Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

v.a. €14,00

Super Sonische Tandenborstel Je doet het 47.500 keer in je leven: Tandenpoetsen. Toch kan deze alle-daagse handeling moeizaam gaan of zelfs onmogelijk zijn. Het is niet prettig als iemand anders je tanden poetst. Hij voelt niet waar het voor jou pijnlijk is en je beweeg je mond niet volledig goed mee terwijl de ander het uitvoert. Hier dan de onbekende U-vormige tandenborstel, die in 30 seconden je tanden poetst.

Aanleiding

Nee, deze keer heeft deze geen aanleiding bij mijzelf, maar bij mijn kinderen. Tanden en kiezen heb ik al een tijd niet meer. De morfine was fataal voor mijn gebit. Ik heb echter twee (autistische) kinderen die heel veel moeite hebben met de overdadige prikkels van een tandenborstel. Het is een dagelijks terugkerende frustratie. Iedere keer weer is het hetzelfde liedje: "Ik wil het niet", "moet dat nu echt?" en "Vergeten". Eerlijk gezegd begrijp ik heel goed waarom ze dit niet willen, maar het zal helaas moeten. En daar kwam het wonder om de hoek kijken: De sonische U-vormige tandenborstel die je gebit binnen 15-30 seconden schoonmaakt. 

Wat is een sonische tandenborstel?

Inhoud van de verpakking

Binnen 2 weken kreeg ik via de post deze tandenborstel geleverd in een luxe stevige doos. Eerlijk gezegd was ik verrast over de professionele verpakking. De doos lijkt verrassend veel op de doos van de iPhone en iPad van Apple. Als eerste komt uit de doos een wit plaatje met 1 groot en 2 kleine uitsparingen. Achteraan het plaatje zit een wit rubberen dopje, waarachter een mini-USB-aansluiting zit. Verder zitten er 2 silicone U-vormige bitjes bij geleverd. En tot slot zit er een blauw-witte bal in, die iets groter is dan een tafeltennisballetje. O ja, dat zou ik bijna vergeten te melden: Er zit een handleiding bij en dat is een luxe die ik niet ken uit China vandaan. Ik was positief verrast dat deze tandenborstel 3 dagen voor mijn bestelling was geproduceerd. Neemt normaal een bestelling uit China veel tijd in beslag, dan is deze levering supersnel, want met 11 dagen had ik de U-Vormige Sonische Tandenborstel in huis (terwijl hij 3 dagen door de Douane was vastgehouden

De werking van de sonische U-vormige tandenborstel

De werking is heel erg simpel: Je neem het bitje en druk deze op het bolletje. Je stopt het bitje in je mond en druk 1 tot 3 keer op de knop in de bodem, afhankelijk hoe hard je wilt poetsen. De fabrikant claimt dat in 15 seconden je tanden schoon zijn. Daarom schakelt de sonische U-vormige tandenborstel zich na 15 seconden, nadat je de eerste keer de knop in drukte, zich uit. Heb je een kleine mond, dan zullen je tanden helemaal schoon zijn. Heb je echter een normaal of groot gebit, dan zul je merken dat aan de randen je tanden niet schoon zijn. Dit is dan ook de reden dat de Europeanen dit product keihard afkraken. Vergeet echter niet dat de gemiddelde Aziatische bevolking kleiner gebouwd zijn dan wij. De oplossing is heel simpel: Zet hem nog één keer aan, als het niet schoon genoeg is.

Vloeibare Tandpasta en de sonische U-vormige tandenborstel

De oplettende lezer had het al in de gaten: Ik heb helemaal niet genoemd dat je tandpasta op je tandenborstel moest doen. Dat klopt er gaat namelijk geen tandpasta op je tandenborstel, maar in je tandenborstel. Het witte gedeelte van de bal is de motor van de sonische U-vormige tandenborstel. Het blauwe gedeelte is echter de container voor vloeibare tandpasta. Vloeibare tandpasta is een combinatie van tandpasta en mondwater. Voor ongeveer 2 euro heb je een flacon met vloeibare tandpasta (Theramed Liquid 2in1). Dit sluit echter het gebruik van normale tandpasta niet uit. Je kunt dit ook op het bitje doen. Het nadeel is echter dat je heel veel tandpasta te gelijk gebruikt in verhouding tot een gewone elektrische tandenborstel. 

Wat houd een sonische U-vormmige tandenborstel in?

De term sonisch en roterende tandenborstel wordt ten onrechte vaak verwisseld. Voor wie het weet mag dit overslaan en anders een korte toelichting. Waarschijnlijk is de betekenis van roterend wel duidelijk: Dit is een tandenborstel met een rond draaiende kop. Een sonische tandenborstel daarentegen draait niet rond maar trilt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Philips Sonicare. Deze extreem snelle trilling is vergelijkbaar met de poetsbeweging die je met een handmatige tandenborstel maakt. Nu is dit niet alleen een sonische tandenborstel zoals al vele hebben gefabriceerd en verbeterd, maar een geheel nieuw concept. Deze tandenborstel is U-vormig. Het bitje is flexibel wardoor het in ieders mond past. In de het U-vormige bitje van de sonische tandenborstel zitten 2x 3 rijen met rubberen haartjes van een halve millimeter dik. Dit is heel dik in vergelijking tot de traditionele en electrische tandenborstels. Door de extreem snelle trilling (sonisch) van de tandenborstel bewegen de haartjes in dezelfde frequentie mee. Hiermee worden er 12 rijen met rubberen haartjes in beweging gebracht die je gebit in één keer onder en boven, voor en achter tegelijk poetst. Het bitje van de Sonische U-vormige Tandenborstel is diep genoeg om zowel je tanden en kiezen te poetsen als ook de rand van je tandvlees. En laten we eerlijk zijn, dit is wel het meest onplezierige deel van tandenpoetsen. Doordat deze haartjes van rubber zijn, doet dit geen pijn, ook al is je tandvlees ontstoken.

Opladen van de sonische U-Vormige Tandenborstel

De Sonische U-Vormige Tandenborstel heeft geen aansluiting om op te laden. Maar zoals bleek bij het uitpakken, de aansluiting zit in het bodemplaatje. Het bodemplaatje van de U-Vormige Sonische Tandenborstel is namelijk al een draadloze oplader. Zodra je het bolletje op het plankje zet, gaat er een rood licht branden in de bodem. Hierdoor blijft de tandenborstel waterdicht en loop je geen enkel risico. Het bodemplaatje is dus eigenlijk een accupack zoals je ook wel gebruikt als reserve stroom voor je smartphone. Het enige verschil is dat je wel een aansluiting heb voor de input-stroom, maar geen aansluiting voor de output-stroom. Ben je dus klaar met poetsen, dan zet je het bolletje op het plankje en deze laad zich weer op tot 100%. Het bitje spoel je even onder de kraan af en zet deze terug op het plankje. De vorm is zo gemaakt dat eventueel vuil en vocht naar beneden rolt in het kleine kuiltje waarin het bitje staat. 

Gebruik van de U-Vormige Sonische Tandenborstel bij een beperking

Er moet natuurlijk wel een reden zijn waarom ik de U-Vormige Sonische Tandenborstel op Slim!Zelfstandig plaats. In de aanhef noemde ik al dat er mensen zijn die niet meer hun tanden kunnen poetsen. Handmatig is dit een behoorlijke inspanning daar je de tandenborstel 5 tot 8 keer per seconde zou moeten bewegen en dat 2 minuten lang. Dat zijn 600 tot 960 bewegingen per poetsbeurt. Dit betekend dat je per tand op zijn best slechts 30 bewegingen heb gemaakt en slechts 15 keer per zijde. Doordat je met deze tandenborstel alle tanden en kiezen tegelijk poetst deze minimaal 180 keer per tand, per zijde en dus 360 keer per tand of kies. Ook bij een visuele beperking is deze U-Vormige Sonische Tandenborstel een uitkomst. Je hoeft hem alleen maar in je mond te stoppen en na afloop er uit te halen. Zo ben je verzekerd* dat al je tanden zijn gepoetst.

Waarschuwing

Deze tandenborstel heeft vloeibare tandpasta nodig. Deze is helaas in Nederland niet verkrijgbaar. Vul niet vrolijk deze tandenborstel met gewone tandpasta, want dit krijg je er nooit meer uit vandaan. Ook reguliere tandpasta verdunnen met water of mondspoeling is het einde van je U-Vormige Sonische Tandenborstel.  De makkelijkste oplossing is te kiezen voor schuimtandpasta. Deze kan je eenvoudig in het bitje spuiten, voordat je hem in je mond plaatst. Uiteraard kun je het wel de vloeibare tandpasta in het buitenland bestellen. Daarom adviseer ik je om gelijk een flesje aan te schaffen als je deze U-Vormige Sonische Tandenborstel bestel en wees zo wijs om er alvast één op voorraad te nemen.

Helaas blijkt al na ruim een halfjaar dat de duurzaamheid te wensen overlaat. De accu begeeft het en dit mooie idee eindigt in de prullenbak. Niet te min is het een mooi product. Wil je voorkomen dat dit daadwerkelijk het einde van je tandenborstel is, dan raad ik je aan om deze in de EU te kopen. Op BOL.com betaal je de hoofdprijs, maar op Amazon.de kun je hem aanzienlijk goedkoper bestellen dan in Nederland en heb je hem de volgende dag in huis. Amazon.de blinkt uit in hun garantie afhandeling. Je kunt hem zonder problemen binnen de garantietijd retoursturen. Let er wel op dat als je deze tandenborstel koopt dat je hem het beste kunt kopen uit het eigen magazijn van Amazon. Hierdoor ontvang je direct een nieuwe terug. Uiteraard kun je hem via Amazon ook bij een andere verkoper bestellen (tegen een iets lagere prijs), maar zul je in dat geval je geld terug ontvangen en geen nieuwe tandenborstel.

Houd er rekening mee dat het bitje een vaste afmeting heeft. Nu is er geen universele gebitsmaat. Hierdoor kan het zijn, als je een grote kaak hebt, dat je achterste kies niet wordt meegenomen. In beperkte mate kan het ook wat hinder geven als je een extreem kleine kaak hebt. Daar deze van siliconen is gemaakt, zal dit geen groot probleem zijn. Desnoods knip je een klein stukje van het bitje af, met een schaar.   Click to listen highlighted text! Je doet het 47.500 keer in je leven: Tandenpoetsen. Toch kan deze alle-daagse handeling moeizaam gaan of zelfs onmogelijk zijn. Het is niet prettig als iemand anders je tanden poetst. Hij voelt niet waar het voor jou pijnlijk is en je beweeg je mond niet volledig goed mee terwijl de ander het uitvoert. Hier dan de onbekende U-vormige tandenborstel, die in 30 seconden je tanden poetst. Aanleiding Nee, deze keer heeft deze geen aanleiding bij mijzelf, maar bij mijn kinderen. Tanden en kiezen heb ik al een tijd niet meer. De morfine was fataal voor mijn gebit. Ik heb echter twee (autistische) kinderen die heel veel moeite hebben met de overdadige prikkels van een tandenborstel. Het is een dagelijks terugkerende frustratie. Iedere keer weer is het hetzelfde liedje: Ik wil het niet, moet dat nu echt? en Vergeten. Eerlijk gezegd begrijp ik heel goed waarom ze dit niet willen, maar het zal helaas moeten. En daar kwam het wonder om de hoek kijken: De sonische U-vormige tandenborstel die je gebit binnen 15-30 seconden schoonmaakt.  Wat is een sonische tandenborstel? Inhoud van de verpakking Binnen 2 weken kreeg ik via de post deze tandenborstel geleverd in een luxe stevige doos. Eerlijk gezegd was ik verrast over de professionele verpakking. De doos lijkt verrassend veel op de doos van de iPhone en iPad van Apple. Als eerste komt uit de doos een wit plaatje met 1 groot en 2 kleine uitsparingen. Achteraan het plaatje zit een wit rubberen dopje, waarachter een mini-USB-aansluiting zit. Verder zitten er 2 silicone U-vormige bitjes bij geleverd. En tot slot zit er een blauw-witte bal in, die iets groter is dan een tafeltennisballetje. O ja, dat zou ik bijna vergeten te melden: Er zit een handleiding bij en dat is een luxe die ik niet ken uit China vandaan. Ik was positief verrast dat deze tandenborstel 3 dagen voor mijn bestelling was geproduceerd. Neemt normaal een bestelling uit China veel tijd in beslag, dan is deze levering supersnel, want met 11 dagen had ik de U-Vormige Sonische Tandenborstel in huis (terwijl hij 3 dagen door de Douane was vastgehouden De werking van de sonische U-vormige tandenborstel De werking is heel erg simpel: Je neem het bitje en druk deze op het bolletje. Je stopt het bitje in je mond en druk 1 tot 3 keer op de knop in de bodem, afhankelijk hoe hard je wilt poetsen. De fabrikant claimt dat in 15 seconden je tanden schoon zijn. Daarom schakelt de sonische U-vormige tandenborstel zich na 15 seconden, nadat je de eerste keer de knop in drukte, zich uit. Heb je een kleine mond, dan zullen je tanden helemaal schoon zijn. Heb je echter een normaal of groot gebit, dan zul je merken dat aan de randen je tanden niet schoon zijn. Dit is dan ook de reden dat de Europeanen dit product keihard afkraken. Vergeet echter niet dat de gemiddelde Aziatische bevolking kleiner gebouwd zijn dan wij. De oplossing is heel simpel: Zet hem nog één keer aan, als het niet schoon genoeg is. Vloeibare Tandpasta en de sonische U-vormige tandenborstel De oplettende lezer had het al in de gaten: Ik heb helemaal niet genoemd dat je tandpasta op je tandenborstel moest doen. Dat klopt er gaat namelijk geen tandpasta op je tandenborstel, maar in je tandenborstel. Het witte gedeelte van de bal is de motor van de sonische U-vormige tandenborstel. Het blauwe gedeelte is echter de container voor vloeibare tandpasta. Vloeibare tandpasta is een combinatie van tandpasta en mondwater. Voor ongeveer 2 euro heb je een flacon met vloeibare tandpasta (Theramed Liquid 2in1). Dit sluit echter het gebruik van normale tandpasta niet uit. Je kunt dit ook op het bitje doen. Het nadeel is echter dat je heel veel tandpasta te gelijk gebruikt in verhouding tot een gewone elektrische tandenborstel.  Wat houd een sonische U-vormmige tandenborstel in? De term sonisch en roterende tandenborstel wordt ten onrechte vaak verwisseld. Voor wie het weet mag dit overslaan en anders een korte toelichting. Waarschijnlijk is de betekenis van roterend wel duidelijk: Dit is een tandenborstel met een rond draaiende kop. Een sonische tandenborstel daarentegen draait niet rond maar trilt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Philips Sonicare. Deze extreem snelle trilling is vergelijkbaar met de poetsbeweging die je met een handmatige tandenborstel maakt. Nu is dit niet alleen een sonische tandenborstel zoals al vele hebben gefabriceerd en verbeterd, maar een geheel nieuw concept. Deze tandenborstel is U-vormig. Het bitje is flexibel wardoor het in ieders mond past. In de het U-vormige bitje van de sonische tandenborstel zitten 2x 3 rijen met rubberen haartjes van een halve millimeter dik. Dit is heel dik in vergelijking tot de traditionele en electrische tandenborstels. Door de extreem snelle trilling (sonisch) van de tandenborstel bewegen de haartjes in dezelfde frequentie mee. Hiermee worden er 12 rijen met rubberen haartjes in beweging gebracht die je gebit in één keer onder en boven, voor en achter tegelijk poetst. Het bitje van de Sonische U-vormige Tandenborstel is diep genoeg om zowel je tanden en kiezen te poetsen als ook de rand van je tandvlees. En laten we eerlijk zijn, dit is wel het meest onplezierige deel van tandenpoetsen. Doordat deze haartjes van rubber zijn, doet dit geen pijn, ook al is je tandvlees ontstoken. Opladen van de sonische U-Vormige Tandenborstel De Sonische U-Vormige Tandenborstel heeft geen aansluiting om op te laden. Maar zoals bleek bij het uitpakken, de aansluiting zit in het bodemplaatje. Het bodemplaatje van de U-Vormige Sonische Tandenborstel is namelijk al een draadloze oplader. Zodra je het bolletje op het plankje zet, gaat er een rood licht branden in de bodem. Hierdoor blijft de tandenborstel waterdicht en loop je geen enkel risico. Het bodemplaatje is dus eigenlijk een accupack zoals je ook wel gebruikt als reserve stroom voor je smartphone. Het enige verschil is dat je wel een aansluiting heb voor de input-stroom, maar geen aansluiting voor de output-stroom. Ben je dus klaar met poetsen, dan zet je het bolletje op het plankje en deze laad zich weer op tot 100%. Het bitje spoel je even onder de kraan af en zet deze terug op het plankje. De vorm is zo gemaakt dat eventueel vuil en vocht naar beneden rolt in het kleine kuiltje waarin het bitje staat.  Gebruik van de U-Vormige Sonische Tandenborstel bij een beperking Er moet natuurlijk wel een reden zijn waarom ik de U-Vormige Sonische Tandenborstel op Slim!Zelfstandig plaats. In de aanhef noemde ik al dat er mensen zijn die niet meer hun tanden kunnen poetsen. Handmatig is dit een behoorlijke inspanning daar je de tandenborstel 5 tot 8 keer per seconde zou moeten bewegen en dat 2 minuten lang. Dat zijn 600 tot 960 bewegingen per poetsbeurt. Dit betekend dat je per tand op zijn best slechts 30 bewegingen heb gemaakt en slechts 15 keer per zijde. Doordat je met deze tandenborstel alle tanden en kiezen tegelijk poetst deze minimaal 180 keer per tand, per zijde en dus 360 keer per tand of kies. Ook bij een visuele beperking is deze U-Vormige Sonische Tandenborstel een uitkomst. Je hoeft hem alleen maar in je mond te stoppen en na afloop er uit te halen. Zo ben je verzekerd* dat al je tanden zijn gepoetst. Waarschuwing Deze tandenborstel heeft vloeibare tandpasta nodig. Deze is helaas in Nederland niet verkrijgbaar. Vul niet vrolijk deze tandenborstel met gewone tandpasta, want dit krijg je er nooit meer uit vandaan. Ook reguliere tandpasta verdunnen met water of mondspoeling is het einde van je U-Vormige Sonische Tandenborstel.  De makkelijkste oplossing is te kiezen voor schuimtandpasta. Deze kan je eenvoudig in het bitje spuiten, voordat je hem in je mond plaatst. Uiteraard kun je het wel de vloeibare tandpasta in het buitenland bestellen. Daarom adviseer ik je om gelijk een flesje aan te schaffen als je deze U-Vormige Sonische Tandenborstel bestel en wees zo wijs om er alvast één op voorraad te nemen. Helaas blijkt al na ruim een halfjaar dat de duurzaamheid te wensen overlaat. De accu begeeft het en dit mooie idee eindigt in de prullenbak. Niet te min is het een mooi product. Wil je voorkomen dat dit daadwerkelijk het einde van je tandenborstel is, dan raad ik je aan om deze in de EU te kopen. Op BOL.com betaal je de hoofdprijs, maar op Amazon.de kun je hem aanzienlijk goedkoper bestellen dan in Nederland en heb je hem de volgende dag in huis. Amazon.de blinkt uit in hun garantie afhandeling. Je kunt hem zonder problemen binnen de garantietijd retoursturen. Let er wel op dat als je deze tandenborstel koopt dat je hem het beste kunt kopen uit het eigen magazijn van Amazon. Hierdoor ontvang je direct een nieuwe terug. Uiteraard kun je hem via Amazon ook bij een andere verkoper bestellen (tegen een iets lagere prijs), maar zul je in dat geval je geld terug ontvangen en geen nieuwe tandenborstel. Houd er rekening mee dat het bitje een vaste afmeting heeft. Nu is er geen universele gebitsmaat. Hierdoor kan het zijn, als je een grote kaak hebt, dat je achterste kies niet wordt meegenomen. In beperkte mate kan het ook wat hinder geven als je een extreem kleine kaak hebt. Daar deze van siliconen is gemaakt, zal dit geen groot probleem zijn. Desnoods knip je een klein stukje van het bitje af, met een schaar.

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?