Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Vanaf € 1,00- € 5,00

draaien in bed zonder papagaai 1Omdraaien in je bed lijkt zo'n vanzelfsprekende handeling. Toch verplaats je in één keer het grootste deel van je lichaamsgewicht. Het kan helpen om een bedrand te hebben die je beet kan pakken. Ook kan je natuurlijk de hulp van een ander inroepen. Maar als je nu alleen maar even ander wilt liggen, op het moment dat je even ontwaakt, zit je niet te wachten op het inroepen van hulp.

Aanleiding tot de serie 'Bewegen met een fitnessband'

De exacte aanleiding kan je lezen in het hoofdartikel van de serie: 'Bewegen met een fitnessband' Deze lifehack maakt onderdeel uit van deze serie. Mocht je niet over beide handen kunnen beschikken, dan kan je het natuurlijk in één hand vasthouden, maar je kunt ook de kwaliteit van de fitnessband benutten, zoals is het artikel is te lezen en te zien over het werken met één hand. Onderstaande instructie kan je waarschijnlijk al met één hand uitvoeren.

Instructie voor het draaien in bed met een fitnessband

Voor het draaien in bed kan je ook gebruik maken van de bedrand, maar deze pakt vaak niet prettig beet. Je kunt ook gebruik maken van de papagaai. Het nadeel is dat je hier altijd boven je hoofd moet rijken, veel kracht inzetten en je moet je schouder hiervoor soms in een nare houding brengen. Daar draaien er voor kan zorgen dat je een goede nachtrust hebt, is het destemeer niet prettig als je hier de hulp van een ander voor moet inschakelen. 

  1. Laat een fitnessband standaard in je bed liggen onder je lichaam door boven je net boven of recht onder je billen
  2. Sla de ene zijde van de fitnessband over je lichaam heen naar de kant toe waar je heen willt draaien
  3. Zet, indien mogelijk je knie omhoog van de andere kant dan waar je heen wilt rollen
  4. Pak de fitnessband zo dicht mogelijk bij je lichaam vast en duw deze van je af. Je lichaam zal vanzelf gaan rollen..

De instructievideo is nog in productie en volgt zo spoedig mogelijk

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?