Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 11,00 p/st

videolamp smart wifi Deze meest geavanceerde lamp, maakt veiligheids-alarm, babyfoon, intercom en slaapobservatie over-bodig. Op het eerste gezicht dit er uit een iets aan de grote kant LED-lamp. De ingebouwde camera overziet een grote ruimte dag en nacht probleemloos. Als je de alarmmodus aanzet, krijg je direct bericht als er iets gebeurt in de ruime. Ongeacht waar je op dat moment bent.

 

 

 

Aanleiding

videolamp smart specificatiesTijdens een pijnaanval 's nachts, zomer 2019, stond ik op van mijn bed om morfine te halen. Een onbekende tijd later werd ik wakker op de grond, met een kast over mij heen. Dit was niet de eerste keer dat ik buiten kennis raakte. Hiermee kwam een kwetsbaarheid bloot te liggen. Ik woon alleen, hoewel sinds kort mijn geweldige tienerdochter, deels bij mij woont. Ik heb nu zelf de controle om op afstand de video in te schakelen en contact te maken met mijn omgeving. Daar ik in een appartement woon, in het midden van de galerij, komt er zelden iemand langs mijn deur, laat staan dat iemand mij ziet. 

Wat wordt er geleverd?

videolamp smart uiterlijkIn dit geval gaat het om een shopping cart LED-lamp die als nevenfunctie heeft: Licht geven. Ik ga mij dus meer richten op zijn primaire doel, de camerafunctie. Om te beginnen wordt het set heel compleet geleverd. In de doos zit de camera-lamp, een fitting, een montagesetje en een duidelijke beknopte, maar duidelijke handleiding. Verwacht niet dat er in staat hoe je vervolgens de app gebruikt, maar dat wijst redelijk voor zich. 

Installatie

videolamp smart kijkhoekDe installatie is zo gepiept. Je kunt de shopping cart camera in een bestaande lamp draaien met een grote fitting. Als je hier niet over beschikt, is er een fitting meegeleverd. Deze kun je dan gelijk (laten) aansluiten in je huis. Download de app download iCSee voor op je telefoon, tablet of laptop. De installatie wijst voor zich. Als deze geïnstalleerd is open je de app. Je moet eenmalig een account aanmaken en mee inloggen. Dit voorkomt dat als je telefoon kapot gaat of wordt vervangen je de camera niet opnieuw hoeft te installeren. Zodra je de lamp aanzet wordt je welkom geheten door vriendelijke tweetalige Chinese dame. Schrik dus niet. Vervolgens klik je op de +. Je telefoon moet verbonden zijn met je WiFi. Binnen een paar tellen verbind hij automatisch de camera met je internet. De installatie is voltooid!

Functionaliteiten

Dit product heeft verrassend veel functies. In de onderstaande tekst zal ik deze opnoemen. Tenzij er interesse is, ga ik niet alle functies bespreken. De functies van de camera bespreek ik later in dit artikel. 

 • Intercom
 • Lamp
 • Babyfoon (sorry voor het foute woord)
 • Waarschuwingssysteem
 • Videoalarm (stilalarm)
 • Webcam
 • Verdrijvingsmodus
 • Speaker
 • Interne opname via MicroSD
 • Videobellen
 • Videoconferentie

Veiligheid

videolamp smart sd kaartHet gebruik van een intercom in de juist kan makkelijk zijn. Aangezien ik zelf op diverse plaatsen in huis een Google Home Mini heb, is dit voor mij niet noodzakelijk. Uiteraard kun je hem ook aanzetten als een lamp. Het geeft geen zee van licht, maar voldoende om een ruime omgeving helder te zien. De babyfoonfunctie is erg handig. Je kunt volstaan om alleen te luisteren. Naar keuze kun je het videobeeld mee laten lopen of pas als je wilt kijken. Het beschikt ook over een waarschuwingssysteem, waar ik erg blij mee ben. Via de app kan je de gevoeligheid zelf instellen. Een kleinkind in een ledikantje dat zit te spelen is geen reden om ongerust te zijn. Ook iemand die langdurig ziek is, kan op een gegeven moment moeilijk uit bed komen, omdat zijn benen weigeren. Helaas als we hebben geslapen, vallen we bij het ontwaken terug naar onze natuurlijke functies. Hierdoor gebeurt het nogal eens, dat iemand plompverloren uit bed stapt en naar twee stappen op de grond ligt. Het is echter niet nodig (en mogelijk) ook ongewenst als je iedere beweging in bed zie. Door de gevoeligheid te verlagen krijg je wel een signaal als iemand uit bed gaat, maar niet als hij ligt te draaien in zijn bed. Indien de lamp niet meer dan 2 meter bij iemand vandaan is, is hij zelfs in staat je ademhaling door te geven.

Alarm

videolamp smart inbraakalarmZoals je begrijpt zit de functie van video-observatie en alarm heel dicht bij elkaar. Dit zit ook in dezelfde tools verwerkt. Als je hem als inbraakalarm wilt gebruiken zet je de gevoeligheid hoog. Zodra er iets in je huis beweegt, krijg je een popup berichtje op je telefoon en kunt direct meekijken. De camera is in staat een omgeving van 10 bij 10 meter te observeren. Het maakt niet uit of het donker is of licht, in beide gevallen heb je helder beeld. Ook de infraroodsensor laat zich niet gelijk verstoren door kunstlicht. Wel merk ik dat, het beeld in de nacht, makkelijker kijkt in het zwart-wit dan in kleur. Je kunt er voor zorgen dat als iemand je woning binnendringt er een geluidsalarm klinkt en de lamp begint te flitsen of vol te laten branden. De gemiddelde inbreker zal zich hier niet prettig bij voelen en er voor kiezen het hazenpad te kiezen of de lamp te vernietigen. Dit is echter nutteloos als er een mini-SD in zit of je via je telefoon snapshots heb gemaakt of heb laten maken.

Camera

videolamp smart lichtWe hebben hierboven al enkele camerafuncties besproken. In deze alinea richt ik mij vooral op de camerafuncties vanuit de app. De camera neemt via een bolle lens (fish eye) de beelden op indien je dat wenst. Hierdoor kun je beelden in 360° bekijken. Het bekijken van de beelden kan in vele verschillende vormen en in meerdere schermen tegelijk. Standaard geeft hij het beeld weer in een bolling, waardoor je door te draaien de hele ruimte kan overzien. Wil je meer de details aan de buitenzijde bekijken kun je het beeld weergeven in een kegel. Mijn favoriete weergave is het scherm te splitsen in twee banen. Door dat het beeld 360° is opgenomen, is de software in staat de beelden 'aan elkaar te naaien'. Hierdoor kun je beide helften van de kamer oneindig rond blijven draaien, waardoor je elk klein detail kan observeren. Voor je gevoel ben je in een oneindige ruimte of panorama beland. Ook kun je het beeld weergeven diverse deelvensters. In de deelvensters kun je zelf bepalen op welke delen je focust en hoe ver je wilt inzoomen. Ik heb zelf een behoorlijk fors formaat telefoon, maar deze functie is alleen echt zinvol als ik het beeld stream naar mijn TV of het op een tablet bekijkt. Veel mensen hebben overigens de kantelbeveiliging op hun telefoon aan staan. Zet deze uit, want hierdoor kun bijna 100% ruimte winnen voor groter beeld. Indien gewenst kun je ook video's opnemen of foto's maken. Wie een beetje handig is kan hem ook aan je telefoon of pc koppelen, zodat je hem kunt gebruiken om te Skypen of voor videoconferentie. Het alleen al het zwarte deel van de fisheye bestaat uit 6 goede 1.4mm-lenzen .

Oordeel

Het is een extreem goed stuk technologie en een goed doorontwikkelde app. Het product wordt zeer compleet geleverd. De 'lamp' is van zeer goede kwaliteit materialen gemaakt. Dit is ook te merken aan het gewicht. De pluspunten zijn in de tekst al benoemd. Een minpuntje is dat de beeldkwaliteit van ver verwijderde beelde wat onscherp aandoen. Het beeld is helder, maar in het uiterste spectrum lijken gezichten gemaakt te zijn voor een aquarel. De shopping cart KERUI LED Light 960P Wireless Panoramic Home Security WiFi CCTV Fisheye is erg gevarieerd geprijst. Je kunt hem bestellen tussen de € 11,00-€ 35,00. Je kunt gewoon voor de goedkoopste gaan, daar hetzelfde product wordt geleverd. Wil je toch nog scherper beeld, dan zijn er ook duurdere varianten beschikbaar, maar in het algemeen met minder functies. Deze lamp kan het verschil maken of iemand verantwoord zelfstandig kan wonen of thuis kan worden verpleegt. Dat een dergelijke keuze kan afhangen van € 11,00 is wel verrassend. Al met al is het een hoogwaardig en compleet product en in een veelvoud zijn prijs waard.

 Waarschuwing

Chinese technologiebedrijven liggen onder vuur vanwege privacy-schandalen. Dit betekent ook dat de douane met grote vertraging het pakketje kunnen vasthouden. De invoerrechten zijn het probleem niet. Vraag daarom aan de verkoper op de pakbon te vermelden dat het om een LED-lamp gaan. Dit kan u 1-2 maanden vertraging schelen. In zoverre ik het kan controleren, is het vrijwel onmogelijk dat de fabrikant ongevraagd beelden opneemt of informatie doorverkoopt. Gezien de zorgvuldige informatievoorzieningen van de fabrikant en de hoogwaardige support, heb ik ook alle vertrouwen in dit bedrijf.

Technische specificaties

Energieverbruik: 3W
Afmetingen: 98x75x26mm
Optionele opslagcapaciteit: 64GB
Opnametijd bij hoogste kwaliteit: 8 uur
Opnametijd bij laagste kwaliteit: bijna 12 uur
Videocompressie: H.264
Fitting: E27
Temperatuur: -10°C tot 50°C
Afstand infrarood: 10m
Netwerkverbinding: Wi-Fi/802.11/b/g
Resolutie: 1280x960

    Click to listen highlighted text! Deze meest geavanceerde lamp, maakt veiligheids-alarm, babyfoon, intercom en slaapobservatie over-bodig. Op het eerste gezicht dit er uit een iets aan de grote kant LED-lamp. De ingebouwde camera overziet een grote ruimte dag en nacht probleemloos. Als je de alarmmodus aanzet, krijg je direct bericht als er iets gebeurt in de ruime. Ongeacht waar je op dat moment bent.       Aanleiding Tijdens een pijnaanval s nachts, zomer 2019, stond ik op van mijn bed om morfine te halen. Een onbekende tijd later werd ik wakker op de grond, met een kast over mij heen. Dit was niet de eerste keer dat ik buiten kennis raakte. Hiermee kwam een kwetsbaarheid bloot te liggen. Ik woon alleen, hoewel sinds kort mijn geweldige tienerdochter, deels bij mij woont. Ik heb nu zelf de controle om op afstand de video in te schakelen en contact te maken met mijn omgeving. Daar ik in een appartement woon, in het midden van de galerij, komt er zelden iemand langs mijn deur, laat staan dat iemand mij ziet.  Wat wordt er geleverd? In dit geval gaat het om een  LED-lamp die als nevenfunctie heeft: Licht geven. Ik ga mij dus meer richten op zijn primaire doel, de camerafunctie. Om te beginnen wordt het set heel compleet geleverd. In de doos zit de camera-lamp, een fitting, een montagesetje en een duidelijke beknopte, maar duidelijke handleiding. Verwacht niet dat er in staat hoe je vervolgens de app gebruikt, maar dat wijst redelijk voor zich.  Installatie De installatie is zo gepiept. Je kunt de  camera in een bestaande lamp draaien met een grote fitting. Als je hier niet over beschikt, is er een fitting meegeleverd. Deze kun je dan gelijk (laten) aansluiten in je huis. Download de app  iCSee voor op je telefoon, tablet of laptop. De installatie wijst voor zich. Als deze geïnstalleerd is open je de app. Je moet eenmalig een account aanmaken en mee inloggen. Dit voorkomt dat als je telefoon kapot gaat of wordt vervangen je de camera niet opnieuw hoeft te installeren. Zodra je de lamp aanzet wordt je welkom geheten door vriendelijke tweetalige Chinese dame. Schrik dus niet. Vervolgens klik je op de +. Je telefoon moet verbonden zijn met je WiFi. Binnen een paar tellen verbind hij automatisch de camera met je internet. De installatie is voltooid! Functionaliteiten Dit product heeft verrassend veel functies. In de onderstaande tekst zal ik deze opnoemen. Tenzij er interesse is, ga ik niet alle functies bespreken. De functies van de camera bespreek ik later in dit artikel.  Intercom Lamp Babyfoon (sorry voor het foute woord) Waarschuwingssysteem Videoalarm (stilalarm) Webcam Verdrijvingsmodus Speaker Interne opname via MicroSD Videobellen Videoconferentie Veiligheid Het gebruik van een intercom in de juist kan makkelijk zijn. Aangezien ik zelf op diverse plaatsen in huis een Google Home Mini heb, is dit voor mij niet noodzakelijk. Uiteraard kun je hem ook aanzetten als een lamp. Het geeft geen zee van licht, maar voldoende om een ruime omgeving helder te zien. De babyfoonfunctie is erg handig. Je kunt volstaan om alleen te luisteren. Naar keuze kun je het videobeeld mee laten lopen of pas als je wilt kijken. Het beschikt ook over een waarschuwingssysteem, waar ik erg blij mee ben. Via de app kan je de gevoeligheid zelf instellen. Een kleinkind in een ledikantje dat zit te spelen is geen reden om ongerust te zijn. Ook iemand die langdurig ziek is, kan op een gegeven moment moeilijk uit bed komen, omdat zijn benen weigeren. Helaas als we hebben geslapen, vallen we bij het ontwaken terug naar onze natuurlijke functies. Hierdoor gebeurt het nogal eens, dat iemand plompverloren uit bed stapt en naar twee stappen op de grond ligt. Het is echter niet nodig (en mogelijk) ook ongewenst als je iedere beweging in bed zie. Door de gevoeligheid te verlagen krijg je wel een signaal als iemand uit bed gaat, maar niet als hij ligt te draaien in zijn bed. Indien de lamp niet meer dan 2 meter bij iemand vandaan is, is hij zelfs in staat je ademhaling door te geven. Alarm Zoals je begrijpt zit de functie van video-observatie en alarm heel dicht bij elkaar. Dit zit ook in dezelfde tools verwerkt. Als je hem als inbraakalarm wilt gebruiken zet je de gevoeligheid hoog. Zodra er iets in je huis beweegt, krijg je een popup berichtje op je telefoon en kunt direct meekijken. De camera is in staat een omgeving van 10 bij 10 meter te observeren. Het maakt niet uit of het donker is of licht, in beide gevallen heb je helder beeld. Ook de infraroodsensor laat zich niet gelijk verstoren door kunstlicht. Wel merk ik dat, het beeld in de nacht, makkelijker kijkt in het zwart-wit dan in kleur. Je kunt er voor zorgen dat als iemand je woning binnendringt er een geluidsalarm klinkt en de lamp begint te flitsen of vol te laten branden. De gemiddelde inbreker zal zich hier niet prettig bij voelen en er voor kiezen het hazenpad te kiezen of de lamp te vernietigen. Dit is echter nutteloos als er een mini-SD in zit of je via je telefoon snapshots heb gemaakt of heb laten maken. Camera We hebben hierboven al enkele camerafuncties besproken. In deze alinea richt ik mij vooral op de camerafuncties vanuit de app. De camera neemt via een bolle lens (fish eye) de beelden op indien je dat wenst. Hierdoor kun je beelden in 360° bekijken. Het bekijken van de beelden kan in vele verschillende vormen en in meerdere schermen tegelijk. Standaard geeft hij het beeld weer in een bolling, waardoor je door te draaien de hele ruimte kan overzien. Wil je meer de details aan de buitenzijde bekijken kun je het beeld weergeven in een kegel. Mijn favoriete weergave is het scherm te splitsen in twee banen. Door dat het beeld 360° is opgenomen, is de software in staat de beelden aan elkaar te naaien. Hierdoor kun je beide helften van de kamer oneindig rond blijven draaien, waardoor je elk klein detail kan observeren. Voor je gevoel ben je in een oneindige ruimte of panorama beland. Ook kun je het beeld weergeven diverse deelvensters. In de deelvensters kun je zelf bepalen op welke delen je focust en hoe ver je wilt inzoomen. Ik heb zelf een behoorlijk fors formaat telefoon, maar deze functie is alleen echt zinvol als ik het beeld stream naar mijn TV of het op een tablet bekijkt. Veel mensen hebben overigens de kantelbeveiliging op hun telefoon aan staan. Zet deze uit, want hierdoor kun bijna 100% ruimte winnen voor groter beeld. Indien gewenst kun je ook videos opnemen of fotos maken. Wie een beetje handig is kan hem ook aan je telefoon of pc koppelen, zodat je hem kunt gebruiken om te Skypen of voor videoconferentie. Het alleen al het zwarte deel van de fisheye bestaat uit 6 goede 1.4mm-lenzen . Oordeel Het is een extreem goed stuk technologie en een goed doorontwikkelde app. Het product wordt zeer compleet geleverd. De lamp is van zeer goede kwaliteit materialen gemaakt. Dit is ook te merken aan het gewicht. De pluspunten zijn in de tekst al benoemd. Een minpuntje is dat de beeldkwaliteit van ver verwijderde beelde wat onscherp aandoen. Het beeld is helder, maar in het uiterste spectrum lijken gezichten gemaakt te zijn voor een aquarel. De  KERUI LED Light 960P Wireless Panoramic Home Security WiFi CCTV Fisheye is erg gevarieerd geprijst. Je kunt hem bestellen tussen de € 11,00-€ 35,00. Je kunt gewoon voor de goedkoopste gaan, daar hetzelfde product wordt geleverd. Wil je toch nog scherper beeld, dan zijn er ook duurdere varianten beschikbaar, maar in het algemeen met minder functies. Deze lamp kan het verschil maken of iemand verantwoord zelfstandig kan wonen of thuis kan worden verpleegt. Dat een dergelijke keuze kan afhangen van € 11,00 is wel verrassend. Al met al is het een hoogwaardig en compleet product en in een veelvoud zijn prijs waard.  Waarschuwing Chinese technologiebedrijven liggen onder vuur vanwege privacy-schandalen. Dit betekent ook dat de douane met grote vertraging het pakketje kunnen vasthouden. De invoerrechten zijn het probleem niet. Vraag daarom aan de verkoper op de pakbon te vermelden dat het om een LED-lamp gaan. Dit kan u 1-2 maanden vertraging schelen. In zoverre ik het kan controleren, is het vrijwel onmogelijk dat de fabrikant ongevraagd beelden opneemt of informatie doorverkoopt. Gezien de zorgvuldige informatievoorzieningen van de fabrikant en de hoogwaardige support, heb ik ook alle vertrouwen in dit bedrijf. Technische specificaties Energieverbruik: 3WAfmetingen: 98x75x26mmOptionele opslagcapaciteit: 64GBOpnametijd bij hoogste kwaliteit: 8 uurOpnametijd bij laagste kwaliteit: bijna 12 uurVideocompressie: H.264Fitting: E27Temperatuur: -10°C tot 50°CAfstand infrarood: 10mNetwerkverbinding: Wi-Fi/802.11/b/gResolutie: 1280x960  

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?