Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 6,00 - € 15,00

wish smartwatch wit Kan een smartwatch voor de prijs van een batterijtje het goed doen? Een buil er aan vallen kan je in elk geval niet, want voor € 6,- kocht ik inclusief verzendkosten deze smartwatch uit China voor mijn zoon. Wie denkt dat dit horloge niks geen gezondheidsfuncties kent, heeft het mis. Hij is onder anderen voorzien van een stappenteller, sedaratie detectie en een slaapregistratie.

Dit artikel is onderdeel van de serie over smartwatches die kunnen bijdrage aan je gezondheid, veiligheid en zelfstandigheid.

Aanleiding

Zoals gewoonlijk begin ik met de aanleiding. Deze had niets met gezondheid of zelfstandigheid te maken. Nou ja, een klein beetje dan, want mijn zoon vraagt een paar keer per dag hoe laat het is, zodat hij niet zijn telefoon uit zijn broekzak hoeft te halen of het aan Google Home hoeft te vragen. Aangezien hij jarig was en ik net niet het budget had gehaald, nam ik de gok om bij Wish.com een smartwatch te kopen. Wish heeft tegenwoordig een nieuwe functie: Je kunt producten direct ophalen in een winkel bij jouw in de buurt. Het aantal producten zal per woonplaats verschillen. In elk geval kon ik onder het eten van het taartje nog snel een cadeautje bestellen die hij onderweg naar huis kon ophalen: De hier boven afgebeelde smartwatch.

Uitpakken van de Wish smartwatch

Aangezien deze smartwatch zonder naam door het leven gaat, blijf ik hem de shopping cart Wish smartwatch noemen. Zoals we gewend zijn van goedkope Chinese gadgets zit in het doosje niet meer dan de smartwatch en een USB-kabel. De Wish smartwatch oogt goed. Hij komt verrassend veel overeen met een veel verkochte high-end smartwatch. 

binnenzijde sim wish smartwatchUiterlijke kenmerken van de Wish smartwatch

De shopping cart Wish smartwatch is voorzien van een royaal 43 bij 40 mm klok. Het 'glas' is van plastic, maar voelt niet kwetsbaar aan. Er zit een helder witte rubbere band aan met een plastic toplaag. Aan de binnenzijde van het bandje zijn driehoekige inkepingen gemaakt, waardoor het bandje goed meevormt met je arm en de gesp geen opwaartse druk heeft. De lusjes aan het bandje zijn van een grauwere kleur wit gemaakt, even als het klokje. Dat vind ik jammer, want hierdoor lijkt het of hij door zweet licht vervuild is. Om het glas heen is een licht alluminium frame aangebracht, zodat het scherm goed beschermd wordt. De behuizing is van plastic. De achterzijde kan via een nagelgreep kan de achterzijde worden verwijderd. Als ik hem open zie ik een sticker met het IMEI-nummer (de unieke code van smartwatches en mobiele telefoons), met daarnaast de accu. Ook deze kan via een nagelgreep soepel worden verwijderd. Hoe het kan weet ik niet, maar er onder zit een deugdelijk stuk technologie. Ik zal je niet lastig vallen met deze details. Wat wel genoemd moet worden is dat er dat er onder een schuifje een simkaart kan worden geplaatst in mini-formaat. Tegenwoordig wordt meestal gebruik gemaakt van de micro-simkaart, maar dit is geen probleem, want als het goed is heb je bij je simkaart 2 adapters gehad zodat je hem ook als mini en standaard formaat kan gebruiken. Onder het IMEI nummer kan je micro SD-kaart schuiven zodat je extra opslagruimte heb. 

Technische kenmerken van de Wish smartwatch

Verbindingsopties van de Wish smartwatch

Zoals net reeds genoemd kan je in de shopping cart Wish smartwatch een simkaart doen. Dit heeft als voordeel dat je een uniek telefoonnummer aan je smartwatch kunt verbinden. Uiteraard kun je ook een duo kaart opvragen bij de telefoonprovider. Sommige luxe smartwatches hebben deze mogelijkheid ook, maar is dan een optionele functie. In deze smartwatch is het een vereiste om gebruik te kunnen maken van de internet verbonden apps. Als je deze hebt geplaatst kun je gebruik maken van internet. Hiermee kom je er gelijk achter dat dit een een dateerde smartwatch is, want je kan allen 2G verbinding gebruiken. Dit is een trage internet verbinding, maar snel genoeg om Whatsapp en social media te gebruiken en te bellen. Daarbij is het voorzien van bluetooth 3.0. Ook dit is een oudere verbinding, die minder energiezuinig is, maar straks bij het bespreken van de accu blijkt dat dit geen probleem. Hij heeft helaas geen WiFi gebruiken. Je kunt echter via een app wel documenten en foto's versturen door gebruik te maken van bluetooth. Verder is het mogelijk om vanaf je horloge een gesprek te beginnen op afstand te starten of op je telefoon op te nemen. Dit is vooral praktisch onder het auto rijden, als het te rumoerig is om het gesprek via je horloge te voeren. 

Energiekenmerken van de Wish smartwatch

In de shopping cart  Wish smartwatch 380 mAh accu die goed is voor 180 uur standby en 2 uur gesprekstijd. Deze 180 uur is niet overdreven. Je kunt een week doen met je smartwatch en hem ook nog ondertussen gebruiken. De fabrikant heeft het dus aardig naar de onderkant afgerond, wat van de meeste smartwatches niet kan worden gezegd, daar er echt heel veel wordt gesjoemeld met de gebruiksduur van je telefoon of smartwatch. Via een micro USB kabel kan je de shopping cart  Wish smartwatch opladen.

Beeldeigenschappen van de Wish smartwatch

Zoals reeds genoemd heeft de shopping cart  Wish smartwatch een volgende LCD scherm van 43 bij 40 mm, waarbij je nog een 4 mm van de randen moet aftrekken. Het heeft een zogenaam 1.56" afmeting volgens de fabrikant. Dit is naar mijn meting toch echt te weinig. Het scherm is echt royaal. Het scherm heeft een resolutie van 240x240, wat voor deze smartwatch voldoende, daar hier de geleverde apps op zijn afgesteld. Beelden spelen zich zeer soepel af. Bij het opstarten heb je een flitsende intro gedurende de 2 seconden opstarttijd. Ik vind het verrassend dat het scherm echt volledig toutchscreen is en je zelfs met je vinger op het scherm kan schrijven. 

Camera van de Wish smartwatch

Wat ik een luxe optie vind, is dat er een een serieuze spionage camera in zit. Wil je stiekem mensen filmen of fotograferen, is dit een prima camera met een 2 megapixel lens. Uiteraard is dit ook gewoon handig als je ergens snel een foto van wil maken, zonder je telefoon of camera hoeven te pakken. Persoonlijk vind ik het een lastige houding, want je moet je armen over elkaar hebben om een foto te kunnen maken. Dat is een prima houding voor een stiekeme foto, maar niet om onder het lopen een foto te maken. Je moet hiervoor eigenlijk op een stoel en/of aan de tafel zitten. Het resultaat op deze shopping cart  Wish smartwatch is zeker niet slecht, als je een foto heb gemaakt. Je kunt foto's maken en/of bekijken in JPG, BMP, GIF en PNG formaat. Video's kan je opnemen en afspelen in MP4 formaat. Daarnaast zit een een bluetooth op afstand bestuurbare camera er op. Hiermee kan je via je horloge de camera op je telefoon een foto laten maken. Waarschijnlijk gebruik je het niet vaak, maar is wel handig bij het maken van een groepsfoto of selfies. 

Audiokenmerken van de Wish smartwatch

Het horloge heeft ook de mogelijkheid om als memorecorder of audiorecorder te functioneren. Je kunt geluid opnemen en/of afspelen in MP3 en WAV formaat. Het geluid uit de speaker van de shopping cart Wish smartwatch is dan wel geen excellent geluidskwaliteit, maar dat valt ook niet te verwachten. Je kunt het beste vergelijken met de geluidskwaliteit van de telefoons rond de eeuwwisseling. 

Apps op de Wish smartwatch

De smartwatch draaid op een light versie van Android, waar je geen apps aan kan toevoegen, omdat het een gesloten systeem is zonder betaalde licentie aan Google te betalen, dan mag er geen Play Store aan worden toegevoegd, maar dat houd de kosten gelijk ook een stuk lager. Ze hebben op de shopping cart Wish smartwatch SMS, WhatsApp, Facebook en Twitter opgenomen. Uiteraard zit er ook je adresboek, browser, rekenmachine, verkenner, camera, geluidsrecorder, audiospeler, fotoviewer, agenda, wekker en uiteraard kan je gesprekshistorie terugzien op je Wish smartwatch

Slimme gezondheidsfunctie op de Wish smartwatch

stappenteller wish smartwatchStappenteller of pedometer op de Wish smartwatch

Als eerste zit op de shopping cart Wish smartwatch een stappenteller, wat ook wel een pedometer wordt genoemd. De test viel erg tegen. Terwijl ik op de bank zat liep ik toch 45 stappen in een minuut. Terwijl ik naar de keuken liep, liep ik slechts drie stappen. Daar ik geen zevenmijlslaarzen bezit, zijn dit er toch echt 16. Met andere woorden: Waardeloos.

Slaapregistratie of slaapmonitor op de Wish smartwatch

Ik wil niet pessimistisch zijn en geef de slaapregistratie een kans. Hopelijk toont de shopping cart Wish smartwatch toch een goed werkende gezondheidsfunctie. Bij het openen van de app blijkt hij 2 opties te hebben: Starten en Stoppen. Terwijl ik de tv heb aanstaan, de kinderen in de kamer zijn en ik op mijn laptop zit te werken, weet hij te melden dat ik goed slaap. Naast dat dit dus onzin is, valt er niks te zien waarom mijn slaap goed zou zijn. De vaste richtlijn is volgens mij dat je 8 uur moet slapen om 100% goed te scoren. Mijn zogenaamde slaap duurde 1 minuut. Er wordt geen ademhaling, beweging of hartslag geregistreerd. Ik heb dan ook geen flauw idee waar hij zijn oordeel op baseerd. Er zijn ook geen logs na te lezen. Opnieuw: Waardeloos

Sederatie of zitalarm op de Wish smartwatch

Gelukkig is er wel een functie die enige logica heeft: de sederatie waarschuwing. Je kunt instellen of hij aan of uit staat. Daarbij kun je instellen of hij je waarschuwd met een ringtone en/of fiberatie en je kan instellen hoe lang je op je achterste mag zitten, voordat hij je waarschuwd dat je moet gaan lopen om aan voldoende beweging te komen. Bij de eerste test blijf ik gewoon zitten, terwijl ik op mijn laptop zit te werken en inderdaad hij meld zich na 1 minuut, zoals ik had ingesteld. Bij de tweede test zorg ik dat ik schijnbaar aan het sporten ben. Ook dan gaat hij naar 1 minuut af. Uiteindelijk ga ik er mee lopen, ook dan gaat het alarm na 1 minuut af. Met andere woorden dit is is geen sederatie waarschuwing. Dit is gewoon een timer of kookwekker. Voor de derde keer dus: Waardeloos

Beperkingen van de Wish smartwatch

In de eerste plaats kan je niet zelf een app toevoegen en zal je het moeten beperken de apps en functies die op de Wish smartwatch zitten.

Een tweede beperking is dat je een simkaart in de shopping cart Wish smartwatch moet zitten, anders kan je geen gebruik maken van WhatsApp, Twitter, Facebook of je browser. Dit probleem is echter snel opgelost door een simkaart te plaatsen. Hiermee komen we echter op een nieuwe tegenvaller: Als de simkaart is geplaats meld het scherm mij dat de apps niet daadwerkelijk geinstalleerd staan op de Wish smartwatch. Hiervoor moet je eerst de app downloaden. Nadat ik op Accepteren heb getikt, kan ik op Download tikken. Resultaat is echter nul. Geen enkele reactie volgt. Voor de zekerheid doe ik dezelfde handelingen in alle internet gerelateerde apps. Resultaat is echter overal hetzelfde. Helaas moet ik weer tot het oordeel komen dat deze opties waardeloos zijn.

Een derde beperking is dat iOS (iPhone) maar gedeeltelijk wordt ondersteund. Voor het optimaal functioneren moet je download BT Notifier installeren op je telefoon. Deze app is alleen voor Android beschikbaar. Wel zijn in de Apple AppStore diverse chinese apps beschikbaar met dezelfde of vergelijkbare naam, maar ik raad je sterk af deze te installeren, daar ze niet samenwerken met de shopping cart Wish smartwatch. Ten tweede compleet doordrenkt zijn met reclame die je content aanbieden op basis van geinstalleerde apps en je internetgedrag. Ondertussen proberen deze zelfde apps je abonnementen aan te smeren van bedragen van € 12,00 per week, waar je dus niks voor terug krijg. Dit riekt naar bijna crimineel gedrag, waarmee ze inzetten op de 'domme' gebruiker om hem geld afhandig te maken.

Wat is er wel goed aan de Wish smartwatch?

verlies alarm wish smartwatch

Gelukkig vallen er zeker goede dingen te melden. Het systeem werkt uiterst soepel. De accu gaat echt lang mee. Het heeft een goed functioneren en prettig ogend scherm. Daarbij zijn er verschillende functies die met bleutooth werken en die zijn ronduit goed te noemen. Hij werkt goed als telefoon, zelfs zonder simkaart. Je kan er prima mee SMS'en ook al is dat uit de tijd. Verder leest hij prima al je contacten in. Je kunt soepel bestanden uitwisselen, fotograferen, filmen en geluid opnemen of als MP3 speler gebruiken. Ben je vergeetachtig, dan zit er een verliesalarm op die afgaat als je de shopping cart Wish smartwatch te ver verwijderd is van je smartphone. En laten we eerlijk zijn dat is meer dan je voor € 6,00 kan verwachten.

Dat neemt niet weg dat hij niet doet wat hij zou moeten doen. Uiteindelijk moet de opties werken die je ook in de advertentie heb staan. Daarom heb ik contact opgenomen met de robot van de klantenservice van Wish. Waarop de robot aan mij vroeg: Wil je dat ik je geld teruggeef? Uiteraard zeg ik dan: Ja. De robot deelt mee: U mag hem houden en hoeft hem niet terug te sturen. Wij wensen u er nog veel plezier mee. Tenslotte is het hiermee een gratis horloge met extra functies, maar is de term smartwatch wat overdreven. 

Eind goed, al goed. Maar wil je deze voor je gezondheid, sporten of als smartwatch gebruiken, koop hem dan niet. Ach en als gratis horloge+ is het niet gek.

Wil je een goedkope smartwatch en heb je niet veel eisen, ga dan voor de Teamyo of Centechia. Als je meer uit wil geven voor kwaliteit kijk dan eens bij het artikel over Googles vlaggenschip van Fossil   Click to listen highlighted text! Kan een smartwatch voor de prijs van een batterijtje het goed doen? Een buil er aan vallen kan je in elk geval niet, want voor € 6,- kocht ik inclusief verzendkosten deze smartwatch uit China voor mijn zoon. Wie denkt dat dit horloge niks geen gezondheidsfuncties kent, heeft het mis. Hij is onder anderen voorzien van een stappenteller, sedaratie detectie en een slaapregistratie. Dit artikel is onderdeel van de serie over smartwatches die kunnen bijdrage aan je gezondheid, veiligheid en zelfstandigheid. Aanleiding Zoals gewoonlijk begin ik met de aanleiding. Deze had niets met gezondheid of zelfstandigheid te maken. Nou ja, een klein beetje dan, want mijn zoon vraagt een paar keer per dag hoe laat het is, zodat hij niet zijn telefoon uit zijn broekzak hoeft te halen of het aan Google Home hoeft te vragen. Aangezien hij jarig was en ik net niet het budget had gehaald, nam ik de gok om bij Wish.com een smartwatch te kopen. Wish heeft tegenwoordig een nieuwe functie: Je kunt producten direct ophalen in een winkel bij jouw in de buurt. Het aantal producten zal per woonplaats verschillen. In elk geval kon ik onder het eten van het taartje nog snel een cadeautje bestellen die hij onderweg naar huis kon ophalen: De hier boven afgebeelde smartwatch. Uitpakken van de Wish smartwatch Aangezien deze smartwatch zonder naam door het leven gaat, blijf ik hem de  Wish smartwatch noemen. Zoals we gewend zijn van goedkope Chinese gadgets zit in het doosje niet meer dan de smartwatch en een USB-kabel. De Wish smartwatch oogt goed. Hij komt verrassend veel overeen met een veel verkochte high-end smartwatch.  Uiterlijke kenmerken van de Wish smartwatch De  Wish smartwatch is voorzien van een royaal 43 bij 40 mm klok. Het glas is van plastic, maar voelt niet kwetsbaar aan. Er zit een helder witte rubbere band aan met een plastic toplaag. Aan de binnenzijde van het bandje zijn driehoekige inkepingen gemaakt, waardoor het bandje goed meevormt met je arm en de gesp geen opwaartse druk heeft. De lusjes aan het bandje zijn van een grauwere kleur wit gemaakt, even als het klokje. Dat vind ik jammer, want hierdoor lijkt het of hij door zweet licht vervuild is. Om het glas heen is een licht alluminium frame aangebracht, zodat het scherm goed beschermd wordt. De behuizing is van plastic. De achterzijde kan via een nagelgreep kan de achterzijde worden verwijderd. Als ik hem open zie ik een sticker met het IMEI-nummer (de unieke code van smartwatches en mobiele telefoons), met daarnaast de accu. Ook deze kan via een nagelgreep soepel worden verwijderd. Hoe het kan weet ik niet, maar er onder zit een deugdelijk stuk technologie. Ik zal je niet lastig vallen met deze details. Wat wel genoemd moet worden is dat er dat er onder een schuifje een simkaart kan worden geplaatst in mini-formaat. Tegenwoordig wordt meestal gebruik gemaakt van de micro-simkaart, maar dit is geen probleem, want als het goed is heb je bij je simkaart 2 adapters gehad zodat je hem ook als mini en standaard formaat kan gebruiken. Onder het IMEI nummer kan je micro SD-kaart schuiven zodat je extra opslagruimte heb.  Technische kenmerken van de Wish smartwatch Verbindingsopties van de Wish smartwatch Zoals net reeds genoemd kan je in de  Wish smartwatch een simkaart doen. Dit heeft als voordeel dat je een uniek telefoonnummer aan je smartwatch kunt verbinden. Uiteraard kun je ook een duo kaart opvragen bij de telefoonprovider. Sommige luxe smartwatches hebben deze mogelijkheid ook, maar is dan een optionele functie. In deze smartwatch is het een vereiste om gebruik te kunnen maken van de internet verbonden apps. Als je deze hebt geplaatst kun je gebruik maken van internet. Hiermee kom je er gelijk achter dat dit een een dateerde smartwatch is, want je kan allen 2G verbinding gebruiken. Dit is een trage internet verbinding, maar snel genoeg om Whatsapp en social media te gebruiken en te bellen. Daarbij is het voorzien van bluetooth 3.0. Ook dit is een oudere verbinding, die minder energiezuinig is, maar straks bij het bespreken van de accu blijkt dat dit geen probleem. Hij heeft helaas geen WiFi gebruiken. Je kunt echter via een app wel documenten en fotos versturen door gebruik te maken van bluetooth. Verder is het mogelijk om vanaf je horloge een gesprek te beginnen op afstand te starten of op je telefoon op te nemen. Dit is vooral praktisch onder het auto rijden, als het te rumoerig is om het gesprek via je horloge te voeren.  Energiekenmerken van de Wish smartwatch In de   Wish smartwatch 380 mAh accu die goed is voor 180 uur standby en 2 uur gesprekstijd. Deze 180 uur is niet overdreven. Je kunt een week doen met je smartwatch en hem ook nog ondertussen gebruiken. De fabrikant heeft het dus aardig naar de onderkant afgerond, wat van de meeste smartwatches niet kan worden gezegd, daar er echt heel veel wordt gesjoemeld met de gebruiksduur van je telefoon of smartwatch. Via een micro USB kabel kan je de   Wish smartwatch opladen. Beeldeigenschappen van de Wish smartwatch Zoals reeds genoemd heeft de   Wish smartwatch een  LCD scherm van 43 bij 40 mm, waarbij je nog een 4 mm van de randen moet aftrekken. Het heeft een zogenaam 1.56 afmeting volgens de fabrikant. Dit is naar mijn meting toch echt te weinig. Het scherm is echt royaal. Het scherm heeft een resolutie van 240x240, wat voor deze smartwatch voldoende, daar hier de geleverde apps op zijn afgesteld. Beelden spelen zich zeer soepel af. Bij het opstarten heb je een flitsende intro gedurende de 2 seconden opstarttijd. Ik vind het verrassend dat het scherm echt volledig toutchscreen is en je zelfs met je vinger op het scherm kan schrijven.  Camera van de Wish smartwatch Wat ik een luxe optie vind, is dat er een een serieuze spionage camera in zit. Wil je stiekem mensen filmen of fotograferen, is dit een prima camera met een 2 megapixel lens. Uiteraard is dit ook gewoon handig als je ergens snel een foto van wil maken, zonder je telefoon of camera hoeven te pakken. Persoonlijk vind ik het een lastige houding, want je moet je armen over elkaar hebben om een foto te kunnen maken. Dat is een prima houding voor een stiekeme foto, maar niet om onder het lopen een foto te maken. Je moet hiervoor eigenlijk op een stoel en/of aan de tafel zitten. Het resultaat op deze   Wish smartwatch is zeker niet slecht, als je een foto heb gemaakt. Je kunt fotos maken en/of bekijken in JPG, BMP, GIF en PNG formaat. Videos kan je opnemen en afspelen in MP4 formaat. Daarnaast zit een een bluetooth op afstand bestuurbare camera er op. Hiermee kan je via je horloge de camera op je telefoon een foto laten maken. Waarschijnlijk gebruik je het niet vaak, maar is wel handig bij het maken van een groepsfoto of selfies.  Audiokenmerken van de Wish smartwatch Het horloge heeft ook de mogelijkheid om als memorecorder of audiorecorder te functioneren. Je kunt geluid opnemen en/of afspelen in MP3 en WAV formaat. Het geluid uit de speaker van de  Wish smartwatch is dan wel geen excellent geluidskwaliteit, maar dat valt ook niet te verwachten. Je kunt het beste vergelijken met de geluidskwaliteit van de telefoons rond de eeuwwisseling.  Apps op de Wish smartwatch De smartwatch draaid op een light versie van Android, waar je geen apps aan kan toevoegen, omdat het een gesloten systeem is zonder betaalde licentie aan Google te betalen, dan mag er geen Play Store aan worden toegevoegd, maar dat houd de kosten gelijk ook een stuk lager. Ze hebben op de  Wish smartwatch SMS, WhatsApp, Facebook en Twitter opgenomen. Uiteraard zit er ook je adresboek, browser, rekenmachine, verkenner, camera, geluidsrecorder, audiospeler, fotoviewer, agenda, wekker en uiteraard kan je gesprekshistorie terugzien op je Wish smartwatch.  Slimme gezondheidsfunctie op de Wish smartwatch Stappenteller of pedometer op de Wish smartwatch Als eerste zit op de  Wish smartwatch een stappenteller, wat ook wel een pedometer wordt genoemd. De test viel erg tegen. Terwijl ik op de bank zat liep ik toch 45 stappen in een minuut. Terwijl ik naar de keuken liep, liep ik slechts drie stappen. Daar ik geen zevenmijlslaarzen bezit, zijn dit er toch echt 16. Met andere woorden: Waardeloos. Slaapregistratie of slaapmonitor op de Wish smartwatch Ik wil niet pessimistisch zijn en geef de slaapregistratie een kans. Hopelijk toont de Wish smartwatch toch een goed werkende gezondheidsfunctie. Bij het openen van de app blijkt hij 2 opties te hebben: Starten en Stoppen. Terwijl ik de tv heb aanstaan, de kinderen in de kamer zijn en ik op mijn laptop zit te werken, weet hij te melden dat ik goed slaap. Naast dat dit dus onzin is, valt er niks te zien waarom mijn slaap goed zou zijn. De vaste richtlijn is volgens mij dat je 8 uur moet slapen om 100% goed te scoren. Mijn zogenaamde slaap duurde 1 minuut. Er wordt geen ademhaling, beweging of hartslag geregistreerd. Ik heb dan ook geen flauw idee waar hij zijn oordeel op baseerd. Er zijn ook geen logs na te lezen. Opnieuw: Waardeloos Sederatie of zitalarm op de Wish smartwatch Gelukkig is er wel een functie die enige logica heeft: de sederatie waarschuwing. Je kunt instellen of hij aan of uit staat. Daarbij kun je instellen of hij je waarschuwd met een ringtone en/of fiberatie en je kan instellen hoe lang je op je achterste mag zitten, voordat hij je waarschuwd dat je moet gaan lopen om aan voldoende beweging te komen. Bij de eerste test blijf ik gewoon zitten, terwijl ik op mijn laptop zit te werken en inderdaad hij meld zich na 1 minuut, zoals ik had ingesteld. Bij de tweede test zorg ik dat ik schijnbaar aan het sporten ben. Ook dan gaat hij naar 1 minuut af. Uiteindelijk ga ik er mee lopen, ook dan gaat het alarm na 1 minuut af. Met andere woorden dit is is geen sederatie waarschuwing. Dit is gewoon een timer of kookwekker. Voor de derde keer dus: Waardeloos Beperkingen van de Wish smartwatch In de eerste plaats kan je niet zelf een app toevoegen en zal je het moeten beperken de apps en functies die op de Wish smartwatch zitten. Een tweede beperking is dat je een simkaart in de  Wish smartwatch moet zitten, anders kan je geen gebruik maken van WhatsApp, Twitter, Facebook of je browser. Dit probleem is echter snel opgelost door een simkaart te plaatsen. Hiermee komen we echter op een nieuwe tegenvaller: Als de simkaart is geplaats meld het scherm mij dat de apps niet daadwerkelijk geinstalleerd staan op de Wish smartwatch. Hiervoor moet je eerst de app downloaden. Nadat ik op Accepteren heb getikt, kan ik op Download tikken. Resultaat is echter nul. Geen enkele reactie volgt. Voor de zekerheid doe ik dezelfde handelingen in alle internet gerelateerde apps. Resultaat is echter overal hetzelfde. Helaas moet ik weer tot het oordeel komen dat deze opties waardeloos zijn. Een derde beperking is dat iOS (iPhone) maar gedeeltelijk wordt ondersteund. Voor het optimaal functioneren moet je  BT Notifier installeren op je telefoon. Deze app is alleen voor Android beschikbaar. Wel zijn in de Apple AppStore diverse chinese apps beschikbaar met dezelfde of vergelijkbare naam, maar ik raad je sterk af deze te installeren, daar ze niet samenwerken met de Wish smartwatch. Ten tweede compleet doordrenkt zijn met reclame die je content aanbieden op basis van geinstalleerde apps en je internetgedrag. Ondertussen proberen deze zelfde apps je abonnementen aan te smeren van bedragen van € 12,00 per week, waar je dus niks voor terug krijg. Dit riekt naar bijna crimineel gedrag, waarmee ze inzetten op de domme gebruiker om hem geld afhandig te maken. Wat is er wel goed aan de Wish smartwatch? Gelukkig vallen er zeker goede dingen te melden. Het systeem werkt uiterst soepel. De accu gaat echt lang mee. Het heeft een goed functioneren en prettig ogend scherm. Daarbij zijn er verschillende functies die met bleutooth werken en die zijn ronduit goed te noemen. Hij werkt goed als telefoon, zelfs zonder simkaart. Je kan er prima mee SMSen ook al is dat uit de tijd. Verder leest hij prima al je contacten in. Je kunt soepel bestanden uitwisselen, fotograferen, filmen en geluid opnemen of als MP3 speler gebruiken. Ben je vergeetachtig, dan zit er een verliesalarm op die afgaat als je de  Wish smartwatch te ver verwijderd is van je smartphone. En laten we eerlijk zijn dat is meer dan je voor € 6,00 kan verwachten. Dat neemt niet weg dat hij niet doet wat hij zou moeten doen. Uiteindelijk moet de opties werken die je ook in de advertentie heb staan. Daarom heb ik contact opgenomen met de robot van de klantenservice van Wish. Waarop de robot aan mij vroeg: Wil je dat ik je geld teruggeef? Uiteraard zeg ik dan: Ja. De robot deelt mee: U mag hem houden en hoeft hem niet terug te sturen. Wij wensen u er nog veel plezier mee. Tenslotte is het hiermee een gratis horloge met extra functies, maar is de term smartwatch wat overdreven.  Eind goed, al goed. Maar wil je deze voor je gezondheid, sporten of als smartwatch gebruiken, koop hem dan niet. Ach en als gratis horloge+ is het niet gek. Wil je een goedkope smartwatch en heb je niet veel eisen, ga dan voor de Teamyo of Centechia. Als je meer uit wil geven voor kwaliteit kijk dan eens bij het artikel over Googles vlaggenschip van Fossil

eengeengeengeengeen

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?