Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 14,95 - € 153,50

oral endoscoop Kan je niet meer zien of jij je tanden goed heb gepoetst? Of ben je gewoon iedere keer de discussie zat met je kind of zijn gebit nu wel of niet schoon is? Dit is met een eenvoudig en toch geavanceerd stukje techniek op te lossen. Je kunt namelijk zelf beter zien of je gebit schoon is dan de tandarts. Bekijk je gebit op je telefoon of tablet met deze draadloze mondcamera.

 Aanleiding

In dit geval was deze aankoop niet voor mijn eigen gebit, daar ik die reeds kwijt ben. Ik hoorde de tandarts tegen mijn kinderen hetzelfde zeggen als tegen mij toen ik kind was: "Je moet beter je tandenpoetsen. Je slaat plekjes over." Bijna ieder kind krijgt deze opmerking en bijna ieder kind denkt dan: "Het zal wel, ik poets toch ieder dag mijn tanden!" Nee, tandartsen maken zich daarmee niet populair, ook al hebben ze gelijk. Nu heb ik eigenlijk geen zin om twee keer per dag monden te moeten inspecteren, terwijl mijn zicht toch te slecht is om het te zien. Nog minder heb ik zin heb ik er in om de zeurpiet te zijn, die plekjes ziet die 'er echt niet zitten'. Aan discussies kan je het beste een einde maken door je gelijk te bewijzen. En laten we eerlijk zijn: Als kinderen niet leren goed hun tanden te poetsen, leren ze het nooit. Tot hun 18e kost de tandarts misschien niets tot een beetje, maar daarna is het de grootste onvoorspelbare medische kostenpost in Nederland, als het om je eigen beurs gaat. 

Zo kwam ik tot de conclussie dat ik hiervoor 2 oplossing heb en deze mogelijk kan combineren. Ten eerste gebruikte de tandarts kleurstof om te laten zien welke plekjes niet goed zijn gepoetst. Hiervoor zijn relatief goedkoop kauwtabletten te koop. Ten tweede bestaat er een shopping cart WiFi Orale Endoscoop. Of wel een camera die er uitziet als een tandenborstel.

intraoral cameraWat is de WiFi Orale Endoscoop?

Wie de maker is is mij geheel onduidelijk, dus zal je het moeten doen met alleen de productnaam. Nu is de kans erg klein dat je een andere zult kopen, dan degene die ik hier beschrijf. Er zijn slechts enkele variaties op de markt, waarvan deze het meest voorkomende is. 

In de doos zitten slechts 3 onderdelen: Het handvat met daarin de accu en er op de cameraknoppen en accu-indicators. Verder zit er een USB-oplaadsnoer bij en tot slot de camera, die erg lijkt op het vervangbare deel van een elektrische tandenborstel. 

Het in elkaar zetten van de shopping cart WiFi Orale Endoscoop is snel gedaan, daar je alleen de camera in het handvat plug. Hij is reeds voorzien van een starthoeveelheid stroom in de accu. Waar het echter aan ontbreek is weer eens een fatsoenlijke handleiding. Zoals we tegenwoordig bijna gewoon gaan vinden, is ook hier de regel: Zoek maar lekker uit hoe het werkt. Daarom help ik je even opweg.

WiFi Orale Endoscoop samen met HT Mirror

De shopping cart WiFi Orale Endoscoop is in een handomdraai ingebruik genomen. Maar zoals gebruikelijk ontbreekt het aan een fatsoenlijke handleiding. Daarom geef ik bij deze een simpel stappenplan om de shopping cart WiFi Orale Endoscoop te installeren.

1Ga als eerste naar de Google Play Store of de App Store van Apple en zoek de app download HT Mirror. Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken, maar deze is het eenvoudigst, gratis en stabiel. De overige apps kan ik niet aanbevelen, vanwege slecht functioneren of onnodig afstaan van gegevens van onbekende chinese ontwikkelaars. 

2 Pak nu de WiFi Orale Endoscoop en zet deze met de knop bovenop het handvat aan. 

3Ga op je telefoon, tablet of laptop naar je WiFi instellingen toe en je zult de endoscoop er tussen zien staan. Daar deze naam niks zegt heb ik de naam aangepast in Tanden Poetsen. Dan weet iedereen waar we het over hebben. Dit kan je doen als je de app open en links onderin op het tandwiel tik. Tik nu op Rename SSID en wijzig deze naar een voor jouw herkenbare naam. Het aanpassen is niet noodzakelijk, maar bij een gezin wel zo praktisch. 

4Tik in het je scherm op de Afspeel-knop (>) rechts onderin je scherm. Vrijwel direct verschijnt het beeld.

Apple-gebruikers opgelet: De productpagina van download HT Mirror is in de AppStore in het Chinees. Je kunt echter met een gerust hart de app downloaden. Deze is in het engels, hoewel je in de praktijk geen taal nodig hebt om de app te gebruiken.

Leren omgaan met de WiFi Orale Endoscoop

Het kan wezen dat je in eerste instantie van de shopping cart WiFi Orale Endoscoop geen scherp beeld krijg. Geen nood. Je zult spoedig merken dat je hem rustig door je mond kan bewegen en ongeveer 1-3 centimeter van je gebit afhoud. Ik waarschuw je dat je waarschijnlijk de eerste keer je wild schrikt hoeveel vuil er op en tussen je gebit is achtergebleven. Op je scherm verschijnt je gebit fors uitvergroot. Ook zal je niet pas bij de tandarts er achter komen dat je een gaatje heb, want je ziet elk gaatje haarscherp. De kans is zelfs groot dat je meer ziet als wat de tandarts bij jou kan zien. In de kop van de camera zitten led-lampjes die er voor zorgen dat je een helder zicht in je mond hebt, zonder dat je beeld overbelicht raakt of te donker is. Wat dat betreft is de WiFi Orale Endoscoop excellent afgesteld. 

Op het handvat van de shopping cart WiFi Orale Endoscoop zit er aan de aan- en uitknop ook een knop waarmee je een foto in je mond kan maken. Ook is het mogelijk dit te doen via de app HT Mirror. Via HT Mirror kan je ook een video van je mond maken. Je zult echter ter vergeefs zoeken tussen je foto's waar de foto's en video's van je mond zijn gebleven. Deze vind je terug in HT Mirror als je op de Play Back knop tikt. Hieruit kan je de foto's wel opslaan bij je normale overzicht van foto's op je telefoon. 

Ook al heb je een slechte motoriek kan je deze shopping cart WiFi Orale Endoscoop goed gebruiken. Mijn handen trillen behoorlijk en dit heeft geen effect op het beeld. Ik heb zelf moeite met contrast waar te nemen en dat zorgt er voor dat ik in het donkere gat van mijn of andermans mond niet veel zie. Ook in dit handicap voorziet hij voortreffelijk. Je hoeft je hoofd ook niet in de meest onmogelijke hoeken te draaien om een poging te doen om in je mond te kijken. 

Er is één minpunt te melden: Als je de WiFi-verbinding met de shopping cart Orale Endoscoop heb gemaakt, wil iOS het vervelende gedrag gaan vertonen, dat hij de verbinding verbreekt en op je gewone WiFi zet, omdat je geen internetverbinding heb op de shopping cart WiFi Orale Endoscoop. Je kan dan aangeven dat je van de WiFi van de Orale Endoscoop wilt blijven gebruiken. Helaas moet je hierna wel weer opnieuw op de Play-knop tikken. 

Voor verbetering vatbaar?

Valt er niks af te dingen op deze shopping cart WiFi Orale Endoscoop? Jazeker en dat zit hem in het eerste woordje: WiFi. Voor gebruik moet je altijd op je telefoon van WiFi wisselen. Werkend via bluetooth of een stekkertje zou fijn zijn. Dat laatste kan wel, maar niet bij een iPhone. Dit kan alleen op de Android-toestellen met een micro-USB-poort. Ongetwijfeld is op het moment dat je dit artikel leest al een meer geschikt model voor jou beschikbaar, daarom verwijzen ik in de links naar de webshops naar een algemene zoekterm voor de Orale Endoscoop.

Leerzame en praktische tool: WiFi Orale Endoscoop

Ik ben best geschrokken hoe snel je gebit vervuild. Onderstaande linker foto ziet u hoe tandplak zich reeds ophoopt langs de randen van je gebit, nadat ik tanden heb gepoetst en heb ontbeten. Op de rechter foto is te zien dat mijn zoon een zeer zwak gebit heeft en zit te wachten tot de tandarts een gaatje/gat kan gaan vullen. Het maakt je er erg van bewust dat je gebit veel aandacht en zorg verdiend. Je ziet echter ook goed de algehele gezondheid van je gebit, tandvlees en tong. Iedere afwijking in de kleur wordt zichtbaar. Ik denk dat de tandartsen blij mogen zijn (of juist niet) met iedereen die deze shopping cart WiFi Orale Endoscoop gebruikt.    Click to listen highlighted text! Kan je niet meer zien of jij je tanden goed heb gepoetst? Of ben je gewoon iedere keer de discussie zat met je kind of zijn gebit nu wel of niet schoon is? Dit is met een eenvoudig en toch geavanceerd stukje techniek op te lossen. Je kunt namelijk zelf beter zien of je gebit schoon is dan de tandarts. Bekijk je gebit op je telefoon of tablet met deze draadloze mondcamera.  Aanleiding In dit geval was deze aankoop niet voor mijn eigen gebit, daar ik die reeds kwijt ben. Ik hoorde de tandarts tegen mijn kinderen hetzelfde zeggen als tegen mij toen ik kind was: Je moet beter je tandenpoetsen. Je slaat plekjes over. Bijna ieder kind krijgt deze opmerking en bijna ieder kind denkt dan: Het zal wel, ik poets toch ieder dag mijn tanden! Nee, tandartsen maken zich daarmee niet populair, ook al hebben ze gelijk. Nu heb ik eigenlijk geen zin om twee keer per dag monden te moeten inspecteren, terwijl mijn zicht toch te slecht is om het te zien. Nog minder heb ik zin heb ik er in om de zeurpiet te zijn, die plekjes ziet die er echt niet zitten. Aan discussies kan je het beste een einde maken door je gelijk te bewijzen. En laten we eerlijk zijn: Als kinderen niet leren goed hun tanden te poetsen, leren ze het nooit. Tot hun 18e kost de tandarts misschien niets tot een beetje, maar daarna is het de grootste onvoorspelbare medische kostenpost in Nederland, als het om je eigen beurs gaat.  Zo kwam ik tot de conclussie dat ik hiervoor 2 oplossing heb en deze mogelijk kan combineren. Ten eerste gebruikte de tandarts kleurstof om te laten zien welke plekjes niet goed zijn gepoetst. Hiervoor zijn relatief goedkoop kauwtabletten te koop. Ten tweede bestaat er een  WiFi Orale Endoscoop. Of wel een camera die er uitziet als een tandenborstel. Wat is de WiFi Orale Endoscoop? Wie de maker is is mij geheel onduidelijk, dus zal je het moeten doen met alleen de productnaam. Nu is de kans erg klein dat je een andere zult kopen, dan degene die ik hier beschrijf. Er zijn slechts enkele variaties op de markt, waarvan deze het meest voorkomende is.  In de doos zitten slechts 3 onderdelen: Het handvat met daarin de accu en er op de cameraknoppen en accu-indicators. Verder zit er een USB-oplaadsnoer bij en tot slot de camera, die erg lijkt op het vervangbare deel van een elektrische tandenborstel.  Het in elkaar zetten van de  WiFi Orale Endoscoop is snel gedaan, daar je alleen de camera in het handvat plug. Hij is reeds voorzien van een starthoeveelheid stroom in de accu. Waar het echter aan ontbreek is weer eens een fatsoenlijke handleiding. Zoals we tegenwoordig bijna gewoon gaan vinden, is ook hier de regel: Zoek maar lekker uit hoe het werkt. Daarom help ik je even opweg. WiFi Orale Endoscoop samen met HT Mirror De  WiFi Orale Endoscoop is in een handomdraai ingebruik genomen. Maar zoals gebruikelijk ontbreekt het aan een fatsoenlijke handleiding. Daarom geef ik bij deze een simpel stappenplan om de  WiFi Orale Endoscoop te installeren. Ga als eerste naar de Google Play Store of de App Store van Apple en zoek de app  HT Mirror. Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken, maar deze is het eenvoudigst, gratis en stabiel. De overige apps kan ik niet aanbevelen, vanwege slecht functioneren of onnodig afstaan van gegevens van onbekende chinese ontwikkelaars.   Pak nu de WiFi Orale Endoscoop en zet deze met de knop bovenop het handvat aan.  Ga op je telefoon, tablet of laptop naar je WiFi instellingen toe en je zult de endoscoop er tussen zien staan. Daar deze naam niks zegt heb ik de naam aangepast in Tanden Poetsen. Dan weet iedereen waar we het over hebben. Dit kan je doen als je de app open en links onderin op het tandwiel tik. Tik nu op Rename SSID en wijzig deze naar een voor jouw herkenbare naam. Het aanpassen is niet noodzakelijk, maar bij een gezin wel zo praktisch.  Tik in het je scherm op de Afspeel-knop (>) rechts onderin je scherm. Vrijwel direct verschijnt het beeld. Apple-gebruikers opgelet: De productpagina van  HT Mirror is in de AppStore in het Chinees. Je kunt echter met een gerust hart de app downloaden. Deze is in het engels, hoewel je in de praktijk geen taal nodig hebt om de app te gebruiken. Leren omgaan met de WiFi Orale Endoscoop Het kan wezen dat je in eerste instantie van de  WiFi Orale Endoscoop geen scherp beeld krijg. Geen nood. Je zult spoedig merken dat je hem rustig door je mond kan bewegen en ongeveer 1-3 centimeter van je gebit afhoud. Ik waarschuw je dat je waarschijnlijk de eerste keer je wild schrikt hoeveel vuil er op en tussen je gebit is achtergebleven. Op je scherm verschijnt je gebit fors uitvergroot. Ook zal je niet pas bij de tandarts er achter komen dat je een gaatje heb, want je ziet elk gaatje haarscherp. De kans is zelfs groot dat je meer ziet als wat de tandarts bij jou kan zien. In de kop van de camera zitten led-lampjes die er voor zorgen dat je een helder zicht in je mond hebt, zonder dat je beeld overbelicht raakt of te donker is. Wat dat betreft is de WiFi Orale Endoscoop excellent afgesteld.  Op het handvat van de  WiFi Orale Endoscoop zit er aan de aan- en uitknop ook een knop waarmee je een foto in je mond kan maken. Ook is het mogelijk dit te doen via de app HT Mirror. Via HT Mirror kan je ook een video van je mond maken. Je zult echter ter vergeefs zoeken tussen je fotos waar de fotos en videos van je mond zijn gebleven. Deze vind je terug in HT Mirror als je op de Play Back knop tikt. Hieruit kan je de fotos wel opslaan bij je normale overzicht van fotos op je telefoon.  Ook al heb je een slechte motoriek kan je deze  WiFi Orale Endoscoop goed gebruiken. Mijn handen trillen behoorlijk en dit heeft geen effect op het beeld. Ik heb zelf moeite met contrast waar te nemen en dat zorgt er voor dat ik in het donkere gat van mijn of andermans mond niet veel zie. Ook in dit handicap voorziet hij voortreffelijk. Je hoeft je hoofd ook niet in de meest onmogelijke hoeken te draaien om een poging te doen om in je mond te kijken.  Er is één minpunt te melden: Als je de WiFi-verbinding met de  Orale Endoscoop heb gemaakt, wil iOS het vervelende gedrag gaan vertonen, dat hij de verbinding verbreekt en op je gewone WiFi zet, omdat je geen internetverbinding heb op de  WiFi Orale Endoscoop. Je kan dan aangeven dat je van de WiFi van de Orale Endoscoop wilt blijven gebruiken. Helaas moet je hierna wel weer opnieuw op de Play-knop tikken.  Voor verbetering vatbaar? Valt er niks af te dingen op deze  WiFi Orale Endoscoop? Jazeker en dat zit hem in het eerste woordje: WiFi. Voor gebruik moet je altijd op je telefoon van WiFi wisselen. Werkend via bluetooth of een stekkertje zou fijn zijn. Dat laatste kan wel, maar niet bij een iPhone. Dit kan alleen op de Android-toestellen met een micro-USB-poort. Ongetwijfeld is op het moment dat je dit artikel leest al een meer geschikt model voor jou beschikbaar, daarom verwijzen ik in de links naar de webshops naar een algemene zoekterm voor de Orale Endoscoop. Leerzame en praktische tool: WiFi Orale Endoscoop Ik ben best geschrokken hoe snel je gebit vervuild. Onderstaande linker foto ziet u hoe tandplak zich reeds ophoopt langs de randen van je gebit, nadat ik tanden heb gepoetst en heb ontbeten. Op de rechter foto is te zien dat mijn zoon een zeer zwak gebit heeft en zit te wachten tot de tandarts een gaatje/gat kan gaan vullen. Het maakt je er erg van bewust dat je gebit veel aandacht en zorg verdiend. Je ziet echter ook goed de algehele gezondheid van je gebit, tandvlees en tong. Iedere afwijking in de kleur wordt zichtbaar. Ik denk dat de tandartsen blij mogen zijn (of juist niet) met iedereen die deze  WiFi Orale Endoscoop gebruikt. 

opname gebit na ontbijtgaatje

De hierboven weergegeven foto's zijn afkomstig uit prive eigendom. 
Deze foto's mogen niet zonder toestemming worden verspreid.

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?