gekeken naar Google en ontwikkelaars dan naar de horlogemakers, in dit geval LG. Geef echter je smartwatch 48 uur de tijd en je zult merken dat er veel meer apps meldingen naar de LG Watch W7 kunnen geven, dan de lijst die je telefoon in eerste instantie aangeeft. Ook Apple gebruikers ervaren dat bij een nieuwe smartwatch het bij aanvang tijd kost voordat alle apps zijn gesynchroniseerd of uitgesloten van je smartwatch.

Accu van de LG Watch W7

Met de GPS aan gaat hij ongeveer 12 uur mee, voordat hij op 0% uitkomt. Met alleen de WiFi en bluetooth aan gaat hij 24 uur mee, zonder enig moment het contact met mijn iPhone te verliezen of door synchronisatie uit te stellen. De meeste smartwatches gooien bij 10-15% accu inhoud het horloge in de vliegtuigmodus. De shopping cart LG Watch W7 blijft echter tot de laatste procent volledig zijn werk leveren. Is de accu uiteindelijk leeg, dan blijft het uurwerk nog 100 dagen doorlopen. LG beloofd dat hij tot 3 dagen mee kan gaan voordat de accu leeg is. Dit heb ik tot heden nog niet getest. Mogelijk kan ik later melden of ze deze claim kunnen waar maken. Dit zal in elk geval betekenen dat ik de bluetooth en WiFi moet uitschakelen. Dit heeft echter niet mijn voorkeur, daar ik graag mijn berichten op mijn shopping cart LG Watch W7 wil kunnen aflezen. Ik vind het uiterst prettig dat je smartwatch in een halfuur helemaal is opgeladen. Zodra hij aan de lader gaat - en de accu was leeg - verbind hij direct je smartphone weer, zonder dat je handmatig dit hoeft te activeren.

Zie ook de aanvullende beoordeling over hoe hij de accu zich gedraagd na 2 weken.

Beoordeling van de LG Watch W7

Ongetwijfeld spreekt uit deze objectieve review mijn bewondering voor deze shopping cart LG Watch W7. Zonder enige uitzondering werkt alles goed met elkaar samen. De hybride functie spreekt mij erg aan. Ik vind het namelijk frustrerend als je een smartwatch draag en uiteindelijk een deel van de dag nog niet kan zien hoe laat het is. Het grootste minpunt vind ik het ontbreken van de hartslagmeter. Ik hoop dat LG overweegt, om als ze met een opvolger komen, deze er toch in op te nemen en dan maar onder de vermelding dat er geen rechten aan kunnen worden ontleend. Ik vrees dat LG zich hiermee vies in de vingers heeft gesneden. Dit kan niet anders dan dat het een halve ster kost. De accu-duur wordt bij sommige als minpunt genoemd, maar levert betere prestaties dan zijn concurrenten. De shopping cart LG Watch W7 houd het in elk geval een hele dag vol. Hij is uiterst stabiel en duidelijk in gebruik. Was de shopping cart LG Watch W7 nog steeds € 450 geweest dan had dit zeker hem een ster gekost, want dan levert bijvoorbeeld Apple je meer waar voor hetzelfde geld. Maar tegen de huidige prijs kan dit geen nadelig gevolg hebben voor het oordeel. 

Aanvullende beoordeling van de LG Watch W7

Na verloop van tijd bemerk ik dat de accutijd terug begint te zakken. 24 uur is niet meer haalbaar. Uiteindelijk resteerd na 2 weken gebruiken een accuduur van 11 over. Hiermee vervalt een zeer groot pluspunt van shopping cart LG Watch W7. De grootste hap blijkt WearOS zelf te verslinden. Dit maakt mij aan het twijfelen. Wat resteerd aan pluspunten is vooral een grandioos uurwerk, wat het blijft doen, ook als de accu leeg is. Het is en blijft een vele malen mooiere klok om te zien, dan welke smartwatch dan ook. We gebaat is bij de Master Tools heeft hieraan helemaal een super smartwatch. Alles is super op elkaar afgesteld. Google Assistent werkt beter dan op welk apparaat dan ook. Op gebied van gezondheid bied het onvoldoende. Het brengt mij hierdoor ernstig aan het twijfelen. Nogmaals het is een waanzin horloge en eigenlijk wil ik hem ook niet kwijt, daarvoor is hij te goed. Maar is dat voor mij genoeg?    Click to listen highlighted text! Een echt Zwitsers uurwerk waarmee je overal spraakgestuurd je kan bedienen en alle gemakken van een smartwatch heeft, behalve een hartslagmeter. Zoals profesionele reviewers zeggen: De beste smartwatch tot nu aan toe. Laten we kijken, wat deze smartwatch kan betekenen voor jouw gezondheid, zelfstandigheid en gemak.     Dit artikel bevat een uitgebreide review         ...bevat een video van de fabrikant   ...is te beluisteren De review van de LG Watch W7 is een uitgebreide review, sla gerust een stukje over als het thema voor jou niet relevant is. Aanleiding voor de LG Watch W7 De aanleiding ligt met name bij de teleurstelling van de aanschaf van de Fossil Q Explorist Gen 4. Ik had gehoopt dat ik met de veel belovende term vlaggenschip van Google het beste in huis haalde, ook al vond ik het een fors bedrag. Gelukkig was het geen enkel probleem dat ik hem terugstuurde naar Amazon. Het enige probleem was dat de prijs fors omhoog was gegaan, daar ik hem in de aanbieding kocht. Daarom kreeg ik mijn aankoopbedrag terug en na telefonisch overleg werd mij toegezegd dat ik een cadeaubon zou krijgen, die het gat zou compenseren. Helaas melden Amazon er niet bij dat deze cadeaubon alleen kan worden gebruikt voor het aanschaffen van producten die niet door een derde partij werd aangeboden, nog verzonden. Het was alleen voor de zogenaamde Amazon-Amazon producten, waar ik dus niks aan had, daar ik daar geen smartwatches in deze categorie kan krijgen. Hopelijk komt het later van pas. Na de beste smartwatches aandachtig te hebben bestudeerd viel mijn oog op de  LG Watch W7. Bij het bestuderen van de smartwatches in het hoger segment, bleef ik steeds op een groot minpunt uitkomen, de tijd dat een smartwatch zonder oplader kan. Welke je ook zoekt, zonder enige uitzondering zijn deze niet verkrijgbaar met een accu die het een dag volhouden. Okay, als ik de fabrikanten moet geloven gaan er verschillende 3 dagen mee. Wat men er niet bij verteld is dat je hem dan niet moet gebruiken en alle verbindingen moet uitschakelen. Dat is natuurlijk dwaasheid, want dan is het geen smartwatch meer. In de praktijk gaat dus eigen geen ene goede smartwatch een dag mee. Behalve de  LG Watch W7, die zou wel de hele dag meegaan, plus 100 dagen als horloge. De  LG Watch W7 is op de markt gebracht voor $ 450 op de Amerikaanse markt waarvoor hij ook nog steeds te koop ligt bij Amazon en Walmart. Ik kocht deze bij Amazon Duitsland voor een flink gereduceerde prijs van € 149 plus € 5,50 verzendkosten, wat afwijkend is voor een Amazon Prime product daar deze normaal gratis worden verzonden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de aangetekende verzending. Maak dus nu vooral dankbaar gebruik van de prijs. Verkrijgbaarheid van de LG Watch W7 In tegenstelling tot de meeste betere smartwatches is de  LG Watch W7 niet overal vrij verkrijgbaar. Hoewel LG een bekend Zuid-Koreaans kwaliteitsmerk is, hebben ze in Europa geen noemenswaardige plek op de markt van van smartwatches. Het gevolg is dat je deze smartwatch niet tegen kom in de toplijsten van bekende organisaties, zoals de Consumentenbond. Wie in Google zoekt naar de  LG Watch W7 zal geen nederlandstalige verkopers aantreffen in de eerste 20 resultaten. Wat niet betekend dat hij niet in Nederland of België verkrijgbaar is, want hij is wel verkrijgbaar bij de betere juweliers. In mijn geval heb ik hem gekocht bij Amazon Duitsland. Onbekend maakt onbemind, zegt het spreekwoord, maar voor mij heeft altijd gegolden onbekend maakt nieuwschierig naar het unieke. Ontvangst van LG Watch W7 Hoewel ik het het als een Amazon Prime product kocht via een externe verkoper, kwam hij pas 3 dagen later binnen. Hij was zorgvuldig verpakt (hoewel er een klein deukje in de hoek van de doos zit) en aangetekend verzonden, met de restrictie dat, indien ik niet thuis was, hij direct retour moest worden gestuurd. Ik had hier geen weet van en was gelukkig thuis. Als ik er niet was geweest had ik stevig gebaald, maar nu denk ik: Dit is een zeer zorgvuldige verkoper, die geen risicos neemt. En dat voelt eigenlijkifiwel erg goed bij een waardevol product. Uitpakken van de LG Watch W7 De  LG Watch W7 is verpakt in een in Apple-style doos, maar dan in het zwart in plaats van wit. Op de kopzijde zit een wit etiket met de unieke gegevens van dit specifieke exemplaar. Het label verteld mij dat hij nog maar slechts 2 weken geleden van de band is gerold bij LG en dat het een diplomatiek bedrijf is wat erkend dat het land officieel nog altijd in burgeroorlog is door te melden dat het in Korea is gefabriceerd en niet specifiek Zuid-Korea vermeld. Op de onderzijde tref ik in antricietgrijze kleine letters (wat uiteraard nauwelijks leesbaar is op zwart) een claim van Google. Uiteraard wil ik hem zo snel mogelijk openen, wat dus niet gaat. Het doosje is zorgvuldig verzegeld. Het zegel kan niet snel met je nagel worden verbroken en moet een scherp mesje aan te pas komen. Op het zegel van de  LG Watch W7 staat: DO NOT ACCEPT IF SEAL IS BROKEN. Opnieuw dus erg zorgvuldig.  In het black box van de  LG Watch W7 ligt bovenop een zwart zijde poetsdoekje ter grootte van het doosje met subtiel er in verwerkt in zilvergrijs het logo van LG. Onder het zijde doekje ligt hetgeen waar het om draaid: de  LG Watch W7 gehuld in een zwart plastic tray. Zoals voor ieder ding in dit doosje zal gelden, ligt alles zeer stevig verpakt, maar kan je het de aangebrachte vingergrepen ieder onderdeel makkelijk uitnemen, zonder dat je het product kan beschadigen. Dit neemt niet weg dat het wel weer zo stevig is dat je het zonder problemen uit je handen kan laten vallen, zonder dat het zal beschadigen. Onder de  LG Watch W7 liggen drie voorwerpen: Een witte USB-lader van LG, waarvan ik niet begrijp waarom deze wit is, terwijl alles verder zwart is. Daarnaast ligt een USB-C snoer naar de meest actuele internationale standaard. Het snoer en de USB-lader zijn strak verpakt in een zeer stevig transparant plastic seal, wat opnieuw niet anders dan met een scherp mesje kan worden verwijderd. Aan de kop ligt een zwarte ring met 5 roodkopere contactpuntjes en een USB-C-poort.  Tot slot ligt, in nog een verdieping lager, 2 boekjes die opnieuw zorgvuldig zijn verzegeld in een seal. Het eerste antricietgrijze handleiding van 50 paginas in het engels en duits. Daaronder ligt een wit boekje met de garantiebepalingen van LG Electronics Deutschland GmbH.  Als laatste moet ik opmerken dat niet alles alleen zorgvuldig is verpakt, maar ieder onderdeel voorzien is van een afzonderlijke QR-code, die overigens niet voor ons te scannen is. Bij het schrijven van deze tekst, valt mij op dat niet de naam  LG Watch W7 het meest valt, maar het woord zorgvuldig. Maar dit geldt niet alleen voor de verpakking, maar zoals zal blijken voor het gehele product en passend is voor de koreaanse nauwkeurigheid. Uiterlijke kenmerken van de LG Watch W7 Wat onmogelijk je aandacht kan ontgaan is dat er wijzers op de  LG Watch W7 zitten. Dit is ook wat deze smartwatch uniek maakt. Waarover later meer. Alle fabrikanten maken smartwatches met een digitale klok. Dit betekend dat je niet zoals andere smartwatches een horloge om je pols zie zitten met een pikzwart scherm. Zoals passend is bij een zwitsers uurwerk zitten er naaldwijzers in met schuin geslepen randen vanaf het midden van de wijzer tot de top. De andere kant op zijn in de wijzers tot aan het midden van de klok een oppervlakkige lijn ingeslepen. De klok is gemaakt van premium edelstaal met fraai geslepen randen. Met daar boven op een zwart metalen schijf met in het zilver de uren die in militaire cijfers vermeld.Daarbinnen ligt naar binnen toe een 240 graden ring voor het gebruik van een kompas, waarover later meer. Aan de klok van de  LG Watch W7 is een rubbere band gemaakt met een fraai ruitpatroon en een gleuf door het midden van de band. Dit vind ik persoonlijk afbreuk doen aan dit herkenbaar klassieke zwitsers design. LG heeft geen moeite gedaan om, net als al zijn concurrenten, er een sporthorloge van te maken. Aan dit horloge hoort een mooie leren of metalen band te zitten. Gelukkig een misser die vervangbaar is. Er zijn voldoende 22 mm horlogebandjes te krijgen. De onderzijde is zoals je van een klassiek horloge gewend bent, voorzien van een metalen plaatje, met als enige afwijking 5 geelkopere contactpuntjes.Aan de zijkant van het horloge zitten drie knoppen. De middeldste is de traditionele draaiknop, waarmee je normaal de tijd goed kan zetten of opwinden. Opwinden is hier uiteraard niet nodig en in principe is de tijd goedzetten ook niet nodig daar hij automatisch tot de miliseconde gelijk zal lopen met de atoomklok afgestemd op de regio waar je op dat moment bevind, doordat hij verbonden is via je smartphone met het internet. Deze knop doet in dit geval dienst als de hoofd-knop van het toestel. Je kunt hiermee het menu oproepen, als OK-knop gebruiken of, net als een horloge opwinden, er mee door je menu of scherm te scrollen, mocht je niet het toutchscreen gebruiken. De bovenste knop kan je gebruiken om je scherm op te tillen en de wijzers tijdelijk te verplaatsen, in het geval de tekst van een bericht net achter de wijzers zou komen te staan. Dit komt uiteraard doordat dit zowel een traditioneel horloge is als ook een smartwatch. De onderste button doet dienst als snelknop om zogenaamde Master Tools op te roepen. Ook daar kom ik later op terug. Ook kan je met deze knoppen eventueel navigeren of gesprekken afhandelen. Het scherm van de LG Watch W7 Het scherm van de  LG Watch W7 is 1,2 groot, wat vergelijkbaar is met de Fossil Q Explorist Gen 4 of andere hoger segment ronde smartwatches en gelijk is aan 44mm van onder andere de Apple iWatch 5. Het horloge heeft geen startlading in de accu zitten, dus eenmaal uit de doos moet hij gelijk aan de oplader. Direct springt het scherm aan. Op dat moment ben je verkocht. Het is het helderste scherm dat ik ooit heb gezien op een smartwatch. Het glazen Super AMOLED is scherp met 360x360 pixel tegen 300PPI, helder en snel. Mogelijk denk je hoe het snel kan zijn. Dan heb je een punt, want dat ligt aan de snelheid van de smartwatch. De  LG Watch W7 kenmerkt zich door dat alles tot in de detail strak is afgesteld. De animaties verlopen soepel, zonder enige happering. Het glas lijkt nauwelijks gevoelig voor temperatuur en laat geen vette vingers achter. Je kunt de helderheid van het scherm instellen, maar helaas zit er geen sensor die automatisch de juiste helderheid voor je selecteerd. Ik vind het geen ramp, maar sommige consumenten denken daar anders over.Je kunt met een gerust hart er mee onder de douche stappen en hem ondertussen blijven bedienen. Even als de eerder genoemde horloges kan je er mee zwemmen, maar let wel op dat er geen garantie wordt gegeven indien je er mee gaat zwemmen of duiken. Ook al zijn de apps hiervoor wel beschikbaar, geven de fabrikanten geen garantie, ook al ben je met IP68-standaard water en stof resistent. Je kan een kwartier tot een halfuur er mee onder water tot 1 meter diepte. Mijn ervaring was tot heden dat smartwatches dan wel een IP68-standaard hebben, maar onbruikbaar zijn zolang er vocht op komt, wat bij de  LG Watch W7 dus geen probleem geeft.Wat ik echt mis - en dat ligt niet zo zeer aan LG, als wel aan Wear OS, dat ik niet kan instellen hoe lang het scherm aan moet blijven, voordat hij standby gaat. Ik heb wat moeite met de snelheid. Gezondheidsfuncties van de LG Watch W7 Ook de  LG Watch W7 draaid op Google Wear OS en is voorzien van Google Fit. Echter hier komt het minpunt van dit horloge: Hij heeft geen hartslagmeter. Dit zorgt er voor dat er geen hartslag, bloeddruk of zuurstof wordt gemeten. Dit in tegenstelling tot de andere Wear OS-concurrenten en de Apple WatchOS. Hiervoor had LG een zeer goed argument: Het is geen medisch instrument en wij kunnen niet garanderen dat de gemeten waardes ook altijd kloppend zijn. LG wil voor 100% achter zijn technologie staan. Dit vind ik zeer prijzenswaardig, maar gelijkertijd hebben ze zich hiermee in hun vingers gesneden. De kopers zagen in dat ze hierdoor minder waar voor hun geld krijgen, terwijl de normale prijs gelijk is aan die van de concurrenten. Ik heb eerlijk gezegd hierdoor echt getwijfeld. Toch gaf de hybride klok en de betrouwbaarheid de doorslag in combinatie met de actuele lage prijs. Wat bied hij wel: In de eerste plaats geeft Google Fit je stappen en calorieën weer. De stappenteller is zeer accuraat. Daarnaast bied het je workout-programmas en coaching aan om jezelf in conditie te houden. Ook kan je de  LG Watch W7 gebruiken voor ademhalingsoefeningen, zodat je stresslevel natuurlijk laag blijft. Er valt ook een meerwaarde te melden boven zijn concurrenten die voor een deel van het lezerspubliek van Slim!Zelfstandig van belang is: Er zit meter op die de handmatige voortbeweging van je rolstoel meet. Dit is iets wat stelselmatig door de concurrentie wordt overgeslagen. De zogenaamde pushtracker telt het aantal halen dat je geeft aan je rolstoel, met daarbij de snelheden die je behaald. Daarbij bied het je de mogelijkheid ondertussen gesprekken te kunnen voeren en in geval van nood kan je onderweg hulp inschakelen. Ik wil er op wijzen dat een losse pushtracker, een smartband voor rolstoelgebruikers, al € 250 kost. Dat maakt dus de aanschaf van de  LG Watch W7 al zijn geld waard! Er zit geen slaapregistratie op, wat ik geen enkel probleem vind daar ik Sleep Cycle gebruik en dit dus overbodig is op mijn smartwatch. De slaapregistratie van  Sleep Cycle wordt automatisch overgenomen in Google Fit en bied mij meer informatie dan wat smartwatches met Google Fit kunnen leveren. Ook de overige ontbrekende functies, doordat er geen hartslagmeter is, zijn te ondervangen door alternatieve producten en apps. Connectiviteit van de LG Watch W7 De  LG Watch W7 heeft zoals de meeste smartwatches geen optie om een standalone simkaart te plaatsen. Hij is voorzien van een GPS-chip waardoor je onder andere Google Maps kunt gebruiken als navigatiesysteem op je horloge. UIteraard ondersteund hij het hele spectrum aan WiFi verbindingen, waardoor je verzekerd bent van de optimale internetsnelheid. De  LG Watch W7 is tevens voorzien van bluetooth 4.2 wat voor een snel, stabiele en hoog beveiligde overdracht zorgt en in tegenstelling van de voorgaande versies geen WiFi nodig heeft om toch internetverbinding te leveren vanaf je smartphone. Er is geen NFC chip aanwezig, dus je kan niet contactloos betalen met je smartwatch, maar mogelijk wel met je smartphone of pinpas. Aangezien ik Apple Pay van ING heb, heb ik daar ook geen behoefte aan, daar ik betalen met een horloge onmogelijk vind werken, door de onnatuurlijke houding waar je pols in moet draaien om tegen het pinautomaat te houden. Daarbij ben ik met mijn iPhone niet gebonden aan een maximum bedrag van €25. In tegenstelling tot de Fossil, maar ook wat de klacht is over Fitbit en anderen, is de verbinding altijd stabiel. Hij verliest niet eerder verbinding dan dat de accu leeg is of je smartwatch buiten bereik is. Werking van de LG Watch W7 Wat mij echt blij maakt bij de  LG Watch W7 is hoe soepel alles werkt. Geen enkele optie hapert. Iedere app werkt perfect hierop. UIteraard geldt ook hier net als bij andere smartwatches dat het aantal apps nog beperkt is ten opzichte van je smartphone. Een app die bij een minder goed afgestelde smartwatch zou crashen is BRING! de zwitserse boodschappen app, die onder andere aan Google Assistent is te koppelen. Afgezien van de Apple iWatch ken ik geen andere smartwatch die zo stabiel, soepel en snel functioneerd. De notificatiefunctie werkt prima, ongeacht om welke app het gaat. Je kunt echter geen berichten beantwoorden. Nu is mijn ervaring dat dit meestal ook voor geen meter werkt op een horlogescherm. De toetsenbordhorloges van de jaren 90 die in de financiele sector populair waren, zijn ook geheel van de markt verdwenen. Toch hoop ik dat WearOS een upgrade krijgt, maar ik kan ook spraakgestuurd typen op de  LG Watch W7 en dat werkt prima. Voor email en sms zijn losse apps te downloaden, zodat dit wel kan. Wie weet volgt Whatsapp ook, want de concurrent Telegram is al wel volledig operationeel. Zwitsers analoog uurwerk op de LG Watch W7 Wat de  LG Watch W7 echt uniek maakt is dat het zowel een echt horloge is, als ook een smartwatch. Het uurwerk is gemaakt door het zwitserse bedrijf Soprod SA, de enige fabrikant en leverancier van Topkwarts uurwerken. Zij ontwikkelen tot heden als enige in Zwitserland technolgie die haute horlogerie integreerd met smart- en nanotechnologie. Dit levert niet alleen een zeer fraai degelijk en accuraat uurwerk op, maar de ultime samenwerking tussen de moderne en klassieke techniek door hun eigen technologisch labaratorium.  Google Assistent in combinatie met LG Watch W7 Een punt waar ik eveneens erg over te spreken ben, bij de  LG Watch W7, is de verbinding met Google Assistent. Tot heden heb ik nog geen smartwatch in handen gehad die zo goed spraakgestuurde commandos verwerkt. Eerlijk gezegt beter dan Googles eigen Google Home en Google Nest.Ook op dit punt kan ik niet meer dan alle lof geven over hoe goed hardware en software zijn afgesteld. Dit vind ik zelf een belangrijk punt, daar zeer veel zaken in mijn huis gekoppeld zijn aan Google Home als het gaat om mijn gezondheid, veiligheid en comfort. Toch zit er een grote maar aan gekoppeld: De smart-assistentfunctie is erg goed, echter wordt deze goede technologie niet optimaal benut. Je kunt de spraakfunctie vrijwel nergens in gebruiken om tekst te schrijven. Het is eigenlijk alleen geschikt voor commandos. Master Tools op de LG Watch W7 Iets wat uniek is aan deze smartwatch zijn de Master Tools. De Master Tools op de  LG Watch W7 is een verzameling van militaire of overlevingsinstrumenten. Dit zijn een hoogtemeter, barometer, kompas, stopwatch en timer. Zodra je het kompas activeerd, voegen de wijzers van het zwitserse uurwerk zich samen en worden de naald van je kompas. Dit verklaard ook de gradenboog die om het scherm heen zit. Ook bij de hoogtemeter en barometer veranderen de wijzers in een naald. Deze instumenten waren mijn jongensdroom. Helaas is het gebruik van het kompas en hoogtemeter al verledentijd geworden in mijn leven. Het zit er niet meer in dat ik ooit nog een trektocht zal gaan doen. :-(. De barometer is een ander verhaal, dit is en blijft een uiterst zorgvuldig instrument. Dit zijn toch wel onderdelen die de geweldige combinatie van oer degelijke zwitserse technologie verbind met de koreaanse technologische ontwikkeling.  In volgorde de LG Master Tools: Timer, Barometer, Hoogtemeter, Kompas Synchronisatie van de LG Watch W7 en beschikbare apps Hoe je dit onderwerp beoordeeld is afhankelijk van je reverentiekader. Vergelijk ik het met Apple, dan zijn er even als bij Apple, maar een beperkt aantal apps beschikbaar. Bij Apple echter kunnen veel apps gedeeltelijk worden ondersteund. Dit is een slimme keuze van Apple, want hierdoor liggen telefoon en smartwatch heel dicht bij elkaar. Met Apple vergeleken is Googles WearOS behoorlijk beperkt, maar daar staat tegenover dat een gemiddeld WearOS smartwatch ook een stuk goedkoper is dan een Apple Watch. Vergelijk ik het andere smartwatches die ook een eigen systeem draaien, dan is dit een enorme grote stap vooruit. Als ik zou willen klagen over te kort apps beschikbaar, moet er meer worden gekeken naar Google en ontwikkelaars dan naar de horlogemakers, in dit geval LG. Geef echter je smartwatch 48 uur de tijd en je zult merken dat er veel meer apps meldingen naar de LG Watch W7 kunnen geven, dan de lijst die je telefoon in eerste instantie aangeeft. Ook Apple gebruikers ervaren dat bij een nieuwe smartwatch het bij aanvang tijd kost voordat alle apps zijn gesynchroniseerd of uitgesloten van je smartwatch. Accu van de LG Watch W7 Met de GPS aan gaat hij ongeveer 12 uur mee, voordat hij op 0% uitkomt. Met alleen de WiFi en bluetooth aan gaat hij 24 uur mee, zonder enig moment het contact met mijn iPhone te verliezen of door synchronisatie uit te stellen. De meeste smartwatches gooien bij 10-15% accu inhoud het horloge in de vliegtuigmodus. De  LG Watch W7 blijft echter tot de laatste procent volledig zijn werk leveren. Is de accu uiteindelijk leeg, dan blijft het uurwerk nog 100 dagen doorlopen. LG beloofd dat hij tot 3 dagen mee kan gaan voordat de accu leeg is. Dit heb ik tot heden nog niet getest. Mogelijk kan ik later melden of ze deze claim kunnen waar maken. Dit zal in elk geval betekenen dat ik de bluetooth en WiFi moet uitschakelen. Dit heeft echter niet mijn voorkeur, daar ik graag mijn berichten op mijn  LG Watch W7 wil kunnen aflezen. Ik vind het uiterst prettig dat je smartwatch in een halfuur helemaal is opgeladen. Zodra hij aan de lader gaat - en de accu was leeg - verbind hij direct je smartphone weer, zonder dat je handmatig dit hoeft te activeren. Zie ook de aanvullende beoordeling over hoe hij de accu zich gedraagd na 2 weken. Beoordeling van de LG Watch W7 Ongetwijfeld spreekt uit deze objectieve review mijn bewondering voor deze  LG Watch W7. Zonder enige uitzondering werkt alles goed met elkaar samen. De hybride functie spreekt mij erg aan. Ik vind het namelijk frustrerend als je een smartwatch draag en uiteindelijk een deel van de dag nog niet kan zien hoe laat het is. Het grootste minpunt vind ik het ontbreken van de hartslagmeter. Ik hoop dat LG overweegt, om als ze met een opvolger komen, deze er toch in op te nemen en dan maar onder de vermelding dat er geen rechten aan kunnen worden ontleend. Ik vrees dat LG zich hiermee vies in de vingers heeft gesneden. Dit kan niet anders dan dat het een halve ster kost. De accu-duur wordt bij sommige als minpunt genoemd, maar levert betere prestaties dan zijn concurrenten. De  LG Watch W7 houd het in elk geval een hele dag vol. Hij is uiterst stabiel en duidelijk in gebruik. Was de  LG Watch W7 nog steeds € 450 geweest dan had dit zeker hem een ster gekost, want dan levert bijvoorbeeld Apple je meer waar voor hetzelfde geld. Maar tegen de huidige prijs kan dit geen nadelig gevolg hebben voor het oordeel.  Aanvullende beoordeling van de LG Watch W7 Na verloop van tijd bemerk ik dat de accutijd terug begint te zakken. 24 uur is niet meer haalbaar. Uiteindelijk resteerd na 2 weken gebruiken een accuduur van 11 over. Hiermee vervalt een zeer groot pluspunt van  LG Watch W7. De grootste hap blijkt WearOS zelf te verslinden. Dit maakt mij aan het twijfelen. Wat resteerd aan pluspunten is vooral een grandioos uurwerk, wat het blijft doen, ook als de accu leeg is. Het is en blijft een vele malen mooiere klok om te zien, dan welke smartwatch dan ook. We gebaat is bij de Master Tools heeft hieraan helemaal een super smartwatch. Alles is super op elkaar afgesteld. Google Assistent werkt beter dan op welk apparaat dan ook. Op gebied van gezondheid bied het onvoldoende. Het brengt mij hierdoor ernstig aan het twijfelen. Nogmaals het is een waanzin horloge en eigenlijk wil ik hem ook niet kwijt, daarvoor is hij te goed. Maar is dat voor mij genoeg? 

De beoordeling is gebaseerd op de huidige prijs en niet voor de prijs waarvoor het op de markt kwam, anders zou prijs-kwaliteitsverhouding een onvoldoende hebben gekregen.

Totaal score
Design
Algemene Functies
Medische functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Software
Instructies
Samenwerking
Snelheid levering
Eenvoud Gebruik
Betrouwbaar
Beeldscherm kwaliteit
Beeldscherm grootte
Beschikbare apps
Accuduur
Laadsnelheid
Spraakbesturing

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?