Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis | App: Super Vision+ Score: 8,3

vergrootglas2 1 Hier is de 2e van de beste vergrotingsapps. Deze veel fraaier ogende app heeft redelijk dezelfde functies maar totaal andere prestaties. De Harvard Universiteit laat je het anders beleven, omdat je ook een VR-bril een nieuwe wereld in kunt stappen. Welke van de twee passen het beste bij jou?
videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding voor Super Vision+

De aanleiding voor download Super Vision+ Super Vision+ kan niet anders zijn dan voor MagnifyGlass. Dus sla deze paragraaf rustig over. Daarom herhaal ik in deze paragraaf waar het vorige artikel mee begon. Terwijl ik bezig was om een autootje in de app voor mijn Hot Wheels verzameling te zetten, kon ik onmogelijk de productcode lezen. Ik heb altijd al moeite met de kleine lettertjes onder op de autootjes, maar helemaal als het geel of geel is. Ik heb doordat de MS mijn oogspier (gelukkig nog niet de zenuw) heeft aangetast kan ik slecht contrasten zien en zie ik beperkt diepte. Ik heb hiervoor een bekend trucje: Je maakt gewoon een foto met je telefoon en vergroot het beeld daarna. Helemaal ideaal is het niet altijd, maar het werkt vaak wel. Waar geen oplossing voor is dat ik tril. Vandaag heb ik een slechte dag en kan geeneens lopen, zonder dat iemand mij helpt. Foto's maken is geen optie, want dat wordt onleesbaar. Opeens dacht ik: Waarom zou niet iemand een betere oplossing hebben bedacht in een app. En inderdaad in de AppStore verzuip je in de vergrootglasapps. Na enig zoeken en testen kwamen er eigenlijk maar twee apps als geschikt uit de bus als je een visuele beperking hebt, namelijk: MagnifyGlass en download Super Vision+ Super Vision+.

Het uiterlijk van Super Vision+

Ik ben opgevoed met dat het niet gaat om wat de ogen ziet, maar hoe het hart is. In dit geval is het uiterlijk duidelijk wel belangrijk en benoemenswaardig. download Super Vision+ Super Vision+ is overzichtelijk. Alle functies zijn direct in beeld, zonder dat het rommelig of een vol beeld geeft. Mocht je die mening met mij niet delen, dan kan je met je vinger twee keer tappen op het scherm en zullen alle toevoegingen van je scherm verdwijnen, met uitzondering van de informatiebutton. Ik heb in de afbeelding hiernaast de achtergrond zwart gehouden zodat de functies op zijn best zichtbaar zijn. Klik op de afbeeldingen in dit artikel om ze te vergroten.

Wat is Super Vision+?

De makers van Super Vision+

De app download Super Vision+ Super Vision+ is gemaakt voor Massachusetts Eye and Ear Infirmary, en gespecialiseerd oogziekenhuis in Boston dat onderdeel uitmaakt van de Harvard Universiteit. We kunnen dus stellen dat we te maken hebben met absolute specialisten. De app werd ontwikkeld door The Schepens Eye Research Institute, een oogonderzoeksinstituut welke eveneens is verbonden aan de Harvard Universiteit. De optelsom is dus een zware jongen. Werd download Super Vision+ MagnifyGlass ontwikkeld door de game en beveiligingsoftware ontwikkelaar RV App Studios LLC, bevind deze ontwikkelaars zich op eigen terein. Vermoedelijk staat tegenover download Super Vision+ Super Vision+ dan ook wel een heel ander budget, wat eerlijk gezegd direct zichtbaar is.

De functies van Super Vision+ 

Vergrootglas en zoomfunctie in Super Vision+

De primaire functie van download Super Vision+ Super Vision+ is uiteraard dat het een digitaal vergrootglas is. Ook deze app kan traploos inzoomen. Er wordt niet vermeld hoe ver je kunt inzoomen. Wel melden ze op de productpagina dat je de app zou kunnen gebruiken als microscoop. Daarin moet ik je echter teleurstellen, want dat wordt wel een hele slechte microscoop. Een stabiel beeld genereren is absoluut onmogelijk. Scherpstellen lukt op een gegeven moment wel, maar dan merk je dat dit een software correctie is daar een sterk ingezoomde haar een strakke zwarte lijn wordt. En zo van biologie vast nog wel weet is een haar geschubt (ik ben geen bioloog, dus dit heet vast anders, maar jullie snappen het idee wel). Hoewel deze app een zeer sterke zoomfunctie heeft, heb je daar niks aan, omdat de zoom softwarematig is zonder aanvulling van pixels. Simpel gezegd: De app maakt eigenlijk alleen maar een foto zonder in te zoomen. Gebruik je de zoomfunctie dan rekt hij het beeld uit. Je hebt dan de ware grote van je camera bereikt. Je heb software die bij het vergroten van beeld gaan gokken welke kleur op de plek van de rafels in het beeld moeten komen. Ga je inzoomen met download Super Vision+ Super Vision+, dan moet je halverwege het tweede van de zes streepjes stoppen. Dit kan alleen heel soms zinnig zijn te gebruiken bij beeld op afstand, als je een grof beeld wilt inschatten. De makers hadden de eer aan zichzelf moeten houden, door hem niet verder in te laten zoomen, want het eerste stuk levert erg goed beeld op. Onderstaand zie je de verandering van beeldkwaliteit als je deze stapsgewijs verhoogt.

Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+

Beeldstabilisator in Super Vision+

Ook aan download Super Vision+ Super Vision+ is een beeldstabilisator toegevoegd. Het resultaat blijft achter op die van download Super Vision+ MagnifyGlass. Deze paragraaf moest ik opnieuw schrijven daar ik te snel met mijn oordeel was. In het scherm staat onderin een prikbordpen. Als je deze aantikt moet  het beeld stabiliseren. Er is nauwlijks verandering waarneembaar en daarmee ronduit een aanfluiting. Echter toen ik de helptekst nogmaals las en zag dat ze nog een beeldstabilisator in de app hebben opgenomen. Deze kan je activeren door je vinger op het glas te drukken. Inderdaad stabiliseerd het beeld nu naar een goed leesbaar beeld. Het resultaat is verbluffend, maar... tremoren worden versterkt door spierspanning. Wat je op deze manier doet, is de spierspanning verhogen. Zowel de maker als het brein van download Super Vision+ Super Vision+ hadden er net als de vorige appmaker voor moeten kiezen om dit als een optie toe te voegen die je aan en uit kan zetten. 

Contrastfunctie in Super Vision+

Hier komt  download Super Vision+ Super Vision+ opeens heel goed uit de verf. De contrastkleuren zijn mooi strak en ogen prettig, zeker als je tekst wilt lezen in omgekeerde kleuren. Dit resultaat wordt wel beperkt door de mate waar je mee kunt inzoomen in deze app, zoals beschreven. En opnieuw is er wel commentaar op deze functie. Als je inzoomt in contrast dan vliegt je beeld als een gek heen en weer. Ik wordt er accuut wagenziek van als ik daar naar kijk. Er zit echter een in:

Beeld bevriezen in Super Vision+

Hier komen we op het punt waarom download Super Vision+ Super Vision+ briljant is en je kunt zien dat er echte specialisten aan hebben gewerkt die hier enorm veel uren van testen en evaluatie hebben gehad. Je kunt net als in de vorige app ook hier het beeld vastzetten of bevriezen. Dit doe je in deze app door op het slotje te tikken. Het wagenziekmakende beeld uit de vorige paragraaf veranderd ineens in een goed leesbare tekst die je naderhand ook kunt vergroten of verkleinen. Deze vergroting of verkleining blijft niet beperkt tot het beeld van je scherm, maar je kunt het beeld heen en weer slepen tot de uiterste grens van het bereik van de lens van je smartphone. download Super Vision+ Super Vision+ lijkt het beeld te renderen, wat betekend dat het softwarematig de optimale waarneming zoekt. Simpel gezegd: Hij kiest uit een verzameling beelden het beste beeld voor jou en optimaliseerd deze voor je ogen.  heeft deze functie ook wel, maar behaald niet het resultaat van. Helaas moet ik ook hier bij zeggen: Zoom niet te veel in, want dan wordt het al snel onleesbaar, zoals je kunt zien op de afbeelding. Hiernaast zie je het resultaat van de opname in de vorige paragraaf over de contrastfunctie. Het verschil is dan ook goed zichtbaar tussen de contrastafbeelding bij de vorige paragraaf en de contrastafbeelding naast deze paragraaf.

Belichting met Super Vision+

Even als in download Super Vision+ MagnifyGlass kan je de flitser inzetten als een lamp om beter licht te creeren. Het resultaat is in dit geval niet om over naar huis te schrijven. Het is gewoon een zaklamp die je aanzet. Ik vermoed dat Magnify Glass er voor gekozen is om niet alleen de lamp te gebruiken, maar ook dan gelijkertijd het beeld aan te passen naar de belichting. Daarbij kan je in download Super Vision+ Super Vision+ niet de sterkte van het licht aanpassen, wat dus automatisch al zorgt voor een slechter resultaat, omdat de kans groot is dat het beeld overbelicht of onderbelicht is. Het resultaat is in download Super Vision+ Super Vision+ gewoon teleurstellend.

Focussen met Super Vision+

Ook in download Super Vision+ Super Vision+ zit een autofucusfuntie. Deze kan je activeren door het vierkantje in je beeld aan te raken. Eerlijk gezegd zie ik bar weinig veranderen in mijn beeld. Het doet volgens mij wel iets, maar ik kan het nauwelijks benoemen. Dit komt denk ik omdat er is gekozen voor een automatische focusfunctie en je zelf dus niet kunt aangeven waar hij op moet scherp stellen. Aangezien een smartphone (gelukkig) nog niet verbonden is met ons brein, zal het zeer de vraag zijn of de software ook begrijpt waar jij op scherp wil stellen. Opnieuw teleurstellend, terwijl dit niet nodig was geweest. Er zijn genoeg goedkope digitale camera's die een prima autofocusfunctie heeft. Ook softwarematig is dit prima mogelijk als je dit vergelijk met een app als After Focus. Ik denk dat ze deze functie er beter uit kunnen halen, totdat deze goed is door ontwikkeld..

Foto's maken met Super Vision+

Tot slot zit er de mogelijkheid in om een foto van je beeld te maken. Dit is alleen mogelijk als je eerst je beeld heb bevroren met het bliksemschichtje. De foto's worden niet opgeslagen in je fotomap in Android of in gallerij in iOS. Ik heb geen idee waarom hier voor is gekozen. Je kunt de foto's wel achteraf handmatig opnemen in je foto-overzicht van je telefoon of tablet. Wat opvallend is, is dat je niet het beeld te zien krijg van waar je een foto van hebt genomen. Dit legt gelijk het hele euvel van download Super Vision+ Super Vision+ bloot: Hij maakt zonder te zoomen een foto. Iedere handeling die je in de app doet: vergroten, scherpstellen of contrast activeren, wordt alleen maar uitgevoerd op je scherm, maar niet daadwerkelijk toegepast. Als jij dus de tekst naar een leesbare grootte hebt gebracht en de kleuren hebt omgekeerd, krijg je alsnog achteraf een kleurenfoto met daarop een voor jou onleesbare tekst. Dit is een zo'n onzinnige misser! Waarom maak je goede ideeën die je vervolgens slecht uitvoert? 

Super Vision+ bespringt de toekomst

Bij het ontwikkelen van download Super Vision+ Super Vision+ als losse app is het niet gebleven. Deze app is ook doorontwikkeld tot een app voor Google Goggles. De Google Goggles is voor de niet ingewijden de intelligente bril van Google. Je kunt deze app in je bril installeren en via de commando's beeld in je bril vergroten naar de gewenste grootte, belichten en opslaan als foto. Dit maakt de Google Goggles ook tot een medische oplossing voor mensen met een visuele beperking. Dit zou betekenen dat mensen met een zeer slecht zicht en gebonden zijn aan hulp van anderen en andere minder prettige hulpmiddelen, een groot deel van hun handicap kunnen overwinnen. Ik zou tenminste er voor over hebben om met zo'n grote bril op mijn hoofd te lopen. Nu is de VR bril van Google niet verkrijgbaar voor particulieren. Toch kan je er al van meeprofiteren. Heb je een VR bril in huis, dan kan je deze app gewoon al gebruiken. Er zijn goedkope varianten verkrijgbaar bij de Action, Intertoys en regelmatig ook bij de Kruidvat en Albert Heijn. Marktplaats staat er vol mee en bestel anders de Google Cardboard voor minder dan  € 5,00. Het enige nadeel is dat je vooraf je vergroting moet instellen en dit dus niet aan de zijkant van je bril kunt doen. Het resultaat is aanzienlijk beter dan in de gewone app, ook al heb je minder functies. Je kunt er voor kiezen om je beeld te splitsen zodat je onderin het kleine beeld ziet en boven het grote beeld. Eigenlijk dus de omgekeerde versie van een variofocusbril. Dit werkt ongetwijfeld minder goed als in de Google Goggles, maar desondanks een zeer waardevolle optie. Ging het lezen van de krant niet meer, vanaf vandaag is dat geen enkel probleem meer!

Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+ Super Vision+

Beoordeling van Super Vision+

Er is veel aan te merken op download Super Vision+ Super Vision+, maar voorop moet worden gesteld dat hij wel samen met download Super Vision+ MagnifyGlass is geselecteerd als de twee beste apps uit een lijst van 30 aanbieders, is dat al een prestatie opzich. Ze laten beide Seeing Assistant Magnifier achter zich, terwijl de ontwikkelaar Transition Technologies S.A. dé ontwikkelaar is van software voor blinden en slechtziende. Wat deze app tot de beste app maakt voor mensen met een visuele beperking, is de pin-functie. Dit is ongekend goed uitgevoerd! Een tweede pluspunt is dat deze app volledig gratis, zonder een verborgen adder onder het gras. Visueel is de app grandioos ingericht. Het ziet er strak en overzichtelijk uit. Ieder icoon is met zorg vormgegeven zodat het voor mensen met slecht zicht toch herkenbaar is op hun scherm, ongeacht het beeld wat de camera ziet en er achter langsgaat. Het is uiteraard onoverkomelijk dat als je de camera richt op een lamp, de icoontjes niet meer zichtbaar zijn. Maar waarom zou je dat ook doen, als je derze app serieus wilt gebruiken. Van de contrastfunctie wordt ik blij. download Super Vision+ Super Vision+ laat zijn concurrentie op dit punt ver achter zich. De beeldstabilisator, fotofunctie en belichting is echt een afknapper. Deze functies zijn ook niet een beetje goed, maar gelijk slecht. Alstublief Harvard, verwijder deze functies er gewoon uit vandaan, tot je iets goeds kan leveren, dan blijft er absoluut prijswinnende app over. Ondanks alle kritiek, rolt er toch een mooi cijfer uit de bus, maar hoger was mogelijk geweest.   Click to listen highlighted text! Hier is de 2e van de beste vergrotingsapps. Deze veel fraaier ogende app heeft redelijk dezelfde functies maar totaal andere prestaties. De Harvard Universiteit laat je het anders beleven, omdat je ook een VR-bril een nieuwe wereld in kunt stappen. Welke van de twee passen het beste bij jou? Aanleiding voor Super Vision+ De aanleiding voor  Super Vision+ kan niet anders zijn dan voor MagnifyGlass. Dus sla deze paragraaf rustig over. Daarom herhaal ik in deze paragraaf waar het vorige artikel mee begon. Terwijl ik bezig was om een autootje in de app voor mijn Hot Wheels verzameling te zetten, kon ik onmogelijk de productcode lezen. Ik heb altijd al moeite met de kleine lettertjes onder op de autootjes, maar helemaal als het geel of geel is. Ik heb doordat de MS mijn oogspier (gelukkig nog niet de zenuw) heeft aangetast kan ik slecht contrasten zien en zie ik beperkt diepte. Ik heb hiervoor een bekend trucje: Je maakt gewoon een foto met je telefoon en vergroot het beeld daarna. Helemaal ideaal is het niet altijd, maar het werkt vaak wel. Waar geen oplossing voor is dat ik tril. Vandaag heb ik een slechte dag en kan geeneens lopen, zonder dat iemand mij helpt. Fotos maken is geen optie, want dat wordt onleesbaar. Opeens dacht ik: Waarom zou niet iemand een betere oplossing hebben bedacht in een app. En inderdaad in de AppStore verzuip je in de vergrootglasapps. Na enig zoeken en testen kwamen er eigenlijk maar twee apps als geschikt uit de bus als je een visuele beperking hebt, namelijk: MagnifyGlass en  Super Vision+. Het uiterlijk van Super Vision+ Ik ben opgevoed met dat het niet gaat om wat de ogen ziet, maar hoe het hart is. In dit geval is het uiterlijk duidelijk wel belangrijk en benoemenswaardig. Super Vision+ is overzichtelijk. Alle functies zijn direct in beeld, zonder dat het rommelig of een vol beeld geeft. Mocht je die mening met mij niet delen, dan kan je met je vinger twee keer tappen op het scherm en zullen alle toevoegingen van je scherm verdwijnen, met uitzondering van de informatiebutton. Ik heb in de afbeelding hiernaast de achtergrond zwart gehouden zodat de functies op zijn best zichtbaar zijn. Klik op de afbeeldingen in dit artikel om ze te vergroten. Wat is Super Vision+? De makers van Super Vision+ De app Super Vision+ is gemaakt voor Massachusetts Eye and Ear Infirmary, en gespecialiseerd oogziekenhuis in Boston dat onderdeel uitmaakt van de Harvard Universiteit. We kunnen dus stellen dat we te maken hebben met absolute specialisten. De app werd ontwikkeld door The Schepens Eye Research Institute, een oogonderzoeksinstituut welke eveneens is verbonden aan de Harvard Universiteit. De optelsom is dus een zware jongen. Werd  MagnifyGlass ontwikkeld door de game en beveiligingsoftware ontwikkelaar RV App Studios LLC, bevind deze ontwikkelaars zich op eigen terein. Vermoedelijk staat tegenover Super Vision+ dan ook wel een heel ander budget, wat eerlijk gezegd direct zichtbaar is. De functies van Super Vision+  Vergrootglas en zoomfunctie in Super Vision+ De primaire functie van Super Vision+ is uiteraard dat het een digitaal vergrootglas is. Ook deze app kan traploos inzoomen. Er wordt niet vermeld hoe ver je kunt inzoomen. Wel melden ze op de productpagina dat je de app zou kunnen gebruiken als microscoop. Daarin moet ik je echter teleurstellen, want dat wordt wel een hele slechte microscoop. Een stabiel beeld genereren is absoluut onmogelijk. Scherpstellen lukt op een gegeven moment wel, maar dan merk je dat dit een software correctie is daar een sterk ingezoomde haar een strakke zwarte lijn wordt. En zo van biologie vast nog wel weet is een haar geschubt (ik ben geen bioloog, dus dit heet vast anders, maar jullie snappen het idee wel). Hoewel deze app een zeer sterke zoomfunctie heeft, heb je daar niks aan, omdat de zoom softwarematig is zonder aanvulling van pixels. Simpel gezegd: De app maakt eigenlijk alleen maar een foto zonder in te zoomen. Gebruik je de zoomfunctie dan rekt hij het beeld uit. Je hebt dan de ware grote van je camera bereikt. Je heb software die bij het vergroten van beeld gaan gokken welke kleur op de plek van de rafels in het beeld moeten komen. Ga je inzoomen met Super Vision+, dan moet je halverwege het tweede van de zes streepjes stoppen. Dit kan alleen heel soms zinnig zijn te gebruiken bij beeld op afstand, als je een grof beeld wilt inschatten. De makers hadden de eer aan zichzelf moeten houden, door hem niet verder in te laten zoomen, want het eerste stuk levert erg goed beeld op. Onderstaand zie je de verandering van beeldkwaliteit als je deze stapsgewijs verhoogt. Beeldstabilisator in Super Vision+ Ook aan Super Vision+ is een beeldstabilisator toegevoegd. Het resultaat blijft achter op die van  MagnifyGlass. Deze paragraaf moest ik opnieuw schrijven daar ik te snel met mijn oordeel was. In het scherm staat onderin een prikbordpen. Als je deze aantikt moet  het beeld stabiliseren. Er is nauwlijks verandering waarneembaar en daarmee ronduit een aanfluiting. Echter toen ik de helptekst nogmaals las en zag dat ze nog een beeldstabilisator in de app hebben opgenomen. Deze kan je activeren door je vinger op het glas te drukken. Inderdaad stabiliseerd het beeld nu naar een goed leesbaar beeld. Het resultaat is verbluffend, maar... tremoren worden versterkt door spierspanning. Wat je op deze manier doet, is de spierspanning verhogen. Zowel de maker als het brein van Super Vision+ hadden er net als de vorige appmaker voor moeten kiezen om dit als een optie toe te voegen die je aan en uit kan zetten.  Contrastfunctie in Super Vision+ Hier komt   Super Vision+ opeens heel goed uit de verf. De contrastkleuren zijn mooi strak en ogen prettig, zeker als je tekst wilt lezen in omgekeerde kleuren. Dit resultaat wordt wel beperkt door de mate waar je mee kunt inzoomen in deze app, zoals beschreven. En opnieuw is er wel commentaar op deze functie. Als je inzoomt in contrast dan vliegt je beeld als een gek heen en weer. Ik wordt er accuut wagenziek van als ik daar naar kijk. Er zit echter een in: Beeld bevriezen in Super Vision+ Hier komen we op het punt waarom Super Vision+ briljant is en je kunt zien dat er echte specialisten aan hebben gewerkt die hier enorm veel uren van testen en evaluatie hebben gehad. Je kunt net als in de vorige app ook hier het beeld vastzetten of bevriezen. Dit doe je in deze app door op het slotje te tikken. Het wagenziekmakende beeld uit de vorige paragraaf veranderd ineens in een goed leesbare tekst die je naderhand ook kunt vergroten of verkleinen. Deze vergroting of verkleining blijft niet beperkt tot het beeld van je scherm, maar je kunt het beeld heen en weer slepen tot de uiterste grens van het bereik van de lens van je smartphone. Super Vision+ lijkt het beeld te renderen, wat betekend dat het softwarematig de optimale waarneming zoekt. Simpel gezegd: Hij kiest uit een verzameling beelden het beste beeld voor jou en optimaliseerd deze voor je ogen.  heeft deze functie ook wel, maar behaald niet het resultaat van. Helaas moet ik ook hier bij zeggen: Zoom niet te veel in, want dan wordt het al snel onleesbaar, zoals je kunt zien op de afbeelding. Hiernaast zie je het resultaat van de opname in de vorige paragraaf over de contrastfunctie. Het verschil is dan ook goed zichtbaar tussen de contrastafbeelding bij de vorige paragraaf en de contrastafbeelding naast deze paragraaf. Belichting met Super Vision+ Even als in  MagnifyGlass kan je de flitser inzetten als een lamp om beter licht te creeren. Het resultaat is in dit geval niet om over naar huis te schrijven. Het is gewoon een zaklamp die je aanzet. Ik vermoed dat Magnify Glass er voor gekozen is om niet alleen de lamp te gebruiken, maar ook dan gelijkertijd het beeld aan te passen naar de belichting. Daarbij kan je in Super Vision+ niet de sterkte van het licht aanpassen, wat dus automatisch al zorgt voor een slechter resultaat, omdat de kans groot is dat het beeld overbelicht of onderbelicht is. Het resultaat is in Super Vision+ gewoon teleurstellend. Focussen met Super Vision+ Ook in Super Vision+ zit een autofucusfuntie. Deze kan je activeren door het vierkantje in je beeld aan te raken. Eerlijk gezegd zie ik bar weinig veranderen in mijn beeld. Het doet volgens mij wel iets, maar ik kan het nauwelijks benoemen. Dit komt denk ik omdat er is gekozen voor een automatische focusfunctie en je zelf dus niet kunt aangeven waar hij op moet scherp stellen. Aangezien een smartphone (gelukkig) nog niet verbonden is met ons brein, zal het zeer de vraag zijn of de software ook begrijpt waar jij op scherp wil stellen. Opnieuw teleurstellend, terwijl dit niet nodig was geweest. Er zijn genoeg goedkope digitale cameras die een prima autofocusfunctie heeft. Ook softwarematig is dit prima mogelijk als je dit vergelijk met een app als After Focus. Ik denk dat ze deze functie er beter uit kunnen halen, totdat deze goed is door ontwikkeld.. Fotos maken met Super Vision+ Tot slot zit er de mogelijkheid in om een foto van je beeld te maken. Dit is alleen mogelijk als je eerst je beeld heb bevroren met het bliksemschichtje. De fotos worden niet opgeslagen in je fotomap in Android of in gallerij in iOS. Ik heb geen idee waarom hier voor is gekozen. Je kunt de fotos wel achteraf handmatig opnemen in je foto-overzicht van je telefoon of tablet. Wat opvallend is, is dat je niet het beeld te zien krijg van waar je een foto van hebt genomen. Dit legt gelijk het hele euvel van Super Vision+ bloot: Hij maakt zonder te zoomen een foto. Iedere handeling die je in de app doet: vergroten, scherpstellen of contrast activeren, wordt alleen maar uitgevoerd op je scherm, maar niet daadwerkelijk toegepast. Als jij dus de tekst naar een leesbare grootte hebt gebracht en de kleuren hebt omgekeerd, krijg je alsnog achteraf een kleurenfoto met daarop een voor jou onleesbare tekst. Dit is een zon onzinnige misser! Waarom maak je goede ideeën die je vervolgens slecht uitvoert?  Super Vision+ bespringt de toekomst Bij het ontwikkelen van Super Vision+ als losse app is het niet gebleven. Deze app is ook doorontwikkeld tot een app voor Google Goggles. De Google Goggles is voor de niet ingewijden de intelligente bril van Google. Je kunt deze app in je bril installeren en via de commandos beeld in je bril vergroten naar de gewenste grootte, belichten en opslaan als foto. Dit maakt de Google Goggles ook tot een medische oplossing voor mensen met een visuele beperking. Dit zou betekenen dat mensen met een zeer slecht zicht en gebonden zijn aan hulp van anderen en andere minder prettige hulpmiddelen, een groot deel van hun handicap kunnen overwinnen. Ik zou tenminste er voor over hebben om met zon grote bril op mijn hoofd te lopen. Nu is de VR bril van Google niet verkrijgbaar voor particulieren. Toch kan je er al van meeprofiteren. Heb je een VR bril in huis, dan kan je deze app gewoon al gebruiken. Er zijn goedkope varianten verkrijgbaar bij de Action, Intertoys en regelmatig ook bij de Kruidvat en Albert Heijn. Marktplaats staat er vol mee en bestel anders de Google Cardboard voor minder dan  € 5,00. Het enige nadeel is dat je vooraf je vergroting moet instellen en dit dus niet aan de zijkant van je bril kunt doen. Het resultaat is aanzienlijk beter dan in de gewone app, ook al heb je minder functies. Je kunt er voor kiezen om je beeld te splitsen zodat je onderin het kleine beeld ziet en boven het grote beeld. Eigenlijk dus de omgekeerde versie van een variofocusbril. Dit werkt ongetwijfeld minder goed als in de Google Goggles, maar desondanks een zeer waardevolle optie. Ging het lezen van de krant niet meer, vanaf vandaag is dat geen enkel probleem meer! Beoordeling van Super Vision+ Er is veel aan te merken op Super Vision+, maar voorop moet worden gesteld dat hij wel samen met  MagnifyGlass is geselecteerd als de twee beste apps uit een lijst van 30 aanbieders, is dat al een prestatie opzich. Ze laten beide Seeing Assistant Magnifier achter zich, terwijl de ontwikkelaar Transition Technologies S.A. dé ontwikkelaar is van software voor blinden en slechtziende. Wat deze app tot de beste app maakt voor mensen met een visuele beperking, is de pin-functie. Dit is ongekend goed uitgevoerd! Een tweede pluspunt is dat deze app volledig gratis, zonder een verborgen adder onder het gras. Visueel is de app grandioos ingericht. Het ziet er strak en overzichtelijk uit. Ieder icoon is met zorg vormgegeven zodat het voor mensen met slecht zicht toch herkenbaar is op hun scherm, ongeacht het beeld wat de camera ziet en er achter langsgaat. Het is uiteraard onoverkomelijk dat als je de camera richt op een lamp, de icoontjes niet meer zichtbaar zijn. Maar waarom zou je dat ook doen, als je derze app serieus wilt gebruiken. Van de contrastfunctie wordt ik blij. Super Vision+ laat zijn concurrentie op dit punt ver achter zich. De beeldstabilisator, fotofunctie en belichting is echt een afknapper. Deze functies zijn ook niet een beetje goed, maar gelijk slecht. Alstublief Harvard, verwijder deze functies er gewoon uit vandaan, tot je iets goeds kan leveren, dan blijft er absoluut prijswinnende app over. Ondanks alle kritiek, rolt er toch een mooi cijfer uit de bus, maar hoger was mogelijk geweest.

Totaal score
Zoom
Contrast
Stabilisator
Beeld bevriezen
Focussen
Belichting
Foto's maken
Vormgeving
Ondersteuning
Gebruiksgemak
Stabiliteit
Prijs-Kwaliteit
 

Beoordeling MagnifyGlass PRO

Totaal score
Zoom
Contrast
Stabilisator
Beeld bevriezen
Focussen
Belichting
Foto's maken
Vormgeving
Ondersteuning
Gebruiksgemak
Stabiliteit
Prijs-Kwaliteit
 

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?