Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 6,50 p/st | Score: 7,3 | App: eWeLink

vuur

Iedereen weet je moet goede brandmelders in je huis hebben. Maar wat  nu als je hem niet kunt horen? Dan moet je hem zien. De minste functie heeft een brandmelder als je niet thuis bent, of bij bewustzijn bent. Koppel je rookmelder aan je telefoon. Leer hoe je veilig in- en buitenshuis kunt zijn met een slimme 433Mhz brandmelder.videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

 

Aanleiding voor de 433MHz Slimme Brandmelder

De aanleiding was een kerststukje dat oudjaarsavond in brand vloog in mijn huis, terwijl ik met de kinderen buiten vuurwerk was afsteken. Bij thuiskomst roken we een vreselijke scherpe lucht. Toen we de kamerdeur opende kwam er een steekvlam, doordat er opeens zuurstof bij kwam. Daar stond toen opeens een kast in brand, met vier kleurmuizen er in, die we als huisdieren houden. Toen merkte we pas, hoe weinig nut een gewone brandmelder heeft. Ten eerste gingen ze niet af, totdat wij de deur opende. (En nee, ik had geen goedkope brandmelders, maar een duur merk wat door de brandweer wordt gepromoot. Dit was zelfs een extra dure variant die op het lichtnet is aangesloten) Ten tweede merkte we al snel, dat je buren en voorbijgangers nauwelijks iets kunnen horen door de goed geisolleerde ramen en muren. Met andere woorden brandmelders zijn nutteloos als er niemand thuis. De schrik zat er goed in en daarom wilde ik een deugdelijk smart-technologische oplossing, maar die wel betaalbaar moest zijn. Zo kwam ik uit bij de merkloze shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder.

Uitpakken van de 433MHz Slimme Brandmelder

Na enkele weken arriveerde met de post de shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder flinterdun kartonnen doosje - als je dat nog karton mag noemen -. In het doosje zit een witte vierkante brandmelder en een vierkant papiertje van 5 bij 5 cm met chinese karakters er op. Verder is er niks. Geen handleiding, geen verwijzing naar een site: Helemaal niks! Aan de onderkant zie ik jumpers zitten. Jumpers zijn kleine zwarte blokjes die je op verschillende manieren op koperen pennetjes op een printplaat kan drukken. Hiermee kan je tig variaties maken en daar aan een bepaalde functie of opdracht koppelen. Degene die als enige weet in welke positie de jumpers moeten, is de fabrikant. 

Veelzijdige 433MHz Slimme Brandmelder

brandalarm

Deze brandmelder noemen we een slimme brandmelder. De shopping cart 433MHz Wireless Smoke Detector Fire Protection kost nog geen € 7,00. Je kunt shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder instellen op een stil-alarm (wat ik sterk afraad, tenzij het alleen een signaleer functie voor bijvoorbeeld sigarettenrook of stoom heeft). Het mooie is dat je deze zowel op geluid als op licht alarm kan laten afgeven. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. Deze verschillende programma's kun je instellen met de jumpers. Probeer verschillende combinaties en ondervind wat voor jou het prettigste programma is. Maak je geen zorgen, je kunt met de jumpers de 433MHz frequentie niet uitschakelen. Je kan niks fout doen, dus geef het een kans.

Gevoeligheid van de 433MHz Slimme Brandmelder

De gevoeligheid van de lens kan worden ingesteld door het ronde deksel in het midden dieper of minder diep in te drukken. Mocht u deze per post ontvangen en de postbode heeft er mee lopen te voetballen, dan kan het zijn als u de batterij er in plaatst dat gelijk het alarm afgaat. Dit koste mij een paar uur puzzelen, maar hopelijk blijft door deze tip het jou bespaard.

433MHz Slimme Brandmelder slim maken

Dezeshopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  is echt slim te noemen doordat je hem kunt koppelen met je WiFi-netwerk. De kans is redelijk groot dat de brandmelders in jouw huis al zijn voorzien van de 433MHz frequentie. Kijk op de sticker welk merk en type je hebt. Google deze eerst even na, want mogelijk kan je je bestaande rookmelders gebruiken als Slimme Brandmelder.

Indien je in bezit ben van een veiligheidsbridge kun je deze verbinden met je WiFi-router. In de onderstaande video zie je hoe je van een simpele rookmelder een shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  maakt. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een smart bridge. In dit voorbeeld is het een shopping cart Sonoff Bridge 433Mhz. Deze is voor €10 verkrijgbaar en functioneerd als ontvanger voor al je veiligheidsapparaten in huis.
We gaan dus een aantal dingen aan elkaar koppelen: Als eerste de app download eWeLink . Als tweede de shopping cart Sonoff Bridge 433Mhz en als derde deshopping cart 433MHz Slimme Brandmelder . Een externe sirene kan er ook aan worden gekoppeld, maar deze brandmelder maken wel zo veel kabaal dat de meeste huizen klein genoeg zijn om geen extra sirene nodig te hebben. Uiteraard verhoogt het wel de veiligheid. Hiervoor volg je dezelfde stappen als het koppelen van ditshopping cart 433MHz Slimme Brandmelder.

Verbind bestaande producten aan de Sonoff Bridge met eWeLink

Vermoedelijk is de shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  niet de enige 433Mhz product in huis. Zo is de Eneco TOON, Nest en Philips HUE producten hier op voorbereid. Mogelijk is jouw rookmelder al voorzien van deze optie. Het staat soms wel in de handleiding, maar niemand verteld hoe je het kan gebruiken. Daar gaan we nu dus verandering in aanbrengen, door te laten zien wat je met de shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  kan.  Mocht er een alarm afgaan, dan krijg je gelijk een melding op je telefoon, ongeacht of je thuis bent. Voorwaarde is dan wel dat je internet op je telefoon hebt. De harde realiteit is namelijk dat buren meestal niet reageren op een brandmelder van de buren, wat betekent dat jij eigenlijk altijd te laat bent als je niet thuis bent, of als iemand waar je zorg voor hebt niet in staat is alarm te slaan. Een alarmmelding op je mobiel kan dus van levensbelang zijn. Het mooie van deze goedkope, maar zeer innovatieve techniek is dat je het aan net zo veel telefoons, smartwatches, tablets, computers en laptops koppel als je maar zelf wilt. Mocht er brand uitbreken in huis, dan is niet alleen degene die in huis is gewaarschuwd, maar ook iedereen die niet thuis is. Dit maakt dat deze shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  je veiligheid enorm vergroot. 

Domme fabrikant van de 433MHz Slimme Brandmelder

Wat een complete flater is, is dat de fabrikant een technische man in dienst heeft die dit heeft ontwikkeld, maar het personeel totaal geen flauw idee heeft hoe het werkt. Ze kunnen je alleen vertellen hoe hij als gewone brandmelder werkt. Mijn vragen werden keer op keer doorgespeeld naar deze man, waarop het personeel terug kwam met een dermate complex technisch verhaal, dat zelfs ik er geen hout meer van begreep van wat hij zei. Daar vragen nooit konden worden beantwoord, vermoed ik dat deze brandmelders nooit door deze fabrikant is ontwikkeld, maar het product immiteerd of de  shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder in elkaar zet, even als ieder willekeurig stuk electronica. Na 9 maanden had ik nog geen werkbaar antwoord. Alsof ik na 9 maanden moest bevallen: Bij toeval ontrafelde ik het geheim van hoe het werkt.  Onderstaande video helpt jou ook om zonder enige technische kennis dit in jouw huis uit te voeren. 

Voor het gebruik van deze shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder moet je op je smartphone of tablet download eWeLink hebben geinstalleerd. 

Toekomst van 433Mhz techniek

Wat betreft de prijs van de  shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder hoef je het niet na te laten. Voor deze prijs heb je in de bouwmarkt vaak nog geeneens een simpele goed werkend brandalarm. Een absoluut minpunt is dat de fabrikant de techniek heeft laten ontwikkelen en wel de productie uitvoert, maar geen kennis heeft om een handleiding te schrijven of via de e-mail hierover te kunnen communiceren. Vermoedelijk kan deze op termijn ook worden gekoppeld met de TOON van Eneco en de NEST. Hij is met diverse alarmcentrales te koppelen die werken op dezelfde radiofrequentie. 

Beoordeling

Het product opzich is goed. Het voelt robuust aan. Het ontbreken aan een fatsoenlijke handleiding is een absoluut minpunt. Even als het gebrek aan kennis van eigen producten bij de fabrikant. Wie optimaal hiervan gebruik wil maken heeft voorkennis nodig. Voor de dagelijkse gebruikers is een standaard installatie voldoende en daarmee nog altijd een stuk goedkoper dan lokale producten. 

  Click to listen highlighted text! Iedereen weet je moet goede brandmelders in je huis hebben. Maar wat  nu als je hem niet kunt horen? Dan moet je hem zien. De minste functie heeft een brandmelder als je niet thuis bent, of bij bewustzijn bent. Koppel je rookmelder aan je telefoon. Leer hoe je veilig in- en buitenshuis kunt zijn met een slimme 433Mhz brandmelder.   Aanleiding voor de 433MHz Slimme Brandmelder De aanleiding was een kerststukje dat oudjaarsavond in brand vloog in mijn huis, terwijl ik met de kinderen buiten vuurwerk was afsteken. Bij thuiskomst roken we een vreselijke scherpe lucht. Toen we de kamerdeur opende kwam er een steekvlam, doordat er opeens zuurstof bij kwam. Daar stond toen opeens een kast in brand, met vier kleurmuizen er in, die we als huisdieren houden. Toen merkte we pas, hoe weinig nut een gewone brandmelder heeft. Ten eerste gingen ze niet af, totdat wij de deur opende. (En nee, ik had geen goedkope brandmelders, maar een duur merk wat door de brandweer wordt gepromoot. Dit was zelfs een extra dure variant die op het lichtnet is aangesloten) Ten tweede merkte we al snel, dat je buren en voorbijgangers nauwelijks iets kunnen horen door de goed geisolleerde ramen en muren. Met andere woorden brandmelders zijn nutteloos als er niemand thuis. De schrik zat er goed in en daarom wilde ik een deugdelijk smart-technologische oplossing, maar die wel betaalbaar moest zijn. Zo kwam ik uit bij de merkloze  433MHz Slimme Brandmelder. Uitpakken van de 433MHz Slimme Brandmelder Na enkele weken arriveerde met de post de  433MHz Slimme Brandmelder flinterdun kartonnen doosje - als je dat nog karton mag noemen -. In het doosje zit een witte vierkante brandmelder en een vierkant papiertje van 5 bij 5 cm met chinese karakters er op. Verder is er niks. Geen handleiding, geen verwijzing naar een site: Helemaal niks! Aan de onderkant zie ik jumpers zitten. Jumpers zijn kleine zwarte blokjes die je op verschillende manieren op koperen pennetjes op een printplaat kan drukken. Hiermee kan je tig variaties maken en daar aan een bepaalde functie of opdracht koppelen. Degene die als enige weet in welke positie de jumpers moeten, is de fabrikant.  Veelzijdige 433MHz Slimme Brandmelder Deze brandmelder noemen we een slimme brandmelder. De  433MHz Wireless Smoke Detector Fire Protection kost nog geen € 7,00. Je kunt  433MHz Slimme Brandmelder instellen op een stil-alarm (wat ik sterk afraad, tenzij het alleen een signaleer functie voor bijvoorbeeld sigarettenrook of stoom heeft). Het mooie is dat je deze zowel op geluid als op licht alarm kan laten afgeven. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. Deze verschillende programmas kun je instellen met de jumpers. Probeer verschillende combinaties en ondervind wat voor jou het prettigste programma is. Maak je geen zorgen, je kunt met de jumpers de 433MHz frequentie niet uitschakelen. Je kan niks fout doen, dus geef het een kans. Gevoeligheid van de 433MHz Slimme Brandmelder De gevoeligheid van de lens kan worden ingesteld door het ronde deksel in het midden dieper of minder diep in te drukken. Mocht u deze per post ontvangen en de postbode heeft er mee lopen te voetballen, dan kan het zijn als u de batterij er in plaatst dat gelijk het alarm afgaat. Dit koste mij een paar uur puzzelen, maar hopelijk blijft door deze tip het jou bespaard. 433MHz Slimme Brandmelder slim maken Deze 433MHz Slimme Brandmelder  is echt slim te noemen doordat je hem kunt koppelen met je WiFi-netwerk. De kans is redelijk groot dat de brandmelders in jouw huis al zijn voorzien van de 433MHz frequentie. Kijk op de sticker welk merk en type je hebt. Google deze eerst even na, want mogelijk kan je je bestaande rookmelders gebruiken als Slimme Brandmelder. Indien je in bezit ben van een veiligheidsbridge kun je deze verbinden met je WiFi-router. In de onderstaande video zie je hoe je van een simpele rookmelder een  433MHz Slimme Brandmelder  maakt. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een smart bridge. In dit voorbeeld is het een  Sonoff Bridge 433Mhz. Deze is voor €10 verkrijgbaar en functioneerd als ontvanger voor al je veiligheidsapparaten in huis.We gaan dus een aantal dingen aan elkaar koppelen: Als eerste de app  eWeLink . Als tweede de  Sonoff Bridge 433Mhz en als derde de 433MHz Slimme Brandmelder . Een externe sirene kan er ook aan worden gekoppeld, maar deze brandmelder maken wel zo veel kabaal dat de meeste huizen klein genoeg zijn om geen extra sirene nodig te hebben. Uiteraard verhoogt het wel de veiligheid. Hiervoor volg je dezelfde stappen als het koppelen van dit 433MHz Slimme Brandmelder. Verbind bestaande producten aan de Sonoff Bridge met eWeLink Vermoedelijk is de  433MHz Slimme Brandmelder  niet de enige 433Mhz product in huis. Zo is de Eneco TOON, Nest en Philips HUE producten hier op voorbereid. Mogelijk is jouw rookmelder al voorzien van deze optie. Het staat soms wel in de handleiding, maar niemand verteld hoe je het kan gebruiken. Daar gaan we nu dus verandering in aanbrengen, door te laten zien wat je met de  433MHz Slimme Brandmelder  kan.  Mocht er een alarm afgaan, dan krijg je gelijk een melding op je telefoon, ongeacht of je thuis bent. Voorwaarde is dan wel dat je internet op je telefoon hebt. De harde realiteit is namelijk dat buren meestal niet reageren op een brandmelder van de buren, wat betekent dat jij eigenlijk altijd te laat bent als je niet thuis bent, of als iemand waar je zorg voor hebt niet in staat is alarm te slaan. Een alarmmelding op je mobiel kan dus van levensbelang zijn. Het mooie van deze goedkope, maar zeer innovatieve techniek is dat je het aan net zo veel telefoons, smartwatches, tablets, computers en laptops koppel als je maar zelf wilt. Mocht er brand uitbreken in huis, dan is niet alleen degene die in huis is gewaarschuwd, maar ook iedereen die niet thuis is. Dit maakt dat deze  433MHz Slimme Brandmelder  je veiligheid enorm vergroot.  Domme fabrikant van de 433MHz Slimme Brandmelder Wat een complete flater is, is dat de fabrikant een technische man in dienst heeft die dit heeft ontwikkeld, maar het personeel totaal geen flauw idee heeft hoe het werkt. Ze kunnen je alleen vertellen hoe hij als gewone brandmelder werkt. Mijn vragen werden keer op keer doorgespeeld naar deze man, waarop het personeel terug kwam met een dermate complex technisch verhaal, dat zelfs ik er geen hout meer van begreep van wat hij zei. Daar vragen nooit konden worden beantwoord, vermoed ik dat deze brandmelders nooit door deze fabrikant is ontwikkeld, maar het product immiteerd of de   433MHz Slimme Brandmelder in elkaar zet, even als ieder willekeurig stuk electronica. Na 9 maanden had ik nog geen werkbaar antwoord. Alsof ik na 9 maanden moest bevallen: Bij toeval ontrafelde ik het geheim van hoe het werkt.  Onderstaande video helpt jou ook om zonder enige technische kennis dit in jouw huis uit te voeren.  Voor het gebruik van deze  433MHz Slimme Brandmelder moet je op je smartphone of tablet  eWeLink hebben geinstalleerd.  Toekomst van 433Mhz techniek Wat betreft de prijs van de   433MHz Slimme Brandmelder hoef je het niet na te laten. Voor deze prijs heb je in de bouwmarkt vaak nog geeneens een simpele goed werkend brandalarm. Een absoluut minpunt is dat de fabrikant de techniek heeft laten ontwikkelen en wel de productie uitvoert, maar geen kennis heeft om een handleiding te schrijven of via de e-mail hierover te kunnen communiceren. Vermoedelijk kan deze op termijn ook worden gekoppeld met de TOON van Eneco en de NEST. Hij is met diverse alarmcentrales te koppelen die werken op dezelfde radiofrequentie.  Beoordeling Het product opzich is goed. Het voelt robuust aan. Het ontbreken aan een fatsoenlijke handleiding is een absoluut minpunt. Even als het gebrek aan kennis van eigen producten bij de fabrikant. Wie optimaal hiervan gebruik wil maken heeft voorkennis nodig. Voor de dagelijkse gebruikers is een standaard installatie voldoende en daarmee nog altijd een stuk goedkoper dan lokale producten. 

Totaal score
Design
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Gevoeligheid
Instructies
Snelheid levering
Eenvoud Gebruik

NOOT: De waardering voor de levering is een gemiddelde. Vanuit China is het 30-90 dagen onderweg, wat een onvoldoende is, maar uit Duitsland slecht 1-2 dagen, wat perfect is. Ondanks het mysterie van het instellen van deze rookmelder en het ontbreken van enige instructie dan ook, beoordeel ik het eenvoudige verbruik wel met de volle aantal punten, dat de brandmelder direct het doet als een klassieke rookmelder. Er zit geen aan-/uitknop op, nog een reset-knop. Het enige te bewegen voorwerp is het dekseltje in het midden die je als testknop kunt gebruiken of door er aan te draaien de shopping cart 433MHz Slimme Brandmelder  meer of minder gevoelig voor rook, sigarettenrook en stoom. In principe mag je er van uitgaan dat de jumpers en het deksel reeds goed zijn geplaatst, dus hoef je niks meer te bedienen of te doen: een batterij plaatsen. 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?