Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis - € 2,50 | App Magnify Glass PRO, Score: 8,2

vergrootglas Een vergrootglas heb je alleen nodig als je hem niet bij je hebt. Dat is frustrerend, maar je heb niet veel aan een vergrootglas als je erg trilt. Laat ik nu hiervoor de oplossing hebben gevonden. Je hebt hem altijd gratis op zak. Je hoeft niet te onthouden wat je hebt gezien of gelezen. Je kunt het contrast keren en het heeft ook nog een beeldstabilisator.videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding voor MagnifyGlass

Terwijl ik bezig was om een autootje in de app voor mijn Hot Wheels verzameling te zetten, kon ik onmogelijk de productcode lezen. Ik heb altijd al moeite met de kleine lettertjes onder op de autootjes, maar helemaal als het geel of geel is. Ik heb doordat de MS mijn oogspier (gelukkig nog niet de zenuw) heeft aangetast kan ik slecht contrasten zien en zie ik beperkt diepte. Ik heb hiervoor een bekend trucje: Je maakt gewoon een foto met je telefoon en vergroot het beeld daarna. Helemaal ideaal is het niet altijd, maar het werkt vaak wel. Waar geen oplossing voor is dat ik tril. Vandaag heb ik een slechte dag en kan geeneens lopen, zonder dat iemand mij helpt. Foto's maken is geen optie, want dat wordt onleesbaar. Opeens dacht ik: Waarom zou niet iemand een betere oplossing hebben bedacht in een app. En inderdaad in de AppStore verzuip je in de vergrootglasapps. Na enig zoeken en testen kwamen er eigenlijk maar twee apps als geschikt uit de bus als je een visuele beperking hebt, namelijk: download Magnify Glass MagnifyGlass en download Super Vision+ Super Vision+.

Wat is MagnifyGlass

Hoe gratis je gratis beschikt over MagnifyGlass PRO

Letterlijk vertaald heet de app simpelweg vergrootglas. In de AppStore heet hij Vergrootglas + Zaklamp 2020. Dit is een automatische naam door Apple gegeven. De vraag is of dit zo blijft heten. Daarom gebruik ik de oorspronkelijke naamdownload Magnify Glass MagnifyGlass. De app is net niet helemaal gratis, zoals bij zijn concullega download Super Vision+ Super Vision+. Het is alleen een vergrootglas die meer in huis heeft. MagnifyGlass kan je gratis downloaden voor zowel Apple als Android. Gratis is in deze app een bijzonder iets. Standaard kan je met deze app met en zonder flitser vergroten. Voor vele misschien voldoende. Echter als je 4 advertenties kijkt van 5-21 seconden, dan krijg je alle opties tot je beschikking. Wil je ook geen advertenties, dan kijk je nog 3 reclamevideootjes en er zijn geen advertenties meer (scheelt batterijen). Voor 14 dagen ben je nu eigenaar van download Magnify Glass MagnifyGlass PRO. Na twee weken kan je hetzelfde doen, om deze opties te behouden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen de maker een klein bedrag van € 2,50 te betalen en dan ben je levenslang eigenaar van download Magnify Glass MagnifyGlass PRO.

Functies van MagnifyGlass

Voor de handliggend is het in eerste instantie download Magnify Glass MagnifyGlass een vergrootglas dat werkt met de camera en flitser van je telefoon. Zodra je de app opent start direct het vergrootglas. Als je je camera ergens op richt, zie je in eerste instantie geen vergroting. Veeg je echter je vinger verticaal over het scherm, dan zoomt hij traploos in van 1.1 tot 5.0 keer.

Beeldstabilisator in MagnifyGlass PRO

 Waar ik echter heel erg blij van werd is het inzetten van een kunstmatige beeldstabilisator. Als ik namelijk ga inzoomen zonder stabilisator, dan wordt tekst onleesbaar. Nu is dit ook deels van je telefoon afhankelijk, want ik had voorheen een iPhone 5 en nu een iPhone 7 en dat maakt een wereld van verschil als het om stabiel beeld gaat. Maar een dag als vandaag volstaat een mechanische stabilisator niet. In deze download Magnify Glass MagnifyGlass PRO kan je deze optie aanzetten en het verschil is niet te missen. Hoewel ik deze functie niet zocht, vond ik een pareltje:

Vergrootglas   Vergrootglas

Contrastfunctie in MagnifyGlass PRO

Een tweede pro functie in  download Magnify Glass MagnifyGlass is de mogelijkheid om het beeld in verhoogd contrast weer te geven. Dit wordt ook wel eens kleuren omdraaien genoemd. Dit kan voor mensen met een visuele beperking zorgen dat iets beter leesbaar is. In het algemeen levert dit bij tekst een voordeel op, maar bij bijvoorbeeld een foto heeft het geen meerwaarde - zoals in de laatste afbeelding, maar doet het zelf zich te niet. Ook heeft contrast over licht meestal geen nut, omdat licht te veel witwaarden levert, zoals je ziet in de laatste foto, op het beeldscherm van mijn Chromebook, waar ik nu op zit te werken. Zet in deze functie je flitser niet al te fel, anders wordt ook de vezels in het papier in contrast gezet, wat een gebrokkelde achtergrond geeft. Zie afbeelding 3. Zoom ook niet te ver in. Hierdoor krijg je anders raffelige letters, zoals in afbeelding twee. Wil je het direct lezen zoom dan in tot net voor het punt dat het niet meer prettig leest. Op dit punt scoort download Super Vision+ Super Vision+ beter. Je kunt echter ook eerst een foto maken en dan inzoomen, zoals in de vierde afbeelding. Je behoud dan een veel zuiverder beeld. De onderstaande foto's kan je aanklikken om te vergroten en nog een tweede keer aanklikken om op ware grote weer te geven.

Vergrootglas Vergrootglas Vergrootglas Vergrootglas Vergrootglas

Overige functies

De bovenste twee opties zijn in download Magnify Glass MagnifyGlass denk ik de belangrijkste opties, die de grootste meerwaarden bieden. Maar dat is subjectief en daarom zal ik ook de overige functies benoemen. Een andere prettige optie is dat je met je vinger op je scherm kan aangeven waar hij op scherp moet stellen. Doordat hij realtime toepast, zit je niet vast aan details in een foto. Ook kan je een optie activeren om de app zelf te laten bepalen hoe fel de lamp moet branden om het optimale beeld te geven. Ik ervaar geen wereld van verschil, maar maakt wel lichtelijk verschil. Ik vind het net zo prima om links in mijn scherm zelf de lamplichtsterkte in te stellen met de schuif. Nu is leesbaarheid ook afhankelijk van hoe helder je scherm staat ingesteld. Hoewel het niet wordt aangegeven is deze optie wel aanwezig. Als je met je vinger van horizontaal over het beeld schuift, wordt hij feller als naar rechts beweegt en dempt hij als je naar rechts beweegt. Twijfel je over of je opname wel recht genoeg is, dan is hiervoor een praktische optie beschikbaar in download Magnify Glass MagnifyGlass PRO. Tot slot zit er een andere verborgen tool in MagnifyGlass PRO. De app is oorspronkelijk in het maleis geschreven en niet overal goed vertaald. Het tooltje waar ik op doel, heet in het menu "Beku.Betik Dan Tahan Untuk Menangkap Imej." Als ondertiteling: Beeld vastzetten. Tik en houd vast om het beeld vast te zetten. Als je dit doet op je scherm, geeft hij zelf aan wanneer je vinger mag los laten. Dit is dus een pauze stand in je beeld, wat heel prettig kan zijn als je het even rustig wilt bekijken. Dit is een andere optie dat de camerafunctie. Deze zit ook in de pro-versie van MagnifyGlass. 

Beoordeling van MagnifyGlass

De maker van download Magnify Glass MagnifyGlass heeft een prachtige app geleverd, met zeer nuttige functies. De stabilisator is briljant. Het zoomen gaat ook soepel. Het automatisch scherp stellen hapert soms. Je kunt dit echter ook handmatig doen door op je scherm aan te wijzen waar hij op moet scherp stellen. De contrastfunctie is goed, als je niet te ver inzoomt en het licht te fel zet. Een minpunt is de slordige vertaling van de app. Als je met advertenties kijken de app tijdelijk upgrade naar de pro-versie dan zal na het verwijderen van de advertenties, toch bovenaan je beeld een schuifbalkje bewegen die het tijdsverloop van de niet aanwezige adventie laat zien. De vormgeving kan echt een stuk beter. Zeker in vergelik met download Super Vision+ Super Vision+. De stabiliteit is niet 100%, zoals helaas bij de meerderheid van de apps tegenwoordig. Hij wil nog wel eens herstarten nadat je de multitask-functie van je telefoon hebt gebruikt. Het totaal beeld van de app is wat rommelig en functies zitten soms wat verstopt. Desondanks ben ik erg onder de indruk van de resultaten van deze app.   Click to listen highlighted text! Een vergrootglas heb je alleen nodig als je hem niet bij je hebt. Dat is frustrerend, maar je heb niet veel aan een vergrootglas als je erg trilt. Laat ik nu hiervoor de oplossing hebben gevonden. Je hebt hem altijd gratis op zak. Je hoeft niet te onthouden wat je hebt gezien of gelezen. Je kunt het contrast keren en het heeft ook nog een beeldstabilisator. Aanleiding voor MagnifyGlass Terwijl ik bezig was om een autootje in de app voor mijn Hot Wheels verzameling te zetten, kon ik onmogelijk de productcode lezen. Ik heb altijd al moeite met de kleine lettertjes onder op de autootjes, maar helemaal als het geel of geel is. Ik heb doordat de MS mijn oogspier (gelukkig nog niet de zenuw) heeft aangetast kan ik slecht contrasten zien en zie ik beperkt diepte. Ik heb hiervoor een bekend trucje: Je maakt gewoon een foto met je telefoon en vergroot het beeld daarna. Helemaal ideaal is het niet altijd, maar het werkt vaak wel. Waar geen oplossing voor is dat ik tril. Vandaag heb ik een slechte dag en kan geeneens lopen, zonder dat iemand mij helpt. Fotos maken is geen optie, want dat wordt onleesbaar. Opeens dacht ik: Waarom zou niet iemand een betere oplossing hebben bedacht in een app. En inderdaad in de AppStore verzuip je in de vergrootglasapps. Na enig zoeken en testen kwamen er eigenlijk maar twee apps als geschikt uit de bus als je een visuele beperking hebt, namelijk:  MagnifyGlass en  Super Vision+. Wat is MagnifyGlass Hoe gratis je gratis beschikt over MagnifyGlass PRO Letterlijk vertaald heet de app simpelweg vergrootglas. In de AppStore heet hij Vergrootglas + Zaklamp 2020. Dit is een automatische naam door Apple gegeven. De vraag is of dit zo blijft heten. Daarom gebruik ik de oorspronkelijke naam MagnifyGlass. De app is net niet helemaal gratis, zoals bij zijn concullega  Super Vision+. Het is alleen een vergrootglas die meer in huis heeft. MagnifyGlass kan je gratis downloaden voor zowel Apple als Android. Gratis is in deze app een bijzonder iets. Standaard kan je met deze app met en zonder flitser vergroten. Voor vele misschien voldoende. Echter als je 4 advertenties kijkt van 5-21 seconden, dan krijg je alle opties tot je beschikking. Wil je ook geen advertenties, dan kijk je nog 3 reclamevideootjes en er zijn geen advertenties meer (scheelt batterijen). Voor 14 dagen ben je nu eigenaar van  MagnifyGlass PRO. Na twee weken kan je hetzelfde doen, om deze opties te behouden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen de maker een klein bedrag van € 2,50 te betalen en dan ben je levenslang eigenaar van  MagnifyGlass PRO. Functies van MagnifyGlass Voor de handliggend is het in eerste instantie  MagnifyGlass een vergrootglas dat werkt met de camera en flitser van je telefoon. Zodra je de app opent start direct het vergrootglas. Als je je camera ergens op richt, zie je in eerste instantie geen vergroting. Veeg je echter je vinger verticaal over het scherm, dan zoomt hij traploos in van 1.1 tot 5.0 keer. Beeldstabilisator in MagnifyGlass PRO  Waar ik echter heel erg blij van werd is het inzetten van een kunstmatige beeldstabilisator. Als ik namelijk ga inzoomen zonder stabilisator, dan wordt tekst onleesbaar. Nu is dit ook deels van je telefoon afhankelijk, want ik had voorheen een iPhone 5 en nu een iPhone 7 en dat maakt een wereld van verschil als het om stabiel beeld gaat. Maar een dag als vandaag volstaat een mechanische stabilisator niet. In deze  MagnifyGlass PRO kan je deze optie aanzetten en het verschil is niet te missen. Hoewel ik deze functie niet zocht, vond ik een pareltje:   Contrastfunctie in MagnifyGlass PRO Een tweede pro functie in   MagnifyGlass is de mogelijkheid om het beeld in verhoogd contrast weer te geven. Dit wordt ook wel eens kleuren omdraaien genoemd. Dit kan voor mensen met een visuele beperking zorgen dat iets beter leesbaar is. In het algemeen levert dit bij tekst een voordeel op, maar bij bijvoorbeeld een foto heeft het geen meerwaarde - zoals in de laatste afbeelding, maar doet het zelf zich te niet. Ook heeft contrast over licht meestal geen nut, omdat licht te veel witwaarden levert, zoals je ziet in de laatste foto, op het beeldscherm van mijn Chromebook, waar ik nu op zit te werken. Zet in deze functie je flitser niet al te fel, anders wordt ook de vezels in het papier in contrast gezet, wat een gebrokkelde achtergrond geeft. Zie afbeelding 3. Zoom ook niet te ver in. Hierdoor krijg je anders raffelige letters, zoals in afbeelding twee. Wil je het direct lezen zoom dan in tot net voor het punt dat het niet meer prettig leest. Op dit punt scoort  Super Vision+ beter. Je kunt echter ook eerst een foto maken en dan inzoomen, zoals in de vierde afbeelding. Je behoud dan een veel zuiverder beeld. De onderstaande fotos kan je aanklikken om te vergroten en nog een tweede keer aanklikken om op ware grote weer te geven. Overige functies De bovenste twee opties zijn in  MagnifyGlass denk ik de belangrijkste opties, die de grootste meerwaarden bieden. Maar dat is subjectief en daarom zal ik ook de overige functies benoemen. Een andere prettige optie is dat je met je vinger op je scherm kan aangeven waar hij op scherp moet stellen. Doordat hij realtime toepast, zit je niet vast aan details in een foto. Ook kan je een optie activeren om de app zelf te laten bepalen hoe fel de lamp moet branden om het optimale beeld te geven. Ik ervaar geen wereld van verschil, maar maakt wel lichtelijk verschil. Ik vind het net zo prima om links in mijn scherm zelf de lamplichtsterkte in te stellen met de schuif. Nu is leesbaarheid ook afhankelijk van hoe helder je scherm staat ingesteld. Hoewel het niet wordt aangegeven is deze optie wel aanwezig. Als je met je vinger van horizontaal over het beeld schuift, wordt hij feller als naar rechts beweegt en dempt hij als je naar rechts beweegt. Twijfel je over of je opname wel recht genoeg is, dan is hiervoor een praktische optie beschikbaar in  MagnifyGlass PRO. Tot slot zit er een andere verborgen tool in MagnifyGlass PRO. De app is oorspronkelijk in het maleis geschreven en niet overal goed vertaald. Het tooltje waar ik op doel, heet in het menu Beku.Betik Dan Tahan Untuk Menangkap Imej. Als ondertiteling: Beeld vastzetten. Tik en houd vast om het beeld vast te zetten. Als je dit doet op je scherm, geeft hij zelf aan wanneer je vinger mag los laten. Dit is dus een pauze stand in je beeld, wat heel prettig kan zijn als je het even rustig wilt bekijken. Dit is een andere optie dat de camerafunctie. Deze zit ook in de pro-versie van MagnifyGlass.  Beoordeling van MagnifyGlass De maker van  MagnifyGlass heeft een prachtige app geleverd, met zeer nuttige functies. De stabilisator is briljant. Het zoomen gaat ook soepel. Het automatisch scherp stellen hapert soms. Je kunt dit echter ook handmatig doen door op je scherm aan te wijzen waar hij op moet scherp stellen. De contrastfunctie is goed, als je niet te ver inzoomt en het licht te fel zet. Een minpunt is de slordige vertaling van de app. Als je met advertenties kijken de app tijdelijk upgrade naar de pro-versie dan zal na het verwijderen van de advertenties, toch bovenaan je beeld een schuifbalkje bewegen die het tijdsverloop van de niet aanwezige adventie laat zien. De vormgeving kan echt een stuk beter. Zeker in vergelik met  Super Vision+. De stabiliteit is niet 100%, zoals helaas bij de meerderheid van de apps tegenwoordig. Hij wil nog wel eens herstarten nadat je de multitask-functie van je telefoon hebt gebruikt. Het totaal beeld van de app is wat rommelig en functies zitten soms wat verstopt. Desondanks ben ik erg onder de indruk van de resultaten van deze app.

Totaal score
Zoom
Contrast
Stabilisator
Beeld bevriezen
Focussen
Belichting
Foto's maken
Vormgeving
Ondersteuning
Gebruiksgemak
Stabiliteit
Prijs-Kwaliteit
 

Beoordeling Super Vision+

Totaal score
Zoom
Contrast
Stabilisator
Beeld bevriezen
Focussen
Belichting
Foto's maken
Vormgeving
Ondersteuning
Gebruiksgemak
Stabiliteit
Prijs-Kwaliteit
 

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?