Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis

boodschappenmandje 300x300 Er zijn twee dingen waar ik echt moeite mee heb. Dat zijn boodschappen doen en mijn geheugen. Het gevolg is dat is stuiter van de stress als ik met veel pijn en moeite mijn boodschappen hebben verzameld. Gelukkig heb ik nog jonge kinderen. Daardoor kan ik vaak nog wel zeggen: 'Denken jullie er aan dat we straks dit of dat meenemen?'. Natuurlijk willen ze dat, maar hebben ook genoeg aan hun hoofd.

 

Wie moet je dan kwalijk nemen als je thuis kom en de helft mist? 

Boodschappenlijstje

Ik ben blij mijn ouders nog te hebben, maar als ik aan dit thema denk, hoor ik mijn vader al zeggen: "Schrijf het dan ook eens een keer op!". Heel logisch gedacht. Echter komt het volgende probleem: Ik moet onthouden dat ik het moet opschrijven, ik moet onthouden waar het lijstje is, ik heb het niet overal bij de hand en vaak heb ik precies mijn handen onder het beslag of boter zitten als ik iets moet onthouden. Resultaat: Onleesbaar lijstje of lijstje kwijt.

Hier begint mijn eerste winst: Ik zeg op het moment dat mijn suiker op is: Hey Google, zet op mijn boodschappenlijstje... Bewust hou ik dan mijn mond, om te voorkomen dat de Home mij niet goed verstaat. En ja hoor, Home praat tegen mij terug: Wat moet ik op je boodschappenlijstje zetten?. Dan zeg ik: Kristalsuiker. Okay, ik heb Kristalsuiker aan je boodschappenlijstje toegevoegd. Wil je nog meer toevoegen? Als ik nee zeg, ga ik daarna weer verder met waar ik mee bezig was. Soms weet ik niet meer of ik iets er al heb opgezet of niet, dus vraag ik: Hey Google, wat staat er op mijn boodschappenlijstje? en mijn digitale hulp somt keurig op wat er op staat. Het grote voordeel is als ik naar de winkel ga, pak ik mijn telefoon uit mijn broekzak en kijk dan pas wat er op staat dit artikel zie je hoe je dit op je telefoon, tablet of computer zet.

Je opent je boodschappenlijstje door te klikken op het icoontje met een huisje van Google Home   Click to listen highlighted text! Er zijn twee dingen waar ik echt moeite mee heb. Dat zijn boodschappen doen en mijn geheugen. Het gevolg is dat is stuiter van de stress als ik met veel pijn en moeite mijn boodschappen hebben verzameld. Gelukkig heb ik nog jonge kinderen. Daardoor kan ik vaak nog wel zeggen: Denken jullie er aan dat we straks dit of dat meenemen?. Natuurlijk willen ze dat, maar hebben ook genoeg aan hun hoofd.   Wie moet je dan kwalijk nemen als je thuis kom en de helft mist?  Boodschappenlijstje Ik ben blij mijn ouders nog te hebben, maar als ik aan dit thema denk, hoor ik mijn vader al zeggen: Schrijf het dan ook eens een keer op!. Heel logisch gedacht. Echter komt het volgende probleem: Ik moet onthouden dat ik het moet opschrijven, ik moet onthouden waar het lijstje is, ik heb het niet overal bij de hand en vaak heb ik precies mijn handen onder het beslag of boter zitten als ik iets moet onthouden. Resultaat: Onleesbaar lijstje of lijstje kwijt. Hier begint mijn eerste winst: Ik zeg op het moment dat mijn suiker op is: Hey Google, zet op mijn boodschappenlijstje... Bewust hou ik dan mijn mond, om te voorkomen dat de Home mij niet goed verstaat. En ja hoor, Home praat tegen mij terug: Wat moet ik op je boodschappenlijstje zetten?. Dan zeg ik: Kristalsuiker. Okay, ik heb Kristalsuiker aan je boodschappenlijstje toegevoegd. Wil je nog meer toevoegen? Als ik nee zeg, ga ik daarna weer verder met waar ik mee bezig was. Soms weet ik niet meer of ik iets er al heb opgezet of niet, dus vraag ik: Hey Google, wat staat er op mijn boodschappenlijstje? en mijn digitale hulp somt keurig op wat er op staat. Het grote voordeel is als ik naar de winkel ga, pak ik mijn telefoon uit mijn broekzak en kijk dan pas wat er op staat dit artikel zie je hoe je dit op je telefoon, tablet of computer zet. Je opent je boodschappenlijstje door te klikken op het icoontje met een huisje van Google Home

En het kan nog makkelijker! Lees meer over boodschappen doen.

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?