Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis | Score: 8,7 | App: Daylio

emoties De meest gestelde vraag blijkt ook de moeilijkste vraag voor ons te zijn: Hoe gaat het met je? De meeste mensen verwachten dat je zeg: Goed! Behalve dan die lastige arts, therapeut of familielid. Vaak weten we hier geen goed antwoord op te geven. Dit komt omdat we het cultureel niet gewend zijn, maar ook nog eens maar beperkt in staat zijn om emoties te onthouden.videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding voor emotiedagboek Daylio

Ik kreeg op een gegeven moment steeds meer moeite met het onthouden van mijn emoties. Dit vlakt je enorm af. Onthoud je niet meer dat blijde gevoel van gisteren, dan kan morgen vrij depri aanvoelen. Vermoedelijk is dit ten gevolg van hersenletsel door de MS. Ook mensen met ALS, dementie, autisme, hersenletsel, chronische vermoeidheid, psychische problemen en een verleden met drugs en alcohol kunnen heel veel moeite hebben met emoties in zichzelf te registren en/of te onthouden. Deze zelfde groep mensen krijgen daarbovenop ook vaak nog een handje vol medicijnen die dit probleem versterken. Juist hulpverleners denken vaak objectieve informatie te halen uit de vraag: Hoe is het van de week met je gegaan? Hoe voelde jij je? Het antwoord wat hier uit voortkomt is echter van weinig nut, tenzij gebasseerd op betrouwbare statistieken.

Deze deze uitgerbreide review bevat veel details. Scroll gerust verder naar de voor jou relevante onderdelen. Het is niet mogelijk zoveel foto's toe te voegen als dat gewenst zou zijn, daarom tref je onderaan dit artikel een uitgebreid foto-album.

Emotieregistratie of emotiedagboek

Er is een waslijst aan apps die zichzelf een emotiedagboek noemen. Waaronder ook de eerder genoemde dagboek-app Journey.cloud. De term emotieregistratie en emotiedagboek worden door elkaar heen gebruikt. Toch wil ik bewust een splitsing maken. Een emotieregistratie is een app die alleen bijhoud hoe jij je voelt. Hierin onderscheid ik twee soorten een app die alleen een lijst van geregistreerde emoties bijhoud, zonder dat je data kan filteren of analyseren. Een goed voorbeeld hiervan is Emotiedagboek van Omgeving B.V. Deze apps helpen je alleen met bewustwording. De andere groep zijn emotieregistraties waarin je data wel kunt filteren. Dit kan bijvoorbeeld prettig zijn als je bij een therapeut komt en deze vraagt: Hoe ging het de afgelopen week?

Een emotiedagboek gaat verder dan dat. Deze houd niet alleen je emoties bij, maar bied je ook de ruimte om aantekening bij je emoties te maken. Hierdoor krijgen emoties een context en is het beter mogelijk hieruit lering te trekken. Deze emotiedagboeken hebben nu de aandacht. Hierin steken 2 apps met kop en schouder boven de rest uit: Daylio en aiMei. Op deze laatste kom ik nog terug. Nu richten wij ons op download Daylio.

Door een storing zijn op dit moment de bijbehorende 32 schermafbeeldingen tijdelijk niet in de tekst zichtbaar. Je kunt de afbeeldingen bekijken door te klikken op deze tekst. Deze zal openen in een afzonderlijk scherm, zodat je dit artikel open kunt laten staan.

Wat bied het emotiedagboek van Daylio jou?

Toegankelijk voor iedereen

De appdownload Daylio is op vele punten goed doordacht. Onze emoties zijn altijd gekoppeld aan een gebeurtenis en een omgeving. Hiermee houd download Daylio dan ook goed rekening. Ieder onderwerp kan door verschillende doelgroepen goed worden gelezen. Zo is er voor gekozen om alle keuze-opties en overzichten weer te geven in tekst. Elke tekst is ook voorzien van een universeel herkenbaar pictogram en tekst wordt weergegeven in kleuren van groen tot rood passende bij positief tot negatief. Mijn kinderen zijn autistisch en hebben een bovengemiddelde intelligentie, maar kunnen emoties niet in tekst uitdrukken, terwijl ze pictogrammen wel herkennen. Ik heb zelf in een hospice gewerkt, waar de verpleging tegen de frustratie aanliep dat gasten geen pijnscore konden aangeven. Hierop tipte ik om een pictokaart aan te bieden, waarop men opeens wel de pijnscore kon aangeven. Vaak wordt er van uitgegaan dat dit alleen bij kinderen nuttig is, maar er zijn meer dan genoeg volwassenen die wel in beelden kunnen denken, maar bepaalde complexe zaken niet in woorden of cijfers kunnen uitdrukken. Ditzelfde geldt ook voor het gebruik van thermokleuren. Dit maakt deze app niet alleen geschikt voor de doorsnee gebruiker, maar ook voor mensen met een verstandelijke of emotionele beperking. 

Met 2 vragen scoort Daylio alles

Als je alleen emoties zou registreren, blijf je verbanden missen.download Daylio is zich hiervan bewust. Als je een emotie gaat registreren krijg je de vraag: Hoe gaat het met je? Waarop je aan de hand van 5 smileys aangeef: Super, Goed, Okè, Slecht, Vreselijk. Wil jij meer nuances of een andere emotie(palet) dan kan je deze ter plekke toevoegen of een eigen standaardlijstje maken. Binnen de ggz wordt vaak gebruik gemaakt van de 5 b's: bang, blij, boos, bedroefd en beschaamt. Heb je bijvoorbeeld last van agressie-problemen dan kan je de verschillende stadia van boosheid er in zetten. Daylio is dus heel flexibel.

Zodra je voor een emotie hebt gekozen ga je naar een nieuw scherm met de vraag: Waar ben je zoal mee bezig geweest? Hieronder staan in mijn geval 4 categorieën (meer is mogelijk): Sociaal, Slaap, Gezondheid, Huishouden. Ik heb voor deze 4 gekozen, omdat deze het meest van invloed zijn op mijn stemming en emoties. Zo kan ik aangeven als ik blij ben, dat ik contact heb gehad met mijn familie, vannacht slecht heb geslapen, voldoende aan beweging heb gedaan en mijn huis heb opgeruimd. Tot slot kan ik onderaan een verslag, steekwoorden of notitie kwijt. Nadat ik op Opslaan heb getikt, wordt mijn registratie in een log neergezet dat lekker overzichtelijk oogt door de indeling en het gebruik van kleurtjes en pictogrammen. 

Analyse doormiddel van Daylio

Maandrapporten in emotiedagboek Daylio

Onderin je scherm staat een tabblad Statistieken. Als je hier op tik verschijnt er een lijst met diagrammen. Als eerste zie je in één oogopslag of je wel elke dag je emoties hebt geregistreerd in download Daylio. Daaronder verschijnt een staafdiagram met daarin weergegeven je stemming gedurende de afgelopen maand. Je kunt deze ook laten weergeven als lijndiagram. Minder boeiend vind ik de lijst van verdiende medialles voor bepaalde prestaties. Maar ik kan mij voorstellen dat dit voor jongeren een stimulans kan om de eerste tijd het bijhouden van je emotiedagboek in download Daylio vol te houden. Daaronder zie je een stemmingteller. Deze ziet er uit als een dashboardklokje waarin je niet alleen ziet hoe vaak je emoties hebt geregistreerd, maar ook voor welke emoties je hebt gekozen. Het kopje doelen in download Daylio komt later aan bod en laat ik voor nu even rusten. Vervolgens zie je een activiteitenteller. Dit is een scherm met pictogrammen met daaronder in tekst voor welke activiteit dit staat. Rechtsboven het pictogrammetje staat aangegeven hoe vaak je de betreffende activiteit hebt uitgevoerd. Dit varieerd bij mij lopen, water drinken en schoonmaken tot slecht slapen en gezond eten. Vervolgens zie je een staafdiagram met daarin de dagelijks gemiddelde stemming. Dit is een zeer goede toevoeging. We zijn namelijk niet erg objectief als het om emoties gaan. Je kunt dit vergelijken met een dag waarop je met je fiets naar je werk toe moest gaan. Pardoes begint het te regenen als jij wegfietst. Eenmaal op je werk zie je door het raam de zon schijnen. Tegen 16:00 begint het te motregenen. Je komt dan in een gefrustreerde mood thuis en zegt: Jakkes, het heeft ook de hele dag geregend uitgerekend nu ik met de fiets naar mijn werk moest. Jouw gevoel zegt dat het de hele dag regende. Het had echter maar een halfuur die dag geregend. Maak jij op verschillende momenten die dag een registratie in download Daylio, dan zal hij uitrekenen wat je gemiddelende emotie was. Dit kan zeer relativerend werken. Tot slot staat onderaan een schema waarin je een bepaalde emotie of activiteit kunt kiezen, om te zien welke zaken hiermee een verband lijken te hebben. Zo zie ik dat ik mij veel prettiger voel als ik fysiek actief ben geweest en mij het slechts voel als ik niemand die dag heb gezien of gesproken. Je kunt hiermee een legio aan verschillende analyses maken.

Jaarrapporten in emotiedagboek Daylio

Na deze onderste diagram in download Daylio kan je tikken op de knop Jaarlijkse statistieken. De statistieken die je nu te zien krijgt zijn gelijk aan die van de maandelijkse. Er is echter één opvallende afwijkende, namelijk Jaar in pixels. Dit is een pixeldiagram, waarmee je in één enkel scherm letterlijk van iedere dag je emoties kan zien. Elke dag heeft een stip in de kleur die past bij je gemiddelde emotie van die dag. Dit geeft in één oogopslag een duidelijk beeld. De kans is groot dat je een patroon gaat ontdekken in hoe jij je voelt gedurende een bepaalde periode of seizoen.

Weekrapporten in emotiedagboek Daylio

Waarschijnlijk mis jij het ook al: Weekrapporten. Ik stond al op het punt om deze app hierop te bekritiseren. Wat ik vermoed zo dat je weekrapporten het meest zult gebruiken indien je download Daylio gebruikt samen met een therapeut of behandelaar. Vreemd genoeg is er onder Statistieken dan ook geen enkele weekrapportage te vinden. Tik je echter op het tabblad Meer dan is de tweede optie Weekrapporten. Ik vind dit een zeer bijzondere keuze van de makers, maar daar zullen ze vast een goed reden voor hebben. De weekrapporten in download Daylio wijken af van de maand- en jaarrapporten. Als eerste zie je de gemiddelde weekstemmig een diagram die onderscheid maakt in negatieve en positieve emoties per dag. De tweede is een Stemmingsgrafiek die je dagelijkse score laat zien met een verloopcurve er doorheen. Hieronder krijg je te zien welke activiteiten deze week het meest aan bod zijn gekomen. Dit kan een goede ingang zijn om met een ander door te praten of deze van invloed zouden kunnen zijn op je emoties. Tot slot staat er een Stemmingsteller. Echter begrijp ik niet hoe ik deze diagram moet aflezen, ook al heb ik economie gestudeerd. 

Doelenstellen in emotiedagboek Daylio

Om veranderingen aan te brengen in je emoties, moeten bepaalde patronen worden doorbroken of juist worden gerealiseerd. download Daylio helpt je hierbij door doelen te kiezen en deze te koppelen aan een vaste tijd. download Daylio geeft je dan een herinnering, waarop je na afloop je emoties registreer. Dit zorgt er voor dat je de resultaten meet als ze nog vers zijn. Of dit voor jou werkt, moet je zelf ondervinden. De één heeft er een hekel aan als iemand aan je hoofd loopt te zeuren dat je verplicht iets moet doen en vind het prettiger als zijn telefoon een signaal geeft, terwijl een ander weet dat hij zijn telefoon makkelijk kan negeren, maar een mens hem beter kan 'dwingen' om aan zijn doelen te werken. Kijk dus of dit voor jou een nuttige toevoeging is of niet. Als deze laatste op jouw van toepassing is, zou ik er voor kiezen om de doelen wel in te stellen, maar geen herrinnering te activeren. Zo blijft het dan toch mogelijk om verbanden en gevolgen te zien. 

Daylio emotiedagboek is een flexibele en toegankelijke app

download Daylio is een zeer flexibele emotiedagboek die alle mogelijkheid bied om het aan te passen naar jouw behoeften. Of dit nu gaat om tekst, pictogrammen en kleuren als ook om welke categorieën, activiteiten, taken of doelen voor jou relevant zijn. Passen de gekozen pictogrammen of woorden niet bij jou of het programma dat je volgt, dan is dit in een paar handelingen aangepast. Hiervoor hoef je geen expert te zijn. Alles, op dat ene puntje na, zit zo logisch in elkaar, dat eigenlijk iedereen zonder voorkennis deze app kan gebruiken. 

Overige punten bij gebruik van Daylio

download Daylio vormt een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat er geen gegevens je telefoon verlaten via het internet of een andere verbinding. Dit beschermt je privacy tot het maximum indien je de app ook nog eens voorzie van een pincode. Dit brengt ook een kwetsbaarheid met zich mee, namelijk dat als je telefoon verliest of kapot gaat, alle informatie ook verloren is gegaan. Dit kun je echter ondervangen door handmatig of automatisch een backup te maken via iCloud bij de Apple versie of via Google Drive als je een Android toestel gebruikt. Je kunt aan je dagboeknotities geen foto's, audio of video toevoegen. Maar voor deze opties gebruik van een algemene dagboekapp. Het is niet mogelijk om webbased, via Windows of OS X te werken in je dagboek. Dit is een beperking, maar gelijk ook een beveiliging, omdat de informatie niet via de kanalen van het het internet gaat. Het is al bijzonder dat deze app gratis wordt aangeboden, want bijna alle andere apps die vergelijkbare of zelfs vele malen mindere kwaliteit leveren, vragen hiervoor geld en soms ook forse bedragen. Ondanks dat het gratis is, gijzeld Daylio je data niet. Via de export-optie kan je de data exporteren naar een tekstbestand (CSV), waardoor deze data in vele andere apps of andere software is in te lezen. Ook kan je de data exporteren naar een PDF. Deze PDF is zeer fraai en profesioneel opgemaakt. Hier valt niks op af te dingen. Tot slot is elk diagram in deze app te exporteren naar iedere berichtenservice of social media. Het lijkt mij een nuttige toevoeging om dat te kunnen delen met bijvoorbeeld een hulpverlener. Echter met het delen op social media zou ik erg voorzichtig mee zijn.

Beoordeling Daylio emotiedagboek

download Daylio is zonder twijfel een briljant emotiedagboek. De app bied een absolute meerwaarden boven een gewoon dagboek. Het kijkt voor jezelf erg makkelijk terug en eenvoudig om bij te houden. De makers geven je volledige controle over je privacy. Zoals eerder vermeld, ben ik zeer verbaasd over het feit dat de app gratis is. Hoewel het gratis is, profesioneel in elkaar zit en voor iedereen toegankelijk is, zijn er geen advertenties of andere vormen van reclame opgenomen indownload Daylio. Is het registreren van je emoties op dit moment in jouw belang, dan zou ik zeggen: Zoek niet langer verder en installeer snel Daylio op je telefoon of tablet. 

Totaal score
Veiligheid
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding
Eenvoud in gebruik
Toegankelijk bij handicap
Multi-platform
Stabiliteit

  Click to listen highlighted text! De meest gestelde vraag blijkt ook de moeilijkste vraag voor ons te zijn: Hoe gaat het met je? De meeste mensen verwachten dat je zeg: Goed! Behalve dan die lastige arts, therapeut of familielid. Vaak weten we hier geen goed antwoord op te geven. Dit komt omdat we het cultureel niet gewend zijn, maar ook nog eens maar beperkt in staat zijn om emoties te onthouden. Aanleiding voor emotiedagboek Daylio Ik kreeg op een gegeven moment steeds meer moeite met het onthouden van mijn emoties. Dit vlakt je enorm af. Onthoud je niet meer dat blijde gevoel van gisteren, dan kan morgen vrij depri aanvoelen. Vermoedelijk is dit ten gevolg van hersenletsel door de MS. Ook mensen met ALS, dementie, autisme, hersenletsel, chronische vermoeidheid, psychische problemen en een verleden met drugs en alcohol kunnen heel veel moeite hebben met emoties in zichzelf te registren en/of te onthouden. Deze zelfde groep mensen krijgen daarbovenop ook vaak nog een handje vol medicijnen die dit probleem versterken. Juist hulpverleners denken vaak objectieve informatie te halen uit de vraag: Hoe is het van de week met je gegaan? Hoe voelde jij je? Het antwoord wat hier uit voortkomt is echter van weinig nut, tenzij gebasseerd op betrouwbare statistieken. Deze deze uitgerbreide review bevat veel details. Scroll gerust verder naar de voor jou relevante onderdelen. Het is niet mogelijk zoveel fotos toe te voegen als dat gewenst zou zijn, daarom tref je onderaan dit artikel een uitgebreid foto-album. Emotieregistratie of emotiedagboek Er is een waslijst aan apps die zichzelf een emotiedagboek noemen. Waaronder ook de eerder genoemde dagboek-app Journey.cloud. De term emotieregistratie en emotiedagboek worden door elkaar heen gebruikt. Toch wil ik bewust een splitsing maken. Een emotieregistratie is een app die alleen bijhoud hoe jij je voelt. Hierin onderscheid ik twee soorten een app die alleen een lijst van geregistreerde emoties bijhoud, zonder dat je data kan filteren of analyseren. Een goed voorbeeld hiervan is Emotiedagboek van Omgeving B.V. Deze apps helpen je alleen met bewustwording. De andere groep zijn emotieregistraties waarin je data wel kunt filteren. Dit kan bijvoorbeeld prettig zijn als je bij een therapeut komt en deze vraagt: Hoe ging het de afgelopen week? Een emotiedagboek gaat verder dan dat. Deze houd niet alleen je emoties bij, maar bied je ook de ruimte om aantekening bij je emoties te maken. Hierdoor krijgen emoties een context en is het beter mogelijk hieruit lering te trekken. Deze emotiedagboeken hebben nu de aandacht. Hierin steken 2 apps met kop en schouder boven de rest uit: Daylio en aiMei. Op deze laatste kom ik nog terug. Nu richten wij ons op  Daylio. Door een storing zijn op dit moment de bijbehorende 32 schermafbeeldingen tijdelijk niet in de tekst zichtbaar. Je kunt de afbeeldingen bekijken door te klikken op deze tekst. Deze zal openen in een afzonderlijk scherm, zodat je dit artikel open kunt laten staan. Wat bied het emotiedagboek van Daylio jou? Toegankelijk voor iedereen De app Daylio is op vele punten goed doordacht. Onze emoties zijn altijd gekoppeld aan een gebeurtenis en een omgeving. Hiermee houd  Daylio dan ook goed rekening. Ieder onderwerp kan door verschillende doelgroepen goed worden gelezen. Zo is er voor gekozen om alle keuze-opties en overzichten weer te geven in tekst. Elke tekst is ook voorzien van een universeel herkenbaar pictogram en tekst wordt weergegeven in kleuren van groen tot rood passende bij positief tot negatief. Mijn kinderen zijn autistisch en hebben een bovengemiddelde intelligentie, maar kunnen emoties niet in tekst uitdrukken, terwijl ze pictogrammen wel herkennen. Ik heb zelf in een hospice gewerkt, waar de verpleging tegen de frustratie aanliep dat gasten geen pijnscore konden aangeven. Hierop tipte ik om een pictokaart aan te bieden, waarop men opeens wel de pijnscore kon aangeven. Vaak wordt er van uitgegaan dat dit alleen bij kinderen nuttig is, maar er zijn meer dan genoeg volwassenen die wel in beelden kunnen denken, maar bepaalde complexe zaken niet in woorden of cijfers kunnen uitdrukken. Ditzelfde geldt ook voor het gebruik van thermokleuren. Dit maakt deze app niet alleen geschikt voor de doorsnee gebruiker, maar ook voor mensen met een verstandelijke of emotionele beperking.  Met 2 vragen scoort Daylio alles Als je alleen emoties zou registreren, blijf je verbanden missen. Daylio is zich hiervan bewust. Als je een emotie gaat registreren krijg je de vraag: Hoe gaat het met je? Waarop je aan de hand van 5 smileys aangeef: Super, Goed, Okè, Slecht, Vreselijk. Wil jij meer nuances of een andere emotie(palet) dan kan je deze ter plekke toevoegen of een eigen standaardlijstje maken. Binnen de ggz wordt vaak gebruik gemaakt van de 5 bs: bang, blij, boos, bedroefd en beschaamt. Heb je bijvoorbeeld last van agressie-problemen dan kan je de verschillende stadia van boosheid er in zetten. Daylio is dus heel flexibel. Zodra je voor een emotie hebt gekozen ga je naar een nieuw scherm met de vraag: Waar ben je zoal mee bezig geweest? Hieronder staan in mijn geval 4 categorieën (meer is mogelijk): Sociaal, Slaap, Gezondheid, Huishouden. Ik heb voor deze 4 gekozen, omdat deze het meest van invloed zijn op mijn stemming en emoties. Zo kan ik aangeven als ik blij ben, dat ik contact heb gehad met mijn familie, vannacht slecht heb geslapen, voldoende aan beweging heb gedaan en mijn huis heb opgeruimd. Tot slot kan ik onderaan een verslag, steekwoorden of notitie kwijt. Nadat ik op Opslaan heb getikt, wordt mijn registratie in een log neergezet dat lekker overzichtelijk oogt door de indeling en het gebruik van kleurtjes en pictogrammen.  Analyse doormiddel van Daylio Maandrapporten in emotiedagboek Daylio Onderin je scherm staat een tabblad Statistieken. Als je hier op tik verschijnt er een lijst met diagrammen. Als eerste zie je in één oogopslag of je wel elke dag je emoties hebt geregistreerd in  Daylio. Daaronder verschijnt een staafdiagram met daarin weergegeven je stemming gedurende de afgelopen maand. Je kunt deze ook laten weergeven als lijndiagram. Minder boeiend vind ik de lijst van verdiende medialles voor bepaalde prestaties. Maar ik kan mij voorstellen dat dit voor jongeren een stimulans kan om de eerste tijd het bijhouden van je emotiedagboek in  Daylio vol te houden. Daaronder zie je een stemmingteller. Deze ziet er uit als een dashboardklokje waarin je niet alleen ziet hoe vaak je emoties hebt geregistreerd, maar ook voor welke emoties je hebt gekozen. Het kopje doelen in  Daylio komt later aan bod en laat ik voor nu even rusten. Vervolgens zie je een activiteitenteller. Dit is een scherm met pictogrammen met daaronder in tekst voor welke activiteit dit staat. Rechtsboven het pictogrammetje staat aangegeven hoe vaak je de betreffende activiteit hebt uitgevoerd. Dit varieerd bij mij lopen, water drinken en schoonmaken tot slecht slapen en gezond eten. Vervolgens zie je een staafdiagram met daarin de dagelijks gemiddelde stemming. Dit is een zeer goede toevoeging. We zijn namelijk niet erg objectief als het om emoties gaan. Je kunt dit vergelijken met een dag waarop je met je fiets naar je werk toe moest gaan. Pardoes begint het te regenen als jij wegfietst. Eenmaal op je werk zie je door het raam de zon schijnen. Tegen 16:00 begint het te motregenen. Je komt dan in een gefrustreerde mood thuis en zegt: Jakkes, het heeft ook de hele dag geregend uitgerekend nu ik met de fiets naar mijn werk moest. Jouw gevoel zegt dat het de hele dag regende. Het had echter maar een halfuur die dag geregend. Maak jij op verschillende momenten die dag een registratie in  Daylio, dan zal hij uitrekenen wat je gemiddelende emotie was. Dit kan zeer relativerend werken. Tot slot staat onderaan een schema waarin je een bepaalde emotie of activiteit kunt kiezen, om te zien welke zaken hiermee een verband lijken te hebben. Zo zie ik dat ik mij veel prettiger voel als ik fysiek actief ben geweest en mij het slechts voel als ik niemand die dag heb gezien of gesproken. Je kunt hiermee een legio aan verschillende analyses maken. Jaarrapporten in emotiedagboek Daylio Na deze onderste diagram in  Daylio kan je tikken op de knop Jaarlijkse statistieken. De statistieken die je nu te zien krijgt zijn gelijk aan die van de maandelijkse. Er is echter één opvallende afwijkende, namelijk Jaar in pixels. Dit is een pixeldiagram, waarmee je in één enkel scherm letterlijk van iedere dag je emoties kan zien. Elke dag heeft een stip in de kleur die past bij je gemiddelde emotie van die dag. Dit geeft in één oogopslag een duidelijk beeld. De kans is groot dat je een patroon gaat ontdekken in hoe jij je voelt gedurende een bepaalde periode of seizoen. Weekrapporten in emotiedagboek Daylio Waarschijnlijk mis jij het ook al: Weekrapporten. Ik stond al op het punt om deze app hierop te bekritiseren. Wat ik vermoed zo dat je weekrapporten het meest zult gebruiken indien je  Daylio gebruikt samen met een therapeut of behandelaar. Vreemd genoeg is er onder Statistieken dan ook geen enkele weekrapportage te vinden. Tik je echter op het tabblad Meer dan is de tweede optie Weekrapporten. Ik vind dit een zeer bijzondere keuze van de makers, maar daar zullen ze vast een goed reden voor hebben. De weekrapporten in  Daylio wijken af van de maand- en jaarrapporten. Als eerste zie je de gemiddelde weekstemmig een diagram die onderscheid maakt in negatieve en positieve emoties per dag. De tweede is een Stemmingsgrafiek die je dagelijkse score laat zien met een verloopcurve er doorheen. Hieronder krijg je te zien welke activiteiten deze week het meest aan bod zijn gekomen. Dit kan een goede ingang zijn om met een ander door te praten of deze van invloed zouden kunnen zijn op je emoties. Tot slot staat er een Stemmingsteller. Echter begrijp ik niet hoe ik deze diagram moet aflezen, ook al heb ik economie gestudeerd.  Doelenstellen in emotiedagboek Daylio Om veranderingen aan te brengen in je emoties, moeten bepaalde patronen worden doorbroken of juist worden gerealiseerd.  Daylio helpt je hierbij door doelen te kiezen en deze te koppelen aan een vaste tijd.  Daylio geeft je dan een herinnering, waarop je na afloop je emoties registreer. Dit zorgt er voor dat je de resultaten meet als ze nog vers zijn. Of dit voor jou werkt, moet je zelf ondervinden. De één heeft er een hekel aan als iemand aan je hoofd loopt te zeuren dat je verplicht iets moet doen en vind het prettiger als zijn telefoon een signaal geeft, terwijl een ander weet dat hij zijn telefoon makkelijk kan negeren, maar een mens hem beter kan dwingen om aan zijn doelen te werken. Kijk dus of dit voor jou een nuttige toevoeging is of niet. Als deze laatste op jouw van toepassing is, zou ik er voor kiezen om de doelen wel in te stellen, maar geen herrinnering te activeren. Zo blijft het dan toch mogelijk om verbanden en gevolgen te zien.  Daylio emotiedagboek is een flexibele en toegankelijke app  Daylio is een zeer flexibele emotiedagboek die alle mogelijkheid bied om het aan te passen naar jouw behoeften. Of dit nu gaat om tekst, pictogrammen en kleuren als ook om welke categorieën, activiteiten, taken of doelen voor jou relevant zijn. Passen de gekozen pictogrammen of woorden niet bij jou of het programma dat je volgt, dan is dit in een paar handelingen aangepast. Hiervoor hoef je geen expert te zijn. Alles, op dat ene puntje na, zit zo logisch in elkaar, dat eigenlijk iedereen zonder voorkennis deze app kan gebruiken.  Overige punten bij gebruik van Daylio  Daylio vormt een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat er geen gegevens je telefoon verlaten via het internet of een andere verbinding. Dit beschermt je privacy tot het maximum indien je de app ook nog eens voorzie van een pincode. Dit brengt ook een kwetsbaarheid met zich mee, namelijk dat als je telefoon verliest of kapot gaat, alle informatie ook verloren is gegaan. Dit kun je echter ondervangen door handmatig of automatisch een backup te maken via iCloud bij de Apple versie of via Google Drive als je een Android toestel gebruikt. Je kunt aan je dagboeknotities geen fotos, audio of video toevoegen. Maar voor deze opties gebruik van een algemene dagboekapp. Het is niet mogelijk om webbased, via Windows of OS X te werken in je dagboek. Dit is een beperking, maar gelijk ook een beveiliging, omdat de informatie niet via de kanalen van het het internet gaat. Het is al bijzonder dat deze app gratis wordt aangeboden, want bijna alle andere apps die vergelijkbare of zelfs vele malen mindere kwaliteit leveren, vragen hiervoor geld en soms ook forse bedragen. Ondanks dat het gratis is, gijzeld Daylio je data niet. Via de export-optie kan je de data exporteren naar een tekstbestand (CSV), waardoor deze data in vele andere apps of andere software is in te lezen. Ook kan je de data exporteren naar een PDF. Deze PDF is zeer fraai en profesioneel opgemaakt. Hier valt niks op af te dingen. Tot slot is elk diagram in deze app te exporteren naar iedere berichtenservice of social media. Het lijkt mij een nuttige toevoeging om dat te kunnen delen met bijvoorbeeld een hulpverlener. Echter met het delen op social media zou ik erg voorzichtig mee zijn. Beoordeling Daylio emotiedagboek  Daylio is zonder twijfel een briljant emotiedagboek. De app bied een absolute meerwaarden boven een gewoon dagboek. Het kijkt voor jezelf erg makkelijk terug en eenvoudig om bij te houden. De makers geven je volledige controle over je privacy. Zoals eerder vermeld, ben ik zeer verbaasd over het feit dat de app gratis is. Hoewel het gratis is, profesioneel in elkaar zit en voor iedereen toegankelijk is, zijn er geen advertenties of andere vormen van reclame opgenomen in Daylio. Is het registreren van je emoties op dit moment in jouw belang, dan zou ik zeggen: Zoek niet langer verder en installeer snel Daylio op je telefoon of tablet.  Totaal score Veiligheid Functies Prijs-Kwaliteit Verhouding Eenvoud in gebruik Toegankelijk bij handicap Multi-platform Stabiliteit #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-parts { padding-top: 15.75px; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-parts .cw-rating-container:after { font-size: 23.333333333333px; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container:after { font-size: 30.333333333333px; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-svg .cw-rating-bar { stroke: #D6416B !important; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container{ width: 136.5px; height: 136.5px; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-container { width: 105px; height: 105px; } #cw-rating-1064571135.cw-rating .cw-rating-container:after { content: attr(data-pct); }

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?