Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 15 - € 50

inear noise cancelling Ben je snel afgeleid, overprikkeld of moet jij je kunnen afsluiten zonder dat je alleen op je kamer gaat zitten?  Kinderen krijgen al snel oorbeschermers op in de klas bij ADHD of autisme. Maar zo fraai zijn die niet. Waarom zal je niet het nuttige met het aangename vereenigen? Deze bluetooth oortjes zijn bedoeld om muziek mee te kunnen luisteren, maar filteren ook gelijk geluidsprikkels uit. 

Aanleiding

Net zo als wel vaker het geval is kan een dubbele aanleiding de reden zijn om op zoek te gaan naar een slimme oplossing. Apple had besloten niet langer AUX/Mini Jack aansluiting meer te maken op hun telefoons om je oortjes in te pluggen. Dan moet je verplicht aan de veel te dure Apple AirPods of een betaalbaarder bluetooth oortjes. Nu zijn er genoeg namaak AirPods verkrijgbaar in China, maar daar hoor ik weinig goed nieuws over. De betaalbare winkels verkopen wel bluetooth oortjes, maar daar zit alsnog een snoer aan. Het idee van draadloos is toch dat er geen draad aan zit?

GRDE G26 slimme buttonDe tweede aanleiding is dat mijn beide kinderen autistisch zijn en snel door geluiden overprikkeld kunnen zijn. Daar ik het niet gezond vind dat iedereen op zijn eigen kamer gaat zitten, betekend het dat je met elkaar in dezelfde ruimte ben. Nu hebben pubers al snel last van elkaar en kan je mogelijk voorstellen hoe ze reageren als ze vrijdagsmiddags beide overprikkeld uit school komen. De koptelefoons / herriefoons / gehoorbeschermers vind ik nu niet bepaald de fraaiste toestellen. Nu zijn er tegenwoordig koptelefoons met Noise Cancelling Protocol (NC, NCP of CVC genoemd). Mijn dochter heeft een koptelefoon met Noise Canceling waar zij tevreden mee is, voor mijn zoon is deze niet afdoende. 

Aangezien ik er zelf ook gemak van wil hebben ging ik op zoek naar oortjes met met Noise Canceling, maar die meer geluid dempt dan die van mijn dochter. Oortjes met Noise Canceling blijken vollop verkrijgbaar te zijn, maar dempen vaak maar zeer beperkt, hebben een zeer korte gebruikstijd voordat ze leeg zijn of hebben een slechte pasvorm of alleen een universele vorm. 

Zodoende kwam ik uit bij de shopping cartGRDE G26. Zo ver ik na kan gaan is deze alleen bij Amazon verkrijgbaar. Het is uiteraard goed mogelijk dat u vergelijkbare oortjes elders kunt verkrijgen. 

GRDE G26 Bluetooth met noise canceling

GRDE G26 Bluetooth met noise canceling uitpakken

De shopping cart GRDE G26 heeft een aantal noemenswaardige kenmerken. Ten eerste werd ik verrast toen ik hem uit de verpakking haalde. De oortjes zitten in een zwart ijzeren doosje met schuiflade waarin de oortjes liggen. Ik praat niet over een ijzer doosje waar je zo een deuk in stoot, maar over echt een solide systeem. Dit brengt voor sommige misschien als minpunt mee dat hij 191 gram 'zwaar' is, maar ik heb liever een iets zwaarder doosje in mijn tas, dan een lichte waar ik continu op moet letten dat hij niet kapot gaat. 

Extreem lange gebruikstijd van de GRDE G26

Een tweede opvallende eigenschap van de shopping cart GRDE G26 is dat deze oortjes maar liefst 150 uur meegaan. De meeste houden het 1 á 2 uur uit en als je geluk heb 5 uur. Met 150 uur kom je in elk geval de hele dag door en kan ik ze ook rustig een hele week vergeten op te laden. In het ijzeren opbergdoosje zit een accu van 3200 mAh. Gebruik je de oortjes even niet, dan stop je ze terug in het doosje en worden ze in een razend tempo weer helemaal vol geladen. 

noise cancellingNoise canceling van de bluetooth GRDE G26 

Een van de hoofdredenen om voor deze shopping cart GRDE G26 bluetooth oortjes te kiezen was de Noise Canceling. Voor wie de term niet kent is dit een electronisch systeem die omgevingsgeluiden kunstmatig uitschakeld, zonder dat volledig onbereikbaar wordt. Heb je muziek aan staan, dan hoor je niet meer wat er om je heen wordt gezegd, maar je heb nog wel in de gaten dat iemand je aanspreekt. Deze Noise Canceling techniek bestaat in verschillende gradaties. De chipssets met CVC 8.0 filteren het meeste geluid uit. Uiteraard speelt de pasvorm en de kwaliteit van de oortjes ook een belangrijke rol, want als de oortjes niet goed zitten, dan zal er nog veel ruis bij je binnenkomen. Let dus goed op welk protocol er wordt gebruikt. Hou als vuistregel aan: Hoe hoger het nummer, hoe geavanceerder de filtering. Echter de combinatie van factoren bepalen het resultaat. Blind varen op de CVC versie is geen garantie voor betere kwaliteit.

Ik zal in het kort uitleggen wat Noise Cancelling technologie doet. Normale oortjes ontvangen het geluid vanaf een radio, smartphone of wat dan ook. Deze oortjes hebben niet allen een speaker waar je geluid mee hoort, maar aan de buitenkant zit een microfoon die het geluid van buiten opvangt, deze terugstuurd naar bijvoorbeeld je telefoon en direct een neutraliserende geluidsgolf toevoegd aan je muziek, waardoor (een groot deel) van het omgevingsgeluid geneutraliseerd je hersenen bereikt.  Vergelijk het met golven - geluid ook is - als het geluid van buiten een golf is die omhoog gaat, dan stuurt het oortje een golf die naar beneden gaat. Dan wordt +1 + -1 = 0. Op deze manier houd je het brein voor de gek, maar voorkomt daarmee wel een deel van de overprikkelingsoorzaak. 

Geluidskwaliteit van de GRDE G26 met Noise Cancelling

Een derde kenmerk is dat de shopping cart GRDE G26 oortjes gebruik maken van bluetooth 5.0. Deze actuele bluetooth verbining zorgt voor een stabiele verbinding, zonder ruis en een minimaal stroomgebruik. 

Niet alleen op papier is het een excellent geluid ook in de praktijk blijkt het te kloppen. De oortjes hebben een diep accoestisch geluid met een goede bas door de gebruikte hifi-technologie. 

Slimme technologie en vorm van de GRDE G26

Verder kan je de shopping cart GRDE G26 oortjes afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Zodoende kan je hem door twee personen tegelijk laten gebruiken of 1 oortje muziek op afspelen terwijl het andere oortje een telefoongesprek afhandeld. Zelf lijkt mij dat geen praktische situatie, want dat lijkt mij een goede reden om overprikkeld te raken. Op het oortje zit een knop die universeel is. Hij is zowel de aan en uitknop als ook de knop om je muziek te pauzeren of af te spelen of om een gesprek op te nemen of op te hangen of de sprakbesturing van je telefoon activeren (zoals Siri). De slimme technologie begrijpt zelf welke functie op dat moment het meest logisch is. 

GRDE pasvormOok de pasvorm komt niet uit de lucht vallen. Zoals eerder gemeld sluit hij je gehoorsgang goed af. Toch ontdekte ik pas later dat ik ze op de verkeerde manier in mijn oor deed. We zijn gewend dat de lange zijde van oortjes naar beneden zitten. Zo kan je ze ook in je oor doen, maar de kans is groot dat ze op een gegeven moment er uit rollen. Doe je ze met de lange zijde omhoog in je oren, dan zul je merken dat hij dieper in de gehoorsgang komt te zitten en beter afsluit. Aan het uiteinde van de oortjes zitten rubbere ringentjes. Deze zag ik aan als extra hulpmiddel om een touwtje aan vast te maken, zodat je los om je nek kunnen hangen. Misschien creatief bedacht, maar niet zo bedoeld. Deze ringentjes haken achter het kraakbeen aan de binnenzijde van je oorschelp. Dit zorgt er voor dat ze niet uit je oren kunnen vallen, maar gelijkertijd wel comfortabel blijven zitten. 

Uniciteit van Noise Canceling oortjes

Opzich is de shopping cart GRDE G26 niet uniek. Er bestaan vele soorten oortjes met Noise Cancelling. Ik denk wel dat de combinatie van eigenschappen uniek is. Er zijn namelijk genoeg oortjes met Noise Cancelling verkrijgbaar en de meeste zijn ook wel draadloos. Echter de gebruiksduur maakt de shopping cart GRDE G26 wel geschikt voor een hele dag gebruiken. Dit kan zeker niet van alle anderen worden gezegd. Daarbij is ook de kwaliteit van de Noise Cancelling niet uniek ansich, maar het ontbreekt vaak wel aan een juiste pasvorm. Uiteindelijk valt en staat de kwaliteit van de Noise Cancelling met de een goede afsluiting van de gehoorsgang. Ik begrijp als je niet aan één verkoopplatform wilt gebonden zijn. Ik hoop dat het lezen van dit artikel er toe aanzet om een product te vinden dat bij jou of je kind past. Ik kan je alleen vertellen wat mijn ervaring is en dat mijn kinderen er erg over te spreken zijn.

Ga dus zeker zelf opzoek naar bluetooth oortjes met CVC 8.0 Noise Canceling met een fatsoenlijke gebruiksduur en een ruisvrije verbinding. Houd in je achterhoofd dat ruis bij goedkope bluetooth oortjes 'normaal' is, maar hierdoor waarschijnlijk ook voor dit doeleinde ongeschikt is. Ruis is namelijk een overheersende auditieve prikkel. Hierdoor zou het een averechts effect kunnen hebben. Let daarom op de de bluetooth versie (5.0 >) en de reviews van experts en gebruikers. Houd er rekening mee dat in het algemeen, ik kan niet over de uitzonderingen spreken, goedkope oortjes een korte levensduur hebben en minder comfortabele pasvorm. Gelijkertijd zeg ik ook dat prijzen die door onder andere Apple wordt gehanteerd ook niet nodig is. Persoonlijk ben ik nog geen andere oortjes tegen gekomen met dit pakket aan kenmerken. De technolgie ontwikkeld zich echter snel. Op het moment dat je dit leest is de shopping cart GRDE G26 misschien al niet meer in de handel en vervangen door een beter type of zijn er verschillende (betere) concurrenten op de markt gekomen.

Weeg zelf af of je zelf in de jungle van oortjes durf te starten of niet. Uiteindelijjk zullen audiciens en andere vakmensen vast ook een passend advies kunnen geven. Blijf vooral letten op jouw behoefte en/of die van je kind. Uiteindelijk zijn je behoeftes sturend voor het maken van een overwogen keuze.   Click to listen highlighted text! Ben je snel afgeleid, overprikkeld of moet jij je kunnen afsluiten zonder dat je alleen op je kamer gaat zitten?  Kinderen krijgen al snel oorbeschermers op in de klas bij ADHD of autisme. Maar zo fraai zijn die niet. Waarom zal je niet het nuttige met het aangename vereenigen? Deze bluetooth oortjes zijn bedoeld om muziek mee te kunnen luisteren, maar filteren ook gelijk geluidsprikkels uit.  Aanleiding Net zo als wel vaker het geval is kan een dubbele aanleiding de reden zijn om op zoek te gaan naar een slimme oplossing. Apple had besloten niet langer AUX/Mini Jack aansluiting meer te maken op hun telefoons om je oortjes in te pluggen. Dan moet je verplicht aan de veel te dure Apple AirPods of een betaalbaarder bluetooth oortjes. Nu zijn er genoeg namaak AirPods verkrijgbaar in China, maar daar hoor ik weinig goed nieuws over. De betaalbare winkels verkopen wel bluetooth oortjes, maar daar zit alsnog een snoer aan. Het idee van draadloos is toch dat er geen draad aan zit? De tweede aanleiding is dat mijn beide kinderen autistisch zijn en snel door geluiden overprikkeld kunnen zijn. Daar ik het niet gezond vind dat iedereen op zijn eigen kamer gaat zitten, betekend het dat je met elkaar in dezelfde ruimte ben. Nu hebben pubers al snel last van elkaar en kan je mogelijk voorstellen hoe ze reageren als ze vrijdagsmiddags beide overprikkeld uit school komen. De koptelefoons / herriefoons / gehoorbeschermers vind ik nu niet bepaald de fraaiste toestellen. Nu zijn er tegenwoordig koptelefoons met Noise Cancelling Protocol (NC, NCP of CVC genoemd). Mijn dochter heeft een koptelefoon met Noise Canceling waar zij tevreden mee is, voor mijn zoon is deze niet afdoende.  Aangezien ik er zelf ook gemak van wil hebben ging ik op zoek naar oortjes met met Noise Canceling, maar die meer geluid dempt dan die van mijn dochter. Oortjes met Noise Canceling blijken vollop verkrijgbaar te zijn, maar dempen vaak maar zeer beperkt, hebben een zeer korte gebruikstijd voordat ze leeg zijn of hebben een slechte pasvorm of alleen een universele vorm.  Zodoende kwam ik uit bij de GRDE G26. Zo ver ik na kan gaan is deze alleen bij Amazon verkrijgbaar. Het is uiteraard goed mogelijk dat u vergelijkbare oortjes elders kunt verkrijgen.  GRDE G26 Bluetooth met noise canceling GRDE G26 Bluetooth met noise canceling uitpakken De  GRDE G26 heeft een aantal noemenswaardige kenmerken. Ten eerste werd ik verrast toen ik hem uit de verpakking haalde. De oortjes zitten in een zwart ijzeren doosje met schuiflade waarin de oortjes liggen. Ik praat niet over een ijzer doosje waar je zo een deuk in stoot, maar over echt een solide systeem. Dit brengt voor sommige misschien als minpunt mee dat hij 191 gram zwaar is, maar ik heb liever een iets zwaarder doosje in mijn tas, dan een lichte waar ik continu op moet letten dat hij niet kapot gaat.  Extreem lange gebruikstijd van de GRDE G26 Een tweede opvallende eigenschap van de  GRDE G26 is dat deze oortjes maar liefst 150 uur meegaan. De meeste houden het 1 á 2 uur uit en als je geluk heb 5 uur. Met 150 uur kom je in elk geval de hele dag door en kan ik ze ook rustig een hele week vergeten op te laden. In het ijzeren opbergdoosje zit een accu van 3200 mAh. Gebruik je de oortjes even niet, dan stop je ze terug in het doosje en worden ze in een razend tempo weer helemaal vol geladen.  Noise canceling van de bluetooth GRDE G26  Een van de hoofdredenen om voor deze  GRDE G26 bluetooth oortjes te kiezen was de Noise Canceling. Voor wie de term niet kent is dit een electronisch systeem die omgevingsgeluiden kunstmatig uitschakeld, zonder dat volledig onbereikbaar wordt. Heb je muziek aan staan, dan hoor je niet meer wat er om je heen wordt gezegd, maar je heb nog wel in de gaten dat iemand je aanspreekt. Deze Noise Canceling techniek bestaat in verschillende gradaties. De chipssets met CVC 8.0 filteren het meeste geluid uit. Uiteraard speelt de pasvorm en de kwaliteit van de oortjes ook een belangrijke rol, want als de oortjes niet goed zitten, dan zal er nog veel ruis bij je binnenkomen. Let dus goed op welk protocol er wordt gebruikt. Hou als vuistregel aan: Hoe hoger het nummer, hoe geavanceerder de filtering. Echter de combinatie van factoren bepalen het resultaat. Blind varen op de CVC versie is geen garantie voor betere kwaliteit. Ik zal in het kort uitleggen wat Noise Cancelling technologie doet. Normale oortjes ontvangen het geluid vanaf een radio, smartphone of wat dan ook. Deze oortjes hebben niet allen een speaker waar je geluid mee hoort, maar aan de buitenkant zit een microfoon die het geluid van buiten opvangt, deze terugstuurd naar bijvoorbeeld je telefoon en direct een neutraliserende geluidsgolf toevoegd aan je muziek, waardoor (een groot deel) van het omgevingsgeluid geneutraliseerd je hersenen bereikt.  Vergelijk het met golven - geluid ook is - als het geluid van buiten een golf is die omhoog gaat, dan stuurt het oortje een golf die naar beneden gaat. Dan wordt +1 + -1 = 0. Op deze manier houd je het brein voor de gek, maar voorkomt daarmee wel een deel van de overprikkelingsoorzaak.  Geluidskwaliteit van de GRDE G26 met Noise Cancelling Een derde kenmerk is dat de  GRDE G26 oortjes gebruik maken van bluetooth 5.0. Deze actuele bluetooth verbining zorgt voor een stabiele verbinding, zonder ruis en een minimaal stroomgebruik.  Niet alleen op papier is het een excellent geluid ook in de praktijk blijkt het te kloppen. De oortjes hebben een diep accoestisch geluid met een goede bas door de gebruikte hifi-technologie.  Slimme technologie en vorm van de GRDE G26 Verder kan je de  GRDE G26 oortjes afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Zodoende kan je hem door twee personen tegelijk laten gebruiken of 1 oortje muziek op afspelen terwijl het andere oortje een telefoongesprek afhandeld. Zelf lijkt mij dat geen praktische situatie, want dat lijkt mij een goede reden om overprikkeld te raken. Op het oortje zit een knop die universeel is. Hij is zowel de aan en uitknop als ook de knop om je muziek te pauzeren of af te spelen of om een gesprek op te nemen of op te hangen of de sprakbesturing van je telefoon activeren (zoals Siri). De slimme technologie begrijpt zelf welke functie op dat moment het meest logisch is.  Ook de pasvorm komt niet uit de lucht vallen. Zoals eerder gemeld sluit hij je gehoorsgang goed af. Toch ontdekte ik pas later dat ik ze op de verkeerde manier in mijn oor deed. We zijn gewend dat de lange zijde van oortjes naar beneden zitten. Zo kan je ze ook in je oor doen, maar de kans is groot dat ze op een gegeven moment er uit rollen. Doe je ze met de lange zijde omhoog in je oren, dan zul je merken dat hij dieper in de gehoorsgang komt te zitten en beter afsluit. Aan het uiteinde van de oortjes zitten rubbere ringentjes. Deze zag ik aan als extra hulpmiddel om een touwtje aan vast te maken, zodat je los om je nek kunnen hangen. Misschien creatief bedacht, maar niet zo bedoeld. Deze ringentjes haken achter het kraakbeen aan de binnenzijde van je oorschelp. Dit zorgt er voor dat ze niet uit je oren kunnen vallen, maar gelijkertijd wel comfortabel blijven zitten.  Uniciteit van Noise Canceling oortjes Opzich is de  GRDE G26 niet uniek. Er bestaan vele soorten oortjes met Noise Cancelling. Ik denk wel dat de combinatie van eigenschappen uniek is. Er zijn namelijk genoeg oortjes met Noise Cancelling verkrijgbaar en de meeste zijn ook wel draadloos. Echter de gebruiksduur maakt de  GRDE G26 wel geschikt voor een hele dag gebruiken. Dit kan zeker niet van alle anderen worden gezegd. Daarbij is ook de kwaliteit van de Noise Cancelling niet uniek ansich, maar het ontbreekt vaak wel aan een juiste pasvorm. Uiteindelijk valt en staat de kwaliteit van de Noise Cancelling met de een goede afsluiting van de gehoorsgang. Ik begrijp als je niet aan één verkoopplatform wilt gebonden zijn. Ik hoop dat het lezen van dit artikel er toe aanzet om een product te vinden dat bij jou of je kind past. Ik kan je alleen vertellen wat mijn ervaring is en dat mijn kinderen er erg over te spreken zijn. Ga dus zeker zelf opzoek naar bluetooth oortjes met CVC 8.0 Noise Canceling met een fatsoenlijke gebruiksduur en een ruisvrije verbinding. Houd in je achterhoofd dat ruis bij goedkope bluetooth oortjes normaal is, maar hierdoor waarschijnlijk ook voor dit doeleinde ongeschikt is. Ruis is namelijk een overheersende auditieve prikkel. Hierdoor zou het een averechts effect kunnen hebben. Let daarom op de de bluetooth versie (5.0 >) en de reviews van experts en gebruikers. Houd er rekening mee dat in het algemeen, ik kan niet over de uitzonderingen spreken, goedkope oortjes een korte levensduur hebben en minder comfortabele pasvorm. Gelijkertijd zeg ik ook dat prijzen die door onder andere Apple wordt gehanteerd ook niet nodig is. Persoonlijk ben ik nog geen andere oortjes tegen gekomen met dit pakket aan kenmerken. De technolgie ontwikkeld zich echter snel. Op het moment dat je dit leest is de  GRDE G26 misschien al niet meer in de handel en vervangen door een beter type of zijn er verschillende (betere) concurrenten op de markt gekomen. Weeg zelf af of je zelf in de jungle van oortjes durf te starten of niet. Uiteindelijjk zullen audiciens en andere vakmensen vast ook een passend advies kunnen geven. Blijf vooral letten op jouw behoefte en/of die van je kind. Uiteindelijk zijn je behoeftes sturend voor het maken van een overwogen keuze.

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?