Welkom bij Slim Zelfstandig   Click to listen highlighted text! Welkom bij Slim Zelfstandig

Slim!
Zelfstandig

 

Volg ons op Facebook Volg ons op Flickr Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Gratis - € 2,49 p/mnd | App: Day One & Journey.cloud | Score: 6,7 - 9,2

dagboek Wie in het leven beperkt wordt, krijgt naast te horen dat je een doorzetter bent, mogelijk nog vaker: 'Wat doe jij de hele dag?', 'Zou je niet eens...', 'Dat is toch geen leven de hele dag thuis!', 'Ik snap niet...'. Nee dat snap ik en jij waarschijnlijk ook niet, totdat je het zichtbaar maakt. Day One Journal is een digitaal dagboek wat grenzen verlegt.videoDit product is uitgebreid positief beoordeeld.Dit artikel kan je in audio/gesproken beluisteren

Aanleiding voor het gebruik van een digitaal dagboek

Voor mij waren er verschillende motivaties om op zoek te gaan naar een goed werkend systeem, waarin ik mijn dag inzichtelijk kan maken. Deze motivaties waren kritische vragen uit mijn naaste omgeving. Ook was er een hulpverlener die een betuttelende houding naar mij aannam, wat mij niet lekker zat, ook al begreep ik dat het mogelijk goed bedoeld was. Toch was een nog belangrijker motivatie mijn eigen gedachten, die door het voorgaande werden gevoed, maar ook veel uit mijzelf te voorschijn kwamen. Ik ben een perfectionist, control freak (sorry!) en een doorduwer. Dat is vaak het concept wat zich er voor leent om jezelf te bekritiseren. Ik ging mij nutteloos voelen en kon op een gegeven moment niet de kritische mensen hun vragen rustig beantwoorden met feiten, noch een vuist hiertegen te maken. Laat staan dat ik mijn eigen gedachten onder de duim kon houden. Een handgeschreven dagboek heb ik in het verleden gebruikt. Het nadeel is dat ik eigenlijk niet met een pen kan schrijven, zonder dat mijn spieren verkrampen en zeer pijnlijk worden. Het gevolg was dat het elke dag zo'n twee uur in beslag nam. Daarbij moest ik mijn hersenen pijnigen, om langs mijn gevoel op bij mijn herinneringen te komen. Ik heb door hersenletsel haperingen in mijn kortetermijngeheugen. Sinds een paar maanden weet ik dat de MS mijn werkgeheugen heeft aangetast. Dit maakt het schrijven van een dagboek moeilijk en maakt het negatieve zelfoordeel nog makkelijker, omdat ik mij niet kan wapenen met feiten.

Vergeten dat je het niet moet vergeten

Ik weet niet anders als dat mijn vader een notitieblaadje in zijn borstzakje of kontzak heeft zitten, waar hij gedurende de dag steekwoorden op zet. Uiteraard heb ik dit ook uitgeprobeert, maar onderweg schrijven is niet erg praktisch en daarbij was ik voortdurende kwijt waar ik het blaadje of boekje had opgeborgen. Omdat je niet overal even makkelijk kon schrijven, was er geen routine. Bij geen routine vergeet ik het meest en kom je uit bij het probleem: Vergeten dat je het zou opschrijven om niet te vergeten! Zodoende kwam ik tot de conclussie dat een digitaal dagboek het meest helpende zou zijn.

Digitale dagboeken

Digitaal gegevens bijhouden is op vele wijze mogelijk. Iedereen beheerst wel klassiek Microsoft Word, maar dat blijft een tekstverwerker. Een dictafoon heeft iedereen tegenwoordig op zijn telefoon, maar heeft als nadeel dat je later alles moet terugluisteren om iets terug te halen en al snel wordt dit onmogelijk doordat je niet meer weet wanneer je notities had ingesproken. Tegenwoordig heb je briljante notitie-apps als Google Keep, Google Task, Evernote, Apple Herrinneringen en zelfs het intelligente Planny. Op dit laatste kom ik denk nog eens terug. Al deze apps richten zich of alleen op taken of op notities of op beide. Maar uiteindelijk maakt dat geen compleet dagboek. 

Daarom ging ik opzoek naar dagboek-apps. Ook daar zijn er legio van. De meeste richten zich op jonge meisjes en vrouwelijke tieners. Helaas moet ik ook van de meeste zeggen dat ze naast de roze kleurtjes en een wachtwoord ook nauwelijk meerwaarde bieden boven een simpel notitieblokje. Als je digitale dagboeken gaat testen, kom je al snel tot de conclusie dat de meeste apps amateuristisch en slordig in elkaar zitten. Uiteidnelijk blijft er een gorep apps over, waarvan het merendeel betaald is, zonder dat je een echte meerwaarde er voor terug krijgt. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij download Day One Journal. Er is echter een veelbelovend alternatief dat downloadJourney.cloud heet. Hoewel dit artikel vooral over download Day One Journal gaat, zal ik - indien relevant - ook het vereenvoudige alternatief - download Journey.cloud behandelen. In de functietable ziet u ook beide terug, zodat iedereen een eerlijk vergelijk kan maken.

dayone op alle apparaten

Day One Journal een bekroonde app

download Day One Journal is een dagboek-app die beschikbaar is voor Android, iOS (iPhone en iPad) en OSX (Apple Mac's en Macbooks). download Day One Journal ontving alleen al van Apple de predicaten: App of the Year, Apple Editors' Choice (1e keer al in 2014) en Apple Design Awards. Ook de geliefde sticker App of Day werd door Apple opgeplakt, wat de app in de AppStore een eigen publicatiepagina van de Apple redactie op heeft geleverd en tot heden mag behouden. Ook werd het in 2019 uitgeroepen tot Best Apps & Hardware of the year 2019. Ook grote tijdschriften, kranten en platforms zijn lovend over deze app. Naast namen als Time Magazine, The Washington Post, MacWorld, 9to5Mac en Life Hack, meld de New Yorks Times: "It's feels almost sacred: A completely private digital space!en Forbes schrijft: "Day Ones makes journaling as easy as composing a tweet". Die laatste opmerking moet de Twitter martelende politici absoluut aanspreken ;-). Deze gelouwerde app telt meer dan 10.000.000 Apple gebruikers en meer dan 100.000 Android gebruikers, met daar onder de oprichter van Twitter en diverse bekende artiesten en topsporters. De Duitse MacLife geeft hem de overduidelijke titel: König der Tagebüche.

Journey.cloud ook gespot

Day One Journal is niet de enige die scoort. Ook download Journey.cloud krijgt de nodige aandacht. Uiteraard moet wel worden vermeld dat ze zowel in 2019 als in 2020 het predikaat Google Editors' Choice hebben ontvangen. Google geeft ook de titels Best of 2017 App en Android Excellence Award 2018, Ook bij Apple valt dit dagboek op en wordt het bekroond met Apple AppStore Best New Update. Mijn lievelings Apple site iPhoned zet Day One op de 1e plaats en Journey.cloud op de 4e plaats, maar roemt hem wel als "simpel en overzichtelijk", wat mij betreft ook een juiste samenvatting is. Ook zijn toonaangevende Duitse broer, MacLife, roemt hem met de dubieuse titel "manusje van alles" om dat hij op elk platform en besturingssysteem het goed doet. Ze kregen eveneens de titel van App van de Week, bij het toonaangevende platform Android World, ontvangen in 2017. Afgezien hiervan heeft download Journey.cloud geen zwaarwegende referenties. 

Wat bied Day One Journal jou?

download Day One Journal is beschikbaar als app op alle Android telefoons en tablets, Chromebooks en Apple iPhone, iPad, Apple Watch en Apple computers. Ook kon je download Day One Journal gebruiken vanuit de browsers Chrome en Safari. In verband met de veiligheid is dit tijdelijk opgeheven en keert het in vernieuwde vorm terug dit jaar (2020). Afgezien dat je het niet op Windows kunt installeren of een webversie toegankelijk is. Wel bestaat het platform DayOne.me, wat gekoppeld was aan download Day One Journal, maar ook deze is tijdelijk ontkoppeld van de app, totdat download Day One Journal voldoende mensen beschikbaar heeft om dit platform veilig en goed te laten functioneren. Ik denk dat dit prijzenswaardig is en andere partijen hier een voorbeeld aan kunnnen nemen: Doe het goed en doe het anders niet!

download Day One Journal  kent twee versies: De standaard gratis versie en een Premium versie. In de onderstaande tabel laat ik je zien welke functies in welke versie wordt geboden. Het is een app die constant in ontwikkeling is, dus mogelijk zijn er op het moment van lezen al weer nieuwe opties aan toegevoegd. Ik kan niet op alle opties ingaan, want dit zal even zo goed al een lange review/artikel worden. Vragen kan je altijd aan mij stellen, onderaan dit artikel of via WhatsApp of mail.

* IFTTT is een app en platform dat programma's met elkaar verbind en daarmee infromatie laat uitwisselen, functies toevoegd die niet in een app, software of apparaat zit. Ook koppeld deze duizende apps en programma's aan apparaten als de Google Home, Nest, Alexa, Eneco TOON, enzovoorts. 

Emotie-registratie in Day One Journal

Zoals uit de hiervoor gepubliceerde tabel blijkt dat Day One eigenlijk maar één punt heeft van watdownload Journey.cloud zich onderscheid: Emotie-registratie. Hoewel er zowel door download Day One Journal alsdownload Journey.cloud wordt gezegd dat er geen emotie-registratie is in de download Day One Journal app, is dit niet helemaal waar. Wie een iWatch - of ook wel Apple Watch genoemd - zal zien dat je op je iWatch wel emoties kunt registreren door gebruik te maken van de smileys. Maar eerlijk is eerlijk dit is nauwelijks een poging te noemen om Journey te overtreffen. Als je gebruik maakt van deze optie, zal hij een dagboekitem maken met alleen een smiley er in. Je kunt hier niet op filteren, statistieken berekenen of overzichtsrapporten en grafieken genereren. Ze bieden het dus wel aan, maardownload Journey.cloud is hier absoluut de vele malen betere variant in.

Waarom zou je kiezen voor Journey.cloud?

Daar zijn een paar punten voor aan te dragen: Zoals hiervoor reeds aangegeven kan je Journey goed een emotie-registratie bijhouden. Zoweldownload Journey.cloud als download Day One Journal  bieden de mogelijkheid om je dagboek van de ene app naar de andere over te zetten. Ik heb dit getest bijdownload Journey.cloud en moet zeggen dat dit zeer soepel verloopt, ondanks dat mijn dagboek reeds enkele honderden MB's groot is geworden. Wie actieve coaching wil hebben, geintegreerd in de je dagboek-app, heeft hiermee aan download Journey.cloud een betere optie dan download Day One Journal. Deze coaching kan bestaan uit een real persoon, zoals een dieetiste, arts,verpleegkundige, sport- of onderwijs professional. Je kunt echter ook kiezen voor een geautomatiseerde coaching door iedere dag citaten te krijgen of Bijbelverzen. Deze optie noemen ze inspiratie.Tot slot is er mogelijk een punt wat voor verschillende gebruikers een groot voordeel is ten opzichte van download Day One Journal, namelijk: Je kunt download Journey.cloud op eigenlijk ieder platform gebruiken. Doordat Day One alleen het beste van het beste wil aanbieden, is dit punt bij hen niet mogelijk. Echter dit lijkt een tijdelijke 'tekortkoming' te zijn. Verder zijn er alleen maar punten te noemen die in download Journey.cloud niet zijn opgenomen en wel in download Day One Journal app.

Social Media en Day One Journal vs. Journey.cloud

dayoneiftttIk kan geen enkele fatsoenlijke reden bedenken waarom je dagboekitems op social media wilt zetten. Dit neemt niet weg dat andere daar schijnbaar wel behoefte aan hebben en dat kan op dit moment jij als mijn trouwe lezer zijn. download Journey.cloud is het meest gebruiksvriendelijk als het gaat om dagboekitems te posten op social media. Het werkt simpel en vertrouwd voor de meeste gebruikers. download Day One Journal bied een niet traditionele optie, namelijk: Share Card. Dit vraagt een beetje uitleg. Een Share Card is een afbeelding in de vorm van je scherm waarop jouw dagboekitem(s) worden weergegeven. Deze Share Card kan je op ieder willekeurig platform posten. Instagram, Facebook en Twitter werkt feilloos. Bij Pinterest is dit niet het geval. download Day One Journal geeft aan dat je een nieuw bord moet aanmaken. Zodra je dit doet, krijg je de melding terug: Aanmaken van bord is mislukt. Toch ben ik wel heel erg te spreken over deze optie in download Day One Journal. Deze optie bied je een veel grotere privacy. Tekst op een afbeelding is niet te doorzoeken of aan te passen tot recent. Het is helaas ondertussen mogelijk om met Evernote, Google Photos en Microsoft One Note. Persoonlijk vind ik deze optie een schending van de privacy in top! Deze mogelijkheid is vooralsnog voorbehouden aan de computergeeks (als je dit geen leuke term vind: Ik reken mijzelf daar ook onder). Vind je het fijn om je leven op social media te zetten, kies dan voor download Journey.cloud

Van de omgekeerde koppeling met social media wordt ik blijer. Wie een beetje handig is kan met de app en platform IFTTT wonderen doen. Je kunt hiermee niet alleen Day One koppelen aan je slimme speaker, zoals als de Google Home, maar je kunt er ook voor zorgen dat automatisch jouw social media posts in je dagboek worden gezet. Als jij op Facebook, Twitter, Instagram of YouTube iets neerzet, wordt dit automatisch in je dagboek gezet. Ik vind deze optie helemaal fantastisch, want hierdoor log ik, zonder dat ik er tijd in hoeft te steken.

Privacy

Daarmee zijn we automatisch ook bij de privacy beland. Privacy vind ik een hot item als het om een dagboek gaat. Niet voor niets worden dagboeksleuteltjes om de nekgedragen of een dagboek verstopt, zodat anderen niet bij jouw meest intieme informatie kunnen komen. download Day One Journal als ook download Journey.cloud beschermen je met een wachtwoord en vingerafdruk. Toch is er een enorm verschil. download Day One Journal beschermt je informatie net als Whatsapp met een zogenaamde end-to-end beveiliging. Dit betekend simpel gezegd dat als jij een tekst schrijf en jij aangeeft deze te willen verzenden naar een bepaald persoon of naar je dagboek, dan gaat er in splitsecond een melding naar de ontvanger toe, met daarin een sleutel met een unieke versleutelingsformule. De ontvanger stuurt ook in een splitsecond een bevestiging terug, waarop jouw tablet, smartphone of computer jouw tekst totaal door elkaar husselt en alle tekens veranderd in nieuwe tekens. Stel dat iemand onderweg deze tekst onderschept, is deze compleet onleesbaar geworden. De ontvanger ontvangt deze willekeurige reeks tekens en laat jou op je scherm de tekst zien die de verzender op zijn scherm heeft staan. Daar hier een eenmalige sleutel aan is verbonden, kan deze niet worden gekraakt. Organisaties als de CIA, FBI en MI5 verzetten zich tegen deze technologie, omdat zij deze niet kunnen kraken. Het schijnt dat er een Israëlisch bedrijf is die tegen grof geld een sleutel kan leveren, maar deze diensten eigenlijk nooit gebruik van kunnen maken, omdat er te veel berichten de wereld over gaan en ze niet weten welk bericht wel en niet relevant is. Nu zullen deze diensten nooit geintresserd zijn in jouw dagboek, dus ben je verzekerd van de meest optimale beveiligde privacy bij download Day One Journal. Ook download Journey.cloud heeft een beveiliging door middel van een zogenaamd SSL Certificaat. Deze beveiliging is van een totaal andere orde. Deze beveiliging is lastig te kraken. Maar in 2019 bleek dit niet de veiligheid te bieden, die we hadden verwacht, toen de Nederlandse overheden te maken kregen met een enorm lek. Ook hiervoor geldt dat een hacker niet geintresseerd is in jouw dagboek. Echter toen ik nader onderzoek deed, bleek dat de beveiligingscertiificaat is verstrekt door een Amerikaans bedrijf wat in het verleden heeft aangetoont het woord 'privacy' niet zo erg serieus te nemen.

Beoordeling van Day One Journal

Ik kan geen andere woorden aan deze app verbinden dan WAANZINIG GOED. Het storende lokatie probleem in download Day One Journal is echt het grootste minpunt. Het ontbreken van een emotieregistratie - in tegenstelling tot download Journey.cloud - is jammer, maar dit kun je ondervangen door gebruik te maken van TracknShare, waar eerder een artikel aan is gewijd. Maar op dat punt zou ik aanraden om gebruik te maken van het de apps van eigen bodem: Emotiedagboek of in geval van hersenletsel Breinstraat. Maar die keuze is aan jou. Dat er in download Day One Journal geen samenwerkingsoptie zit met hulpverleners is eigenlijk nauwelijks een minpunt te noemen daar hulpverleners in sporadische gevallen alleen gebruik willen maken van hun eigen apps als GetGrip, signaLEREN, Happie:) en Hoofdzaken. Het feit dat het niet op alle platforms even goed toegankelijk is, weegt wel mee, maar is geen groot probleem daar je met de emailoptie uiteindelijk alsnog van ieder platform het kan gebruiken, maar niet lezen. Handicap-toegankelijk is deze app zeker, als het gaat om het invoeren. Het teruglezen is afhankelijk van de mogelijkheden van je smartphone of tablet of van extra ginstalleerde apps of software. 

Totaal score
Veiligheid
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding Premium
Opties
Eenvoud in gebruik
Toegankelijk bij handicap
Multi-platform
Smart
Stabiliteit

Beoordeling van Journey.cloud

download Journey.cloud is een goed functionerende dagboek-app, die zeker aan te raden is voor de niet-geavanceerde gebruiker. Zet je download Journey.cloud in de schaduw van download Day One Journal, dan moet ik concluderen dat je geen waar voor je geld krijgt en jezelf te kort doet door voor download Journey.cloud te kiezen. Onderstaande beoordeling is ook gedaan in vergelijk met download Day One Journal. Ik moet echter wel zeggen dat Journey.cloud wel een waanzinig goed functionerende toepassing op het internet is. Zou ik download Journey.cloud hebben beoordeeld, zonder voorkennis van Day One, dan zou het gemiddelde cijfer wel richting een 8 zijn gegaan. Deze kennis heb ik echter wel en jij nu ook, waardoor ik je deze app niet kan aanbevelen, tenzij dit in samenwerking is met een hulpverlener. Wil je alleen gebruik maken van de gratis versie van download Journey.cloud, dan kan ik hem zeker wel aanbevelen.

Totaal score
Veiligheid
Functies
Prijs-Kwaliteit Verhouding Premium
Opties
Eenvoud in gebruik
Toegankelijk bij handicap
Multi-platform
Smart
Stabiliteit

  Click to listen highlighted text! Wie in het leven beperkt wordt, krijgt naast te horen dat je een doorzetter bent, mogelijk nog vaker: Wat doe jij de hele dag?, Zou je niet eens..., Dat is toch geen leven de hele dag thuis!, Ik snap niet.... Nee dat snap ik en jij waarschijnlijk ook niet, totdat je het zichtbaar maakt. Day One Journal is een digitaal dagboek wat grenzen verlegt. Aanleiding voor het gebruik van een digitaal dagboek Voor mij waren er verschillende motivaties om op zoek te gaan naar een goed werkend systeem, waarin ik mijn dag inzichtelijk kan maken. Deze motivaties waren kritische vragen uit mijn naaste omgeving. Ook was er een hulpverlener die een betuttelende houding naar mij aannam, wat mij niet lekker zat, ook al begreep ik dat het mogelijk goed bedoeld was. Toch was een nog belangrijker motivatie mijn eigen gedachten, die door het voorgaande werden gevoed, maar ook veel uit mijzelf te voorschijn kwamen. Ik ben een perfectionist, control freak (sorry!) en een doorduwer. Dat is vaak het concept wat zich er voor leent om jezelf te bekritiseren. Ik ging mij nutteloos voelen en kon op een gegeven moment niet de kritische mensen hun vragen rustig beantwoorden met feiten, noch een vuist hiertegen te maken. Laat staan dat ik mijn eigen gedachten onder de duim kon houden. Een handgeschreven dagboek heb ik in het verleden gebruikt. Het nadeel is dat ik eigenlijk niet met een pen kan schrijven, zonder dat mijn spieren verkrampen en zeer pijnlijk worden. Het gevolg was dat het elke dag zon twee uur in beslag nam. Daarbij moest ik mijn hersenen pijnigen, om langs mijn gevoel op bij mijn herinneringen te komen. Ik heb door hersenletsel haperingen in mijn kortetermijngeheugen. Sinds een paar maanden weet ik dat de MS mijn werkgeheugen heeft aangetast. Dit maakt het schrijven van een dagboek moeilijk en maakt het negatieve zelfoordeel nog makkelijker, omdat ik mij niet kan wapenen met feiten. Vergeten dat je het niet moet vergeten Ik weet niet anders als dat mijn vader een notitieblaadje in zijn borstzakje of kontzak heeft zitten, waar hij gedurende de dag steekwoorden op zet. Uiteraard heb ik dit ook uitgeprobeert, maar onderweg schrijven is niet erg praktisch en daarbij was ik voortdurende kwijt waar ik het blaadje of boekje had opgeborgen. Omdat je niet overal even makkelijk kon schrijven, was er geen routine. Bij geen routine vergeet ik het meest en kom je uit bij het probleem: Vergeten dat je het zou opschrijven om niet te vergeten! Zodoende kwam ik tot de conclussie dat een digitaal dagboek het meest helpende zou zijn. Digitale dagboeken Digitaal gegevens bijhouden is op vele wijze mogelijk. Iedereen beheerst wel klassiek Microsoft Word, maar dat blijft een tekstverwerker. Een dictafoon heeft iedereen tegenwoordig op zijn telefoon, maar heeft als nadeel dat je later alles moet terugluisteren om iets terug te halen en al snel wordt dit onmogelijk doordat je niet meer weet wanneer je notities had ingesproken. Tegenwoordig heb je briljante notitie-apps als Google Keep, Google Task, Evernote, Apple Herrinneringen en zelfs het intelligente Planny. Op dit laatste kom ik denk nog eens terug. Al deze apps richten zich of alleen op taken of op notities of op beide. Maar uiteindelijk maakt dat geen compleet dagboek.  Daarom ging ik opzoek naar dagboek-apps. Ook daar zijn er legio van. De meeste richten zich op jonge meisjes en vrouwelijke tieners. Helaas moet ik ook van de meeste zeggen dat ze naast de roze kleurtjes en een wachtwoord ook nauwelijk meerwaarde bieden boven een simpel notitieblokje. Als je digitale dagboeken gaat testen, kom je al snel tot de conclusie dat de meeste apps amateuristisch en slordig in elkaar zitten. Uiteidnelijk blijft er een gorep apps over, waarvan het merendeel betaald is, zonder dat je een echte meerwaarde er voor terug krijgt. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij  Day One Journal. Er is echter een veelbelovend alternatief dat Journey.cloud heet. Hoewel dit artikel vooral over  Day One Journal gaat, zal ik - indien relevant - ook het vereenvoudige alternatief -  Journey.cloud behandelen. In de functietable ziet u ook beide terug, zodat iedereen een eerlijk vergelijk kan maken. Day One Journal een bekroonde app  Day One Journal is een dagboek-app die beschikbaar is voor Android, iOS (iPhone en iPad) en OSX (Apple Macs en Macbooks).  Day One Journal ontving alleen al van Apple de predicaten: App of the Year, Apple Editors Choice (1e keer al in 2014) en Apple Design Awards. Ook de geliefde sticker App of Day werd door Apple opgeplakt, wat de app in de AppStore een eigen publicatiepagina van de Apple redactie op heeft geleverd en tot heden mag behouden. Ook werd het in 2019 uitgeroepen tot Best Apps & Hardware of the year 2019. Ook grote tijdschriften, kranten en platforms zijn lovend over deze app. Naast namen als Time Magazine, The Washington Post, MacWorld, 9to5Mac en Life Hack, meld de New Yorks Times: Its feels almost sacred: A completely private digital space! en Forbes schrijft: Day Ones makes journaling as easy as composing a tweet. Die laatste opmerking moet de Twitter martelende politici absoluut aanspreken ;-). Deze gelouwerde app telt meer dan 10.000.000 Apple gebruikers en meer dan 100.000 Android gebruikers, met daar onder de oprichter van Twitter en diverse bekende artiesten en topsporters. De Duitse MacLife geeft hem de overduidelijke titel: König der Tagebüche. Journey.cloud ook gespot Day One Journal is niet de enige die scoort. Ook  Journey.cloud krijgt de nodige aandacht. Uiteraard moet wel worden vermeld dat ze zowel in 2019 als in 2020 het predikaat Google Editors Choice hebben ontvangen. Google geeft ook de titels Best of 2017 App en Android Excellence Award 2018, Ook bij Apple valt dit dagboek op en wordt het bekroond met Apple AppStore Best New Update. Mijn lievelings Apple site iPhoned zet Day One op de 1e plaats en Journey.cloud op de 4e plaats, maar roemt hem wel als simpel en overzichtelijk, wat mij betreft ook een juiste samenvatting is. Ook zijn toonaangevende Duitse broer, MacLife, roemt hem met de dubieuse titel manusje van alles om dat hij op elk platform en besturingssysteem het goed doet. Ze kregen eveneens de titel van App van de Week, bij het toonaangevende platform Android World, ontvangen in 2017. Afgezien hiervan heeft  Journey.cloud geen zwaarwegende referenties.  Wat bied Day One Journal jou?  Day One Journal is beschikbaar als app op alle Android telefoons en tablets, Chromebooks en Apple iPhone, iPad, Apple Watch en Apple computers. Ook kon je  Day One Journal gebruiken vanuit de browsers Chrome en Safari. In verband met de veiligheid is dit tijdelijk opgeheven en keert het in vernieuwde vorm terug dit jaar (2020). Afgezien dat je het niet op Windows kunt installeren of een webversie toegankelijk is. Wel bestaat het platform DayOne.me, wat gekoppeld was aan  Day One Journal, maar ook deze is tijdelijk ontkoppeld van de app, totdat  Day One Journal voldoende mensen beschikbaar heeft om dit platform veilig en goed te laten functioneren. Ik denk dat dit prijzenswaardig is en andere partijen hier een voorbeeld aan kunnnen nemen: Doe het goed en doe het anders niet!  Day One Journal  kent twee versies: De standaard gratis versie en een Premium versie. In de onderstaande tabel laat ik je zien welke functies in welke versie wordt geboden. Het is een app die constant in ontwikkeling is, dus mogelijk zijn er op het moment van lezen al weer nieuwe opties aan toegevoegd. Ik kan niet op alle opties ingaan, want dit zal even zo goed al een lange review/artikel worden. Vragen kan je altijd aan mij stellen, onderaan dit artikel of via WhatsApp of mail. Opties in Day One Journal Lijst van alle opties Videos Opties in Day One Journal Schrijven in je dagboek van Day One Schrijven is een breed begrip in  Day One Journal. In eerste instantie schreef ik vooral op mijn iPhone, wat uiteraard ook kan vanaf een iPad of Android smartphone of tablet. Dit kan ook vanaf een computer. Niet iedereen is echter in staat om met zijn vingers te schrijven of geeft de voorkeur aan een andere manier. Hier is in voorzien daar je ook kunt schrijven in je dagboek door spraak en beeld. Geschreven dagboek in Day One De meeste gebruikers zullen  Day One Journal gebruiken vanaf hun smartphone of tablet. Hiervoor tik je op de Pen rechtsboven in je scherm of op de + plus onderin je scherm en kies voor tekst. De eerste regel die je schrijft is gelijk ook de titel. Zodra je met Enter naar een nieuwe regel gaat, zal hij dit zien als de inhoudelijke tekst van je dagboekitem. Onderaan in je scherm zie je in de onderste regel staan de tijd, de temperatuur, je lokatie, een paperclip (wat bekend symbool is voor bijlagen toevoegen en Aa wat staat voor opmaken van de tekst. Als je op één van de onderste drie opties tik, schuift er een scherm over je tekst heen met daarop een kaart met de lokatie waar jij je bevind.  Lokatie in Day One Journal De kaart geeft bijna altijd de exacte lokatie aan van waar jij je bevind op het moment van schrijven. Zelfs als je buiten de gebaande wegen bent gekomen zal hij de GPS coördinaten geven. Door met je vinger te tikken op het adres kun je het adres wijzigen of je navigatie starten naar deze lokatie. Dit kan via Google Maps en Apple Kaarten. Woon jij in een appartement, dan hebben een klein probleempje. Dit is ook gelijk mijn enige negatieve kritiek op  Day One Journal. Doordat woningen bovenop elkaar zijn gebouwd of zijn gevestigd in een pand met één geregistreerd adres, dan kan  Day One Journal niet goed je lokatie bepalen. Technisch gezien is dit logisch, maar gelijk ook onnodig. Ik heb naar de makers de suggestie gedaan om de optie te bieden voor een standaardlokatie of de mogelijkheid je huisadres in de instellingen in te voeren. De makers van  Day One Journal lieten hierop enkele uren later weten aan Slim!Zelfstandig dat deze optie zo spoedig mogelijk zal worden teruggeplaats. Teruggeplaatst suggereerd dat het voorheen wel mogelijk was. Dit wachten we dus in spanning af.  Labels Een belangrijke optie vind ik persoonlijk het gebruik van labels. Dit helpt je informatie terug te zoeken of te bundelen. Zo gebruik ik een label medisch, zodat ik als ik bij een arts ben gelijk de relavante informatie kan terughalen. Zit je eenmaal bij een dokter dan wordt je geheid overvallen door de vragen Hoe vaak heeft u...?, Wanneer had u voor het laatst...?, Kunt u zich herinneren...? enzovoorts. Ik vind het ook makkelijk om terug te halen hoeveel tijd ik besteed aan ontspanning, huishouden, werk, boodschappen doen enzovoorts. Dit blijkt een krachtiger middel te zijn dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Dagboek Mocht je meerdere dagboeken bijhouden en per abuis een item in een verkeerd dagboek te hebben geplaatst, dan hoef je in  Day One Journal niet alles over te schrijven, maar kun je hier gelijk het bericht verplaatsen. Meerdere dagboeken bijhouden lijkt zinloos, dit kan echter praktisch zijn als je voor een arts of therapeut een dagboek bij moet houden voor je bloedsuiker, voeding, output, beweging en dergelijke. Niet iedereen vind het wenselijk dat dit tussen de andere dagboekitems in komt te staan. Datum en tijd Ook datum en tijd kan worden aangepast. Zowel de aanmaakdatum en tijd als ook de bewerkingsdatum en tijd. Je merkt wel dat  Day One Journal zijn gebruikers de optimale flexabiliteit wil bieden. Ook dit klinkt misschien niet gelijk nuttig, maar ik bedenk regelmatig achteraf dat ik iets ben vergeten te noteren. Dan is het fijn als ik het bericht op de juiste plaats krijg te zien, door de datum en tijd aan te passen.  Omstandigheden Hieronder volgen een aantal details waar je niet gelijk aan denkt. Dit zijn het weer, de maanstand en de hoogte waarop je je bevind op het moment van schrjiven. Ook als je achteraf een bericht aanmaakt of van tijd verander, zal ook deze omstandigheden worden aangepast. Wederom hoor ik je denken: Wat heb ik daar aan? Je zult het niet dagelijks gebruiken, maar ik ondervond dat de maanstand wel degelijk effect blijkt te hebben op mijn slaap. Ook als je een reisdagboek bijhoud of sportprestaties kan dit een zeer nuttige aanvulling zijn. Activiteiten  Day One Journal zal ook proberen bij te houden wat je doet op dat moment. Onder activiteit kan je aangeven wat je doet aan beweging: Stilstaand (of zitten), Wandelen, Hardlopen, Fietsen, Eten, Autorijden, Vliegen of Trein. Ook zie je een kopje aantal stappen. Hieronder zie je vaak het bericht staan: Aan het ophalen... Hij zal automatisch invullen hoeveel stappen je tot dat moment hebt gelopen. Mocht deze melding verschijnen, dan tik je met je vinger op het bericht en zal gelijk het juiste aantal stappen worden weergegeven.  Overige opties Dan resteren er nog enkele andere opties. Zo kan je muziek toevoegen aan je dagboekitem omdat het item hier over gaat of omdat je gemoedstoestand hierbij past. Ook kan je zien met welk apparaat je dit item hebt toegevoegd aan je dagboek. Je kunt ook de statistieken van je dagboekitem zien: Het aantal woorden, karakters en fotos. Verder kan je dit specifieke dagboekitem in je favorietenlijst opslaan. Tot slot zit er een uniek ID-nummer aan elk bericht gekoppeld die je als een link kunt kopieren of delen. Dit kan zijn voor het geval je te maken krijgt met het uitwisselen van informatie tussen twee programma´s. Dit kan theoretisch bijvoorbeeld een medische app zijn, voor het geval je geen zin het hebt om tweekeer dezelfde tekst te moeten typen. In de praktijk zul je dit waarschijnlijk niet gebruiken. Wil je hier meer van wezen kijk dan op de site van  Day One Journal. Geschreven dagboek vanachter je computer in Day One Journal Er zullen zeker ook genoeg mensen zijn die liever een fysiek toetsenbord gebruiken voor het schrijven in  Day One Journal. Dit is mogelijk als je een toetsenbord kunt vastklikken aan je tablet. Dit kan ook als gebruik maakt van een Chromebook, daar je dan de Android-app kunt downloaden. Ben je in het bezit van Mac of Macbook, dan kun je gebruik maken van de OS X-versie van Day One. Er is in de pers wel kritiek op Day One dat er geen app beschikbaar is voor Windows of dat je online je dagboek kunt bijhouden. Dit is echter te kort door de bocht. Je kunt namelijk Besturingsysteem onafhankelijk in je dagboek schrijven, door je dagboek te mailen. Als je op je smartphone Day One opent, ga je naar Instelling > Email naar Journal > Naam van jouw dagboek. Je krijgt nu een uniek mailadres te zien dat lijkt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById(cloakc93ca7418c4db731003c328e490ccd99).innerHTML = ; var prefix = ma + il + to; var path = hr + ef + =; var addyc93ca7418c4db731003c328e490ccd99 = journal-kc5gg08tk00yo040 + @; addyc93ca7418c4db731003c328e490ccd99 = addyc93ca7418c4db731003c328e490ccd99 + dayone + . + email; var addy_textc93ca7418c4db731003c328e490ccd99 = journal-kc5gg08tk00yo040 + @ + dayone + . + email;document.getElementById(cloakc93ca7418c4db731003c328e490ccd99).innerHTML += +addy_textc93ca7418c4db731003c328e490ccd99+;  Dit mailadres kan je direct kopieren of laten opslaan in je dagboek of aantikken om direct te mailen (deze laatste is een zinloze optie). De onderwerpsregel van je mailtje is de titel en het bericht de inhoud van je dagboekitem. Op deze manier kun je dus van ieder platform gebruik maken van je dagboek, zonder hiervoor speciaal een extra softwarepakket of app te hoeven kopen. Gesproken dagboek (naar tekst) bijhouden in Day One Journal Je kunt je dagboek ook via spraak bijhouden in  Day One Journal. Hierin zijn drie varianten mogelijk. De eerste gebruik ik zelf vaak, namelijk via mijn Apple Watch / iWatch. Mocht je er zelf één hebben, dan kan ik mij voorstellen dat je teleurgesteld bent om dat er maar twee knoppen zijn schrijven of audio. Ik raad aan om te kiezen voor schrijven. Je krijgt dan namelijk gelijk twee andere opties een microfoon en een smiley. Kies je voor de microfoon dan kun je een dagboekitem inspreken. Direct na verzenden zal je smartphone melden dat er een nieuw item is toegevoegd. Tot hieraantoe geen teleurstelling. Wat je zou kunnen missen is dat alles wat je inspreekt in de titel beland. Dit kan je voorkomen door na de titel te zeggen Nieuwe regel. Daarbij kan je geen labels aanmaken lijkt het. Ook dit kun je voorkomen door te zeggen: Hashtag (#) labelnaam. Je lokatie, datum, tijd en invoerapparaat zullen automatisch worden toegevoegd. Een tweede optie is dat je dagboek inspreek vanaf telefoon of tablet. Je dagboekitem zal dan als een audio-opname worden toegevoegd. Deze optie kun je uitbreiden naar een derde optie, door spraak-naar-tekst te activeren. Als je nu een audio-opname maak, zal deze zowel als audiobestand als ook als uitgeschreven tekst worden toegevoegd aan je dagboek.  De vierde optie is dat je gebruik maakt van een spraakassistent zoals Siri van Apple, Alexa van Amazon of via Google Home, Assistent of Nest. Voor Siri kun je op je iPhone, iPad, Mac of MacBook. Klik hiervoor eenmalig in de app op . Je krijgt nu 4 buttons te zien Tekst, Foto, Video en Audio. Jij kies nu zelf een commando om op één van deze vier opties een dagboek item aan te maken. Dit zorgt er voor dat je niet alleen unieke commandos kan maken, maar ook als je een slechte of verstoorde spraak heb, toch het de juiste actie kan laten uitvoeren. Als je dit reeds een keer hebt gedaan zal de titel van de button zwart zijn. Moet je deze nog toevoegen dan is deze grijs. Spraakcommandos gebruiken voor Google en Alexa kan dit via de app of website van IFTTT*. Je krijgt een veelvoud van deze knoppen als je meerdere dagboeken gebruikt, zodat je voor elk dagboek een uniek commando kunt gebruiken Visueel dagboek bijhouden in Day One Journal Tot slot kun je ook een visueel dagboek bijhouden in  Day One Journal. Deze optie zit voor fotos onder de Camera-knop of is te bereiken via de + plus. Je kunt er voor kiezen om terug te bladeren in reeds gemaakte fotos, alsook door je camera te gebruiken. Ditzelfde geldt ook voor video. Deze is echter niet via de drie snelbuttons te bereiken, maar alleen via e + plus onderin je scherm. Onder dezelfde knop zit ook de mogelijkheid om te scannen. Heb je post binnengekregen die je in je dagboek wilt zetten, wat een goed is bij geheugen problemen, dan tik je deze optie aan en zal Day One je camera opstarten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Als hij een document ziet, zal hij zelf opzoeken wat de randen van het papier zijn. Mocht je de telefoon of tablet niet goed rechthouden, dan krijg je geen scheve of halve beelden. Hij zal automatisch de scan rechttrekken tot een haaks vel papier. Tot slot kan je ook tekenen door op de + plus te tikken. Je krijg een diverse pallet aan soorten pennen, potloden en stiften. Ik heb het persoonlijk niet getest, maar volgens de makers zit hier ook kunstmatige intelligentie in die in staat is je handschrift te lezen, zodat je op je scherm of tekentablet kunt schrijven alsof het papier is.  Dagboek via activiteitenfeed in Day One Journal Tot slot is er nog een optie die ik vrij vaak gebruik en dat is Activiteitenfeed. Activiteitenfeed is een intelligentsysteem dat je agendas, fotos, videos en sommige andere (sport)apps verbind met je dagboek. Door deze te activeren via  de + plus of als optie in een geschreven dagboekitem. Door in de lijst (die op volgorde van datum en tijd staat) te tikken op het gewenste item, wordt deze overgenomen in je dagboek en krijg je de mogelijkheid aangeboden deze zelf aan te vullen met meer tekst en dergelijke.  Lijst van alle opties   Functie Day One DayOne Premium Journey Journey Premium   Prijs Gratis  € 2,29 Gratis  € 2,49   Geschreven teksten  Ja Ja  Ja Ja   Aantal dagboeken 1 Onbeperkt  1  1   Beveiligde cloud backup Nee Ja  Ja Ja   Synchroniseren met diverse apparaten Nee Onbeperkt  Nee Ja   Fotos per bericht 1 Onbeperkt  4  10   Audio opnames Nee Onbeperkt  Nee  1   Videos Nee Onbeperkt  1  1   Gesproken tekst naar schrift Nee Onbeperkt  Nee Nee   Tekeningen Nee Ja  Ja Ja   Inlezen Istagram-account Nee Ja  Nee Nee   Importeren met IFTTT* Nee Ja  Nee Nee   Mailen naar je dagboek Nee Ja  Nee Ja   PDFs als bijlage Nee Ja  Nee Nee   Scan vanaf je telefoon en maak PDFs Nee Ja  Nee Nee   Donkere modus Nee Ja  Nee Ja   End-to-end versleuteling (zoals WhatsApp Nee Ja  Nee Nee   Tekst layouten Ja Ja  Ja Ja   Offline bruikbaar Ja Ja  Ja Ja   Herinnering dat je je dagboek moet schrijven Ja Ja  Ja Ja   Templates Ja Ja  Nee Nee   Lijnen trekken Ja Ja  Ja Ja   Kaarten delen Ja Ja  Beperkt Beperkt   Export naar html, json en PDF Ja Ja  Nee Ja   Als boek laten afdrukken Ja Ja  Nee Nee   Terugblikken ontvangen van voorgaande jaren Ja Ja  Nee Ja   Wachtwoord beveiliging Ja Ja  Ja Ja   Beveiligen met biometrische gegevens Ja Ja  Ja Ja   Dagboekitem op de kaart tonen (Google Maps en Apple Kaarten) Ja Ja  Ja Ja   Dagboekitems in een kalender weergeven Ja Ja  Ja Ja   Gebruik van tags (labels) Ja Ja  Ja Ja   Dagboekitems als favorieten weergeven Ja Ja  Ja Ja   Zoeken Ja Ja  Ja Ja   Filteren Ja Ja  Ja Ja   Eigen Siri (spraakassistent Apple) commandos maken Ja Ja  Ja Ja   Dagboekitems aanmaken vanuit agenda afspraken Ja Ja  Nee Nee   Dagboekitems aanmaken vanuit GPS log Ja Ja  Nee Nee   Dagboekitems aanmaken vanuit gemaakte fotos Ja Ja  Ja Ja   Datum en tijd koppelen Ja Ja  Ja Ja   Lokatie koppelen Ja Ja  Ja Ja   Weer en weersomstandigheden koppelen Ja Ja  Ja Ja   Maanstand koppelen Ja Ja  Nee Nee   Hoogte koppelen Ja Ja  Nee Nee   Statistieken per bericht Ja Ja  Nee Nee   Activiteitshouding (zitten, liggen, lopen, fietsen, hardlopen, fietsen, eten, autorijden, vliegen, trein) Ja Ja  Ja  Ja   Aantal stappen tijdens dagboekitem bijhouden en hoeveel daarvoor gelopen Ja Ja  Nee Nee   Muziek koppelen aan dagboekitem Ja Ja  Nee Nee   Unieke code voor elk dagboekitem Ja Ja  Nee Nee   Delen met vrijwel iedere app op je telefoon of tablet Ja Ja  Nee Ja   Dagboekitem exporteren naar PDF Ja Ja  Nee Ja   Dagboekitems als platte tekst bewaren Ja Ja  Nee Nee   Koppelen met andere dagboeken ( Journey.cloud, Evernote, Google Keep) Ja Ja  Nee Ja   Dagboekitems bewaren in bestanden Ja Ja  Nee Ja   Dagboekitems bewaren in Dropbox Ja Ja  Nee Nee   Dagboekitems koppelen aan Siri commandos Ja Ja  Ja Ja   Gebruiken online Nee Tijdelijk niet  Ja Ja   Gebruiken in Windows Nee Tijdelijk niet  Nee Ja   Emoties registreren Nee Nee  Ja Ja   Coaching Nee Nee  Nee Ja   Inspiraties laten toezenden Nee Nee  Nee Ja Videos * IFTTT is een app en platform dat programmas met elkaar verbind en daarmee infromatie laat uitwisselen, functies toevoegd die niet in een app, software of apparaat zit. Ook koppeld deze duizende apps en programmas aan apparaten als de Google Home, Nest, Alexa, Eneco TOON, enzovoorts.  Emotie-registratie in Day One Journal Zoals uit de hiervoor gepubliceerde tabel blijkt dat Day One eigenlijk maar één punt heeft van wat Journey.cloud zich onderscheid: Emotie-registratie. Hoewel er zowel door  Day One Journal als Journey.cloud wordt gezegd dat er geen emotie-registratie is in de  Day One Journal app, is dit niet helemaal waar. Wie een iWatch - of ook wel Apple Watch genoemd - zal zien dat je op je iWatch wel emoties kunt registreren door gebruik te maken van de smileys. Maar eerlijk is eerlijk dit is nauwelijks een poging te noemen om Journey te overtreffen. Als je gebruik maakt van deze optie, zal hij een dagboekitem maken met alleen een smiley er in. Je kunt hier niet op filteren, statistieken berekenen of overzichtsrapporten en grafieken genereren. Ze bieden het dus wel aan, maar Journey.cloud is hier absoluut de vele malen betere variant in. Waarom zou je kiezen voor Journey.cloud? Daar zijn een paar punten voor aan te dragen: Zoals hiervoor reeds aangegeven kan je Journey goed een emotie-registratie bijhouden. Zowel Journey.cloud als  Day One Journal  bieden de mogelijkheid om je dagboek van de ene app naar de andere over te zetten. Ik heb dit getest bij Journey.cloud en moet zeggen dat dit zeer soepel verloopt, ondanks dat mijn dagboek reeds enkele honderden MBs groot is geworden. Wie actieve coaching wil hebben, geintegreerd in de je dagboek-app, heeft hiermee aan  Journey.cloud een betere optie dan  Day One Journal. Deze coaching kan bestaan uit een real persoon, zoals een dieetiste, arts,verpleegkundige, sport- of onderwijs professional. Je kunt echter ook kiezen voor een geautomatiseerde coaching door iedere dag citaten te krijgen of Bijbelverzen. Deze optie noemen ze inspiratie.Tot slot is er mogelijk een punt wat voor verschillende gebruikers een groot voordeel is ten opzichte van  Day One Journal, namelijk: Je kunt  Journey.cloud op eigenlijk ieder platform gebruiken. Doordat Day One alleen het beste van het beste wil aanbieden, is dit punt bij hen niet mogelijk. Echter dit lijkt een tijdelijke tekortkoming te zijn. Verder zijn er alleen maar punten te noemen die in  Journey.cloud niet zijn opgenomen en wel in  Day One Journal app. Social Media en Day One Journal vs. Journey.cloud Ik kan geen enkele fatsoenlijke reden bedenken waarom je dagboekitems op social media wilt zetten. Dit neemt niet weg dat andere daar schijnbaar wel behoefte aan hebben en dat kan op dit moment jij als mijn trouwe lezer zijn.  Journey.cloud is het meest gebruiksvriendelijk als het gaat om dagboekitems te posten op social media. Het werkt simpel en vertrouwd voor de meeste gebruikers.  Day One Journal bied een niet traditionele optie, namelijk: Share Card. Dit vraagt een beetje uitleg. Een Share Card is een afbeelding in de vorm van je scherm waarop jouw dagboekitem(s) worden weergegeven. Deze Share Card kan je op ieder willekeurig platform posten. Instagram, Facebook en Twitter werkt feilloos. Bij Pinterest is dit niet het geval.  Day One Journal geeft aan dat je een nieuw bord moet aanmaken. Zodra je dit doet, krijg je de melding terug: Aanmaken van bord is mislukt. Toch ben ik wel heel erg te spreken over deze optie in  Day One Journal. Deze optie bied je een veel grotere privacy. Tekst op een afbeelding is niet te doorzoeken of aan te passen tot recent. Het is helaas ondertussen mogelijk om met Evernote, Google Photos en Microsoft One Note. Persoonlijk vind ik deze optie een schending van de privacy in top! Deze mogelijkheid is vooralsnog voorbehouden aan de computergeeks (als je dit geen leuke term vind: Ik reken mijzelf daar ook onder). Vind je het fijn om je leven op social media te zetten, kies dan voor  Journey.cloud.  Van de omgekeerde koppeling met social media wordt ik blijer. Wie een beetje handig is kan met de app en platform IFTTT wonderen doen. Je kunt hiermee niet alleen Day One koppelen aan je slimme speaker, zoals als de Google Home, maar je kunt er ook voor zorgen dat automatisch jouw social media posts in je dagboek worden gezet. Als jij op Facebook, Twitter, Instagram of YouTube iets neerzet, wordt dit automatisch in je dagboek gezet. Ik vind deze optie helemaal fantastisch, want hierdoor log ik, zonder dat ik er tijd in hoeft te steken. Privacy Daarmee zijn we automatisch ook bij de privacy beland. Privacy vind ik een hot item als het om een dagboek gaat. Niet voor niets worden dagboeksleuteltjes om de nekgedragen of een dagboek verstopt, zodat anderen niet bij jouw meest intieme informatie kunnen komen.  Day One Journal als ook  Journey.cloud beschermen je met een wachtwoord en vingerafdruk. Toch is er een enorm verschil.  Day One Journal beschermt je informatie net als Whatsapp met een zogenaamde end-to-end beveiliging. Dit betekend simpel gezegd dat als jij een tekst schrijf en jij aangeeft deze te willen verzenden naar een bepaald persoon of naar je dagboek, dan gaat er in splitsecond een melding naar de ontvanger toe, met daarin een sleutel met een unieke versleutelingsformule. De ontvanger stuurt ook in een splitsecond een bevestiging terug, waarop jouw tablet, smartphone of computer jouw tekst totaal door elkaar husselt en alle tekens veranderd in nieuwe tekens. Stel dat iemand onderweg deze tekst onderschept, is deze compleet onleesbaar geworden. De ontvanger ontvangt deze willekeurige reeks tekens en laat jou op je scherm de tekst zien die de verzender op zijn scherm heeft staan. Daar hier een eenmalige sleutel aan is verbonden, kan deze niet worden gekraakt. Organisaties als de CIA, FBI en MI5 verzetten zich tegen deze technologie, omdat zij deze niet kunnen kraken. Het schijnt dat er een Israëlisch bedrijf is die tegen grof geld een sleutel kan leveren, maar deze diensten eigenlijk nooit gebruik van kunnen maken, omdat er te veel berichten de wereld over gaan en ze niet weten welk bericht wel en niet relevant is. Nu zullen deze diensten nooit geintresserd zijn in jouw dagboek, dus ben je verzekerd van de meest optimale beveiligde privacy bij  Day One Journal. Ook  Journey.cloud heeft een beveiliging door middel van een zogenaamd SSL Certificaat. Deze beveiliging is van een totaal andere orde. Deze beveiliging is lastig te kraken. Maar in 2019 bleek dit niet de veiligheid te bieden, die we hadden verwacht, toen de Nederlandse overheden te maken kregen met een enorm lek. Ook hiervoor geldt dat een hacker niet geintresseerd is in jouw dagboek. Echter toen ik nader onderzoek deed, bleek dat de beveiligingscertiificaat is verstrekt door een Amerikaans bedrijf wat in het verleden heeft aangetoont het woord privacy niet zo erg serieus te nemen. Beoordeling van Day One Journal Ik kan geen andere woorden aan deze app verbinden dan WAANZINIG GOED. Het storende lokatie probleem in  Day One Journal is echt het grootste minpunt. Het ontbreken van een emotieregistratie - in tegenstelling tot  Journey.cloud - is jammer, maar dit kun je ondervangen door gebruik te maken van TracknShare, waar eerder een artikel aan is gewijd. Maar op dat punt zou ik aanraden om gebruik te maken van het de apps van eigen bodem: Emotiedagboek of in geval van hersenletsel Breinstraat. Maar die keuze is aan jou. Dat er in  Day One Journal geen samenwerkingsoptie zit met hulpverleners is eigenlijk nauwelijks een minpunt te noemen daar hulpverleners in sporadische gevallen alleen gebruik willen maken van hun eigen apps als GetGrip, signaLEREN, Happie:) en Hoofdzaken. Het feit dat het niet op alle platforms even goed toegankelijk is, weegt wel mee, maar is geen groot probleem daar je met de emailoptie uiteindelijk alsnog van ieder platform het kan gebruiken, maar niet lezen. Handicap-toegankelijk is deze app zeker, als het gaat om het invoeren. Het teruglezen is afhankelijk van de mogelijkheden van je smartphone of tablet of van extra ginstalleerde apps of software.  Totaal score Veiligheid Functies Prijs-Kwaliteit Verhouding Premium Opties Eenvoud in gebruik Toegankelijk bij handicap Multi-platform Smart Stabiliteit #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-parts { padding-top: 15.75px; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-parts .cw-rating-container:after { font-size: 23.333333333333px; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container:after { font-size: 30.333333333333px; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-svg .cw-rating-bar { stroke: #D6416B !important; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container{ width: 136.5px; height: 136.5px; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-container { width: 105px; height: 105px; } #cw-rating-358164094.cw-rating .cw-rating-container:after { content: attr(data-pct); } Beoordeling van Journey.cloud  Journey.cloud is een goed functionerende dagboek-app, die zeker aan te raden is voor de niet-geavanceerde gebruiker. Zet je  Journey.cloud in de schaduw van  Day One Journal, dan moet ik concluderen dat je geen waar voor je geld krijgt en jezelf te kort doet door voor  Journey.cloud te kiezen. Onderstaande beoordeling is ook gedaan in vergelijk met  Day One Journal. Ik moet echter wel zeggen dat Journey.cloud wel een waanzinig goed functionerende toepassing op het internet is. Zou ik  Journey.cloud hebben beoordeeld, zonder voorkennis van Day One, dan zou het gemiddelde cijfer wel richting een 8 zijn gegaan. Deze kennis heb ik echter wel en jij nu ook, waardoor ik je deze app niet kan aanbevelen, tenzij dit in samenwerking is met een hulpverlener. Wil je alleen gebruik maken van de gratis versie van  Journey.cloud, dan kan ik hem zeker wel aanbevelen. Totaal score Veiligheid Functies Prijs-Kwaliteit Verhouding Premium Opties Eenvoud in gebruik Toegankelijk bij handicap Multi-platform Smart Stabiliteit #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-parts { padding-top: 15.75px; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-parts .cw-rating-container:after { font-size: 23.333333333333px; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container:after { font-size: 30.333333333333px; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-svg .cw-rating-bar { stroke: #D6416B !important; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-sum .cw-rating-container{ width: 136.5px; height: 136.5px; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-container { width: 105px; height: 105px; } #cw-rating-1755771125.cw-rating .cw-rating-container:after { content: attr(data-pct); }

 

Blijf op de hoogte van de laatste tips en artikelen
Please wait
Om de weblog handicap-vriendelijk te laten functioneren, kan ik geen cookies uitsluiten. Ik volg geen bezoekers. Vind je dat goed?