Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis - € 0,75 p/mnd

huis Het is vanzelfsprekend dat je weet waar je bent geweest. Worstel je echter met (beginnende) cognitieve problemen, dan is daar tegenwoordig veel aan te doen. Deze app houd bij waar je bent geweest, maar bied ook meerwaarden. Het geeft je inzicht in dat je meer doet op een dag, dan je verwacht. We verplaatsen ons veel vaker dan we ons realiseren, maar we doen ook veel meer dan we denken.

 Aanleiding

Door mijn cognitieve achteruitgang begon ik te vergeten wat ik had gedaan en waar ik was geweest. Dit had voor mij als gevolg dat mijzelf kwalijk begon te nemen dat ik niks deed op een dag en toch moe was. Het ging echter ook sociaal voor problemen zorgen. Als je eerst zeg dat je niet naar de winkels bent geweest en een halfuur later vertel je aan een ander dat je wel bent geweest, dan komt het woord leugenaar al snel om de hoek kijken. Daar ik niet steeds in mijzelf en in andermans verwijten wilde worden teleurgesteld ging ik opzoek naar een hulpmiddel en vond deze in download Life Cycle. Software of een app wat is gemaakt door dezelfde bedenker als Sleep Cycle, waar ik eerder over schreef.

Life Cycle, waar ben ik geweest?

IMG_7144In de eerste plaats is download Life Cycle een app die volgt waar je bent geweest. Hier zijn tientallen verschillende apps voor te krijgen. En voor de kritische lezer: Ik heb geen aandelen in dit Scandinavische bedrijf. Het toeval wil dat ik in deze app, de beste oplossing vond voor het volgen van mijn dag. Het is natuurlijk wel een vereiste dat je telefoon GPS heeft (het signaal wat je navigatiesysteem gebruikt). Dit zit tegenwoordig bijna standaard op je smartphone en steeds vaker ook op je tablet en laptop. Houd echter wel rekening er mee dat je accu sneller leeg is daar de hele dag je GPS aan staat. Het werkt eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Je installeerd deze app op je telefoon en doet de eerste dag niks. Die stap is voor iedereen eenvoudig. Op dag twee pak je telefoon en je zult zien dat je een schijfdiagram op je scherm staat, met daarin grijze vlakken met een vraagteken. Dit betekend dat de app wil weten waar je was. De eerste is uiteraard je eigen huis. Zodra je op dit vakje klikt krijg een kaartje te zien met een lokatie. Onder de vraag: Whera are you? (Waar was je?) zie je de lokatie is bij benadering. Als je bijvoorbeeld op huisnummer 66 woont zal hij aangeven een lokatie die jouw straatnaam heeft met huisnummer 64-68. In dat geval tik je het adres aan en pas je het aan in jouw huisnummer. Onder het adres staat de vraag: What are you doing? (Wat deed je daar?). Je kunt nu kiezen uit een rij categorieën. In dit geval kies je voor Home. Vanaf nu zal hij gelijk weten wanneer je thuis was, van hoe laat tot hoe laat en wat jouw exacte adres is. In het vervolg verschijnt er geen vraagteken meer in dit vakje, maar heeft hij een kleurtje en staat er een huisje afgebeeld. Persoonlijk vind ik dat regelmatig daar de vraag had moeten staan: Wat van voor plek is dit? Maar laat ik geen zeur zijn, dat snappen we allemaal wel. 

Ben jij echter die dag ook naar het winkelcentrum gelopen dan zal er waarschijnlijk de eerste keer wel een vraagteken staan, maar zodra je hem in download Life Cycle het vraagteken aanklik zal hij al de suggestie geven dat je daar was om te Winkelen of om Boodschappen te halen. Als je nu echter klik op het antwoord bij Waar was je? dan krijg je hier hoogst waarschijnlijk al exact de naam van de winkel te zien waar je was. Staat deze er niet, dan staat hij er hoogst waarschijnlijk direct onder. Hoe verder je in de lijst met suggesties naar beneden gaat, hoe meer winkels je te zien krijg die steeds één of twee lokaties verder weg liggen. Vaak halverwege staat ook een algemeen adres genoemd voor het gehele winkelcentrum. Indien je bijvoorbeeld bij de Albert Heijn bent geweest en aangeeft dat je daar Boodschappen hebt gedaan, zal hij dit een volgende keer herkennen. Het kan echter gebeuren dat hij twijfelt omdat je bijvoorbeeld ook nog in de winkel er naast bent geweest. Dan kan het wezen dat je van categorie of winkel verander. 

Ben jij die dag ook naar je werk geweest of ga je wekelijks naar de kerk of bibliotheek, dan zal hij dit ook de eerste keer willen weten waar je was en het daarna herkennen. Echter niet alle locaties en activiteiten vinden plaats binnen 100 meter van je woning. Hij zal hierdoor in de gaten hebben dat jij je hebt verplaatst. Indien je je langzaam hebt verplaatst zal hij de categorie Lopen. Heb je jezelf snel verplaatst dan zal hij de categorie Transport. De eerste week kost dit je misschien 10 minuten om hem te leren. Daarna zal dit af en toe nodig zijn en vraagt hij hier ook zelf om.

Het prettige is dat deze app onder de vragen ook een veld Notes (Notities) heeft staan. Hier kun je aantekeningen achterlaten, als geheugensteun of als dagboek-functie. Deze optie ontbreekt vaak in andere apps. Door deze simpele toevoeging is het gelijk ook meer geworden dan alleen een tracking-app.

Wat heb ik gedaan?

Niet voor alle activiteiten geldt dat je van locatie wisselt. Zo komt bij mij een paar keer per week de thuiszorg langs en minstens één keer per week de schoonmaakster. Ik ga hiervoor niet de deur uit, maar vormt wel een belangrijke vulling van mijn dag. In dat geval tik ik in download Life Cycle het vakje thuis aan en klik ik op het Plusteken (+). Bovenaan komt nu de vraag: What did you doing? (Wat deed je?). Automatisch vult hij hier de laatst handmatig toegevoegde activiteit in. Deed je iets anders, dan kies je een andere categorie. Was je thuis, dan vult hij al automatisch je adres in en hetzelfde geldt voor je werk. Onder het kopje Time (Tijd) vul ik het gewenste tijdsvak in. Indien je in dit tijdsvak al reeds een andere activiteit hebt geregistreerd, verschijnt deze onder het tijdsvak onder het kopje Activitities during this time: (Activiteiten gedurende dit tijdsvak). Dit geeft je een extra ruggesteuntje om te voorkomen dat je iets dubbel invult of twee activiteiten door elkaar hebt gehaald. Je kunt ook hier een aantekening achterlaten, maar dat is niet verplicht. Je hoeft alleen rechtsboven in je scherm op Add (Toevoegen) te klikken en je activiteitencirkel is weer nauwkeuriger ingevuld. Op een hele snelle manier houd je zo een overzichtelijk dagboek bij. 

Weekoverzicht in Life Cycle

 

Gedragsobservatie

Tijdsbalans

Beweging

Maandoverzicht

Algemeen

Ook hier krijg je weer de donut te zien die je in dag- en weekrapportage ook aantref. Daar dit niet anders is dan de reeds besproken informatie sla ik dit dan ook over. 

Locatieoverzicht

Gedrag en balans

Beweging

Grootste schommelingen

Verder

Tot slot laat hij verteld hij mij nog hoeveel foto's ik deze maand heb gemaakt met mijn iPhone en dat ik de meeste thuis heb gemaakt. Mijn tweede favoriete fotolocatie blijkt het winkelcentrum te zijn. Dit kan kloppen, want ik maak nog wel eens foto's van prijzen en aanbiedingen als geheugensteuntje. Tot slot zie ik onderaan de pagina, net als in het weekoverzicht, netjes op datum mijn aantekeningen staan op een geel Post-It blaadje. De app kan ook nog een jaarrapportage geven, maar hij meld mij dat ik hiervoor nog 273 dagen, 10 uur, 41 minuten en 54 seconde moet wachten. Voor de rekenwonders onder ons: Je kan voor één keer de exacte datum en tijd berekenen van het schrijven van dit artikel.

Adresboek

Freemium of Premium

Even als Sleep Cycle download je download Life Cycle als één en dezelfde app ongeacht of je een betaalde of onbetaalde versie gebruikt. Een jaarlidmaatschap is € 8,91, wat overeenkomt met minder dan 75 cent per maand. Of je nu kiest voor de standaard gratis versie, die een Freemium wordt genoemd of kiest voor een betaalde Premium versie, maakt dit geen verschil in hoofdfuncties. Het verschil zit met name in het inzicht krijgen in gedrag en trends. Je data blijft onbeperkt opgeslagen, waardoor je uitgebreidere statistieken hebt. Je account zit dan gekoppeld aan een versleutelde geannoniemiseerde backup. Dit zorgt er voor dat je de data van Sleep Cycle en Life Cycle met elkaar kan synchroniseren. Hierdoor heb je wederom meer inzicht en mocht je van toestel veranderen of je telefoon crashen, heb je altijd direct al je data weer terug. Ik kan alleen maar zeggen: Doen voor die 75 cent!

Opmerking

Deze app is een zelflerend systeem, een soort kunstmatige intelligentie, hierdoor neemt het tijd in beslag voordat je over alle functies beschikt en zullen er steeds ook nieuwe functies en opties bijkomen. Dit geldt zowel voor Freemium als Premium gebruikers. Realiseer echter wel als je de gratis versie gebruikt dat de beschikbare data beperkter zal zijn, daar deze over een kortere tijd wordt opgebouwd. 

Oordeel

download Life Cycle is ronduit een fantastische app. De gratis app is al goed, maar de betaalde versie is helemaal geweldig. Desondanks vind ik dat ik een enorme minpunt is: De app is op het moment van schrijven niet beschikbaar voor Android of Windows. Dit is een app die op ten duur ook niet webbased kan worden gemaakt. Wil men dit echt een doorbraak geven, dan zullen ze de platforms moeten uitbreiden.

eeneeneeneengeen    Click to listen highlighted text! Het is vanzelfsprekend dat je weet waar je bent geweest. Worstel je echter met (beginnende) cognitieve problemen, dan is daar tegenwoordig veel aan te doen. Deze app houd bij waar je bent geweest, maar bied ook meerwaarden. Het geeft je inzicht in dat je meer doet op een dag, dan je verwacht. We verplaatsen ons veel vaker dan we ons realiseren, maar we doen ook veel meer dan we denken.  Aanleiding Door mijn cognitieve achteruitgang begon ik te vergeten wat ik had gedaan en waar ik was geweest. Dit had voor mij als gevolg dat mijzelf kwalijk begon te nemen dat ik niks deed op een dag en toch moe was. Het ging echter ook sociaal voor problemen zorgen. Als je eerst zeg dat je niet naar de winkels bent geweest en een halfuur later vertel je aan een ander dat je wel bent geweest, dan komt het woord leugenaar al snel om de hoek kijken. Daar ik niet steeds in mijzelf en in andermans verwijten wilde worden teleurgesteld ging ik opzoek naar een hulpmiddel en vond deze in  Life Cycle. Software of een app wat is gemaakt door dezelfde bedenker als Sleep Cycle, waar ik eerder over schreef. Life Cycle, waar ben ik geweest? In de eerste plaats is  Life Cycle een app die volgt waar je bent geweest. Hier zijn tientallen verschillende apps voor te krijgen. En voor de kritische lezer: Ik heb geen aandelen in dit Scandinavische bedrijf. Het toeval wil dat ik in deze app, de beste oplossing vond voor het volgen van mijn dag. Het is natuurlijk wel een vereiste dat je telefoon GPS heeft (het signaal wat je navigatiesysteem gebruikt). Dit zit tegenwoordig bijna standaard op je smartphone en steeds vaker ook op je tablet en laptop. Houd echter wel rekening er mee dat je accu sneller leeg is daar de hele dag je GPS aan staat. Het werkt eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Je installeerd deze app op je telefoon en doet de eerste dag niks. Die stap is voor iedereen eenvoudig. Op dag twee pak je telefoon en je zult zien dat je een schijfdiagram op je scherm staat, met daarin grijze vlakken met een vraagteken. Dit betekend dat de app wil weten waar je was. De eerste is uiteraard je eigen huis. Zodra je op dit vakje klikt krijg een kaartje te zien met een lokatie. Onder de vraag: Whera are you? (Waar was je?) zie je de lokatie is bij benadering. Als je bijvoorbeeld op huisnummer 66 woont zal hij aangeven een lokatie die jouw straatnaam heeft met huisnummer 64-68. In dat geval tik je het adres aan en pas je het aan in jouw huisnummer. Onder het adres staat de vraag: What are you doing? (Wat deed je daar?). Je kunt nu kiezen uit een rij categorieën. In dit geval kies je voor Home. Vanaf nu zal hij gelijk weten wanneer je thuis was, van hoe laat tot hoe laat en wat jouw exacte adres is. In het vervolg verschijnt er geen vraagteken meer in dit vakje, maar heeft hij een kleurtje en staat er een huisje afgebeeld. Persoonlijk vind ik dat regelmatig daar de vraag had moeten staan: Wat van voor plek is dit? Maar laat ik geen zeur zijn, dat snappen we allemaal wel.  Ben jij echter die dag ook naar het winkelcentrum gelopen dan zal er waarschijnlijk de eerste keer wel een vraagteken staan, maar zodra je hem in  Life Cycle het vraagteken aanklik zal hij al de suggestie geven dat je daar was om te Winkelen of om Boodschappen te halen. Als je nu echter klik op het antwoord bij Waar was je? dan krijg je hier hoogst waarschijnlijk al exact de naam van de winkel te zien waar je was. Staat deze er niet, dan staat hij er hoogst waarschijnlijk direct onder. Hoe verder je in de lijst met suggesties naar beneden gaat, hoe meer winkels je te zien krijg die steeds één of twee lokaties verder weg liggen. Vaak halverwege staat ook een algemeen adres genoemd voor het gehele winkelcentrum. Indien je bijvoorbeeld bij de Albert Heijn bent geweest en aangeeft dat je daar Boodschappen hebt gedaan, zal hij dit een volgende keer herkennen. Het kan echter gebeuren dat hij twijfelt omdat je bijvoorbeeld ook nog in de winkel er naast bent geweest. Dan kan het wezen dat je van categorie of winkel verander.  Ben jij die dag ook naar je werk geweest of ga je wekelijks naar de kerk of bibliotheek, dan zal hij dit ook de eerste keer willen weten waar je was en het daarna herkennen. Echter niet alle locaties en activiteiten vinden plaats binnen 100 meter van je woning. Hij zal hierdoor in de gaten hebben dat jij je hebt verplaatst. Indien je je langzaam hebt verplaatst zal hij de categorie Lopen. Heb je jezelf snel verplaatst dan zal hij de categorie Transport. De eerste week kost dit je misschien 10 minuten om hem te leren. Daarna zal dit af en toe nodig zijn en vraagt hij hier ook zelf om. Het prettige is dat deze app onder de vragen ook een veld Notes (Notities) heeft staan. Hier kun je aantekeningen achterlaten, als geheugensteun of als dagboek-functie. Deze optie ontbreekt vaak in andere apps. Door deze simpele toevoeging is het gelijk ook meer geworden dan alleen een tracking-app. Wat heb ik gedaan? Niet voor alle activiteiten geldt dat je van locatie wisselt. Zo komt bij mij een paar keer per week de thuiszorg langs en minstens één keer per week de schoonmaakster. Ik ga hiervoor niet de deur uit, maar vormt wel een belangrijke vulling van mijn dag. In dat geval tik ik in  Life Cycle het vakje thuis aan en klik ik op het Plusteken (+). Bovenaan komt nu de vraag: What did you doing? (Wat deed je?). Automatisch vult hij hier de laatst handmatig toegevoegde activiteit in. Deed je iets anders, dan kies je een andere categorie. Was je thuis, dan vult hij al automatisch je adres in en hetzelfde geldt voor je werk. Onder het kopje Time (Tijd) vul ik het gewenste tijdsvak in. Indien je in dit tijdsvak al reeds een andere activiteit hebt geregistreerd, verschijnt deze onder het tijdsvak onder het kopje Activitities during this time: (Activiteiten gedurende dit tijdsvak). Dit geeft je een extra ruggesteuntje om te voorkomen dat je iets dubbel invult of twee activiteiten door elkaar hebt gehaald. Je kunt ook hier een aantekening achterlaten, maar dat is niet verplicht. Je hoeft alleen rechtsboven in je scherm op Add (Toevoegen) te klikken en je activiteitencirkel is weer nauwkeuriger ingevuld. Op een hele snelle manier houd je zo een overzichtelijk dagboek bij.  Weekoverzicht in Life Cycle Tijdsverdeling Donuts Tijdsverdeling Automatisch genereert de app periodieke overzichten die je nuttige informatie opleveren. Even als je dagelijks overzicht verschijnt er na een week ook cirkel, die een donuts wordt genoemd. Hierin zie je in één oogopslag wat je die week hebt gedaan. Zijn er die week nog kleine splinteractiviteiten geweest, dan zijn die mogelijk geplaatst onder de categorie More...(Meer...). Zodra je deze aantik met je vinger, komt er een extra donut onder je weekoverzicht te staan met de resterende activiteiten.  Donuts     Gedragsobservatie Gedragsobservatie Kaart Gedragsobservatie Ben je die week voor het eerst ergens geweest dan zie je dit op een kaartje onder je donut staan onder het kopje First time (Eerste keer). Daaronder laat hij je zien welke activiteiten regelmatig terugkomen in jouw dagbesteding. Dit zie je dan staan onder het Returning habits (Terugkerende gewoonten). Hier kan ook een ander kopje komen te staan, namelijk Ongoing habits (Lopende gewoonten). Dit is geen normale Nederlandse term. Hiermee wordt aangegeven dat je activiteiten hebt die steeds vaker voorkomen en het er op gaat lijken dat dit een gewoonte wordt. Deze rapportage zorgt er dus niet alleen voor dat je een dagboek bijhoud, maar ook dat je inzicht krijgt in welke dingen je jezelf ritueel (begint) aan te leren. Dit kan rust geven in je hoofd. Je kunt hier een vaste plek in je planning voor gaan invullen, maar het kan net zo goed voor je een alarmsignaal zijn, dat dit juist iets is wat je niet wilt dat het een gewoonte wordt.  Kaart Tijdsbalans Tijdsbalans Grafieken Tijdsbalans Thuis Als we verder naar beneden scrollen krijg je nog meer inzicht in je dagbesteding. Zo laat hij mij eerst zien hoeveel tijd ik thuis ben geweest, onder de titel Every day balance (Dagelijkse balans). Linksboven in het grafiekje zie ik het symbool voor Thuis staan. In de grafiek zie ik hoeveel uren ik deze week en de voorgaande maanden thuis ben geweest. In mijn geval zie ik exact hoe goed/slecht het met mij gaat. Gaat het goed dan ben ik veel van huis. Aan de grafiek wordt een kort commentaar toegevoegd. In mijn geval staat daar vertaald: Je was het gebruikelijke aantal uren thuis, namelijk ongeveer 101 uur. Slaap In het volgende grafiekje staat linksboven een maantje, wat het categorie-symbool is voor Slapen. Het aantal uren nachtrust per week wil bij mij nog wel eens schommelen. Hoewel ik vrij strak dag/nachtritme heb, zorgt mijn werk en gezondheid er voor dat de uren wisselen. Ook hier laat de grafiek het vergelijk met de voorgaande maanden zien. Onder de grafiek is een kort commentaar toegevoegd wat mij verteld: Je hebt lichtelijk minder geslapen dan gebruikelijk. Je sliep deze week 46 uur, met een gemiddelde nachtrust van 6 uur een 33 minuten. Dit is voor mij een signaal dat ik moet oppassen dat ik wel aan het gemiddelde van 8 uur per nacht komt, voor voldoende balans. Voor deze analyse is het prettig als je ook gebruik maakt van Sleep Cycle. Je hoeft dan namelijk niet meer te registreren van hoe laat tot hoe laat je elke dag hebt geslapen. Deze informatie kan hij ook ophalen uit Apple Health of Google Fit. Werk Daaronder staat de laatste grafiek in deze categorie, met in het hoekje het symbool voor Werk. Ik werk 1 tot 2 nachtdiensten per week als telefonisch hulpverlener vanuit mijn huis. Ook hier zie ik mijn weekscore ten opzichte van de afgelopen maanden. Wat mij gelijk opvalt is dat ik een keer een week vakantie heb gehad, waardoor de curve eenmaal naar het nulpunt schiet. Toevallig heb ik deze week veel gewerkt. Daarom is aan de grafiek ook het commentaar toegevoegd: Je werkte deze week meer dan gebruikelijk. Je hebt deze week 9 uur gewerkt, terwijl je normaal gemiddeld 7 uur werk.  Grafieken Beweging Beweging Grafiek Beweging De op één na laatste overzicht in  Life Cycle gaat over je beweging. Voor mij bestaat beweging voornamelijk uit lopen. Daarom geeft hij deze ook alleen bij mij weer. Doordat mijn gezondheid aardig achteruit is gegaan, gaat het aantal stappen dat ik loop ook terug. Desondanks zie ik wel dat dit per week nog aardig blijft wisselen. In mijn geval staat linksboven in de grafiek dan ook het icoontje van Lopen. De grafiek vertoond weer mijn week score in lijn met de afgelopen maanden. Onder de grafiek wordt het commentaar toegevoegd: Je liep 12.179 stappen, wat betekend dat je gemiddeld 1.740 stappen per dag hebt gelopen. Dit is 10% minder dan gebruikelijk. Afgezien dat ik eigenlijk meer zou willen lopen (3.000 stappen per dag) stelt het mij ook teleur, daar ik van mening was dat ik juist meer had gelopen, vanwege het mooie weer. Het is daarom ook goed om objectieve informatie te kunnen volgen, in plaats een bedrieglijk gevoel. Grafiek Maandoverzicht Algemeen Ook hier krijg je weer de donut te zien die je in dag- en weekrapportage ook aantref. Daar dit niet anders is dan de reeds besproken informatie sla ik dit dan ook over.  Locatieoverzicht Locatieoverzicht Kaart en tabel Locatieoverzicht De eerst volgende kop in de maandrapportage is Visits and locations (Bezoeken en locaties). In een grijsvlak verteld hij mij op hoeveel verschillende plekken ik deze maand ben geweest.  Direct daaronder verschijnt een kaartje met daarop een aantal bezochte locaties. Daaronder staat de tekst: Apart from your home and work, these are the most popular visits for you this month: (Afgezien van je huis en werk, zijn dit de meest populaire bezoeken voor jou deze maand:) gevolgd door de top 5 locaties. Kaart en tabel Gedrag en balans Gedrag en balans Grafiek Gedrag en balans Direct daaronder volgt het kopje Monthly balance (Maandelijkse balans). Hij verteld mij dat er die maand 3 dagen zijn geweest dat ik in zijn geheel de deur niet uit ben geweest. In de grafiek zie ik vervolgens mijn verdeling van tijd in de categorieën Thuis, Werk en Slaap. In de grafiek zie je de maandelijkse scores van het afgelopen halfjaar. De app is zo vriendelijk mij te vertellen dat ik deze maand vaker thuis was dan gebruikelijk en dat ik zowel meer uren heb geslapen als gewerkt.  Grafiek Beweging Beweging Grafiek Beweging Het daarop volgende onderdeel geeft mijn inzicht in Transport and motion (Transport en beweging). Voor mij bestaat dit standaard uit twee categorieën: Lopen en Transport (auto, taxi, OV). Ook hier krijg je een grafiek te zien waarin de afgelopen 6 maanden zijn opgenomen. Boven de grafiek kan ik aflezen dat ik die maand 25 geen gebruik heb gemaakt van een transportvervoersmiddel. Indien ik moeite zou hebben met de grafiek aflezen, dan helpt hij mij op weg door als commentaar aan te geven: Je spendeerde minder tijd aan vervoer dan gebruikelijk en je liep deze maand even veel als de voorgaande maanden. Gelijk zie ik hier weer het nut van deze rapportage. Ik was namelijk in mijn weekresultaat teleurgesteld. Ik had hogere verwachtingen gehad. Mocht mijn motivatie hierdoor de grond zijn ingeboord, dan kan ik mij zelf nu een schouderklopje geven, want ondanks mijn verslechterde conditie, ben ik mij niet minder gaan bewegen. Wederom blijkt mijn gevoel een bedrieglijke weegschaal te zijn. Dit helpt mij dus ook om artsen en het revalidatiecentrum betere informatie te verstrekken, dan dat ik dit had moeten baseren op mijn geheugen en gevoel. Grafiek Grootste schommelingen Grootste schommelingen Grafiek Grootste schommelingen De laatste grafiek in  Life Cycle laat de grootste wijzigingen van deze maand zien. In mijn geval zie ik dat deze maand 3 uur minder in het ziekenhuis ben geweest - afkloppen - en ik meer tijd heb doorgebracht bij de sport van mijn dochter, Krav Maga. Dat kan kloppen, want ze heeft deze maand haar examen gehad en gehaald voor het niveau T1! Dit is ook terug te zien in het locatieoverzicht daar ik daarin terug zie dat ik in het Topsportcentrum naast het Feyenoord stadion ben geweest. Uiteraard zijn de uitkomende schommelingen toevallig zo, maar het zorgt er wel voor dat terugblik op een maand, met een gevoel dat ik niet had kunnen bereiken op basis van mijn eigen geheugen.  Grafiek Verder Tot slot laat hij verteld hij mij nog hoeveel fotos ik deze maand heb gemaakt met mijn iPhone en dat ik de meeste thuis heb gemaakt. Mijn tweede favoriete fotolocatie blijkt het winkelcentrum te zijn. Dit kan kloppen, want ik maak nog wel eens fotos van prijzen en aanbiedingen als geheugensteuntje. Tot slot zie ik onderaan de pagina, net als in het weekoverzicht, netjes op datum mijn aantekeningen staan op een geel Post-It blaadje. De app kan ook nog een jaarrapportage geven, maar hij meld mij dat ik hiervoor nog 273 dagen, 10 uur, 41 minuten en 54 seconde moet wachten. Voor de rekenwonders onder ons: Je kan voor één keer de exacte datum en tijd berekenen van het schrijven van dit artikel. Adresboek Adresboek Screenshots en Grafieken Adresboek  Life Cycle genereert een automatisch adresboek op basis van de bezoeken die ik gedurende de duur dat ik deze app op mijn telefoon heb staan. Dit is voor mij vooral handig aangezien ik vaak echt niet meer weet wanneer ik ergens ben geweest, maar vaak wel herinner dat ik ooit ergens ben geweest. Adressen onthoud ik echter niet. Afgezien van mijn eigen adres en het adres van mijn ouders en kinderen, verdwijnen de rest van de adressen naar de bodem van het grijze archief. Het ziet er hetzelfde uit als je contactenlijst op je telefoon. Zou je onder contacten op een naam klikken om telefoonnummer, mailadres en woonadres op te zoeken, kan je hier de betreffende locatie aantikken en krijg je zeer gedetailleerde informatie over je bezoeken van de afgelopen periode. Neem gerust kennis van het voorbeeld van de sportschool van mijn dochter. Als je deze informatie ziet, zal het niet veel fantasie van je kosten, om te realiseren dat deze schijnbaar bijkomende optie veel voordelen bied, ook voor jou persoonlijk. Screenshots en Grafieken Freemium of Premium Even als Sleep Cycle download je  Life Cycle als één en dezelfde app ongeacht of je een betaalde of onbetaalde versie gebruikt. Een jaarlidmaatschap is € 8,91, wat overeenkomt met minder dan 75 cent per maand. Of je nu kiest voor de standaard gratis versie, die een Freemium wordt genoemd of kiest voor een betaalde Premium versie, maakt dit geen verschil in hoofdfuncties. Het verschil zit met name in het inzicht krijgen in gedrag en trends. Je data blijft onbeperkt opgeslagen, waardoor je uitgebreidere statistieken hebt. Je account zit dan gekoppeld aan een versleutelde geannoniemiseerde backup. Dit zorgt er voor dat je de data van Sleep Cycle en Life Cycle met elkaar kan synchroniseren. Hierdoor heb je wederom meer inzicht en mocht je van toestel veranderen of je telefoon crashen, heb je altijd direct al je data weer terug. Ik kan alleen maar zeggen: Doen voor die 75 cent! Opmerking Deze app is een zelflerend systeem, een soort kunstmatige intelligentie, hierdoor neemt het tijd in beslag voordat je over alle functies beschikt en zullen er steeds ook nieuwe functies en opties bijkomen. Dit geldt zowel voor Freemium als Premium gebruikers. Realiseer echter wel als je de gratis versie gebruikt dat de beschikbare data beperkter zal zijn, daar deze over een kortere tijd wordt opgebouwd.  Oordeel  Life Cycle is ronduit een fantastische app. De gratis app is al goed, maar de betaalde versie is helemaal geweldig. Desondanks vind ik dat ik een enorme minpunt is: De app is op het moment van schrijven niet beschikbaar voor Android of Windows. Dit is een app die op ten duur ook niet webbased kan worden gemaakt. Wil men dit echt een doorbraak geven, dan zullen ze de platforms moeten uitbreiden.  

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?