Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis | Score: 8,4 | App: Seeing AI

seeingaiStel je voor dat je blind of slechtziend bent en er is kunstmatige intelligentie die voor jou kan kijken. Die verteld hoeveel geld op tafel ligt en dat je verteld wat er in die brief staat die in de post zat. Misschien weet je dat dit met kunstmatige intelligentie mogelijk is, maar weet je ook dat jij hier gratis over kan beschikken?videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding voor Microsoft Seeing AI

Tijdens één van mijn zoektochten naar een waardige app voor Slim!Zelfstandig stuitte ik op de app download Microsoft Seeing AI. De laatste letters zijn 'ai', maar dit is door hoofdlettergebruik niet echt duidelijk. Hier werd een app aangeboden die over fabelachtige kwaliteiten zou beschikken. Zodra iets fabelachtige kwaliteiten heeft, begin ik al te twijfelen aan de waarheid van zo'n product. Toch daagde deze app mij uit om voor jullie te testen.

Wat is Microsoft Seeing AI?

download Microsoft Seeing AI is een kunstmatige intelligentie die je verteld wat en wie je ziet door de lens van je camera. Het varieert van tekst voorlezen tot personen herkennen en van streepjescode lezen tot hoeveel geld aan de cassiere geeft. Hieronder zullen we elke optie kort bespreken. Deze optie is niet alleen voor blinden en slechtziende geweldig, maar ook voor mensen met dyslectie en dyscalculie. Ook al heb je al deze beperkingen niet, dan nog is het een uiterst intressante app om gratis op je telefoon te hebben.

Hoewel download Microsoft Seeing AI als een product uit de toekomst klinkt, is het project al in 2016 wereldkundig gemaakt. In het algemeen vind ik Microsoft de laatste jaren achter de feiten aanloopt. In deze hebben ze getoont Apple en Google achter zich te laten en als de hololens. Met beide toont Microsoft betrokken te willen zijn bij de gezondheidszorg. Bij de meeste onderdelen zit een videa in een tabblad, zodat het artikel overzichtelijk blijft. In deze video spreekt een man die blind of zeer slechtziend is. Hierdoor kijkt hij je niet recht aan, als dit hinderd, focus je dan op wat hij zegt, ook al is zijn spraak verstoord. Hij heeft een goed en helder verhaal, wat de moeite waard is om je tijd voor te nemen.

 

Kleurenscanner

De volgende optie in download Microsoft Seeing AI is de kleurenscanner. Het is de optie waar ik het minst over te spreken ben. De camera scant kleuren om je heen en noemt deze voor je op. Echter moet je hier volkomen goed daglicht hebben, geen schaduwen, geen lampen aan hebben staan en geen reflectie. Pas dan kan hij kleuren herkennen. Wijkt de situatie echter op één van deze punten af, dan wordt wit al snel grijs genoemd en zal zwart voor donkergroen worden aangezien. Ik denk dat deze optie ook minder relevant is voor iemand die al heel zijn leven blind is. Welk kan ik mij voorstellen dat je van omstanders leert welke kleur een voorwerp hoort te hebben en dit meehelpt in het helkennen van producten, maar dat wordt wel een omslachtig product.  Ben je echter kleurenblind, dan is deze app een prettige aanvulling, maar geen overal te gebruiken optie.

Lichtscanner

Dit is denk ik de best werkende optie in download Microsoft Seeing AI. Hoe kan je overdragen hoe het licht is als iemand niets kan zien? Ik had hier geen oplossing voor gehad. Echter hier is een werkbare oplossing. Je camera registreerd het licht. Hoe feller het licht is, hoe hoger de toon uit je speaker wordt. Hoe minder licht er is, hoe lager wordt de toon. Het is uiterst simpel en werkt perfect als een geoliede trein. Hiermee zijn we gekomen aan de laatste knop onderin de werkbalk van de app, maar niet aan het einde van de opties in download Microsoft Seeing AI.

Overige opties in Microsoft Seeing AI

Bladeren in foto's

Tot slot kun je gebruik maken van bestaande foto's. Via het hamburger-menu kom je bij de optie Bladeren in foto's.  Deze optie verzameld alle functies in één. Heb je foto's op je tablet of telefoon staan, dan kan je hier doorheen bladeren. Bij alleen beeld zal hij vertellen wat daar op te zien is. Staat er echter tekst op  dan zal hij deze aan je voorlezen of je in delen laten aantikken. Betreft het een screenshot (een foto van je scherm) dan benoemd hij de tijd waarop hij is gemaakt, maar wacht af tot jij aangeeft welk deel van de screenshot mag worden voorgelezen. Ik vermoed vanwege je privacy. Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien wordt door download Microsoft Seeing AI gezien wanneer de foto is gemaakt, wat van soort afbeelding het is, wat er op afgebeeld is of wat het thema is. {/gspeach}

Beoordeling Microsoft Seeing AI

Een eenduidig oordeel geven over deze app is vrijwel onmogelijk. Laten we eerlijk zijn: Bij het één heb ik een absolute wow-factor, maar op andere onderdelen is toch mijn gedacht: "Laat deze optie nog even in de ijskast staan, totdat het goed werkt". Maar desondanks kan ik niet anders zeggen dat deze app briljant en innovatief is. Eigenlijk kent Seeing AI geen concurrentie en is het dus uniek in zijn soort. Daarbij bewonder ik dat Microsoft deze app gratis aanbied, daar deze app ongetwijfeld bakken met geld heeft gekost aan research en ontwikkeling. Het was niet vreemd geweest als hier een prijskaartje aan had gehangen. Als je een visuele beperking hebt, zou ik zeggen: Dit is een must to have!

Totaal score
Korte tekst
Document
Producten
Personen
Scène
Kleur
Licht
Samenwerking andere apps
Afbeeldingen lezen
Gebruiksgemak
Stabiliteit
Prijs-Kwaliteit

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?