Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

basispositie in bedAls in bed gaan al veel energie kost, is het des te meer van belang dat je gelijk goed in bed komt te liggen. Ook als je een onervaren persoon hulp vraagt bij het in bed gaan, kan het frustrerend zijn als in een zeer oncomfortabele positie komt te liggen en het trekken en duwen wordt om op de juiste plek te komen.

Aanleiding tot de serie 'Bewegen met een fitnessband'

De exacte aanleiding kan je lezen in het hoofdartikel van de serie: 'Bewegen met een fitnessband' Deze lifehack maakt onderdeel uit van deze serie. Mocht je niet over beide handen kunnen beschikken, dan kan je het natuurlijk in één hand vasthouden, maar je kunt ook de kwaliteit van de fitnessband benutten, zoals is het artikel is te lezen en te zien over het werken met één hand. 

De onderstaande instructies hoeven niet in combinatie met een fitnessband. Deze zijn ten aller tijden van toepassing bij het maken van veilige transfers in bed.

Instructies voor de basispositie in bed

Er zijn 3 goudenregels voor het goed in bed gaan liggen. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen dit goed heeft geanalyseert, geef ik het hier in 3 korte regels. Je kunt uiteraard ook de video bekijken. Zien is soms beter dan lezen.

  1. Zet je hoofdeinde omhoog in zijn maximale positie
  2. Verplaats het hoofdkussen naar de andere zijde van het bed, zodat deze niet je belemmert bij het uitstappen, maar ook niet bij het instappen onder je komt te liggen, waardoor je kunt vallen of in een verkeerde positie in je bed terecht komt.
  3. Zorg dat je zo diep mogelijk op je bed gaat zitten. Als de rand van je matras je knieholten raken, zit je ver genoeg naar achteren. Ga je verder naar achteren kan u uw evenwicht verliezen of komt u te ver op de rand van het bed uit als u gaat liggen. Niet ver genoeg naar achteren brengt ook risico met zich mee.

Hoe onbeduidend simpel deze 3 goudenregels zijn, zo belangrijk zijn ze voor het veilig uitvoeren van transfers.

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?