Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

€ 4,50

goede positie in bed

Wie aan bed gebonden is of veel op bed ligt, weet hoe vervelend het is om niet comfortabel te liggen. Dit kan veel plezier je ontnemen. Maar wie niet kan bewegen en dus afhankelijk is van de hulp van een ander, weet ook dat je niet op elk moment wordt geholpen of dat je niet steeds er om wilt vragen. In deze lifehack laat ik je zien hoe je dit toch zelf kan doen.

Aanleiding voor 'Bewegen met een fitnessband'

De exacte aanleiding kan je lezen in het hoofdartikel van de serie: 'Bewegen met een fitnessband' Deze lifehack maakt onderdeel uit van deze serie. Mocht je niet over beide handen kunnen beschikken, dan kan je het natuurlijk in één hand vasthouden, maar je kunt ook de kwaliteit van de fitnessband benutten, zoals is het artikel is te lezen en te zien over het werken met één hand. 

Instructie Been verleggen in bed

In bed kan je met een electrische bodem je lichaam in vele posities brengen. Toch kan het oncomfortabel blijven. De oorzaak hiervan zijn meestal de positie van de benen. Deze bepalen de druk op je lichaam, totaan je schouders. Voor deze handeling is het slim om een lange  Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband  te gebruiken. Hoe minder ver je voorover hoeft te bukken, hoe minder energie het van je vergt en hoe minder risico er is dat je je evenwicht verliest. 

1. Buig zo mogelijk licht voorover, terwijl je beide uiteinde van de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband in beide handen houd, en werp deze over je voet heen. Probeer de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg  fitnessband in de holte van je voet te laten rusten. Hierdoor is er de minste kans dat hij tijdens de beweging gaat verschuiven.

2. Trek de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband strak aan en kom terug uit je licht gebogen positie. Hierdoor laat je de zwaarte kracht het meeste werk doen. Als het goed is komt je been al omhoog. Als je in bed ligt kan je terugkeren in je ligpositie. Als het goed is steekt je been nu ver genoeg naar boven om hem te kunnen bewegen.

3. Door met je linkerhand te trekken zal je been automatisch zich naar links bewegen en voor rechts geldt uiteraard het tegenovergestelde.

4. Als je been in de juiste positie is gekomen laat je je been weer zakken door je armen te strekken. Als je een lang genoege Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband gebruikt hoef je niet terug te keren naar een zithouding. Laat je niet gelijk verleiden door voorover te gaan bukken. Laat eerst de lengte van de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband zijn werk doen, dan pas je armen en als dit niet genoeg is pas je bovenlichaam. Indien jij je bovenlichaam moet inzetten, is dit een teken dat je er mogelijk wijs aan doet om een langere Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband te gebruiken.

5. Laat de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband met één van je handen los en rek hem met de andere hand weer naar je toe.

Ik hoop dat je nu weer recht in je bed ligt of dat je in een betere houding bent komen te liggen. Deze handeling kan je ook doen met beide voeten. Als je dit doet, hou er dan rekening mee dat je billen kunnen gaan functioneren als draaischijf als je weinig weegt of als je je benen te ver omhoog hebt getrokken.

Als je je benen nog wel wat kan optillen kan je kiezen voor een eenvoudiger en snellere handeling, maar minder ergonomisch verantwoord. Deze handeling is handig als je de Bestel fitnessbanden voor toepassing in de zorg fitnessband alleen als ondersteunend middel gebruikt of als je slechts een enkele hand kan gebruiken: Leg de band onder je kuit en til deze met één of twee handen op en beweeg deze in de richting van waar hij moet eindigen.

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?